Χώρα… ναυάγιο... Η υποκρισία κάνει πάρτι πάνω σε πτώματα. Αλλά δεν πείθει πια κανέναν. (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ)

Χώρα… ναυάγιο... Η υποκρισία κάνει πάρτι πάνω σε πτώματα. Αλλά δεν πείθει πια κανέναν. (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ)

17 Ιουνίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:549
Μοίρασέ το

 

Επρεπε να φτάσουμε το σόου της επιλεκτικής ευαισθησίας μέχρι τέλους, ώστε να αυτομαστιγωθούμε ως κράτος

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ, ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ…
Ακόμα κι αν αυτή η τραγωδία είναι αληθινή και όχι στημένη, και στην ουσία δεν υπάρχει ναυάγιο, βγήκε και κάτι θετικό…
ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…
ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ “πνιγμένων”…
ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ… ΤΟΣΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΑΓΩΓΗ;;;
ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΑΛΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΜΩΝΩΛΗ ΚΑΝΤΑΡΗ…ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…
ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΝΕΚΡΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ…
ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΡΕ…
ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ.
ΚΑΙ ΝΑΙ… ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΔΕΝ ΚΥΛΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΝΑΥΑΓΟΥΣ”… ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΥΑΓΟΙ…
ΕΧΩ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΚΛΑΨΩ… ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΦΑ, ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΡΗ, ΟΣΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΛΙΜΙΑ…
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΝΙΞΑΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ… ΚΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΩΣ ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ…
ΚΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΝΑΣ ΟΒΡΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

Στη χώρα της υπερβολής και της υποκρισίας κηρύχθηκε εθνικό πένθος για ένα ναυάγιο που έγινε σε διεθνή ύδατα, χωρίς ούτε έναν Ελληνα νεκρό και με πλοίο που ανήκε σε αλλοδαπούς διακινητές που μετέφεραν λαθρομετανάστες.

 

Κοινώς, δεν υπήρχε τίποτα το εθνικό στη συγκεκριμένη περίπτωση, το οποίο να δικαιολογεί εθνικό πένθος. Παρ’ όλα αυτά έπρεπε να φτάσουμε το σόου της επιλεκτικής ευαισθησίας μέχρι τέλους, ώστε να αυτομαστιγωθούμε ως κράτος που οι διακινητές και οι πελάτες τους, στους οποίους έχουμε κάνει διεθνές προσκλητήριο, δεν ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους.

Με το που έγινε το ναυάγιο προσέτρεξαν στην Πύλο όλοι οι αλληλέγγυοι πολιτικοί αρχηγοί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λες και μας βύθισαν πολεμικό πλοίο οι Τούρκοι.

Διαγωνίστηκαν όλοι σε θλίψη, καταγγελτικό λόγο και υποκρισία. Για κάποιους φταίει η Ευρωπαϊκή Ενωση με τις πολιτικές της.

Οντως φταίει, γιατί αν δεν είχε αναγκάσει τα κράτη να ταΐζουν τόσο κόσμο που μπουκάρει παράνομα, να τον νομιμοποιούν και να τον ανέχονται ως άεργο ή εγκληματία, τα κράτη θα είχαν πιο αποτρεπτικές πολιτικές και κανείς από αυτούς δεν θα ερχόταν, άρα δεν θα πνιγόταν κιόλας. Αντιθέτως, η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει στείλει το μήνυμα «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», «εδώ τα καλά άσυλα, οι άδειες διαμονής επί μακρόν και η τζάμπα ζωή», «έλα, φέρε την οικογένειά σου και όλο το χωριό».

Πουλάμε δήθεν κλειστά σύνορα, αλλά τελικά τους βάζουμε όλους μέσα, όπως βάλαμε και αυτούς που διασώθηκαν, αντί να τους στείλουμε σε κλειστό κέντρο για απέλαση, χωρίς δικαίωμα αίτησης για άσυλο.

Οπότε για ποια κλειστά σύνορα και για ποιες αποτρεπτικές πολιτικές συζητάμε;

Ολες οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι απλά για ελεγχόμενες ροές, ώστε να μπορούν να τις διαχειριστούν, μην πλακώσουν δηλαδή ξαφνικά ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες, όπως το 2015.

 

Να έρχονται ελεγχόμενα, λίγοι λίγοι, για να είναι υπό έλεγχο η αλλοίωση πληθυσμού, ο εποικισμός και ο εκτουρκισμός της δικής μας χώρας, γιατί προς τα εκεί πάει.

Κάποιοι άλλοι τα έβαλαν με το Λιμενικό που δεν τους έσωσε, ενώ δεν πνίγονταν και τους είπαν «αφήστε μας ήσυχους, θέλουμε να πάμε στην Ιταλία».

Ξέχασαν ότι, όταν ήταν κυβέρνηση, στο Μάτι ο κόσμος πέθανε μέσα στη θάλασσα, στα ρηχά, γιατί κάποιοι ήταν ανίκανοι να οργανώσουν μια απλή επιχείρηση διάσωσης.

Η υποκρισία κάνει πάρτι πάνω σε πτώματα.

Αλλά δεν πείθει πια κανέναν.

Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

 

 

Πηγή

Προβολές : 549


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα