Φόβοι για μπλακάουτ σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω επιθέσεων από Ρώσους χάκερ!

Φόβοι για μπλακάουτ σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω επιθέσεων από Ρώσους χάκερ!

28 Δεκεμβρίου, 2022 13 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:267
Μοίρασέ το

 

Το ερώτημα δεν είναι αν θα γίνουν μπλακάουτ, αλλά πότε θα γίνουν, σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας της Αυστρίας

 

 

 

Το ερώτημα είναι: Ως που θα τραβήξουν το σχοινί οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ και πώς θα κουνήσουν τα πολιτικά πιόνια τους, Πούτιν – Μπάιντεν – ΝΑΤΟ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΖΕΛΕΝΣΚΙ – ΚΙΝΑ – ΙΝΔΙΑ κλπ., στην παγκόσμια σκακιέρα;;;

ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Τους φόβους της για επιθέσεις από «χάκερ του Πούτιν» εξέφρασε η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Κλαούντια Τάνερ, σημειώνοντας πως οι κυβερνοεπιθέσεις ενδέχεται να προκαλέσουν εκτεταμένα μπλακάουτ σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, η Κλαούντια Τάνερ προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις της στη γερμανική εφημερίδα «Welt», καθώς σε συνέντευξή της υποστήριξε πως, σύμφωνα με την εκτίμησή της, η οποία, όπως είπε, βασίζεται σε στοιχεία που προέρχονται από εμπειρογνώμονες των αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων, το ορθό ερώτημα δεν είναι «αν θα γίνουν μπλακάουτ, αλλά πότε θα γίνουν».

«Για τον Πούτιν οι κυβερνοεπιθέσεις από χάκερ στα δίκτυα τροφοδοσίας αποτελούν μέρος του υβριδικού πολέμου. Δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι αυτά είναι μόνο θεωρίες. Πρέπει να προετοιμαστούμε στην Αυστρία και την Ε.Ε. για μπλακάουτ», αναφέρει η Τάνερ.

 

Η υπουργός περιγράφει, μάλιστα, αναλυτικά το σχέδιο της αυστριακής κυβέρνησης και του στρατού για την πιθανότητα διακοπών ρεύματος εξαιτίας κυβερνοεπιθέσεων, σημειώνοντας ότι η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από το 2020.

«Η αστυνομία, η πυροσβεστική, οι μονάδες πολιτικής προστασίας και ο στρατός διεξάγουν τακτικά κοινές ασκήσεις, συχνά με τη συμμετοχή δήμων και σχολείων. Διανέμουμε επίσης σε δημόσιους χώρους φυλλάδια με τίτλο “Μπλακάουτ – και μετά;” παρέχοντας στους πολίτες συμβουλές για το πώς να συμπεριφερθούν σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, καθώς και πώς να προμηθευτούν και να αποθηκεύσουν εγκαίρως βασικά είδη», εξηγεί η Κλαούντια Τάνερ, προσθέτοντας την εντυπωσιακή πληροφορία πως «την τέταρτη ημέρα ενός μπλακάουτ, το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν θα μπορούσε πλέον να φροντίσει τον εαυτό του».

«Πόλεμος φθοράς»

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας τον χαρακτηρίζει «πόλεμο φθοράς, ο οποίος διεξάγεται με μεγάλη ένταση και μεγάλες απώλειες και από τις δύο πλευρές» και εκτιμά ότι πιθανώς οι πολεμικές επιχειρήσεις θα μειωθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προκειμένου Ουκρανία και Ρωσία να προετοιμαστούν «για μια νέα επίθεση την άνοιξη».

Θεωρεί δε ότι «δίχως τη δυτική υποστήριξη η Ουκρανία θα χανόταν» ενώ παρατηρεί ότι, παρά τις νίκες που καταγράφει ο ουκρανικός στρατός, «δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει ποτέ νικητής σε αυτόν τον πόλεμο».

Ως προς τα σενάρια που ακούγονται το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με παρασκηνιακές διεργασίες για ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις που θα μπορούσαν να θέσουν τέρμα στον πόλεμο, η Κλαούντια Τάνερ αναφέρει στη «Welt»: «Είναι σημαντικό να διεξάγονται συνομιλίες στο παρασκήνιο και το βάρος να ξαναπέφτει ολοένα περισσότερο στη διπλωματία. Υπάρχει βέβαια και η άποψη ορισμένων κρατών στην Ε.Ε. ότι η Ουκρανία ως κυρίαρχο κράτος θα πρέπει να αποφασίσει μόνη πότε θα διαπραγματευτεί και με ποιον στόχο. Μπορεί βέβαια να το δει κανείς και αλλιώς, ότι η Δύση, η οποία στηρίζει την Ουκρανία εδώ και μήνες με όπλα και βοήθεια δισεκατομμυρίων, πρέπει να συνεργαστεί με το Κίεβο, ώστε να προσδιορίσουν ποιο είναι το όριο αυτού του πολέμου και πότε θα έχει νόημα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις σε μια κατάλληλη μορφή».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Πηγή

Προβολές : 267


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα