Υποκλοπές: Ο ταλαντούχος κύριος… Γιάννης Λαβράνος –  Οι σχέσεις με Μαξίμου, Δημητριάδη, υπουργούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και οι πλαστές ταυτότητες

Υποκλοπές: Ο ταλαντούχος κύριος… Γιάννης Λαβράνος –  Οι σχέσεις με Μαξίμου, Δημητριάδη, υπουργούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και οι πλαστές ταυτότητες

12 Νοεμβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:181
Μοίρασέ το

 

Το εντυπωσιακό -και συνάμα βαθιά ενοχοποιητικό στοιχείο- είναι ότι όλοι οι παραπάνω έκλειναν δουλειές και δημόσιες συμβάσεις –ακόμη και απόρρητες- εκατομμυρίων ευρώ με τον Γιάννη Λαβράνο, του οποίου η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι προβληματική και εξαιρετικά σκοτεινή με δαιδαλώδεις διαδρομές, κάτι που δεν είναι σύνηθες για σοβαρές «καθαρές» επιχειρήσεις.

Για την πέτρα του σκανδάλου, σε ότι αφορά τις υποκλοπές, την εταιρεία Krikel, [που, όπως εύστοχα τονίζει η εφημερίδα, το κράτος και τρεις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ΝΔ) υπογράφουν διαδοχικές συμβάσεις –ακόμη και απόρρητες για λόγους εθνικής ασφάλειας- χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της], ο κ. Λαβράνος επιμένει ότι δεν έχει μετοχική σύνθεση και ότι δεν γνωρίζει τον διαχειριστή της.

 

 

 

Όταν αυτός ο τελείως ΜΑΛΑΚΑΣ στην συντριπτική πλειοψηφία του λαός, ψηφίζει ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ να τον κυβερνούν, ΜΕ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΕΙΝΑΙ…

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ…  

Είμαστε μια χώρα ΜΑΦΙΟΖΩΝ… θα πρέπει να το παραδεχθούμε…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Πλαστές ταυτότητες, κουμπαριές με υπουργούς κατέχοντες κρίσιμα χαρτοφυλάκια και το «δεξι χέρι» και ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, συναλλαγές με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, εταιρείες «φαντάσματα» με επικεφαλής αχυρανθρώπους με κλεμμένες ταυτότητες, δουλειές πολλών εκατομμυρίων ευρώ με το Δημόσιο έχει ο «μπαξές» του Γιάννη Λαβράνου, που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ως ο «άνθρωπος που λύνει και δένει στο Μαξίμου», κρίνει υπουργούς και «ανεβοκατεβάζει» αξιωματούχους σε καίριες θέσεις.

Όποιος προσπαθούσε να κάνει μεγάλη δουλειά με την κυβέρνηση, έψαχνε να βρει άκρη για να προσεγγίσει τον Γιάννη Λαβράνο, τον «αόρατο επιχειρηματία», που είχε «τα μέσα (σ.σ τα μεγάλα) και ήξερε ανθρώπους ειδικούς», λένε οι γνωρίζοντες και η έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών και των Reporters United, που «ανάγκασαν» τον Λαβράνο να μιλήσει το επιβεβαιώνει.

Ο «μύθος» του Γιάννη Λαβράνου ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ήταν κάτι σαν Φαντομάς, αφού παρά τη προνομιακή σχέση του με το Δημόσιο (από το 2014) με συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ, τις «σχέσεις στοργής» με υπουργούς όλων των κυβερνήσεων, τη στενή σχέση του με τον Γρηγόρη Δημητριάδη παρέμενε –ή τον κρατούσαν;- πεισματικά στο παρασκήνιο. Το πόσο εξέχουσα προσωπικότητα θεωρείτο πιστοποιείται και από το ότι του παραχωρήθηκε φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ.

Το σκάνδαλο όμως των υποκλοπών έστρεψε με βία τους προβολείς επάνω στον Γιάννη Λαβράνο, που αν και ακόμη διατείνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το Predator, τουλάχιστον πλέον παραδέχεται ότι -αν μη τι άλλο- συνεργάζεται με την εταιρεία Krikel, που με τη σειρά της έχει σχέση με την Intellexa, που εμπορεύεται το Predator.

To φως έπεσε πάνω και σε άλλες σκιές όπως αυτή του Φέλιξ Μπίτζιου (μετόχου της Intellexa), αλλά και στους κρίκους της αλυσίδας που ενώνει υπουργούς, επιχειρηματίες, κρατικούς λειτουργούς, υψηλόβαθμα στελέχη και συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ.

photp

Κουμπαριές, εντολές και μεγάλες δουλειές

 

Στενή σχέση και ακόμη πιο στενή συνεργασία με τον Γιάννη Λαβράνο, εμφανίζεται μέχρι στιγμής, βάσει των δημοσιογραφικών ερευνών, να έχει ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και ανιψιός του Γρηγόρης Δημητριάδης. Μάλιστα οι δυο τους εμφανίζονται να ταξιδεύουν μαζί εκπροσωπώντας το Μαξίμου και κλείνοντας δουλειές.

Στο κάδρο μπαίνει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, που παραδέχεται τη σχέση με τον Γιάννη Λαβράνο, ξεκαθαρίζοντας όμως –απαντώντας στην έρευνα της ΕφΣυν και των Reporters United- ότι «κανένα από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που αναφέρονται στις ερωτήσεις σας και αποτελούν αντικείμενο της δημοσιογραφικής σας έρευνας δεν έχει την οποιαδήποτε -άμεσα ή έμμεσα- σχέση με την πολιτική, τις διαγωνιστικές διαδικασίες και γενικά το υλοποιούμενο έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των εποπτευόμενων φορέων του».

Σχέση με τον Γιάννη Λαβράνο και κουμπαριά έχει και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ τη χαρά της κουμπαριάς δεν στέρησε ο Λαβράνος ούτε στον Θάνο Πλεύρη με τον οποίο κατέβαιναν μαζί και στις πορείες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μεγάλες δουλειές με το Δημόσιο ο Λαβράνος έκλεισε –και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές- επί υπουργίας Βασίλη Κικίλια στο Προστασίας του Πολίτη (2014), τις οποίες συνέχισε παρά την αλλαγή της κυβέρνησης επί υπουργίας Νίκου Τόσκα (ΣΥΡΙΖΑ), του οποίου παρεμπιπτόντως ο γιος εργάστηκε αργότερα στην εταιρεία Krikel, πληροφορία που ο κ. Τόσκας επιβεβαίωσε.

 

Ο επιχειρηματίας… με φαντάσματα επικεφαλής εταιρειών και πλαστές ταυτότητες

Το εντυπωσιακό -και συνάμα βαθιά ενοχοποιητικό στοιχείο- είναι ότι όλοι οι παραπάνω έκλειναν δουλειές και δημόσιες συμβάσεις –ακόμη και απόρρητες- εκατομμυρίων ευρώ με τον Γιάννη Λαβράνο, του οποίου η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι προβληματική και εξαιρετικά σκοτεινή με δαιδαλώδεις διαδρομές, κάτι που δεν είναι σύνηθες για σοβαρές «καθαρές» επιχειρήσεις.

Εταιρείες που αλλάζουν ανησυχητικά συχνά επικεφαλής, με αποκορύφωμα ότι τον ιταλό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβολο της εταιρείας, που παραδέχεται επισήμως ότι έχει ο Γιάννης Λαβράνος, την ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ ΤΕΚΝΟΛΟΤΖΙΣ, τον έχει δει μόνο ο ίδιος.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο της Εφ.ΣΥΝ, «σε εταιρεία συμφερόντων του (ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ ΤΕΚΝΟΛΟΤΖΙΣ) ο Λαβράνος αντικαθίσταται στο Δ.Σ από δυο νέα πρόσωπα ιταλικής υπηκοότητας, τα οποία σύμφωνα με πηγές στην ιταλική αστυνομία έχουν κατασκευασμένα η πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους των οποίων ακόμα και η ύπαρξη αμφισβητείται.»

«Η μετοχική ή διοικητική σύνθεση των εταιρειών του συχνά αναθεωρείται και διορθώνεται εκ των υστέρων με εγγραφές στο ΓΕΜΗ που έρχονται πολλά χρόνια μετά τις συμβολαιογραφικές πράξεις πρακτική εξαιρετικά ανορθόδοξη. Τέλος στη διάθεσή μας περιήλθε πλαστή ταυτότητα με Ιταλικό όνομα και με αριθμό που έχει κλαπεί. Στη θέση της φωτογραφίας απεικονίζεται ο Γιάννης Λαβράνος», σημειώνει η εφημερίδα.

Για αυτό το τελευταίο εύρημα ο Λαβράνος, με τις σχέσεις που αναλύθηκαν παραπάνω, με ασφάλεια από την ΕΛ.ΑΣ και με δουλειές με την ΕΥΠ, απάντησε ότι «από εσάς έμαθα την ύπαρξή της για πρώτη φορά, σας ενημερώνω ότι ήδη τη Δευτέρα 4/11/2022 υπέβαλα μήνυση κατά αγνώστων δραστών στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Σε ό,τι αφορά τους ιταλούς επικεφαλής της εταιρείας του με τις επίσης πλαστές ταυτότητες, και την απουσία τους από οποιαδήποτε ιταλική επιχειρηματική  βάση, πάλι ο κ. Λαβράνος δηλώνει ότι δεν γνωρίζει. Ωστόσο, απαντά ότι τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβολο της εταιρείας του, τον Antonio Sassi, τον έχει γνωρίσει.

ypoklopes 5

Καμία σχέση με το Predator, αλλά…

Για την πέτρα του σκανδάλου, σε ότι αφορά τις υποκλοπές, την εταιρεία Krikel, [που, όπως εύστοχα τονίζει η εφημερίδα, το κράτος και τρεις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ΝΔ) υπογράφουν διαδοχικές συμβάσεις –ακόμη και απόρρητες για λόγους εθνικής ασφάλειας- χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της], ο κ. Λαβράνος επιμένει ότι δεν έχει μετοχική σύνθεση και ότι δεν γνωρίζει τον διαχειριστή της.

Βεβαίως σε αντίθεση με το παρελθόν και με ότι υποστήριξε ο νόμιμος εκπρόσωπος της Krikel Σταμάτης Τρίμπαλης στην Εξεταστική Επιτροπή, τώρα ο κ. Λαβράνος παραδέχεται ότι συνεργάζεται με την Krikel και έχει συμφέρον «η εταιρεία να πηγαίνει καλά».

Κατηγορηματικός εξακολουθεί να είναι σε ότι αφορά το ότι δεν έχει σχέση με το Predator και τις υποκλοπές. Ερωτηθείς για τα email που δημοσιεύτηκαν από την ιστοσελίδα της Krikel και από τα οποία προκύπτει άμεση σχέση του και με τον Μπίτζιο και με την Krikel, απάντησε πως πρόκειται για email που δεν του παραδόθηκαν ποτέ.

Στα ενδιαφέροντα -και μάλλον δύσκολο να γίνουν πιστευτά- που ανέφερε ο κ. Λαβράνος στην εφημερίδα είναι ότι δεν έχει καμία δραστηριότητα στην Ελλάδα από το 2012 και οτι ζει και επιχειρεί στο Λονδίνο. Ωστόσο, αρνήθηκε να υποδείξει έστω μία εταιρεία μέσω της οποίας ασκεί την επιχειρηματική δραστηριότητά του.

Τέλος ερωτηθείς για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό απάντησε ότι έχουν συναντηθεί μόνο μία φορά πριν από χρόνια, λίγο αφότου εκείνος είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ. Η συνάντηση έγινε με μεσολάβηση του Γρηγόρη Δημητριάδη.

 

Πηγή: in.gr

 

Πηγή

 

Ο “αόρατος” Λαβράνος! Ο επιχειρηματίας όλων των κυβερνήσεων που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα σαν το σπίτι του. Η δουλειά με τις νέες ταυτότητες και τα 500.000.000 ευρώ είναι το βραδινό του όνειρο μόλις ξαπλώνει.

 

Του Άρη Σπίνου 
 

Το επίθετο Λαβράνος σας λέει κάτι;Αν δεν σας λέει κάτι τότε κρατήστε το, διότι είναι πολλά τα όσα ακούγονται, ειδικά μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου και την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Πρόκειται για έναν υπερδραστήριο – όχι με μία κυβέρνηση – επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, των βιομηχανικών εφαρμογών και της ασφάλειας.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, ένας τέτοιος επιχειρηματίας θα έκανε ή θα αναζητούσε καλές και μεγάλες δουλειές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Ο Λαβράνος (Η εταιρεία του ή οι εταιρείες του) κάνει τέτοιες δουλειές και ψάχνει για νέες δουλειές και φυσικά δεν είναι ο μόνος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω πρόσωπο, από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός, μπαινοβγαίνει συχνά στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Άλλες πληροφορίες τον συνδέουν με τον «υπερήφανο για το Μάτι» πρώην αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και νυν γενικό γραμματέα, Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Οι κακές γλώσσες συνδέουν την παραμονή του Κωνσταντίνου Τσουβάλα – παρά τις αντιδράσεις και τον σάλο που είχε ξεσπάσει – στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον εν λόγω επιχειρηματία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο μεγάλος στόχος, η μεγάλη δουλειά που κυνηγά ο Λαβράνος είναι οι νέες ταυτότητες προϋπολογισμού 500.000.000 ευρώ.

Το να διεκδικεί ένας επιχειρηματίας ή μία εταιρεία κάποια μεγάλη δουλειά, δεν είναι κακό.

Όμως, οι επισκέψεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου και η επιδίωξη σύναψης στενών σχέσεων με συγκεκριμένους υπουργούς μπορεί να παρεξηγηθούν και υπάρχουν πάντοτε οι… κακές γλώσσες.
Υπενθυμίζετε ότι ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και  ματαιώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία με την νέα κυβέρνηση  για τις νέες ταυτότητες και ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχτεί.
Και μέσα σε όλα αυτά πληροφορούμαστε ότι για τις ταυτότητες μεγάλο είναι το ενδιαφέρον πασίγνωστου εκδότη που δραστηριοποιείται με τις πλάτες πανίσχυρου και πασίγνωστου επιχειρηματία.

Οι πληροφορίες συνδέουν το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου εκδότη για το πρότζεκτ “νέες ταυτότητες” (ενδιαφέρον που είναι επιχειρηματικό και όχι… δημοσιογραφικό) με όσα διαβάσατε παραπάνω, αλλά και με την γενικότερη στάση του συγκροτήματός του έναντι του Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
 
Όπως μαθαίνει το edolio5 ο Λαβράνος συναντά ή μιλά τηλεφωνικά σχεδόν καθημερινά με τον άνθρωπο κλειδί του Μεγάρου Μαξίμου. 

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2020

 

Πηγή

Προβολές : 181


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα