Χαστούκι ψυχρολουσίας στον Μητσοτάκη από το Associated Press: “Η Ελλάδα θα χρειαστεί δύο γενιές για να αποπληρώσει τα χρέη της – Χωρίς αντίκτυπο το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας”

Χαστούκι ψυχρολουσίας στον Μητσοτάκη από το Associated Press: “Η Ελλάδα θα χρειαστεί δύο γενιές για να αποπληρώσει τα χρέη της – Χωρίς αντίκτυπο το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας”

20 Αυγούστου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:189
Μοίρασέ το

 

 

Χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο είναι το επίσημο τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, καθώς θα εξακολουθεί να παρακολουθείται από τους πιστωτές της ενώ θα αποπληρώνει τα χρέη της, τονίζει σε δημοσίευμά του το Associated Press (AP).

Παίζουν με τις λέξεις Μητσοτάκης και σκύβαλα αλαλάζοντα της Σιωνιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης…
Παίζουν με τις λέξεις “εποπτεία” και “επιτήρηση”, που στην ουσία έχουν ακριβώς την ίδια ερμηνεία…
Δεν γνωρίζουν αμφότερες οι πλευρές, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ… ενώ παράλληλα εξαπατούν τον αφελή ελληνικό λαό…

Τι σημαίνει: “Αντίο εποπτεία, καλημέρα επιτήρηση για την ελληνική οικονομία”;;;

Αφού κάτω από την μπότα των διεθνών τοκογλύφων (λέμε με και ΡΟΤΣΙΛΝΤ), θα είμαστε;;;

Κι αυτό το παραλήρημα ενός πανικόβλητου Μητσοτάκη, θυμίζει επικήδειο, γιατί ο επερχόμενος χειμώνας, θα είναι πολύ σκληρός για τον ελληνικό λαό…

Και μην μου πείτε πως ο χειμώνας θα είναι σκληρός και για τους άλλους λαούς… γιατί αυτό είναι ο άλλοθι του κάθε πανηλίθιου ελληνόφωνου, που θέλει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…

ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ… Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ…

Οι ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΣΕ 99 ΧΡΟΝΙΑ.

ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ…

Και βγήκε το ψυχοπαθές τσόλι ως πρωθυπουργεύον υπό προθεσμία, με μια τόσο παραπλανητική ομιλία, που αναρωτιέται κάθε εχέφρων νους, αν ακούει καλά ή αν βρίσκεται σε κάποιο παράλληλο σύμπαν…

Δεν μας έφταναν τα πενήντα σχεδόν χρόνια των εθνικών καταπτώσεων και αξιών, δεν μας έφταναν οι δημαγωγίες μιας στυγνής εβραϊκής οικονομικής ολιγαρχίας, ζούμε και την απόλυτη δωδεκαετή κατακόρυφη κατάπτωση ως ένας λαός του οποίου η Πατρίδα δεν αποτελεί έθνος αλλά ΠΑΡΟΙΚΙΑ  ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ…

Απλή σκέψη είναι…

Είναι δυνατόν να μας έχουν βάλει στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ με “χρέος” 27 δις και να μας … βγάζουν με χρέος 340 δις;;;

Ποιοί ΗΛΙΘΙΟΙ θα τα χάψουν αυτά;;;

Η “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ” και η “ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ” ΚΡΙΣΗ, ξέρετε τι θα σηματοδοτήσει για την ελληνική οικονομία;;;

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ…

Το μόνο που χρειάζεται είναι, ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

AP: Η Ελλάδα θα χρειαστεί δύο γενιές για να αποπληρώσει τα χρέη της – Χωρίς αντίκτυπο το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας
Tεχνικό θέμα που οι περισσότεροι επενδυτές αναμένεται να αγνοήσουν, η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

Χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο είναι το επίσημο τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, καθώς θα εξακολουθεί να παρακολουθείται από τους πιστωτές της ενώ θα αποπληρώνει τα χρέη της, τονίζει σε δημοσίευμά του το Associated Press (AP).

Στην περίπτωση της Ελλάδας, σημειώνει, θα χρειαστούν άλλες δύο γενιές, με τα τελευταία δάνεια να εκπνέουν το 2070.

Ο Wolfango Piccoli, συμπρόεδρος και διευθυντής έρευνας στη συμβουλευτική εταιρεία Teneo, ο οποίος έχει καλύψει την οικονομική κρίση στην Ελλάδα για χρόνια, είπε πως το τέλος της ενισχυμένης επιτήρησης δεν είναι πιθανό να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο.


«Είναι κυρίως ένα τεχνικό θέμα που οι περισσότεροι επενδυτές αναμένεται να αγνοήσουν», σημείωσε.

«Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών είναι επικεντρωμένη στην κρίση κόστους ζωής», τόνισε.

 

Η κρίση συνεχίζεται

 

Αυτό ισχύει για την Ευθυμία Παιδή, μια 23χρονη ανθοπώλη της κεντρικής Αθήνας που μεγάλωσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και δεν αισθάνεται ότι έχουν αλλάξει πολλά από τότε.
«Νομίζω ότι η κρίση ουσιαστικά συνεχίζεται, δεν τελείωσε ποτέ», υπογράμμισε.

«Αυτό που βλέπω είναι μια συνεχής επανάληψη. … Η ανεργία είναι ακόμα υψηλή και οι μισθοί χαμηλοί, ενώ το κόστος ζωής είναι υψηλό».


Η ελληνική κρίση συντάραξε τις παγκόσμιες αγορές και ώθησε τη συνοχή της ΕΕ στα όριά της, υπενθυμίζει το Associated Press.

Οι επενδυτές σταμάτησαν να δανείζουν την Ελλάδα το 2010, αφού η Αθήνα αναγνώρισε την εσφαλμένη αναφορά βασικών στοιχείων του προϋπολογισμού.

Για να διατηρήσoυν τη χώρα στη ζωή, οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκριναν τρία προγράμματα δανείων διάσωσης διάρκειας από το 2010 έως το 2018 συνολικής αξίας 290 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

Σαρωτικές μεταρρυθμίσεις

 

Σε αντάλλαγμα, οι πιστωτές ζήτησαν αυτό που πολλοί Έλληνες εξακολουθούν να βλέπουν έως σήμερα: μεγάλη μείωση κρατικών δαπανών και περικοπές μισθών, αυξήσεις φόρων, ιδιωτικοποιήσεις και άλλες σαρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο τη διόρθωση των δημόσιων οικονομικών.


Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά περισσότερο από 25%, η ανεργία εκτινάχθηκε σχεδόν στο 28% και πολλοί ειδικευμένοι εργαζόμενοι μετανάστευσαν μαζικά.

Τα προγράμματα οδήγησαν σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και επιτυχή επιστροφή στον κρατικό δανεισμό από τις διεθνείς αγορές.

Το 2021, η ελληνική οικονομία ανέκαμψε και κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της συρρίκνωσης 9% που προκλήθηκε από την πανδημία του 2020 και προβλέπεται να αναπτυχθεί 3,5% φέτος εν μέσω μιας ιδιαίτερα καλής τουριστικής περιόδου.

 

Ιλιγγιώδες χρέος 

 

Πάντως η ύφεση και τα μέτρα ελάφρυνσης του Covid ώθησαν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο ιλιγγιώδες 206% του ΑΕΠ το 2020, αλλά μειώθηκε το 2021 και αναμένεται να φτάσει το 185% φέτος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι «ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Ελλάδας, η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει βελτιωθεί σημαντικά και οι κίνδυνοι δευτερογενών επιπτώσεων στην οικονομία της ευρωζώνης έχουν μειωθεί σημαντικά».

«Η διατήρηση της Ελλάδας υπό ενισχυμένη επιτήρηση δεν δικαιολογείται πλέον», πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι προκλήσεις παραμένουν, με πολλές από αυτές να είναι εκτός ελέγχου.

Ο πληθωρισμός έφτασε στο 11,6% τον Ιούλιο, ελαφρώς χαμηλότερος από το προηγούμενο υψηλό τριών δεκαετιών, αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλότερος από το 8,9% της Ευρωζώνης.


Οι τιμές του φυσικού αερίου, των καυσίμων και της ενέργειας αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το χειμώνα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Επιπλέον, η ανεργία στην Ελλάδα ήταν σχεδόν 15% το 2021 και αναμένεται να υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό το 2024.

 

Capture_198.JPG

 

Πηγή

Προβολές : 189


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα