Ψήφος Απόδημων: Κοροϊδία και απάτη διαρκείας

Ψήφος Απόδημων: Κοροϊδία και απάτη διαρκείας

11 Ιουλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:245
Μοίρασέ το

 

‘Ακυρες-Αντισυνταγματικές οι εκλογές Μαίου – Ιουνίου ’23;;;

 

Παραβλέποντας (γιά τώρα) τις -αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές- διακρίσεις εις βάρος Ελλήνων πολιτών, εκτός Ελλάδας, αναρωτιόμαστε, γιατί ΟΛΑ τα κόμματα Ελλάδας, αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά στην ανέξοδη και αποτελεσματική ”επιστολική ψήφο” που και το Σύνταγμα την θεσπίζει, αν πραγματικά εννοούν ότι λέγουν, με το… ”ενδιαφέρον” τους για τους απόδημους ‘Ελληνες;;;

Ο φόβος των κομμάτων στην Ελλάδα είναι κατανοητός.

Αν καθιερωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη ”επιστολική ψήφος” και φιαχτεί κόμμα ”απόδημων Ελλήνων”, που θα λάβει και σημαντικό ποσοστό ψήφων από Ελλάδα, τότε τα ”κόμματα εξουσίας” Ελλάδας, ”κούληδων” και λοιπών, μπορεί να δούν και… φυλακή, αλλά σίγουρα δεν θα ξαναδούν κυβέρνηση και μίζα-μάσα.

 

 

Βρε, πού κρύφτηκαν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;

ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;;;

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ…

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

‘Ακυρες-αντισυνταγματικές οι εκλογές Μαίου, Ιουνίου 2023;;;

Το Σύνταγμα αναφέρει (άρθρο 51, παρ. 4): «…Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των 2 / 3 του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια». (200 βουλευτές από το σύνολο 300)

‘Οταν η Βουλή ψηφίζει νόμο (4648 / 2019) που καθιερώνει πρεσβείες και προξενεία μας (μόνο) ως ”εκλογικά κέντρα” εκτός Ελλάδας, ανά την υφήλιο, παραβλέπει ότι αυτά θεωρούνται ”ελληνική επικράτεια”.

Οι ‘Ελληνες πολίτες στην ”ελληνική επικράτεια” (Ελλάδα), ψηφίζουν ανεμπόδιστα, χωρίς περιορισμούς (σαν αυτούς που έβαλε ο νόμος 4648/2019).

Γι’ αυτό το Σύνταγμα προβλέπει και την επιστολική ψήφο (γιά τους εκτός ”ελληνικής επικράτειας”), που τα διεφθαρμένα κόμματα του σάπιου κράτους, θέλουν να αγνοούν επιδεικτικά και προκλητικά.

Κατά συνέπεια, μας εξαπατούν και μας κοροϊδεύουν ή όχι;;;

Και τι γίνεται με τους περίπου 20.000 απόδημους ‘Ελληνες που ψήφισαν σε πρεσβείες και προξενεία, δηλ. σε ”ελληνική επικράτεια”;;;

Τους εξαπάτησαν και χρησιμοποίησαν, προσβάλοντας-παραβιάζοντας το Σύνταγμα;;;

Αλλά και οι βουλευτές ”επικρατείας από απόδημο Ελληνισμό”, μήπως είναι παράνομα και αντισυνταγματικά στην Βουλή;;;

Και καλά θα κάνουν τα μικρά κόμματα να απαιτήσουν να αποβληθούν από την Βουλή (επειδή οι -ΖΑΙΟΙ έχουν προβλήματα και είναι ”της πλάκας” ως κόμμα υπό διάλυση).

……………..

O νέος (παλιός) νόμος και η κοροϊδία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, νομίζει ότι μπορεί να εξαπατά τους απόδημους’Ελληνες, κοροϊδεύοντας και τους εντός συνόρων, με δήθεν ”επιτυχίες”. Οι ψευτιές στην Βουλή, με στόχο την παραπλάνηση Ελλήνων πολιτών, τώρα αποκαλύπτονται.

Γιά να ψηφίζουν οι απόδημοι ‘Ελληνες ”ελεύθερα χωρίς περιορισμούς”, από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό, θα πρέπει -μας λένε τώρα- να… ”εγγραφούν” στους ”ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού”, άσχετα αν ήδη είναι γραμμένοι (και στα Δημοτολόγια στην Ελλάδα) ως ‘Ελληνες πολίτες από γεννησιμιού τους, στην μεγάλη τους πλειοψηφία.

Γιά να ψηφίζουν, όχι ελεύθερα, στο Επικρατείας (κόμμα) και όχι γιά τον τόπο καταγωγής τους, όπου και είναι εγγεγραμμένοι σε Δημοτολόγια κι εκλογικούς κατάλογους. Aλλά στα ελάχιστα ”πρεσβευτικά-προξενικά καταστήματα” ανά την υφήλιο.

Σε ότι αφορά την επιστολική ψήφο, που σαφέστατα αναφέρεται στο Σύνταγμα, ούτε κουβέντα.

Εκτός από παραβίαση Συντάγματος και την συστηματική κοροϊδία, έχουμε και διακρίσεις εις βάρος Ελλήνων πολιτών.

Η εξαπάτηση και κοροϊδία από την κυβέρνηση του σάπιου κράτους, σε όλο της το μεγαλείο!!!

 

 

TΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

«Άρθρο 1 Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού– Τροποποίηση άρθρων 2 και 4 ν. 4648/2019

1. Η παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 4648/2019 (Α΄ 205) αντικαθίσταται ως εξής: «3. Οι εκλογείς που επιθυμούν να διευκολυνθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, εγγράφονται με δική τους μέριμνα στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού. Η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού γίνεται οποτεδήποτε με αίτηση του ενδιαφερομένου σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 4. Αντιστοίχως, η τροποποίηση όσον αφορά τη διεύθυνση κατοικίας και η αναστολή ή η ακύρωση της αίτησης εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού γίνονται με τη διαδικασία του άρθρου 4. Η αποδοχή ή η απόρριψη της αίτησης γίνονται με απόφαση της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών.».

2. Η παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 4648/2019 αντικαθίσταται ως εξής: «4. Κατά την αίτησή του, ο εκλογέας συμπληρώνει τα στοιχεία του και προσδιορίζει την εκτός Επικρατείας περιφέρεια δικαιοδοσίας διπλωματικής ή προξενικής αρχής, στην οποία επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.».

3. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 8 του άρθρου 4 του ν. 4648/2019 αντικαθίσταται και η παρ. 8 διαμορφώνεται ως εξής: «8. Η αίτηση εγγραφής οριστικοποιείται με απόφαση της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 2. Η αίτηση μεταβολής και αναστολής ή διαγραφής γίνεται αμέσως οριστική.».

4. Οι παρ. 2 περί προϋποθέσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων εξωτερικού, 6 περί συγκρότησης Διακομματικής Επιτροπής εξέτασης ενστάσεων κατά απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, 7 περί διαδικασίας εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και 10 περί της εφαρμογής των περιορισμών εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του άρθρου 2 του ν. 4648/2019 καταργούνται.

5. Η παρ. 5 του άρθρου 4 του ν. 4648/2019 περί εξουσιοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών ή την άντληση των απαιτούμενων πληροφοριών από τις βάσεις δεδομένων του Ελληνικού Δημοσίου καταργείται.»

……………

Εφόσον εγκριθεί ο νέος νόμος (χρειάζεται 200 ψήφους στην Βουλή, η ΝΔ έχει 158), όσοι Ομογενείς έχουν το δικαίωμα ψήφου «θα μπορούν να εγγράφονται στους καταλόγους εξωτερικού και να ψηφίζουν σε πρεσβείες και προξενεία».

Πρακτικά τι σημαίνουν αυτά;;; Πολύ απλό. Μας λένε ότι, οι Ομογενείς, π.χ. στις ΗΠΑ, θα ψηφίζουν σε πρεσβεία και προξενεία, δηλ. συνολικά 10 εκλογικά κέντρα σε όλη την χώρα, αφού… ξαναγραφούν στους (νέους) ”ειδικούς” εκλογικούς καταλόγους (στους οποίους ήδη είναι -και στα Δημοτολόγια- στα χωριά και στις πόλεις καταγωγής τους), που η κυβέρνηση φιάχνει με όνομα ”κατάλογοι εξωτερικού”, γιά να ελέγχει τους ψηφοφόρους. Οι γνωστές απατεωνιές κυβερνώντων του σάπιου ψευτοκράτους.

Αλλά οι ΗΠΑ, έχουν έκταση (γεωγραφική) 2,2 φορές μεγαλύτερη από όλης της Ευρ. ‘Ενωσης!!! ΠΩΣ οι Ομογενείς θα ψηφίζουν σε μόνο 10 εκλογικά τμήματα;;;

Περί επιστολικής ψήφου που υπάρχει στο άρθρο 51 του Συντάγματος, ούτε λέξη!!!

H παρ. 4 του άρθρου, αναφέρει: «Ως προς τους εκλογείς αυτούς (Απόδημους ‘Ελληνες) η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια».

Παραβλέποντας (γιά τώρα) τις -αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές- διακρίσεις εις βάρος Ελλήνων πολιτών, εκτός Ελλάδας, αναρωτιόμαστε, γιατί ΟΛΑ τα κόμματα Ελλάδας, αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά στην ανέξοδη και αποτελεσματική ”επιστολική ψήφο” που και το Σύνταγμα την θεσπίζει, αν πραγματικά εννοούν ότι λέγουν, με το… ”ενδιαφέρον” τους για τους απόδημους ‘Ελληνες;;;

Αν δεν συμπεριληφθεί η επιστολική ψήφος στο νόμο, τότε θα μιλάμε γιά μία ακόμα απάτη κυβέρνησης και Βουλής, εις βάρος των απόδημων Ελλήνων.

…………

Να υπάρξει δυναμική αντίδραση Ομογένειας (γιά την απάτη περί ψήφου)
ΑΓΝΟΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ την αναφορά του Συντάγματος περί ”επιστολικής ψήφου” και μας κοροϊδεύει πάλι το ”καθεστώς Μητσοτάκη”.

‘Οχι, δεν πρέπει να γίνουν ”διαμαρτυρίες” στην ελληνική κυβέρνηση και στα εξαγορασμένα ΜΜΕ Ελλάδας. Μην κάνουμε, ως Ομογένεια το ίδο λάθος, επειδή, παραδοσιακά, κυβέρνηση, πολιτικοί, ΜΜΕ κλπ του σάπιου κράτους, αγνοούν -ολικά, προσβλητικά και απολίτιστα- τα μηνύματά μας.

Η απάτη-κοροϊδία με την δήθεν ψήφο στους Απόδημους ”χωρίς περιορισμούς”, που συνιστά παραβίαση Συντάγματος και παραβίαση δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών με ελληνική ιθαγένεια, αυτήν την φορά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, από την Ομογένεια: Με γραπτές δυναμικές καταγγελίες σε πρόεδρο και κυβέρνηση ΗΠΑ, όλο το Κογκρέσσο, αμερικάνικα ΜΜΕ, γιά να μάθουν τι πολιτικός απατεώνας είναι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και ποιά είναι η Βουλή-τσίρκο Ελλάδας. Και με παράλληλες καταγγελίες στην Ευρ. ‘Ενωση (αρχηγούς κρατών και όργανα).

Αρκετά με την συστηματική, διαχρονική υποτίμηση της νοημοσύνης των εκτός συνόρων Ελλήνων (που είναι ”καλοί ‘Ελληνες” μόνο γιά φόρους και τουριστικό χρήμα).

…………..

Η απάντηση στο ερώτημα γιατί αποφεύγουν συστηματικά όλα τα κόμματα να αναφέρουν έστω και την φράση ”επιστολική ψήφος”, είναι απλή. Οι εκτός συνόρων ‘Ελληνες, είναι η…αποχή των εκλογών στην Ελλάδα, ποσοστό στο σύνολο, πάνω από 25%. Αυτοί που είναι στα Δημοτολόγια, άρα και στους εκλογικούς καταλόγους και αν την ημέρα των εκλογών είναι στην Ελλάδα, ψηφίζουν όπως όλοι οι πολίτες.

Ο φόβος των κομμάτων στην Ελλάδα είναι κατανοητός. Αν καθιερωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη ”επιστολική ψήφος” και φιαχτεί κόμμα ”απόδημων Ελλήνων”, που θα λάβει και σημαντικό ποσοστό ψήφων από Ελλάδα, τότε τα ”κόμματα εξουσίας” Ελλάδας, ”κούληδων” και λοιπών, μπορεί να δούν και… φυλακή, αλλά σίγουρα δεν θα ξαναδούν κυβέρνηση και μίζα-μάσα.

( Γ. Λυκ. – 9, 11 Ιουλίου ’23 )

 

Πηγή

Προβολές : 245


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα