ΨΟΦΗΣΕ ΤΟ ΕΡΠΕΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ!!! ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΣΑΥΡΑΣ..

9 Σεπτεμβρίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:592
Μοίρασέ το

 

 

”Η βασίλισσα πέθανε”… κι αναπαύθηκε η ψυχή του Βαγορή!…

Την περίμεναν οι ψυχές των ΗΡΩΩΝ, για να την δικάσουν και την καταδίκασαν στην ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ…

Το ερπετό που ζούσε βασανίζοντας και δολοφονώντας παιδιά, για να πιεί το αίμα τους…

Έχει την κατάρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που βασανίστηκαν όσα χρόνια ζούσε η σατανική της ψυχή…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

φώλιαζε στο ξωκλήσι τ᾽ Άι Ονούφριου
κρυμμένου στην ποδήρη του γενειάδα.

”Η βασίλισσα πέθανε”… κι αναπαύθηκε η ψυχή του Βαγορή!…

”Η βασίλισσα πέθανε Ζήτω ο Βασιλιάς”. ”Η βασίλισσα πέθανε”… κι αναπαύθηκε η ψυχή του Βαγορή!…

Η Ελισάβετ Β’ ήταν ο τελευταίος τύραννος του 20ου αιώνα, με την οποία ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξέσπασε σαν μια στιγμή.

Πώς θα είναι η Βρετανία χωρίς τον τύραννο της, θα μάθουμε πολύ σύντομα.

Και λέγεται ότι αυτή είχε ρόλο και στο θάνατο της Νταϊάνας.
Η Ελισάβετ Β’ ανέλαβε τη χώρα με τον Τσόρτσιλ και έφυγε με τη ”Μόνα”….Λίζα
Ο νέος Βρετανός μονάρχης είναι πλέον ο Κάρολος Γ’..

Οι συνονόματοι προκάτοχοι του.

Ο βασιλιάς Κάρολος Β’ της Αγγλίας κυβέρνησε τον 17ο αιώνα.

Ο πατέρας του εκτελέστηκε, ο Κάρολος Β’ εκδιώχθηκε από τα στρατεύματα του Κρόμγουελ.

Κατάφερε όμως να αποκατασταθεί στον θρόνο και να εκδικηθεί τους ηγέτες. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του υπήρξε μια επιδημία πανώλης και η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου.

Ο Κάρολος Α’ είναι ο εκτελεσμένος πατέρας του Καρόλου Β’. Οι πολιτικές του οδήγησαν στην Αγγλική Επανάσταση.

Ο Κάρολος Ι δικάστηκε ως τύραννος, προδότης και εχθρός της πατρίδας και αποκεφαλίστηκε.

Είναι αλήθεια ότι τότε το κεφάλι ήταν ραμμένο στο σώμα έτσι ώστε οι συγγενείς να μπορούν να αποδώσουν τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον βασιλιά.

Πώς θα καταλήξει ο Κάρολος Γ΄, θα το δείξει η ιστορία καθώς αναλαμβάνει στην πιο κρίσιμη ιστορική συγκυρία….

Πέθανε η Βασίλισσα. Γι αυτό ο ΥΠΕΞ ΗΠΑ Μπλίνκεν πήγε στο Κίεβο; Αλλαγές στην παγκόσμια πολιτική είναι πιθανές…

Αλλά η Βασίλισσα είχε ανάμειξη και στο μαρτύριο Κύπριων αγωνιστών τη δεκαετία του 50 στον αντιαποικιακό αγώνα κατά της Αγγλοκρατίας.

Ο Ευαγόρας Παλλικαρίδης το 1953, σε ηλικία 15 ετών, κατεβάζει και τεμαχίζει την αγγλική σημαία σύμβολο κατοχής στο Κολέγιο της Πάφου, κατά την ημέρα στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο.

Στοχοποιήθηκε και αργότερα οδηγήθηκε στην κρεμάλα.

Η μη απονομή χάριτος στους Κύπριους αγωνιστές, Μιχαλάκη Καραολή, Ανδρέα Δημητρίου και Ευαγόρα Παληκαρίδη κατά τη δεκαετία του 1950 στιγματίζει το βρετανικό παλάτι και την ίδια την εκλιπούσα.

Η Ελισσάβετ ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας είχε την νομική ισχύ και την ευκαιρία να αποδώσει «χάρη» στον 17χρονο Ευαγόρα Παλλικαρίδη και τους άλλους 8.

Δεν το έκανε και ο ανήλικος Παλλικαρίδης μαζί με άλλους οχτώ αγωνιστές οδηγήθηκαν στην κρεμάλα.

Απαγχονίστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας από τις βρετανικές κατοχικές δυνάμεις της Κύπρου.

Η ιστορία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, σχετίζεται με τη στέψη καθαυτή της Ελισάβετ τον Ιούνιο του 1953. Στην Κύπρο, τότε, όπως και σε πολλές άλλες αποικίες, είχαν φροντίσει να στολίσουν όλες τις πόλεις για το μεγάλο γεγονός.

Ο 15χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ήταν μαθητής στο Γυμνάσιο Πάφου και διαφώνησε, όταν είδε ότι στο σχολείο του μπήκαν οι βρετανικές σημαίες. Ήταν η εποχή που το αίτημα για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα ξεσήκωνε τα πλήθη στη Μεγαλόνησο,

Οι μαθητές, αρνήθηκαν να μπουν στο Γυμνάσιο, ζήτησαν να υποσταλούν οι σημαίες, ενώ ο Παλληκαρίδης κατευθύνθηκε προς την Πλατεία της 28ης Οκτωβρίου. Ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε τη βρετανική σημαία υπό τις επιδοκιμασίες του πλήθους.

Η κίνηση του νεαρού μαθητή πυροδότησε αντιδράσεις σε όλη την Πάφο, όπου οι μαθητές άρχισαν να ξηλώνουν οτιδήποτε βρετανικό είχε στηθεί, με αφορμή της στέψη της Ελισάβετ.

Ύστερα από έρευνες οι Βρετανοί αποικιοκράτες συνέλαβαν μαθητές, μεταξύ των οποίων και ο Παλληκαρίδης.

Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν δεν ήταν μεγάλες.

Στα 17 του χρόνια ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης εγκατέλειψε το σχολείο και εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ, ενώ τον Ιανουάριο του 1957 συνελήφθη, χωρίς ένταλμα και έπειτα από μια δίκη – παρωδία, κατά την οποία κανείς δεν έδωσε σημασία στα φρικτά κι απάνθρωπα βασανιστήρια που κατήγγειλε, του αποσπάστηκε ομολογία και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Ο 18χρονος πλέον Ευαγόρας Παλληκαρίδης κατηγορήθηκε ότι έφερε οπλισμό. Παρά τις εκκλήσεις των δικηγόρων του, ο Παλληκαρίδης παραδέχθηκε ότι ήταν μέλος του ΕΟΚΑ, ότι ήθελε την ελευθερία της πατρίδας του και ότι έκανε αυτό που ήταν το καθήκον του.

Οι δικηγόροι του έστειλαν τηλεγράφημα στην Ελισάβετ που θα μπορούσε να δώσει χάρη με μία της λέξη. Η βασίλισσα, όμως, δεν απάντησε καν στο τηλεγράφημα.

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 18 ετών.
( Famagusta).

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ( ο πιο καταξιωμένος σύγχρονος Κύπριος ποιητής διάδοχος αντάξιος του Κώστα Μόντη)

«Του Βαγορή»

Τα αθλητικά του παπούτσια κρεμασμένα
στου ποδηλάτου το τιμόνι επί το θάττον
έκαμναν την Παράδεισο να σειέται.

Λοιπόν ο νεαρός μας αθλητής
σαν βγήκε στο κλαρί να κελαδήσει
αμούστακος μπροστά στους αστακούς
Εγγλέζους που τον έψαχναν στα φαράγγια
με κάτι δολοφονικούς φακούς, με κάτι
δόκανα σιδερένια και σκεπέτους,
φώλιαζε στο ξωκλήσι τ᾽ Άι Ονούφριου
κρυμμένου στην ποδήρη του γενειάδα.

……………….

Μάρτης 1998

Από τη συλλογή «Δοκίμιν» (Αθήνα, 2000)

Που να βαλαντώσετε στο κλάμα για τη …γαλαζοαίματη..αυλικοί και σαλτιμπάγκοι. Είναι σκληρή η ορφάνια…

 

 

Πηγή

Προβολές : 592


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα