Ψηφιακή Ταυτότητα Της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης

Ψηφιακή Ταυτότητα Της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης

1 Δεκεμβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:226
Μοίρασέ το

 

Οι Ευρωκράτες Θέλουν Να Δημιουργήσουν Ένα Καθεστώς Στο Οποίο Οι Πολίτες Θα Ελέγχονται Όλο Και Περισσότερο Από Τις Βρυξέλλες

Θέλουν να επιβάλουν τον ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ…

ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

RHODA WILSON| Διάβαστε το εδώ.

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

 

Η συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Πορτοφόλι της Ψηφιακής Ταυτότητας της ΕΕ είναι ανοιχτή σε κατάχρηση και δίνει στις Βρυξέλλες τη δυνατότητα να αρνούνται στους πολίτες δικαιώματα και να τους ελέγχουν.

Σύμφωνα με τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα ψηφιακά πορτοφόλια, τα οποία θα είναι προς το παρόν εθελοντικά, θα περιλαμβάνουν ψηφιακές εκδόσεις όλων των δελτίων ταυτότητας, των αδειών οδήγησης, των πιστοποιητικών σπουδών και των ιατρικών εγγράφων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει ότι το σύστημα θα είναι ασφαλές και η τρέχουσα ισπανική προεδρία της ΕΕ λέει ότι αυτό θα καταστήσει την ΕΕ ψηφιακό ηγέτη σε παγκόσμιο επίπεδο στην προστασία των δημοκρατικών αξιών, αλλά τι σχέση έχει η ψηφιοποίηση με τις ευρωπαϊκές αξίες;

Αντιθέτως, η κίνηση αυτή στην πραγματικότητα απειλεί τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως υποστηρίζουν 504 ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες από 39 χώρες, οι οποίοι υπέγραψαν ανοικτή επιστολή που προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών στο διαδίκτυο.

Η ψευτο-πανδημία μας οδήγησε προς αυτή την κατεύθυνση όταν εισήχθησαν τα διαβατήρια με το εμβόλιο covid-19 και περιορίστηκε το δικαίωμα στα ταξίδια. Το νέο πορτοφόλι θα μας μετακινήσει πολύ περισσότερο προς την κατεύθυνση της καταπίεσης.

Το να έχουμε όλα τα έγγραφα σε ένα μέρος σημαίνει ότι μπορούν να κατασχεθούν με ένα κλικ. Αυτό έκανε η κυβέρνηση Trudeau στον Καναδά, όταν, κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού, αρνήθηκε στους αρνητές εμβολίων την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και αργότερα αφαίρεσε τα ασφαλιστικά δικαιώματα από τους οδηγούς που συμμετείχαν στον αποκλεισμό της πρωτεύουσας Οττάβα.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα κράτη μέλη αρχίζουν να χάνουν το αποκλειστικό δικαίωμα να ακυρώνουν τα έγγραφα που έχουν εκδοθεί. Οι Βρυξέλλες θα μπορούν να το κάνουν και αυτό. Οι Βρυξέλλες και ο επίτροπος Thierry Breton θέλουν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο με την εισαγωγή του ψηφιακού νομίσματος ευρώ, ενώ ο Breton είναι ο επίτροπος που επιδιώκει τη λογοκρισία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν τα οικονομικά θέματα βρουν το δρόμο τους σε αυτό το πορτοφόλι, θα διευκολυνθεί ο μεγαλύτερος έλεγχος της ζωής των ανθρώπων με τη δυνατότητα εισαγωγής ενός συστήματος κοινωνικών πιστώσεων ή ηλεκτρονικών κυρώσεων σε όσους συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες. Ένα τέτοιο σύστημα θα επιτρέψει επίσης στις αρχές να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ξοδεύουν τα χρήματά τους, όπως συνέβη στον Καναδά και τη Βραζιλία. Το ψηφιακό νόμισμα διευκολύνει τις επιχειρήσεις, αλλά είναι επίσης ένα μέσο για την κατάργηση των δικαιωμάτων μας στην ιδιωτική ζωή.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Πολωνίας Adam Glapiński, λέει ότι οι καταναλωτές δεν θέλουν η τράπεζά τους να γνωρίζει όλες τις συναλλαγές τους και η πλήρης ψηφιακή συγκέντρωση των συναλλαγών αφαιρεί αυτό το δικαίωμα στην ανωνυμία.

Αυτή η τελευταία κίνηση της ΕΕ συνδέεται επίσης με τις προτεινόμενες αλλαγές στη Συνθήκη, οι οποίες περιλαμβάνουν τη σταδιακή κατάργηση όλων των εθνικών νομισμάτων υπέρ του ευρώ. Η Πολωνία όχι μόνο δεν θα έχει το δικαίωμα να ασκεί τη δική της νομισματική πολιτική, αλλά η ΕΕ θα ελέγχει και τα πορτοφόλια των Πολωνών πολιτών.

Οι τράπεζες στον Καναδά και την Αυστραλία έχουν ήδη αρχίσει να μετρούν το ανθρακικό αποτύπωμα των αγορών των πελατών τους. Αυτό απέχει μόλις ένα βήμα από το να τους σταματήσουν να πραγματοποιούν ορισμένες συναλλαγές, εάν υπερβούν ορισμένα όρια.

Όμως η ΕΕ, μαζί με την Κίνα, είναι αυτή που πρωτοστατεί στην κατασκευή ηλεκτρονικών λουριών για τους πολίτες της. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των μετα-πανδημικών κεφαλαίων θα βοηθήσει να ωθήσει και την Ευρώπη προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, η ειρωνεία είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία στην ΕΕ θα μπορούσε να σταματήσει λόγω της κακής κατάστασης της ψηφιακής οικονομίας στη Γερμανία. Η χώρα αυτή είναι πολύ πίσω όσον αφορά την πρόσβαση σε ευρυζωνικές συνδέσεις και οπτικές ίνες και χωρίς αυτές, θα είναι δύσκολο να διαχειριστεί τη μεταφορά των μαζικών δεδομένων που συνεπάγεται. Είναι δύσκολο να μιλάμε για ψηφιακό νόμισμα ή ψηφιακά διαβατήρια σε μια χώρα όπου εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με κάρτες.

Η στάση της πολωνικής κυβέρνησης στο θέμα αυτό δεν είναι σαφής και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 28 Νοεμβρίου, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα, πλησιάζει γρήγορα. Υπάρχει ο κίνδυνος η νέα πολωνική κυβέρνηση να αφήσει το θέμα να περάσει.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ευρωκράτες θέλουν να δημιουργήσουν ένα καθεστώς στο οποίο οι πολίτες θα ελέγχονται όλο και περισσότερο από τις αρχές που εδρεύουν στις Βρυξέλλες.

Το παραπάνω άρθρο γράφτηκε από τον Dariusz Matuszak όπως δημοσιεύτηκε από το Remix. Αποτελεί παράφραση ενός άρθρου που δημοσιεύθηκε αρχικά στα πολωνικά από το wPolityce.


Δικτυογραφία :

EU Digital Identity: Eurocrats want to create a regime in which citizens are increasingly controlled by Brussels – The Expose

EU Digital Identity: Eurocrats want to create a regime in which citizens are increasingly controlled by Brussels

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/5c6

Προβολές : 226


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα