«Υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης» η επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο λένε 6 δικαστικοί. Οι υπόλοιποι δικαστικοί γιατί σιωπούν;;;  ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, ΣΕΙΣΜΟΣ!!!

«Υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης» η επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο λένε 6 δικαστικοί. Οι υπόλοιποι δικαστικοί γιατί σιωπούν;;; ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, ΣΕΙΣΜΟΣ!!!

8 Μαρτίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:733
Μοίρασέ το

 

 

“Τα όσα αναφέρονται από τον επικεφαλής της Εκτελεστικής Εξουσίας στην ως άνω επιστολή, που δεν ενεργεί με την ιδιότητα του πολίτη, στερούνται νομιμοποιητικής βάσης, ταυτόχρονα δε πλήττουν την εικόνα και το κύρος της Δικαιοσύνης, που φέρεται ως να δέχεται ευθείες παραγγελίες από τον Πρωθυπουργό!

Το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,  που ασκείται για άλλη μια φορά  στην τέχνη της επιλεκτικής σιωπής, οφείλει να αντιδράσει άμεσα -όπως πράτταμε κι εμείς ως προεδρείο, όποτε πρωθυπουργοί ή υπουργοί κυβερνήσεων υπερέβαιναν τα εσκαμμένα – και αφενός να επισημάνει στον Πρωθυπουργό,  αφετέρου να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας μας, ότι η Δικαιοσύνη ούτε χρειάζεται, ούτε καλοδέχεται τις υποδείξεις.”

Και ξαφνικά, έξι δικαστές και εισαγγελείς, θυμήθηκαν το …κύρος της “δικαιοσύνης”

Δηλαδή, την ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ…

Σωστά αυτά που γράφετε ως λόγους κατάλυσης της Δημοκρατίας, αλλά ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΑΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ;

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΓΑΤΕ ΕΞΩ ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΕΦΕΤΗ, ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ;

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;;;

Και μην μου πείτε πως πρόκειται για άλλο δικαστήριο… δηλαδή για το Συμβούλιο της Επικρατείας, γιατί γελάνε τα γατοσκυλούδια μου…

ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος για το… “κύρος της δικαιοσύνης”;;;

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ;

ΠΙΝΟΥΝ ΚΟΚΑ Ή ΠΗΔΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΛΙΜΙΑ, Ή ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;;;

ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ…

Όσο για την Στενιώτη, δηλαδή το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αυτή πριν λίγα χρόνια, δεν έλεγε πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ;;;

ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ;;;

ΤΙΠΟΤΑ…

ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ  ΓΑΡΓΑΡΑ…

ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

Η ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΕ  ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, Ή ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Έξι δικαστικοί, μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελών με κείμενο τους απαντούν στην επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκο.

Θεωρούν ότι η επιστολή συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών και έμμεση υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης .

Όλο το κείμενο:

Χριστόφορος Σεβαστίδης , ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2023

 

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε χθες την με Α.Π. 1204/06.03.2023 επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Με την επιστολή αυτή ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Ανώτατο Εισαγγελέα:

α) του υποδεικνύει την ανάγκη για άμεση διαλεύκανση «όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη» και την προτεραιοποίησή τους,

β) ζητά την ανάθεση των υποθέσεων «στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο» και

γ) τον ενημερώνει ότι το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές «για να καταστεί μέρος της δικογραφίας».

Θεωρούμε ότι η ως άνω επιστολή του Πρωθυπουργού συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών και έμμεση υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης καθώς:

α) η αναφορά του πρωθυπουργού σε πλήθος ποινικών υποθέσεων, εύλογα δημιουργεί την εντύπωση, ότι αποτελεί έμμεση πρόταση προς τον Εισαγγελέα του ΑΠ να διατάξει το χωρισμό της υπόθεσης του σιδηροδρομικού δυστυχήματος σε επιμέρους περισσότερες,

β) το αίτημα για ανάθεση των υποθέσεων στο υψηλότερο ανακριτικό επίπεδο, συνιστά έμμεσο αίτημα διορισμού ειδικού εφέτη ανακριτή από τον Εισαγγελέα του ΑΠ, αρμοδιότητα η οποία ανήκει όμως στην  ολομέλεια του αρμόδιου Εφετείου κατ΄ άρθρο 28 ΚΠΔ,

γ) η υπόμνηση ότι το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της ποινικής δικογραφίας, συνιστά προκαταβολική παρέμβαση στο έργο και την ταχύτητα διενέργειας της εκκρεμούς κύριας ανάκρισης.

 

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η άλλοτε ισχύσασα αρμοδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης (ποτέ όμως του Πρωθυπουργού) να μπορεί “να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του ΑΠ να παραγγείλει τη διενέργεια ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα” (άρθρο 30παρ.3 παλαιού Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), έχει καταργηθεί.

Ως εκ τούτου, τα όσα αναφέρονται από τον επικεφαλής της Εκτελεστικής Εξουσίας στην ως άνω επιστολή, που δεν ενεργεί με την ιδιότητα του πολίτη, στερούνται νομιμοποιητικής βάσης, ταυτόχρονα δε πλήττουν την εικόνα και το κύρος της Δικαιοσύνης, που φέρεται ως να δέχεται ευθείες παραγγελίες από τον Πρωθυπουργό!

Το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,  που ασκείται για άλλη μια φορά  στην τέχνη της επιλεκτικής σιωπής, οφείλει να αντιδράσει άμεσα -όπως πράτταμε κι εμείς ως προεδρείο, όποτε πρωθυπουργοί ή υπουργοί κυβερνήσεων υπερέβαιναν τα εσκαμμένα – και αφενός να επισημάνει στον Πρωθυπουργό,  αφετέρου να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας μας, ότι η Δικαιοσύνη ούτε χρειάζεται, ούτε καλοδέχεται τις υποδείξεις.

 

 

Πηγή

Προβολές : 733


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα