“Χάνουμε τη Μάχη κατά της Ευλογιάς των Πιθήκων”... Προφανώς

15 Ιουλίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Ξέρουμε πώς λειτουργεί αυτό.

Τεστ για να δημιουργηθεί το “πρόβλημα”, εμβόλια για να “λυθεί” το “πρόβλημα”.

Και τα δύο έχουν ως αποτέλεσμα τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος να εξαφανίζονται σε απύθμενες ιδιωτικές τσέπες.

 
 
Οι μπολιασμένοι ανεγκέφαλοι του κόβιντ, θα τρέξουν να κάνουν και το μπόλι της …μαϊμούς…
Τα ζόμπι συνήθισαν το μπόλιασμα…
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 
 

Σύμφωνα με τους New York Times, οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή “χάνουν τη μάχη με την ευλογιά των πιθήκων” (Monkeypox). Αυτό μάλλον είναι είδηση για εσάς.

Εξάλλου, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν περίπου 700 κρούσματα Monkeypox (περίπου 0,0002% του πληθυσμού), ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόνο 8.000 “κρούσματα” (περίπου 0,0001%), και ότι έχουν αναφερθεί μόλις 3 θάνατοι... λοιπόν, θα σας συγχωρούσαμε αν δεν καταλαβαίνατε ότι υπάρχει καθόλου μάχη, πόσο μάλλον ότι χάνουμε.

Στην πραγματικότητα πρόκειται περισσότερο για μια αναταραχή. Στη χειρότερη περίπτωση. Ίσως μια φασαρία.

Αυτό – φυσικά – αν υποθέσουμε ότι υπάρχει καθόλου “ξέσπασμα” ευλογιάς των πιθήκων, κάτι που δεν πρέπει ποτέ να παίρνουμε στα σοβαρά, ειδικά στον μετακοβιδικό κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, οι NYT είναι σίγουροι…

Οι ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος τόπος που δέχεται μια νέα παρτίδα πορνό φόβου για την ευλογιά των πιθήκων αυτή την εβδομάδα.

Πριν από πέντε ημέρες αναφέρθηκε ότι η Αυστραλία είχε καταγράψει το πρώτο της “κρούσμα”, με τον υποτιμημένο τίτλο...

…προφανώς αυτό ήταν παρατραβηγμένο, ακόμη και για τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, τα οποία σιωπηλά αναδιατύπωσαν τον τίτλο λίγες ώρες αργότερα.

Για να μην μείνει πίσω, δύο ημέρες αργότερα η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων απομονώθηκε στην οικία της.

Και μόλις πριν από 15 λεπτά, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο The Guardian  δημοσίευσε μια είδηση με τίτλο:

“Οι προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανεπαρκείς, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Ποια είναι, λοιπόν, η αιτία της επικείμενης απώλειας της ανθρωπότητας από τον κίνδυνο της ευλογιάς των πιθήκων; Λοιπόν, πραγματικά δεν θα μπορούσαν να είναι πιο σαφείς γι’ αυτό – δεν κάνουμε αρκετά τεστ.

Οι NYT αναφέρονται εκτενώς σε αυτό το θέμα:

Το Slate συμφωνεί, με τίτλο We Need to Keep Better Track of Monkeypox” (Πρέπει να παρακολουθούμε καλύτερα την ευλογιά των πιθήκων) και παραθέτοντας ένα απόσπασμα από ” ειδικό”:

Την έχουμε ξαναδεί αυτή την ταινία, ξέρουμε πώς συνεχίζεται από εδώ και πέρα.

Δεδομένου ότι, όπως επισημαίνουν οι NYT, τα τεστ Monkeypox θα είναι “άμεσα διαθέσιμα κάποια στιγμή αυτό το μήνα“, μπορούμε να περιμένουμε μια ΜΕΓΑΛΗ έξαρση των κρουσμάτων που έρχεται.

Μακριά από το να αναγνωριστεί για αυτό που είναι – ένας τεράστιος αριθμός ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων που προκαλούνται από τα τεστ PCR – αυτή η αύξηση των κρουσμάτων θα πουληθεί ως το “πραγματικό μέγεθος της επιδημίας” μετά από εβδομάδες αποκαλώντας τους τρέχοντες αριθμούς “κρουσμάτων” “πιθανώς υποεκτιμημένους”.

Η λύση, όπως γνωρίζουμε, θα είναι η “αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης” ή η “βοήθεια στην ανοσοποίηση των πιο ευάλωτων ατόμων” ή κάποια άλλη τέτοια φράση.

Αλλά όχι! Δεν έχουμε αρκετά εμβόλια!

Τουλάχιστον, σύμφωνα με τους New York Times και τους LA Times και το CBS και το Science και το New York Magazine και το NPR και το NBC και τους New York Post και …

…είναι το κυρίαρχο μήνυμα, αυτό προσπαθώ να πω.

Μην ανησυχείτε όμως, ένας ΠΟΛΥ οικείος ήρωας πρόκειται να περάσει τον ορίζοντα πάνω σε ένα λευκό άλογο:

Ναι, η Moderna άρχισε να εργάζεται πάνω σε ένα νέο εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων με mRNA τον Μάιο… οπότε σύμφωνα με τους κανόνες του Covid μάλλον έχουν σχεδόν τελειώσει μέχρι τώρα.

Αρκεί να κάνουν ένεση σε ένα ακριβώς άτομο, και αν δεν πεθάνει αμέσως επί τόπου, τότε είναι ασφαλές.

…και αν το κάνουν, τότε ήταν ήδη άρρωστοι και τα δεδομένα της δοκιμής έχουν υπονομευτεί και η ευλογιά των πιθήκων είναι τόσο επείγουσα ανάγκη που θα πρέπει να το εγκρίνουμε ούτως ή άλλως. Μπορείτε να διαβάσετε τα δεδομένα της δοκιμής το 2097.

Ξέρουμε πώς λειτουργεί αυτό.

Τεστ για να δημιουργηθεί το “πρόβλημα”, εμβόλια για να “λυθεί” το “πρόβλημα”. Και τα δύο έχουν ως αποτέλεσμα τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος να εξαφανίζονται σε απύθμενες ιδιωτικές τσέπες.

Υπάρχει πολλή ομίχλη γύρω από την ευλογιά των πιθήκων – δεν ξέρουμε, από πολλές απόψεις, πού οδηγείται ή για ποιον λόγο γίνεται. Η αφήγηση είναι μόνο μισοδιαμορφωμένη. Πρώτα μεγαλώνει, μετά συρρικνώνεται και μετά μεγαλώνει ξανά.

Είχε μια αλλαγή ονόματος που ποτέ δεν υλοποιήθηκε πραγματικά, και η απόφαση να επικεντρωθεί στη σεξουαλική μετάδοση – ειδικά μεταξύ των “ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες” (δεν ξέρω γιατί χρησιμοποιούν ΟΛΟΙ αυτή τη φράση και όχι τους “ομοφυλόφιλους άνδρες”) – είναι κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα.

Αλλά ενώ δεν έχει ακόμη πάρει οριστικά ένα μέγεθος, μια κατεύθυνση ή μια ταχύτητα, παίρνει μια πολύ οικεία μορφή: Τεστ και εμβόλια.

Πάντα πρόκειται για τεστ και εμβόλια….

************

Δικτυογραφία

We’re “losing the fight against monkeypox”…apparently – OffGuardian

https://off-guardian.org/2022/07/11/were-losing-the-fight-against-monkeypox-apparently/

 

Πηγήκαι μετάφραση, ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 700


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα