Ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό «wallet»: Θα ξέρουν ακόμα κι αν περπατούν οι πολίτες… στραβά!

Ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό «wallet»: Θα ξέρουν ακόμα κι αν περπατούν οι πολίτες… στραβά!

13 Νοεμβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:305
Μοίρασέ το

Όλοι γνωρίζουν πως αλλάζουν οι απόψεις της κεντρικής εξουσίας για το τι είναι παράνομο και τι όχι.

Το να διαθέτει ένα τόσο πανίσχυρο εργαλείο το οποίο θα μπορεί να αποκαλύπτει ακόμα και τις πιο ασήμαντες (θεωρητικά) στιγμές της ιδιωτικής ζωής ενός πολίτη, της δίνει την απόλυτη ευχέρεια να τον «εκβιάζει» καθημερινά ώστε αυτός να «συμμορφώνει» την συμπεριφορά του να είναι συμβατή ως προς τα «θέλω» της κεντρικής εξουσίας.

 

 

Θα τρέξουν τα βρεφονηπιακά χάπατα να τα πάρουν… δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μάθουν πως υπογράφουν την ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥΣ…

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ,  ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΜΑΦΙΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Σε έξι μήνες στο λεγόμενο ψηφιακό «wallet» θα προστεθούν η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και δικαιώματα των ανθρώπων τα οποία αυτή την στιγμή θεωρούνται αυτονόητα, σύντομα θα μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση.

Στην Κίνα χρησιμοποιούνται οι ψηφιακές ταυτότητες για να εντοπίζονται ακόμα και όσοι «περπατούν παράξενα»!

Όλοι γνωρίζουν πως αλλάζουν οι απόψεις της κεντρικής εξουσίας για το τι είναι παράνομο και τι όχι.

Το να διαθέτει ένα τόσο πανίσχυρο εργαλείο το οποίο θα μπορεί να αποκαλύπτει ακόμα και τις πιο ασήμαντες (θεωρητικά) στιγμές της ιδιωτικής ζωής ενός πολίτη, της δίνει την απόλυτη ευχέρεια να τον «εκβιάζει» καθημερινά ώστε αυτός να «συμμορφώνει» την συμπεριφορά του να είναι συμβατή ως προς τα «θέλω» της κεντρικής εξουσίας.

Αλλιώς θα κηρύσσεται «παραβατικός» (πιο εύηχο από το παράνομος) και θα «τιμωρείται» με πρόστιμα και αποκοπή από δραστηριότητες, σαν να πρόκειται για… ανήλικο παιδί.

Ο Τζόρνταν Μπερντ Πίτερσον είναι Καναδός καθηγητής ψυχολογίας, κλινικός ψυχολόγος, YouTuber και συγγραφέας και είπε κάποια πολύ ανησυχητικά πράγματα για την ψηφιακή ταυτότητα, της οποίας η χρήση διευρύνεται:

«Εάν η κάμερα κυκλοφορίας στην Κίνα σας πιάσει να διασχίζετε τον δρόμο παράνομα (Jaywalking), το σύστημα ψηφιακής ταυτότητας σας έχει εντοπίσει.

Έχει το αίμα σας τώρα, έχει τον γενετικό σας κώδικα, έχει την φωτογραφία σας, μπορεί να προσδιορίσει πώς περπατάτε.

Οπότε, ακόμα κι αν δεν μπορούν να δουν το πρόσωπο, μπορούν να σας καταδικάσουν για παράνομο περπάτημα και να βγάλουν χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό χωρίς κανένα ενδιάμεσο δικαστικό σώμα και θα δείξουν μια φωτογραφία σας στα άτομα της γειτονιάς σας για να γνωρίζουν ότι έχετε παρανομήσει και μειώσατε το κοινωνικό πιστωτικό σας σκορ.

Και εάν η κοινωνική πιστωτική σας βαθμολογία πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο τότε δεν μπορείτε να αγοράσετε ποτά από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης, δεν μπορείτε να παίξετε βίντεοπαιχνίδια, δεν μπορείτε να μπείτε σε τρένο, δεν μπορείτε να βγείτε έξω από την 15λεπτη πόλη. Όλο αυτό είναι ήδη σε ισχύ στην Κίνα».

Συνεπώς οι δυνατότητες που προσφέρει στην εξουσία την κάνουν ένα πραγματικό υπερόπλο για τον έλεγχο όλων.

 

 

To Jaywalking, ή αλλιώς «παράνομο περπάτημα» δεν είναι αστείο, τιμωρείται στην Κίνα. Έχει να κάνει με την «συμπεριφορά του πεζού» στους δρόμους, πράγματα που ΟΛΟΙ κάνουμε καθημερινά χωρίς να τα αντιλαμβανόμαστε.

Τελικά αποδείχτηκε κατά κάποιο τρόπο «προφητικό» το σκετς των Monty Pythons «Τhe ministry of the silly walks», τo 1970…

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο διάσημος Αμερικανός παραγωγός, Joe Rogan, προειδοποίησε τους Αμερικανούς (και κατ’ επέκταση και τους Έλληνες) για αυτό που η ελίτ επιδιώκει να πετύχει, τον απόλυτο έλεγχο των δυτικών κοινωνιών, μέσω ενός συνδυασμού των ψηφιακών νομισμάτων και των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων-πορτοφόλι (όπως αυτές που θα επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το 2026), οι οποίες στο μέλλον μπορεί να συνδεθούν με τραπεζικούς λογαριασμούς και με ένα συγκεκριμένο σύστημα κοινωνικής πίστωσης, που θα βασίζεται σε ένα point system «καλής συμπεριφοράς» όπως στην Κίνα!

 

Πηγή

Προβολές : 305


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα