Υποχρεωτικότητα για το ΤΕΛΟΣ των μετρητών!! Τι αλλάζει σε ακίνητα και επιδόματα.

Υποχρεωτικότητα για το ΤΕΛΟΣ των μετρητών!! Τι αλλάζει σε ακίνητα και επιδόματα.

7 Δεκεμβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:474
Μοίρασέ το

 

 Δεν θα δυσκολευτούν οι Έλληνες να τα περιορίσουν κι άλλο…

Φυσικά και δεν θα δυσκολευτεί ο νεοέλληνας να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι και να υποταχθεί σε ότι του ζητάει ο Κούλης…

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΡΑΓΙΑΣ;;;

ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ!!!

 

ΠΡΩΤΑ Η ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Η παρακάτω σύνθεση από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στον ΡΑΓΙΑ ΛΑΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ.

 

«Σάρκα και οστά» παίρνει ήδη από τους αμέσως επόμενους μήνες το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον περαιτέρω περιορισμό των μετρητών στην καθημερινότητά μας.

Μία σειρά από μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ αναμένεται να τεθούν γρήγορα σε εφαρμογή.

«Όσο γίνεται να μην υπάρχουν μετρητά», θυμίζουμε πως είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ο ίδιος ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, «κλείνοντας το μάτι» στην νέα εποχή.

«Θα σφίξουν τα πράγματα», είχε σημειώσει από την πλευρά του ο ΥΠΟΙΚ, Κωστής Χατζηδάκης.

Η αρχή γίνεται με την ψηφιοποίηση των περισσότερων επιδομάτων.

«Είναι μια δέσμευση για το ‘24 να διευκολύνουμε, να ψηφιοποιήσουμε και να βάλουμε περισσότερη δικαιοσύνη στα επιδόματα», όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει προ ημερών ακόμα ένα υπουργικό στέλεχος, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Επιγραμματικά τα μέτρα που έρχονται από το 2024:

  • Υποχρεωτικά POS παντού
  • Πρόστιμα για όσους επαγγελματίες/επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές πάνω από 500 ευρώ σε μετρητά. Το πρόστιμο θα είναι το διπλάσιο του ποσού που δόθηκε σε μετρητά –αντί 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.
  • Σχεδόν όλα τα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται μόνο μέσω πιστωτικών καρτών.

 

Τέλος τα μετρητά στις αγοραπωλησίες ακινήτων

Υποχρεωτικότητα, πληρωμής μόνο με τραπεζικά μέσα, εισάγει στην αγοραπωλησία ακινήτων, το φορολογικό νομοσχέδιο.

Στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής παρουσιάστηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό αγοραπωλησίας ακινήτων έγιναν το 2022 είτε μόνο με μετρητά είτε με τραπεζικά μέσα και μετρητά.

Ειδικότερα, το 2022 έγιναν 338.511 μεταβιβάσεις ακινήτων εκ των οποίων οι 42.613 εξοφλήθηκαν αποκλειστικά με μετρητά ενώ σε 41.741 περιπτώσεις, το τίμημα εξοφλήθηκε εν μέρει σε μετρητά.

Με τις προωθούμενες διατάξεις καταργείται η χρήση μετρητών ως τρόπος εξόφλησης του τιμήματος κατά τη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση τραπεζικών μέσων πληρωμής για την εξόφληση του τιμήματος, για την οποία η φορολογική διοίκηση ενημερώνεται από τον συμβολαιογράφο που συντάσσει την πράξη μεταβίβασης μέσω της εφαρμογής «myPROPERTY».

 

 

Πηγή

Προβολές : 474


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα