Ψιτ γκυριε εισαγγελέα, ναι σε εσένα μιλάω που σε πάνε με το Λουράκι δεμένο στο λαιμό σου, σαν καλό πεκινουά, όπου θέλουν, οι πραγματικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για το ΕΓΚΛΗΜΑ (γιατί δεν είναι ατυχημα)

Ψιτ γκυριε εισαγγελέα, ναι σε εσένα μιλάω που σε πάνε με το Λουράκι δεμένο στο λαιμό σου, σαν καλό πεκινουά, όπου θέλουν, οι πραγματικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για το ΕΓΚΛΗΜΑ (γιατί δεν είναι ατυχημα)

2 Μαρτίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:928
Μοίρασέ το

 

 

Εσυ γκυριε εισαγγελέα που έτρεξες να μαζέψεις έναν αποδιοπομπαίο τράγο, μαζί με όλους τους συναδέλφους σου και τους προϊστάμενους σου, είσαι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για το συγκεκριμένο ΕΓΚΛΗΜΑ και τις ζωές που χάθηκαν και τις ζωές που καταστράφηκαν.

Δεν είναι απλή αμέλεια. Είναι εγκληματική εσκεμμένη αμέλεια με δόλο. Και σε αυτήν την αμέλεια δεν υπέπεσε μόνο η εταιρεία αλλά και η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι οργανισμοί και οι εισαγγελείς που ΔΕΝ φρόντιζαν τα δέοντα ώστε οι μεταφορές να είναι ασφαλείς για τους χρήστες

 

 

 

Ξεκινάμε με το ΠΡΩΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Συνεχίζουμε με το ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: Ο ΓΙΟΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΟΣ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗ… ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ  ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΔΥΣΤΥΧΕ ΚΑΤΟΙΚΕ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ψιτ γκυριε εισαγγελέα, ναι σε εσένα μιλάω που σε πάνε με το Λουράκι δεμένο στο λαιμό σου, σαν καλό πεκινουά, όπου θέλουν, οι πραγματικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για το ΕΓΚΛΗΜΑ (γιατί δεν είναι ατυχημα) ….. 👉 στους τόπους που ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ και ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ το έγκλημα έπρεπε να τρέξεις, ΜΟΝΟΣ σου ως εκπρόσωπος της δικαιοσύνης και αυτός ο τόπος δεν είναι εκεί που σε πήγαν τραβώντας σε από το λουράκι σαν καλό πεκινουά.
Ξέρεις που έπρεπε να πας, αλλά δεν πήγες, γιατί φοβάσαι μη σου τραβήξουν το λουράκι σου, τα αφεντικά σου και αφεντικά σου δεν είναι ουτε οι πολίτες ουτε η δικαιοσύνη, ελπίζω να ξέρεις ποιοι είναι.
Οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για το ΕΓΚΛΗΜΑ, γιατί έγκλημα είναι και όχι ατυχημα, είναι ΟΣΟΙ ΕΠΡΕΠΕ να είχαν φροντίσει να υπάρχουν εκείνα τα συστήματα (σε ένα από τα πιο ασφαλή μέσα μεταφοράς στον κόσμο εδώ και 2 αιώνες) , ώστε να μην συμβαίνουν τέτοια παραλογα εγκληματικά συμβάντα, εγκληματικά συμβάντα που είναι αδυνατο να συμβούν αν όσοι προσφέρουν και ελέγχουν τέτοιες υπηρεσίες μετακίνησης ΠΑΡΕΙΧΑΝ όλα τα ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ μέσα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΑΠΟΦΥΓΗΣ τέτοιων συμβάντων.
Και όσοι εργάζονται εκεί ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, εφόσον η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ της εταιρείας και των αρμόδιων οργανισμών και της κυβέρνησης και των θεσμών της δικαιοσύνης (που θα έπρεπε να είχαν κινηθεί ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ αφού δεν πληρούνταν καμία βασική προαπαιτουμενη προϋπόθεση για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των επιβατών) οδήγησε σε αυτό το εγκληματικό συμβάν.
Εσυ γκυριε εισαγγελέα που έτρεξες να μαζέψεις έναν αποδιοπομπαίο τράγο, μαζί με όλους τους συναδέλφους σου και τους προϊστάμενους σου, είσαι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για το συγκεκριμένο ΕΓΚΛΗΜΑ και τις ζωές που χάθηκαν και τις ζωές που καταστράφηκαν.

Vasileios Syranastasis

Τι είπατε γκυριοι εισαγγελείς??? Δεν φέρετε και εσείς ευθύνη για το έγκλημα??
Είστε σίγουροι??

Vasileios Syranastasis

Οτιδήποτε αφορά την μεταφορά ανθρώπων διέπεται από απαράβατους κανόνες ως προς την ασφάλεια των ανθρώπων που μεταφέρονται, την προστασία της ανθρώπινης ζωής (στις μεταφορές δουλεύω και το μέγεθος των κανόνων που πρεπει να τηρείται είναι τεράστιο, σε οποιαδήποτε σοβαρή παράβαση το μέσο ακινητοποιείται).
Απαράβατοι με την έννοια του αν υπάρχει παράβαση ΔΕΝ επιτρέπεται η μεταφορά.
Οι κανόνες αφορούν ΟΛΑ τα μέσα μεταφοράς, τα δίκτυα μεταφοράς, τις υποδομές μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφοράς.
Αεροδρόμια, λιμάνια, δίκτυα σιδηροδρόμων, δρόμους, αυτοκίνητα, πλοια, τρένα, φορτηγά.
Οι υπεύθυνοι στο συγκεκριμένο έγκλημα είναι πολλοί, στο βαθμό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα (ιδιοκτήτης τρένου, διαχειριστής δικτύων, κλπ), αλλά ο βασικότερος υπεύθυνος είναι αυτός που επιτρέπει τη μεταφορά ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ Μεταφερόμενων ΑΝΘΡΩΠΩΝ και το γνωρίζει, ήτοι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και η τωρινή και η προηγούμενη.

Vasileios Syranastasis

Και επειδή σίγουρα πολλοι θα προσπαθήσουν να βγάλουν λάδι την εταιρεία που διαχειρίζεται τα τρένα, αλλά δεν είναι υπεύθυνη η εταιρεία για το δίκτυο.
Μια επισήμανση ακόμα.
Οι κανόνες που αφορουν την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στις μεταφορές είναι σαφέστατοι.
Αν ο ιδιοκτήτης ενός μέσου μεταφοράς χρησιμοποιήσει ένα δίκτυο, μια υποδομή, τη στιγμή που γνωρίζει ότι δεν πληρει τους κανόνες ασφάλειας, είναι και αυτός υπεύθυνος αν συμβεί κάποιο ατυχήμα.
Π.Χ. αν ένας Ναυλωτης πλοίου ή ένας ιδιοκτήτης πλοίου στείλει ένα πλοιο σε ένα λιμάνι όταν γνωρίζει πως δεν είναι ασφαλές, είναι υπεύθυνος για οποιοδήποτε ατυχημα συμβεί (και στην προκειμένη δεν τον καλύπτει ουτε η ασφάλεια).
Safety is paramount.
Due diligence is paramount
Ήτοι εφόσον οι ιδιοκτήτες των τρένων γνώριζαν πως δεν πληρούνται οι κανόνες ασφάλειας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στο δίκτυο που κινούνταν τα μέσα μεταφοράς τους (ή και στα μέσα μεταφοράς γιατί στη προκειμένη πάνε πακέτο), ΔΕΝ έπρεπε να κινουν τα τρένα τους σε αυτό, εφόσον τα τρένα τους κινούνταν, χρησιμοποιούσαν το δίκτυο είναι και αυτοί υπεύθυνοι για το έγκλημα που συνέβη. Is very fucking simple.
Οι τελευταίοι στην ουρά αυτών που φέρουν ευθύνη είναι οι οδηγοί και οι σταθμαρχες η κάποιος άλλος εργαζόμενος, γιατί σε αυτούς η ευθύνη έχει το ελαφρυντικό του εργασιακού εκβιασμού και του φόβου απώλειας της εργασίας τους, ΑΝ αρνηθούν να δουλέψουν σε ένα ΜΗ ασφαλές δίκτυο ή να κινήσουν ένα μέσο μεταφοράς χωρίς να υφίσταται μέτρα ως προς την ασφαλη κίνηση τους.
Υ. Γ. η εταιρεία (Hellenic Train) έβγαλε ανακοίνωση πως ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΥ, αν καταλάβατε το άνωθεν καταλάβατε και γιατί το έκανε.

Vasileios Syranastasis

 Υπάρχουν κανόνες που διέπουν τα Liabilities σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ένας από τους κανόνες είναι το Due Diligence (η δέουσα επιμέλεια) π.χ. Η εταιρεία για να δείξει ότι πράττει με την προσήκουσα δέουσα επιμέλεια σε μια δύσκολη ή πιο σωστά παραλογη κατάσταση ελλείψεως απαιτούμενων δικλείδων ασφάλειας
θα μπορουσε να είχε φτιάξει ΕΣΤΩ ένα απλό App (σαν αυτό που έχεις να παρακολουθεις τον ντελιβερά ή το ταξί) για να παρακολουθεί ΑΜΕΣΑ και απόλυτα την κίνηση των τρένων της στο προβληματικο σιδηροδρομικο δίκτυο, ώστε να αποφύγει ένα πιθανό ανθρώπινο λάθος σε ένα δίκτυο που δεν πληρεί τους κανόνες ασφάλειας και Προστασίας της ανθρώπινης ζωής……
Ουτε καν αυτό δεν είχαν φτιάξει

Vasileios Syranastasis

Ψιτ εισαγγελείς. ΟΙ Έλληνες πολίτες απαιτούν κατ’ελαχιστο να πράξετε τα δέοντα, ΑΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Fotis Lavdakis

Ποιος δεν πιστεύει ότι “οι ένοχοι” θα περιοριστούν σε 2-3 σταθμαρχες και θα τιμωρηθούν βαρειά?
Λέτε να ασχοληθεί καμία έρευνα με το root cause του συμβάντος? (Δεν το λέω ατύχημα γιατί πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας (ή παράλειψης) του ελληνικού κράτους)

 

Vasileios Syranastasis

Fotis Lavdakis μην τους βάζεις τώρα τόσο δυσκολα, σιγά μην ξέρουν από Root Causes analysis τα λαμόγια.
Αλλά και για να είμαι ειλικρινής, πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν εμπειρογνωμόνες που “φτιάχνουν” RTA, έτσι όπως βολευει τα αφεντικά ή τους πραγματικούς εγκληματίες.

 

Fotis Lavdakis

Vasileios Syranastasis μα δεν απευθύνομαι σε γίδια.
Σ αυτούς τους τοίχους που κυκλοφορούμε και σχολιάζουμε ξέρουμε να διαβάζουμε.
Ως προς το “πείραγμα” της RTA, γενικά μιλώντας, θεωρώ ότι όσο πιο βαθειά πας τόσο ξεφεύγεις από το επίπεδο διαχείρισης μιας εταιρείας και πας αναγκαστικά σε επίπεδο κανονισμών και νομοθεσίας.

Vasileios Syranastasis

Δεν είναι απλή αμέλεια. Είναι εγκληματική εσκεμμένη αμέλεια με δόλο. Και σε αυτήν την αμέλεια δεν υπέπεσε μόνο η εταιρεία αλλά και η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι οργανισμοί και οι εισαγγελείς που ΔΕΝ φρόντιζαν τα δέοντα ώστε οι μεταφορές να είναι ασφαλείς για τους χρήστες

 

Πηγή

Προβολές : 928


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα