(ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!!!) Κρατική εταιρία και Γενικός Γραμματέας υπουργείου εμπλέκονται σε επιχορηγήσεις εκατομμυρίων σε 20-25 επιχειρήσεις με στοιχεία – μαϊμού!

(ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!!!) Κρατική εταιρία και Γενικός Γραμματέας υπουργείου εμπλέκονται σε επιχορηγήσεις εκατομμυρίων σε 20-25 επιχειρήσεις με στοιχεία – μαϊμού!

26 Νοεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:318
Μοίρασέ το

 

Σκάνδαλο μεγατόνων αποκάλυψε η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος:

Μετά από παρέμβαση Βουρλιώτη υπήρξε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και παραπομπή της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα! Μείζον ζήτημα για το εποπτεύον Υπ. Ανάπτυξης!

 

 

(ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!!!) Κρατική εταιρία και Γενικός Γραμματέας υπουργείου εμπλέκονται σε επιχορηγήσεις εκατομμυρίων σε 20-25 επιχειρήσεις με στοιχεία – μαϊμού!

 

Λοιπόν… ακούστε τι θα γίνει… θα σαλαμοποιήσουν τα σκάνδαλα, ώστε όόόόόόόόταν και αν ποτέ φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων, θα είναι λίγο πριν την παραγραφή…

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ… ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ…

ΑΠΟ ΚΕΙ, ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…

ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΔΙΚΗΣ, ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ…

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΛΑΜΟΓΙΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή 

 

 

Υ.Γ. ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ, ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ…

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με αντικείμενο τη Διαχείριση Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχει και κρατικός αξιωματούχος της Κυβέρνησης έπεσε στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Αναλυτικότερα, οι έμπειροι ελεγκτές της Αρχής, μετά από έρευνα διαπίστωσαν ότι ανώνυμες εταιρείες (περίπου 20-25) λάμβαναν επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ από την εν λόγω Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια που όριζε ο νόμος και το εποπτεύων Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η Αρχή υπό τις οδηγίες του έμπειρου εισαγγελέα έδρασε άμεσα δεσμεύοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εν λόγω εταιρειών και στέλνοντας την υπόθεση στον εισαγγελέα μιας και οι ευθύνες αφορούν τόσο τις ανώνυμες εταιρείες που λάμβαναν τα ποσά των επιχορηγήσεων παράνομα όσο και για τους υπαλλήλους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που μοίραζε τις κρατικές ενισχύσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εταιρείας που έλαβε επιχορήγηση 400.000 ευρώ ως πληττόμενη επιχείρηση από την πανδημία (COVID-19) ενώ είχε κάνει έναρξη το Β΄ Εξάμηνο του 2021 και εμφάνιζε ανύπαρκτο τζίρο !!!!!

Τα ερωτήματα του Radar:

1. Είναι δυνατόν η εν λόγω Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία να διαχειρίζεται Ευρωπαϊκά Κονδύλια εκατομμυρίων και το σύστημα εσωτερικού ελέγχου της να μην λειτουργεί αποτελεσματικά;

2. Τα γνωρίζει αυτά ο γραμματέας του εν λόγω Υπουργείου που συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα;

3. Τι προτίθεται να κάνει ο φορέας για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον;

4. Αληθεύει ότι υπήρξαν ήδη πιέσεις και παρεμβάσεις άνωθεν προς την Αρχή για το ξέπλυμα;

5. Πόσοι και ποιοι κρατικοί αξιωματούχοι τελικά εμπλέκονται σε αυτή την δυσώδη υπόθεση διασπάθισης κρατικού χρήματος και κοινοτικών κονδυλίων;

 

Πηγή

Προβολές : 318


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα