Ψάχνοντας την αλήθεια και τους «πατριώτες» στα κύματα του Στεφανοβικείου

Ψάχνοντας την αλήθεια και τους «πατριώτες» στα κύματα του Στεφανοβικείου

16 Σεπτεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:256
Μοίρασέ το

 

Κανείς στο ΓΕΣ δεν σκέφτηκε ότι λέγοντας ψέματα στην ελληνική κοινή γνώμη, ψέματα τα οποία αποκαλύφθηκαν άμεσα, θα προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα αφού κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις ΕΔ ; 

Δηλαδή μπροστά στην ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ για την προστασία (άραγε ποιων;), δεν υπολογίζουν πλέον τίποτα όσο επικίνδυνο και αν είναι αυτό ; 

 

Ψάχνοντας την αλήθεια και τους «πατριώτες» στα κύματα του Στεφανοβικείου

Από την ημέρα που δημοσιεύτηκε η είδηση για το τι συνέβη στην βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο καταγράφεται μια αγωνιώδης προσπάθεια από τα «λιβανιστήρια» ΥΠΕΘΑ και  ΓΕΕΘΑ, που έχουν κόψει κάθε δεσμό με την αλήθεια, ταυτόχρονα δε ξεχνούν ότι ζουν σε μια δημοκρατική χώρα με συνταγματικά κατοχυρωμένη την ελευθερία του Τύπου, αφενός να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και αφετέρου να τρομοκρατήσουν τα ΜΜΕ που το δημοσίευσαν, απειλώντας και ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα.

Ευτυχώς μέσα σε όλα αυτά υπήρχαν και ψύχραιμες φωνές όπως του Αντιστρατήγου ε.α. κ. Τζούμη που σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έβαλε τα πράγματα στη θέση βασιζόμενος απλά στη λογική.

Αξίζει όμως να τονιστούν μερικά στοιχεία για να είμαστε ειλικρινείς και να βλέπουμε μόνο τα γεγονότα, χωρίς να ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθούν τυφλά τα κάθε λογής «λιβανιστήρια».

1ον: Η εικόνα στρατιωτικών ελικοπτέρων μέσα στο νερό με καλυμμένους (τουλάχιστον) τους τροχούς είναι λογικό να προκαλεί ανησυχία. Όχι απαραίτητα γιατί αυτά τα ελικόπτερα δεν θα είναι λειτουργικά (άλλωστε είναι σύνηθες τα ελικόπτερα, ιδίως τα Chinook να κάνουν λουτρό αφαλάτωσης μετά από επιχειρήσεις-ασκήσεις σε θαλάσσιες περιοχές), αλλά γιατί οι αρμόδιοι πιάστηκαν στον ύπνο, παρότι είχαν ενημερωθεί έγκαιρα και αναλυτικά (μην ξεχνάμε ότι οι βάσεις ελικοπτέρων διαθέτουν Πύργο Ελέγχου και Αξιωματικό μετεωρολογίας), για την επερχόμενη κακοκαιρία. Το σύνολο των ελικοπτέρων και όλο το κρίσιμο υλικό της Μονάδας θα έπρεπε να είχε εκκενωθεί από την Κυριακή.

2ον: Η επικοινωνιακή διαχείριση του ΓΕΣ μετά τη δημοσίευση ήταν τουλάχιστον ΤΡΑΓΙΚΗ.

Το κείμενο της ανακοίνωσης ανέφερε: “Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα  μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.”

Το παραπάνω κείμενο διαψεύστηκε λίγες ώρες μετά, ενώ παροιμιώδης ήταν η δημοσίευση βίντεο με ελικόπτερο UH-1H να πετά στις πληγείσες περιοχές, ενώ λίγες ώρες πριν το υπόψη ελικόπτερο χαρακτηρίστηκε ανενεργό από το ΓΕΣ.

Κανείς στο ΓΕΣ δεν σκέφτηκε ότι λέγοντας ψέματα στην ελληνική κοινή γνώμη, ψέματα τα οποία αποκαλύφθηκαν άμεσα, θα προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα αφού κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις ΕΔ ;  Δηλαδή μπροστά στην ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ για την προστασία (άραγε ποιων;), δεν υπολογίζουν πλέον τίποτα όσο επικίνδυνο και αν είναι αυτό ;   

3ον:  Η προσπάθεια απόσεισης ευθυνών, από τα «λιβανιστήρια» του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ ξεπέρασε κάθε όριο φτάνοντας στο σημείο να διακινεί το αφήγημα ότι τα ελικόπτερα UH-1H δεν είναι κατάλληλα για αποστολές SAR. Όντως, τα υπόψη ελικόπτερα δεν μπορούν να εκτελέσουν αποστολές SAR, αλλά ΟΛΑ τα ελικόπτερα μπορούν να συνεισφέρουν στην επιτήρηση περιοχής, στην μεταφορά προσωπικού και στη μεταφορά και ρίψη εφοδίων (όπως και τα πολιτικού τύπου μισθωμένα ελικόπτερα που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις τις πρώτες ώρες).

4ον : Όντως το ελικόπτερο Apache που είδαμε μέσα στο νερό μπορεί να είναι μια χαρά και να πετάει άνετα. Όμως η πιθανή εισροή υδάτων σε ελικόπτερα Apache τα οποία βρίσκονταν λυμένα εντός υποστέγων συντήρησης είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ.

Ασχέτως τι θα πει το ΓΕΣ και τα κάθε λογής λιβανιστήρα, έγινε ζημιά από το νερό στα ελικόπτερα που ήταν λυμένα για συντήρηση και επισκευές.

Επίσης ουδείς έχει αναφερθεί στις ζημιές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις συντήρησης καθώς και στο απόθεμα ανταλλακτικών, η οποία δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αμελητέα.

5ον: Ουδείς συκοφαντεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους γενικά.

Τα ερωτήματα είναι σαφή και απευθύνονται στους αρμοδίους και στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, που θα πρέπει να απαντήσουν για το τι πραγματικά έγινε. Η δουλειά τους φαίνεται στα δύσκολα και όχι στις φτηνές επικοινωνιακές φιέστες, ούτε στην παρουσία στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

6ον:  Εθνικό είναι το Αληθές. Αυτό ισχύει πάντα. Αυτό που δεν ισχύει όμως είναι ότι η δημοσίευση του συμβάντος στο Στεφανοβίκειο έδωσε απόρρητες πληροφορίες στους Τούρκους.

Εδώ και δεκαετίες ο Τούρκος μας βλέπει σε πραγματικό χρόνο με τους δορυφόρους του και με άλλα μέσα (μήπως θυμάστε τα πλάνα της Λέσβου και της Σάμου από τα τουρκικά UAV ;), όπως τον βλέπουμε και εμείς.

Συνεπώς ο επιλεκτικός ψευτοπατριωτισμός πατριωτισμός της ανοησίας πιάνει μόνο σε κάποιο εσωτερικό ακροατήριο.

Ανοησίες λοιπόν για το ότι ο Τούρκος έμαθε από μας ότι πλημμυρίσαμε .

Δεν έμαθε από μας ότι πλημμυρίσαμε.

Από εμάς έμαθε ότι δεν έγινε καμία προπαρασκευαστική ενέργεια αντιμετώπισης του καιρικού φαινομένου.

Από εμάς έμαθε ότι οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν καν να “κλείσουν” τα λυμένα ελικόπτερα και άφησαν τα ανταλλακτικά και τα εργαλεία στο έδαφος.

Από εμάς έμαθε ότι το ΚΤΕΛ πάει Θεσσαλονίκη-Αθήνα μέσω Αντίρριου, ενώ το τρένο NEXT YEAR..

Από εμάς έμαθε ότι σε κάθε κρίση θα υπερισχύει η επιπολαιότητα ορισμένων που τη διαχειρίζονται με επικοινωνιακούς όρους χωρίς να δίνουν λύσεις.

Μήπως ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε επιτέλους ;   

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα