Υπάρχει πολύς πόνος μπροστά – Έρχεται σοκ στην οικονομία, υπομονή υπάρχουν και χαμηλότερα χαμηλά στις μετοχές…

Υπάρχει πολύς πόνος μπροστά – Έρχεται σοκ στην οικονομία, υπομονή υπάρχουν και χαμηλότερα χαμηλά στις μετοχές…

2 Ιουλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:471
Μοίρασέ το

 

Υπάρχει πολύς πόνος μπροστά για την Ελλάδα γιατί οι έλληνες πολιτικοί έχουν παραπλανήσει την κοινωνία.
Γνωρίζουμε ότι τα δημόσια οικονομικά έχουν επιδεινωθεί.
Πως μια χρεωμένη χώρα όπως η Ελλάδα έδωσε στην 2ετία 2020 με 2021 περί τα 44 δισεκ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αυτά θα τα πληρώσουμε και ο λογαριασμός θα είναι πολύ βαρύς…
Μια ζωή, τα σπασμένα της ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ…
Συνηθισμένος είναι ο ελληνόφωνος ραγιάς από φόρους…
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΓΑΪΔΑΡΟ-ΡΑΓΙΑΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υπάρχει πολύς πόνος μπροστά – Έρχεται σοκ στην οικονομία, υπομονή υπάρχουν και χαμηλότερα χαμηλά στις μετοχές…
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι τραπεζικές μετοχές των εξυγιασμένων τραπεζών βυθίζονται για συγκεκριμένους λόγους…

Υπάρχει ακόμη πολύς πόνος μπροστά.
Η οικονομία της Ελλάδος – και όχι μόνο της Ελλάδος – θα υποφέρει από ύφεση… όχι ανάπτυξη 4,5% με 5% δεν θα δούμε αλλά το πρόσημο θα είναι αρνητικό… έρχεται ύφεση αλλά δεν είναι σαφές εάν θα καταγραφεί στο 4ο τρίμηνο του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Υπάρχει πολύς πόνος μπροστά
και παρά την παρέμβαση της ΕΚΤ που απέτρεψε τα χειρότερα, η αλήθεια είναι ότι από 4,72% το 10ετές ελληνικό ομόλογο έχει υποχωρήσει στο 3,55% διαμορφώνοντας το spread με την Γερμανία στις 225 μονάδες βάσης…

Υπάρχει πολύς πόνος μπροστά για την Ελλάδα γιατί οι έλληνες πολιτικοί έχουν παραπλανήσει την κοινωνία.
Γνωρίζουμε ότι τα δημόσια οικονομικά έχουν επιδεινωθεί.
Πως μια χρεωμένη χώρα όπως η Ελλάδα έδωσε στην 2ετία 2020 με 2021 περί τα 44 δισεκ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αυτά θα τα πληρώσουμε και ο λογαριασμός θα είναι πολύ βαρύς…

Υπάρχει πολύς πόνος μπροστά για τα χρηματιστήρια…
Ο υπουργός Ανάπτυξης Ά. Γεωργιάδης ανέφερε ότι πρέπει το χρηματιστήριο να κοιτάξει το μέλλον.
Μα το μέλλον κοιτάει το ελληνικό χρηματιστήριο και βυθίζεται καταγράφοντας συνεχή χαμηλά.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι τραπεζικές μετοχές των εξυγιασμένων τραπεζών βυθίζονται για συγκεκριμένους λόγους…

 

1)Οι επενδυτές προεξοφλούν ύφεση στην ελληνική οικονομία οπότε αυτό αποτελεί άκρως αρνητική εξέλιξη…

Πιθανότατα, αρχές του 2023 θα καταγραφεί ύφεση στην ελληνική οικονομία που σε συνδυασμό με την επανεμφάνιση της πανδημίας θα προκαλέσουν ακόμη ένα σοκ για την ασθενική ελληνική οικονομία.

 

2)Οι επενδυτές προεξοφλούν ότι θα υπάρξει επιδείνωση στα NPEs που θα είναι δύο ειδών.

Υφιστάμενα ρυθμισμένα NPEs που θα εκτροχιαστούν και νέα NPEs τα οποία θα δημιουργηθούν λόγω πληθωρισμού, ύφεσης και ενεργειακής κρίσης.
Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα μπορούσε αυτό το μείγμα να είναι ύψους 10-12 δισεκ. ευρώ σίγουρα αρνητική εξέλιξη.

 

3)Η ΕΚΤ παρενέβη για να διασώσει από τον εκτροχιασμό την Ελλάδα και την Ιταλία.

Το 10ετές ελληνικό ομόλογο από 4,72% έχει υποχωρήσει στο 3,55% αυτό από μόνο του έρχεται να αποκαλύψει ότι η Ελλάδα είναι τρεμάμενη, παραπαίουσα και προβληματική οικονομία.
Η συμπεριφορά των κρατικών ομολόγων αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα.

 

4)Οι ελληνικές τράπεζες για να καλύψουν τους ελάχιστους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας MREL θα πρέπει να αντλήσουν 2,5 δισεκ. μέσω ομολογιακών τίτλων.

Η συγκυρία δεν είναι κατάλληλη για πειραματισμούς στις αγορές ομολόγων…
Είναι αλήθεια ότι από το 4,72% το 10ετές ομόλογο υποχώρησε στο 3,55% είναι μεγάλη βελτίωση αλλά οι αγορές θα τεστάρουν την ειδική λύση της ΕΚΤ που για πολλοστή φορά χειραγωγεί τις αγορές.

Η πρόσφατη εμπειρία ήρθε να αποδείξει κάτι απλό…
Ότι χωρίς την παρέμβαση – χειραγώγηση της ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα θα ήταν εκτός αγορών…και το ανέκδοτο είναι ότι αναβαθμίζουν την ελληνική οικονομία οι οίκοι αξιολόγησης…

Μια χώρα στην πρώτη κρίση… απογυμνώθηκε τελείως και απέδειξε τις σοβαρές αδυναμίες της, τα ελληνικά ομόλογα πλησίασαν το σημείο της κατάρρευσης αλλά οι οίκοι αξιολόγησης… τα βλέπουν όλα θετικά…
Όταν οι αξιολογήσεις έχουν πολιτικά κριτήρια… δεν μπορείς να πεις πολλά πέραν ότι οι οίκοι αξιολόγησης είναι αναξιόπιστοι…

 

Για τους λόγους αυτούς οι μετοχές των τραπεζών θα υποχωρήσουν περισσότερο και το ελληνικό χρηματιστήριο θα φθάσει στις 750 με 700 μονάδες εκεί που αξίζει να βρίσκεται.

 

Πηγή

Προβολές : 471


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα