Υπάρχει ελπίδα να γλιτώσουμε από τους αετονύχηδες πολιτικούς;

Υπάρχει ελπίδα να γλιτώσουμε από τους αετονύχηδες πολιτικούς;

9 Ιανουαρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:263
Μοίρασέ το

 

Βουλιάζει η ΝΔ και η κυβέρνησή της μέσα στη σήψη, στο βόθρο των οικονομικών σκανδάλων, αφήνοντας άφωνη την ελληνική κοινωνία, που δεν μπορεί να πιστέψει, ότι αυτοί και τους οποίους εμπιστεύθηκε στέλνοντάς τους στη Βουλή για να προάγουν και υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα της Πατρίδος, εκείνοι μη αρκούμενοι στα “νόμιμα” της βουλευτικής αποζημιώσεως και των πολλών άλλων οικονομικών ωφελημάτων, έβαλαν τα δάχτυλά τους σε “παράνομο” χρήμα εκμεταλλευόμενοι την θεσμική τους ιδιότητα!

 

 

Λυπάμαι, αλλά η πιθανότητα να γλιτώσουμε από τους αετονύχηδες  πολιτικούς ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ… ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ…

Αν θέλουμε να είμαστε πραγματιστές και όχι αιθεροβάμονες, και καθησυχαστές του πόπολου…

Λυπάμαι, αλλά όταν ΑΛΛΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΠΟΙΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, όποιος πιστεύει πως με εκλογές θα αλλάξει η κατάσταση, είναι απλά ΗΛΙΘΙΟΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Οι παλιοί αναγνώστες θα θυμούνται πως από το 2010, με το πρώτο Μνημόνιο, έγραφα πως μόνο με αίμα θα τελειώσει η σκλαβιά μας…

Μέχρι σήμερα, δεν έχω αλλάξει άποψη…

 

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου – Πολιτικού Αναλυτή, Αρθρογράφου

 

H ΝΔ, η ηγεσία της, ακούει τα ουρλιαχτά του λαού μας, ακούει το συνεχώς αυξανόμενο υβρεολόγιο κατά του Πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησής του και κάνει πως δεν βλέπει, πως δεν ακούει, πως δεν συμβαίνει τίποτε!

Οι οργισμένοι πολίτες αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια, οι πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια, θεωρώντας ως κυβερνητική ανικανότητα την μη τιθάσευσή της!

Οι πολίτες που καθημερινά χάνουν τα σπίτια τους, οι μεροκαματιάρηδες πολίτες, οι οικογενειάρχες που προσπάθησαν να στεγάσουν κάτω από ένα κεραμίδι την φαμίλια τους και βλέπουν επί ημερών κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη αετονύχηδες να τους τα αρπάζουν μέσα από τα χέρια!

Μικροεπιχειρηματίες που δεν θέλησαν να διορισθούν στο δημόσιο, επενδύοντας το υστέρημά τους σε μια επιχείρηση, τίμιων αγώνων του πατέρα τους ή δημιούργημα των ιδίων, βλέπουν πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα δυσβάσταχτα έξοδα και κλείνουν την επιχείρησή τους, στερώντας το ψωμί και σε κάποιους ακόμη εργαζόμενους!

Όλοι αυτοί οι πολίτες οργίζονται, από την στιγμή που οι οικονομικές τους δυσκολίες συνεχώς αυξάνουν, μη μπορώντας να βγάλουν το μήνα τους και μη έχοντας να βρουν δικαιολογία για να απαντήσουν στα χλωμά πρόσωπα των παιδιών τους, στα αυλακωμένα από τα δάκρυα!  

Μα εκείνοι προσπάθησαν, εργάσθηκαν σκληρά για να μην λείψει τίποτε από τα παιδιά τους, αλλά δεν υπολόγιζαν αυτούς τους αετονύχηδες πολιτικούς, που ως αιμοβόρα όρνεα επιτέθηκαν στο μεροκάματό τους, στο μισθό τους, στην σύνταξή τους! Στερώντας τους και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, χρήματα που επέστρεφαν στην ελληνική οικονομία! Αυτά τα Μνημονικά κοράκια ωστόσο θησαυρίζουν στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας, βγάζοντας χρήματα με ουρά, γεμίζοντας τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες, στην υγειά των κορόιδων! Των κορόιδων που τους ψηφίζουν άκριτα, πιστεύοντας τα ψευδεπίγραφα και τσιτάτα τους προεκλογικά ψεύδη!

 

Τα σκάνδαλα πνίγουν τη ΝΔ…

 

Βουλιάζει η ΝΔ και η κυβέρνησή της μέσα στη σήψη, στο βόθρο των οικονομικών σκανδάλων, αφήνοντας άφωνη την ελληνική κοινωνία, που δεν μπορεί να πιστέψει, ότι αυτοί και τους οποίους εμπιστεύθηκε στέλνοντάς τους στη Βουλή για να προάγουν και υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα της Πατρίδος, εκείνοι μη αρκούμενοι στα “νόμιμα” της βουλευτικής αποζημιώσεως και των πολλών άλλων οικονομικών ωφελημάτων, έβαλαν τα δάχτυλά τους σε “παράνομο” χρήμα εκμεταλλευόμενοι την θεσμική τους ιδιότητα!  

Συγκλονίζεται συθέμελα η ΝΔ με το σκάνδαλο του Βουλευτή της στα Γρεβενά Ανδρέα Πάτση! Ο οποίος πιάστηκε με την “γίδα στην πλάτη”! 

Ο Ανδρέας Πάτσης, πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας που φαλίρισε την προσφυγική ιστορική ομάδα της Νίκης Βόλου, αγοραστής κόκκινων δανείων (οικιών μεροκαματιάρηδων πολιτών), ιδιοκτήτης αλλοδαπών εταιρειών, παρά το ασυμβίβαστο, και πάροχος νομικών υπηρεσιών στα Ελληνικά Ταχυδρομεία!

Έκνομες δραστηριότητες ενός Έλληνα Βουλευτή, τον οποίο διέγραψε από το κόμμα και την Κ.Ο. ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αφού οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν κανένα και τον λόγο έχει η δικαιοσύνη!  

Αλλά ως γνωστόν, μια βόμβα ακολουθεί δίπλα της μια άλλη βόμβα, έτσι και στην περίπτωση της διαβρωμένης ΝΔ, έσκασε η νέα βόμβα που ακούσει στο όνομα Θέμης Χειμάρας Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ!

Ο οποίος ενέχεται σε οικονομικό σκάνδαλο, από τη στιγμή που ήταν διαχειριστής και διευθυντής εταιρείας που έπαιρνε προμήθειες από δημόσιους φορείς!

Για να μας πει στη δήλωση παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα, πως:

«Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα»!

Αναγνωρίζοντας βεβαίως στη δήλωσή του, πως ήταν “μια ακούσια παράλειψή μου, και η οποία έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους”!

Δηλαδή τι μας λέγει ακριβώς ο κ. Θέμης Χειμάρας;

Ότι δεν γνώριζε το Νόμο; Μα αυτός, Βουλευτής όντας, καθημερινά στη Βουλή με την ψήφο του αποφασίζει για πολύ σοβαρά ζητήματα που άπτονται των συμφερόντων της Πατρίδος και του λαού της! Ψήφιζε χωρίς γνώση του τι ψήφιζε; Αυτό μας λέει;

Εάν λοιπόν δεν γνώριζε το περί ασυμβίβαστου, τότε είναι πολύ επικίνδυνος και αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο με τον οποίο ψήφιζε στη Βουλή των Ελλήνων!

Βέβαια, ο πολύς Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μας είχε αποκαλύψει πως δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο, που έβαλε ταφόπλακα στην Πατρίδα και τον λαό της!            

Όμως με την περίπτωση Θέμη Χειμάρα, αποδεικνύεται πως η περίπτωση Ανδρέα Πάτση δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας!

Αφού υπάρχουν και τα οικονομικά σκάνδαλα Κώστα Μαραβέγια, Παναγιώτη Καπάτου και Μαρίας Σπυράκη!

 

Μετά τις διαγραφές πήγε ο κ. Μητσοτάκης στις παραιτήσεις…

 

Ωστόσο θα πρέπει να αγγίξουμε και ένα ακόμη πολύ σοβαρό ζήτημα, που δεν θα δείτε να αναδεικνύεται πουθενά!

Γιατί ο Πρωθυπουργός χειρίστηκε διαφορετικά τις περιπτώσεις Βουλευτών του κόμματός του, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, Ανδρέα Πάτση και Θέμη Χειμάρα;

Θα σας θυμίσω, πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ ως κίνηση υψηλού συμβολισμού της απόφασης του Πρωθυπουργού για να στείλει μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Που θα ήθελαν να ακολουθήσουν μια υπέρβαση “κόκκινων γραμμών” του πρωθυπουργικού νεοφιλελεύθερου αφηγήματος!

Τον Ανδρέα Πάτση τον διέγραψε ο Πρωθυπουργός από την Κ.Ο. της ΝΔ γιατί «Οι εξηγήσεις του Βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες δεν κρίθηκαν επαρκείς, αφού δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας…»!

Στις δυο αυτές περιπτώσεις θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε τις ευαισθησίες του κυρίου Πρωθυπουργού!

Γιατί όμως αντέδρασε διαφορετικά στην περίπτωση του Θέμη Χειμάρα;

Γιατί οδήγησε στην παραίτηση του βουλευτικού αξιώματος το Βουλευτή Φθιώτιδας, ώστε να αντικατασταθεί από την πρώτη επιλαχούσα;

Μα είναι ολοφάνερο το γιατί! Γιατί με το ρυθμό που έχουν λάβει τα οικονομικά σκάνδαλα Βουλευτών της ΝΔ, αφού δεν ξέρει ο κ. Μητσοτάκης τι του ξημερώνει, αν προχωρούσε σε διαγραφή και του κ. Χειμάρα, στο τέλος θα έπεφτε η κυβέρνηση, αφού θα έχανε την πλειοψηφία!

Άρα ο κ. Μητσοτάκης προσέχει για να έχει!

Άρα καμιά ευαισθησία δεν έχει ο κ. Μητσοτάκης για την εμπλοκή βουλευτών του σε οικονομικά σκάνδαλα, γι΄ αυτό και αυτήν την ενέργειά του την χαρακτηρίζω εντελώς δόλια και προσχηματική!  

 

Πετάγεται στον ύπνο του ο Πρωθυπουργός…

 

Βέβαια μην ξεχνάμε την άλλου τύπου παραίτηση, με την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και του ιδίου του Πρωθυπουργού, που ανάγκασε σε παραίτηση τον Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, αλλά και τον Γ. Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, σκάνδαλο που προκάλεσε και εξακολουθεί και προκαλεί τρόμο στον Πρωθυπουργό, αλλά και στο οικογενειακό του περιβάλλον!

Να θυμίσουμε, πως με τον συμβουλάτορα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανιψιό Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Πρωθυπουργός συναποφάσιζε για όλα τα κορυφαία ζητήματα της κυβέρνησης!

Ο οποίος Γρηγόρης Δημητριάδης – παραιτούμενος των υψηλών του καθηκόντων – ανέλαβε την πολιτική ευθύνη των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, πολιτική ευθύνη την οποία δεν είχε τον ανδρισμό, δεν είχε το θάρρος να αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!

 

Τα βρήκαν Μητσοτάκης – Σαμαράς και με τι αντίδωρο;

 

Όμως όπου υπάρχει προσκήνιο, υπάρχει και παρασκήνιο. Το οποίο πολλές φορές υπερκαλύπτει το προσκήνιο χωρίς ωστόσο να φαίνεται.

Για ένα τέτοιο ομιχλώδες παρασκήνιο με ενημερώνουν, το οποίο παίχτηκε μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!

Όλοι γνωρίζαμε πως οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς “είχαν ενώσει δυνάμεις” κατά των πολιτικών αποφάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα, την αθρόα παράνομη μετανάστευση και τη διαχείρισή της κλπ.

Ωστόσο ο ωτακουστής του Μαξίμου μου λέει πως υπάρχει τελευταία σύμπλευση Μητσοτάκη – Σαμαρά!

Δέλεαρ για τον κ. Αντώνη Σαμαρά – μου λένε – η “φροντίδα” του Πρωθυπουργού προς τον γιο του Αντώνη Σαμαρά, Κωνσταντίνο, για το υπερφιλόδοξο πολιτικό του μέλλον!

Το οποίο για να λάβει σάρκα και οστά, θα πρέπει να “καπελώσει” το περαιτέρω φιλόδοξο σχέδιο του γιου της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη! Του Δημάρχου Αθηναίων, του πρώην Δημάρχου Καρπενησίου, πρώην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος!

Βέβαια αυτός παρ΄ ότι ανεβαίνει ένα – ένα τα σκαλιά της ιεραρχίας, εν τούτοις είναι αυτοκαταστροφικός και οι επαΐοντες θεωρούν πως το άστρο του έφτασε στη δύση του! 

Αλλά μια και μιλάμε για παρασκήνιο, να σας πω πως ο Κώστας Καραμανλής δεν θα κάνει πίσω, περιμένοντας να αναγκαστούν να τον καλέσουν να αναλάβει Οικουμενικός Πρωθυπουργός, αφού εκεί θα οδηγηθούν τα αδιέξοδα των αποτελεσμάτων των προσεχών εκλογών!

Να προσθέσω μάλιστα σε αυτό το σημείο, πως όποιος άλλος αναλάβει Οικουμενικός Πρωθυπουργός, θα οδηγήσει την Πατρίδα στην συνδιοίκηση, συνεκμετάλλευση, συγκυριαρχία του Αιγαίου μας και του αμύθητου ορυκτού του πλούτου!

 

Θα γεννηθεί ελπίδα για το λαό;

 

Με τούτα και με τ΄ άλλα, με έναν ανύπαρκτο ΣΥΡΙΖΑ, με κοινοβουλευτικά κόμματα που δεν μπορούν να δώσουν ΕΛΠΙΔΑ στον ελληνικό λαό, ακόμη και κόμματα εξωκοινοβουλευτικά, πνιγμένα στις αγκυλώσεις τους, κάτι φαίνεται να παίζει στον πολιτικό ορίζοντα εξόχως φιλόδοξο και υγιές!

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας,  πολιτικά κόμματα, πολιτικές κινήσεις, πολιτικές προσωπικότητες, συναντώνται με στόχο το Εθνικό Συμβούλιο για το Εθνικό Ψηφοδέλτιο! Μια συνάντηση, η οποία θα είναι η πρώτη διευρυμένη και σύμφωνα με πληροφορίες μου θα ακολουθήσουν κι άλλες, με στόχο την μεγαλύτερη και ισχυρότερη πολιτική διεύρυνση!     

Που θα ανταποκρίνεται στο καθολικό αίτημα του ελληνικού λαού για ενότητα και συμπαράταξη του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου, όπου θα ενωθούν δυνάμεις με ευθύνη και αγωνία, για την πορεία του ελληνισμού που απειλείται με εδαφικό ακρωτηριασμό, δημογραφική συρρίκνωση, ανοιχτή οικονομική χρεοκοπία, πολιτισμική αλλοτρίωση και μόνιμη υπαγωγή στα αποικιοκρατικά πρότυπα της παγκοσμιοποίησης.

Σε μια προσπάθεια ίδρυσης ενός νέου πολιτικού φορέα θεσπίζοντας Ισότιμη Συλλογική Ηγεσία και διδάσκοντας ένα νέο ήθος πολιτικού πολιτισμού, στον οποίο δεν θα χωράνε αρχηγισμοί και κληρονομικές οικογενειοκρατίες.

Η Πατρίδα κινδυνεύει, η Δημοκρατία κατέπεσε σε αντισυνταγματικό εργαστήρι εφαρμογής των μνημονικών εντολών του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, ο λαός υποφέρει και απαιτεί ανάκτηση της Εθνικής, Λαϊκής και Οικονομικής του Κυριαρχίας.

Θα επιδιωχθεί η αποκατάσταση της διασαλευμένης πολιτικής τάξης, απορρίπτοντας τις λαθεμένες και επικίνδυνες επιλογές των ομοειδών συμπληρωματικών κομμάτων του σημερινού κοινοβουλευτικού φάσματος που συγκυβερνούν, ως εμφανείς και αφανείς εταίροι του συστήματος κοινωνικοοικονομικής και πολιτικής παρακμής.

Θα επιδιωχθεί η επαναφορά της εύρυθμης λειτουργίας των Θεσμών, της εναρμόνισης της χώρας στο βηματισμό που θα την οδηγήσει στο δρόμο της ευημερίας και της δημιουργίας του ελληνικού λαού, με τρόπο αντάξιο της ιστορίας και του μέλλοντός του.

Θα αντιμετωπιστεί με παραγωγική, καταναλωτική και πολιτική συμμαχία, η ακρίβεια και η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού! Με ταυτόχρονη υπεράσπιση της ιδιοκτησίας και της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων.

Ουδεμία σχέση δεν θα υπάρξει, αφενός με τα ακροδεξιά ναζιστικά και φασιστικά κόμματα και αφετέρου με τα ακροαριστερά και κάθε είδους εθνομηδενιστικά μορφώματα.

Θα επιδιωχθεί η συγκρότηση ενός νέου εναλλακτικού πόλου πολιτικής εξουσίας με σκοπό να διεκδικηθεί επάξια η διακυβέρνηση της χώρας, που σήμερα βρίσκεται στα χέρια των συστημικών κομμάτων!

 

Πηγή: egerssi.gr

 

Πηγή

Προβολές : 263


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα