Ψεύτες και επίσημα τα Ellinika Hoaxes

Ψεύτες και επίσημα τα Ellinika Hoaxes

8 Φεβρουαρίου, 2024 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:615
Μοίρασέ το

Τα Ellinika Hoaxes είναι ψεύτες και με τη βούλα. Παρά ταύτα, τους έχει δοθεί η εξουσία να ορίζουν εκείνοι τι ισχύει και τι όχι. Ομως ο καιρός έχει γυρίσματα και πάντα έρχεται η ώρα της αλήθειας.

 

Θα τους χαρακτήριζα ως “επαγγελματίες διαστρεβλωτές της αλήθειας” και είναι … “φυσικό”, αφού πληρώνονται γι αυτή τη δουλειά…
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΤΥΧΕΣΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ F.B. ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΑΖΙ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΧΟΑΧΕΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ… ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ, ΚΑΘ’ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΜΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Η πρώτη, η δεύτερη, η τρίτη και η τελευταία φωτογραφία, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

Αυτοί που έχουν οριστεί από το facebook να ορίζουν και να αποφασίζουν τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, τα Ellinika Hoaxes, πιάστηκαν στα πράσα να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

 

Η «δημοκρατία» εδώ και καιρό έχει επισημάνει τον ρόλο που παίζουν στο ελληνικό διαδίκτυο και επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Ο Δημήτρης Αλικάκος, αρχισυντάκτης του περίεργου οργανισμού Ellinika Hoaxes, παραδέχτηκε ότι… έσφαλε σε διαδικτυακή ανάρτησή του, στην οποία ισχυριζόταν ότι ο μητροπολίτης Κερκύρας στον εσπερινό της πανηγύρεως του Αγίου Σπυρίδωνα στις 11 Δεκεμβρίου 2023 διέταξε να διώξουν ένα παιδί ΑμεΑ για να μην πάρει την ευχή του!

Η Μητρόπολη Κερκύρας έστειλε διάψευση στον ιντερνετικό «κλειδοκράτορα» της αλήθειας Αλικάκο και επισήμαινε ότι όχι μόνο δεν εμποδίστηκε το παιδί να πάρει την ευχή του μητροπολίτη, αλλά «ο συγκεκριμένος νέος βοηθά στο ιερό προσκύνημα ως αναγνώστης και ως ιερόπαις […] και αυτό που του λέχθηκε ήταν να πάει στο Ιερό του αγίου για να βοηθήσει, όπως είθισται». Μάλιστα, στην ανακοίνωση υποδεικνυόταν και σημείο του βίντεο που αποδείκνυε του λόγου το αληθές.

Ο Αλικάκος αναγκάστηκε να παραδεχθεί το σφάλμα του, αλλά σε πομπώδες κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο αυτοαναγορεύτηκε σε δικαστή, γράφοντας ότι «στα δικαστήρια ο τίμιος δικαστής, όταν έχει αμφιβολίες για την ενοχή του κατηγορουμένου, τον αθωώνει. Στην προκειμένη περίπτωση, αν και έχω αμφιβολίες για τα ακριβή γεγονότα και το πλαίσιο μέσα στο οποίο συνέβησαν, οφείλω να κάνω το ίδιο. Να αναλάβω εγώ την πλήρη ευθύνη».

Επιπλέον, τα Ellinika Hoaxes διασύρθηκαν ακόμα μια φορά σε υπόθεση εξαιρετικά σημαντική: στο έγκλημα των Τεμπών. Ενώ τον Μάρτιο έγραφαν για «αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας για τσιμέντωμα του δυστυχήματος στα Τέμπη και μεταφορά μυστικών φορτίων», πριν από λίγες ημέρες ασκήθηκε ποινική δίωξη στον τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας για το τσιμέντωμα στον τόπο του δυστυχήματος.

Τα Ellinika Hoaxes είναι ψεύτες και με τη βούλα. Παρά ταύτα, τους έχει δοθεί η εξουσία να ορίζουν εκείνοι τι ισχύει και τι όχι.

Ομως ο καιρός έχει γυρίσματα και πάντα έρχεται η ώρα της αλήθειας.

 

 

Πηγή

 

 

 



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 615


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα