Χωρίς Δικαιοσύνη και δημόσια τάξη... (το ΚΡΑΤΟΣ – ΤΕΡΑΣ του Μητσοτάκη)

Χωρίς Δικαιοσύνη και δημόσια τάξη... (το ΚΡΑΤΟΣ – ΤΕΡΑΣ του Μητσοτάκη)

30 Νοεμβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:374
Μοίρασέ το

Η πρωθυπουργική θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μείνει στην Ιστορία ως μια περίοδος κατά την οποία επικράτησαν η ανομία, η ατιμωρησία και η γενικευμένη αίσθηση ότι οι πολίτες είναι απροστάτευτοι όσον αφορά και τη «μικρή» και τη «βαριά» εγκληματικότητα.

Και ένα νομοσχέδιο που γράφτηκε στο… πόδι και το οποίο πάλι ρίχνει στα μαλακά τους εγκληματίες

Κάθε πρωθυπουργός που ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ στην Ελλάδα του Ρότσιλντ, έχει να εκτελέσει και κάποιες εντολές των αφεντικών του…
Για τον Μητσοτάκη, μια απ’ αυτές ήταν να μετατρέψει την Πατρίδα μας σε χώρο ΒΑΡΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ…
Η ΝΕΜΕΣΗ, προς το παρόν είναι ΑΠΟΥΣΑ… ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΘΕΪΚΗ…
Καλλιόπη Σουφλή

Η πρωθυπουργική θητεία τουΚυριάκου Μητσοτάκηθα μείνει στην Ιστορία ως μια περίοδος κατά την οποία επικράτησαν η ανομία, η ατιμωρησία και η γενικευμένη αίσθηση ότι οι πολίτες είναι απροστάτευτοι όσον αφορά και τη «μικρή» και τη «βαριά» εγκληματικότητα.

Όταν, όμως, πήρε δημοσιότητα το εξοργιστικό περιστατικό με τον Σύρο βιαστή των Εξαρχείων, τον οποίο η Δικαιοσύνη επέμενε να αφήνει ελεύθερο για να διαπράττει τα ίδια, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ασχοληθεί με το ζήτημα – και το έκανε με μισή καρδιά και αποσπασματικά, όπως αποδεικνύει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε μόλις προχθές σε δημόσια διαβούλευση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, που είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επί καθεστώτος Κώστα Σημίτη, μιλώντας για την… αυστηροποίηση των ποινών μίλησε σε εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση για τα κακουργήματα που τώρα τιμωρούνται με ανώτερη ποινή 15 χρόνια: «Αυτό γίνεται 20 χρόνια. Αυτό, αυτομάτως, μεγαλώνει και τον χρόνο που υποχρεωτικά θα παραμείνει στη φυλακή».

Γιώργος Φλωρίδης

Το συμπέρασμα είναι πως τα ισόβια στην Ελλάδα δεν είναιισόβια. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 20 του νομοσχεδίου Φλωρίδη, «Σε κάθε περίπτωση όμως ο καταδικασθείς μπορεί να απολυθεί αν έχει παραμείνει στο κατάστημα είκοσι (20) έτη και αν εκτίει περισσότερες ποινές ισόβιας κάθειρξης, αν έχει παραμείνει είκοσι πέντε (25) έτη».

Δηλαδή, μπορεί κάποιος να δολοφονήσει δεκάδες άτομα, να καταστρέψει χιλιάδες ζωές κάνοντας, για παράδειγμα, εμπόριο ναρκωτικών, να καταδικασθεί πολλάκις ισόβια και το πολύ σε 25 χρόνια θα… πείσει τη Δικαιοσύνη ότι μπορεί να «επανενταχθεί» στην ελληνική κοινωνία.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε επί τέσσερα χρόνια το έγκλημα να αλωνίζει. Επί τόσο καιρό ζωές χάθηκαν, οικογένειες καταστράφηκαν και η πατρίδα υπέστη ανεπανόρθωτες ζημίες – όπως εκείνες που προκάλεσαν οι εμπρησμοί δασών.

Εκ των υστέρων και με στόχευση κυρίως στο επικοινωνιακό και όχι το ουσιαστικό μέρος, κατατίθεται με τυμπανοκρουσίες ένα νομοσχέδιο με πολλές ατέλειες, που δείχνει να γράφτηκε στο… πόδι και το οποίο πάλι ρίχνει στα μαλακά τους εγκληματίες.

 

Πηγή

Προβολές : 374


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα