Φίλης, Σκουρλέτης και όλα τα «βαριά» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ που μένουν εκτός Βουλής

Φίλης, Σκουρλέτης και όλα τα «βαριά» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ που μένουν εκτός Βουλής

22 Μαΐου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:969
Μοίρασέ το

 

Ποια από τα μεγάλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνουν να μπουν στη Βουλή.

Ακόμα και το ποσοστό που τους έδωσε Η ΝΟΘΕΙΑ, πολύ είναι… θα έπρεπε να βρίσκονται στο 2%… αλλά υπάρχουν ακόμα ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ, ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ…
Καλλιόπη Σουφλή

 

Μία από τις συνέπειες του χαμηλού ποσοστού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν να μείνουν εκτός Βουλής ορισμένα από τα «βαριά» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το ποσοστό ενσωμάτωσης πλησιάζει το 100%.

Το ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας συρρικνώσει τις έδρες που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ονόματα όπως ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Κώστας Ζαχαριάδης βρίσκονται εκτός Βουλής.

Ειδικότερα, στην Α’ Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,73% λαμβάνει 3 έδρες, με τους Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο να έχουν σημαντικό προβάδισμα για τις δύο πρώτες, την τρίτη κρατά οριακά ο Νίκος Βούτσης, ενώ εκτός βρίσκεται ο Νίκος Φίλης.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 3 έδρες, με τους Αθηνά Λινού και Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχουν αποσπαστεί για τις δύο πρώτες, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου έχει οριακά την τρίτη, ενώ οι Κώστας Ζαχαριάδης και Πάνος Σκουρλέτης μένουν εκτός με τα τρέχοντα δεδομένα.

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει, επίσης, 3 έδρες, με τους Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννη Δραγασάκη να έχουν προβάδισμα, ενώ οι Χαρά Καφαντάρη και Δημήτρης Βίτσας μένουν εκτός.

Στν Νότιο Τομέα Αθηνών, οι έδρες που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέσσερις και αυτοί που προηγούνται είναι οι Νίκος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μουζάλας. Εκτός βρίσκονται οι Γιάννης Μαντζουράνης και Βασιλική Κατριβάνου.

Στην Α’ Πειραιά όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει μια έδρα, προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Θόδωρος Δρίτσας που τον ακολουθεί, κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, αν ο αρχηγός του κόμματος επιλέξει να την κρατήσει τον εαυτό του.

Στη Β’ Πειραιά, τις δύο έδρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίζουν οι Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης, ενώ μένει εκτός ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Στην Ανατολική Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει δύο έδρες, τις οποίες κερδίσουν, κατά τα φαινόμενα οι Γιώργος Καραμέρος και Χρήστος Σπίρτζης, ενώ μένει εκτός ο Νάσος Αθανασίου.

Στη Δυτική Αττική, ο Γιώργος Τσίπρας φαίνεται να κερδίζει τη μία έδρα του κόμματος.

Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Α’ Θεσσαλονίκης, οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Χρήστος Γιαννούλης και Γιάννης Αμανατίδης καταλαμβάνουν τις τέσσερις έδρες της περιφέρειας, ενώ εκτός μένει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

 

 

Πηγή

Προβολές : 969


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα