«Χαστούκι» από τις βελγικές αρχές στην Καϊλή: «Τέτοια ευρήματα εντοπίζουμε σε έρευνες σπιτιών διακινητών ναρκωτικών…»

«Χαστούκι» από τις βελγικές αρχές στην Καϊλή: «Τέτοια ευρήματα εντοπίζουμε σε έρευνες σπιτιών διακινητών ναρκωτικών…»

12 Δεκεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:257
Μοίρασέ το

 

Ως Ελληνίδα «Εσκομπάρ» παρουσίασαν τα βελγικά ΜΜΕ την πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ε.Καϊλή, καθώς σύμφωνα με βελγικές αστυνομικές πηγές «Αυτά τα ευρήματα τα εντοπίζουμε συνήθως σε έρευνες σπιτιών διακινητών ναρκωτικών» όπως αναφέρουν στη Le Soir.

 

 

 

 

Που είναι το περίεργο;;; Και το … Ευάκι, “ναρκωτικά” διακινούσε… γιατί μόνο ναρκωτικό μπορεί να χαρακτηριστεί όταν υποστηρίζεις πως το Κατάρ είναι κράτος … δικαίου…

Και όχι μόνο να το υποστηρίζεις, αλλά να το διακινείς στο ευρωκοινοβούλιο και στο πόπολο, δια συνεντεύξεων…
Αυτό κι αν είναι από τα πιο σκληρά ναρκωτικά…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Άντε να παίρνουν σειρά, οι Ούρσουλες, και λοιποί διακινητές “ναρκωτικών”…
Εκεί θα τους παραδεχθώ τους Βέλγους εισαγγελείς… αν ότι λένε για την Εύα, το κάνουν για όλα τα καθάρματα του ευρωκοινοβουλίου…

Ως Ελληνίδα «Εσκομπάρ» παρουσίασαν τα βελγικά ΜΜΕ την πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ε.Καϊλή, καθώς σύμφωνα με βελγικές αστυνομικές πηγές «Αυτά τα ευρήματα τα εντοπίζουμε συνήθως σε έρευνες σπιτιών διακινητών ναρκωτικών» όπως αναφέρουν στη Le Soir.

Λένε μάλιστα πως ο εντοπισμός του πατέρα της Εύας Καϊλή με χρήματα στην κατοχή του ήταν το «κλειδί» για την έρευνα στο σπίτι της καθώς, κατά την κρίση των βελγικών αρχών, κατέρριπτε την ασυλία που προστάτευε την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το απόγευμα της Παρασκευής κλαίγαμε από χαρά» ανέφερε μια δεύτερη πηγή κοντά στην έρευνα.

«Ακόμα και αν κάνουμε ένα βήμα πίσω από τα γεγονότα, είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που προκαλεί ναυτία».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα η έρευνα στο σπίτι της Εύας Καϊλή δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό των επιχειρήσεων, διψήφιων σε αριθμό, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή.

Η Le Soir επισημαίνει, επίσης, ότι «ακόμα καλύτερα (ή χειρότερα ανάλογα την οπτική) το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή ήταν επιπλωμένο με δώρα που είχαν την υπογραφή της χώρας που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς: μετάλλια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα απ΄το Κατάρ. Τόσα στοιχεία για τα οποία το ζευγάρι Καϊλή-Τζόρτζι και ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις το Σαββατοκύριακο».

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης ο «μεγεθυντικός φακός» του εισαγγελέα Μάικλ Κλέις, ο οποίος ήταν δικηγόρος για 20 χρόνια πριν να γίνει εισαγγελικός λειτουργός, δεν σταματά ούτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον ίδιο να εμφανίζεται άτεγκτος και «σκληρό καρύδι» που δεν λυγίζει σε πιέσεις.

Υπό άκρα μυστικότητα και με επικεφαλής έναν 66χρονο εισαγγελέα ο οποίος έχει ειδικότητα τα θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς πραγματοποιήθηκε η έρευνα που σχεδιάστηκε από τον περασμένο Ιούλιο και εκτυλίχθηκε την 9η Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα τέσσερις συλλήψεις – ανάμεσά τους και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καΐλή.

H μάχη κατά της διαφθοράς είναι η ειδικότητά του, λένε όσοι γνωρίζουν στις Βρυξέλλες τον εισαγγελέα ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του αρέσκεται στο να συγγράφει αστυνομικά βιβλία.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir που αποκάλυψε σχεδόν καρέ-καρέ την επιχείρηση των βελγικών αρχών και η οποία ξεκίνησε με το «καρτέρι» έξω από το σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες για τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στην αρχή της δεν είχε καταγραφεί στη βάση δεδομένων της βελγικής αστυνομίας προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένος ο κύκλος όσων γνώριζαν την «καταιγίδα» που επρόκειτο να ξεκινήσει.

Με λίγα λόγια φοβόντουσαν μήπως κάποιος… ενημερώσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τον φάκελο για το Qatar gate χειρίζονταν μετρημένος στα δάχτυλα αριθμός ερευνητών.

Αυτά που βρήκαμε τα βλέπουμε μόνο σε επιχειρήσεις κατά διακινητών ναρκωτικών

Η Le Soir παρουσιάσε, επίσης, τις πρώτες μαρτυρίες από αστυνομικούς που μετείχαν στις έρευνες της Παρασκευής (9/12) και ήταν από τους πρώτους που είδαν τόσο τα χρήματα που είχε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή όταν εντοπίστηκε έξω από το ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες όσο και στις «πολυτελείς τσάντες» στις οποίες η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε 150.000 ευρώ. Και τα δύο ποσά, μάλιστα, ήταν σε χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ.

Κρίσιμο πρώτο βήμα για τα μέλη της ομάδας κατά τη διαφθοράς (OCRC) του Βελγίου με επικεφαλής της τον οικονομικό εισαγγελέα Michel Claise ήταν η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του Τζιόρτζι με όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση να τον ακολουθούν από τη στιγμή που έφυγε από το γκαράζ του σπιτιού και τελικά να τον συλλαμβάνουν, «μια σύλληψη που αποτέλεσε την αρχή συνολικά 16 ερευνών στις Βρυξέλλες και τα περίχωρά τους» όπως γράφει η Le Soir.

Στο πλαίσιο των ερευνών ελέγχθηκαν τα σπίτια αρκετών βοηθών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αξιωματούχων και πάνω από όλα το σπίτι στις Βρυξέλλες του πρώην ευρωβουλευτή και προέδρου της ΜΚΟ, Fight Impunity, Αντόνιο Παντζέρι.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ερευνητές βρήκαν περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά καθώς ο κ. Παντζέρι θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης «που ερευνάται για χρηματοδότηση από ξένο κράτος – εν προκειμένω το Κατάρ – για να επηρεάσει με χρήματα και δώρα πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η υπόθεση του Κατάρ-gate έχει έντονο ιταλικό «χρώμα» καθώς «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που ερευνούν οι βελγικές αρχές θεωρείται ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, γεγονός που κάνει τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται με όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στις Βρυξέλλες.

Μετά, λοιπόν, τη σύλληψη του Παντζέρι και του, επίσης, Ιταλού συζύγου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, η La Repubblica το πρωί της Δευτέρας (12/12) αποκάλυψε τα ονόματα άλλων τεσσάρων Ιταλών βοηθών ευρωβουλευτών τα γραφεία των οποίων σφραγίστηκαν στα πλαίσια της έρευνας των αρχών του Βελγίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα από τα γραφεία που σφραγίστηκε είναι αυτό της Φεντερίκα Γκαρμπανιάτι, η οποία είναι βοηθός της ευρωβουλευτή, Αλεσάντρα Μορέτι, ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Παντζέρι. Η Μορέτι, πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ξεκαθάρισε πως παρά το γεγονός ότι έκανε ένα ταξίδι στη Ντοχά για να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας, πάντα ψήφιζε για το Κατάρ σύμφωνα με τις υποδείξεις της ομάδας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το δεύτερο γραφείο ανήκει στον Τζιουζέπε Μερόνι, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν ως βοηθός του Παντζέρι, και είναι βοηθός της νεοεκλεγείσας ευρωβουλευτή Λάρα Κόμι από το Forza Italia.

To τρίτο γραφείο φιλοξενούσε την Ντοναντέλα Ροστάνο, η οποία είχε, επίσης, διατελέσει βοηθός του Παντζέρι, έχει ειδικότητα στη Μέση Ανατολή και είναι βοηθός της ευρωβουλευτή από το Βέλγιο, Μαρία Αρένα. Η Ροστάνο είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ «Fight Impunity», η οποία ιδρύθηκε από τον Παντζέρι και είναι στο επίκεντρο των ερευνών της βελγικής εισαγγελίας.

Τέταρτο γραφείο που σφραγίστηκε ήταν αυτό του Νταβίντε Ζόγκια, ο οποίος έχει διατελέσει βουλευτής και ήταν στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Πηγή

Προβολές : 257


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα