Ωρα μηδέν: Λευκός καπνός από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Κίεβο -Δραματική ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα

Ωρα μηδέν: Λευκός καπνός από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Κίεβο -Δραματική ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα

17 Φεβρουαρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:188
Μοίρασέ το

 

Άρματα μάχης Τ-90 – Ισχυρές ρωσικές ενισχύσεις

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν να βγαίνει λευκός καπνός από την ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο.

 

 

 

Σε λίγο, προβλέπεται να βγαίνει λευκός καπνός παράδοσης του Κιέβου στην Ρωσία…

Κι αν ξεκινήσει από το Κίεβο, ποιός γνωρίζει πόσες άλλες πόλεις της Ουκρανίας θα παραδοθούν…

ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ… ΜΙΑ “ΣΤΡΑΒΟΤΙΜΟΝΙΑ” ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Όλα δείχνουν πως έχουμε εισέρθει στην τελική ευθεία εκδήλωσης ρωσικής επιθετικής ενέργειας.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν να βγαίνει λευκός καπνός από την ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές ασφαλείας, το προσωπικό της ρωσικής πρεσβείας καταστρέφει απόρρητα έγγραφα ενόψει εκδήλωσης επιθετικής ενέργειας.

Mην ξεχνάμε πως σήμερα είχαμε και την σφοδρή ανταλλαγή πυρών στο Ντονιέτσκ μετά από αρκετό καιρό. Οι Ρώσοι έκαναν χρήση οπλισμού που απαγορεύεται από την Συμφωνία του Μινσκ.

“Καταστρέφουν έγγραφα οι Ρώσοι διπλωμάτες”

“Οι Ρώσοι καίνε απόρρητα έγγραφα καθώς προετοιμάζονται να αποχωρήσουν σε περίπτωση που ξεκινήσει πόλεμος. Γνωρίζουν πως αν δεν έχουν φύγει, τότε θα απελαθούν αμέσως σε περίπτωση ρωσικής εισβολής” ανέφεραν ουκρανικές πηγές.

“Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για εκκένωση της Πρεσβείας και δεν θέλουν να πέσουν τα έγγραφα στα χέρια των Ουκρανών. Ο καπνός είναι ορατός πάνω από τη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο.

Καίγονται φάκελοι με χαρτί. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2014!

Ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν πως η καταστροφή εγγράφων αποτελεί συνήθη πρακτική σε περίπτωση απειλής κατάληψης της πρεσβείας ή εκκένωσης του προσωπικού της.

Παράλληλα Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο CBSNews ότι η πρόσφατη μεγάλη κυβερνοεπίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας ήταν προπαρασκευαστική!

 

Συγκεκριμένα, τόνισαν ότι οι Ρώσοι χάκερς στόχευσαν την ουκρανική κυβέρνηση προκειμένου να λάβουν θέσεις μάχης στον κυβερνοχώρο και να συλλέξουν πληροφορίες οι οποίες θα αξιοποιηθούν μόλις η Μόσχα αποφασίσει να κλιμακώσει περαιτέρω.

Δείτε βίντεο με τον λευκό καπνό στην ρωσική πρεσβεία

Image

Νέες ενισχύσεις των ρωσικών δυνάμεων

Ταυτόχρονα, η Μόσχα ενισχύει δραματικά τις δυνάμεις της γύρω από την Ουκρανία. Ο ρωσικός Στρατός ανέπτυξε τα πλέον σύγχρονα άρματα μάχης που διαθέτει κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Πρόκειται για 20 άρματα μάχης Τ-90 της Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής που μεταφέρθηκαν σε απόσταση 83 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα.

Τα Τ-90 διαθέτουν νέο πύργο, πυροβόλο 120 χλστ. και πυραύλους που μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 5 χιλιομέτρων.

Σε άλλα βίντεο φαίνεται η μεταφορά ισχυρών ρωσικών ενισχύσεων στην Λευκορωσία (90 οχήματα έχει η μία φάλαγγα) με κατεύθυνση τα σύνορα με την Ουκρανία.

 

ΗΠΑ: Η Ρωσία ανέπτυξε άλλους 7.000 στρατιωτικούς στα σύνορα

Η Ρωσία «αύξησε» την παρουσία δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία κατά τουλάχιστον «7.000 στρατιωτικούς», ορισμένοι από τους οποίους έφθασαν εκεί χθες Τετάρτη.

Τα παραπάνω δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, χαρακτηρίζοντας «ψευδή» την ανακοίνωση της Μόσχας πως προχώρησε στην απόσυρση κάποιων δυνάμεων.

«Χθες οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως απέσυραν στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία…

Γνωρίζουμε τώρα ότι αυτό είναι ψευδές. Στην πραγματικότητα έχουμε πλέον επιβεβαιώσει ότι τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία αύξησε την παρουσία της κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων κατά ως και 7.000 στρατιωτικούς, ορισμένοι από τους οποίους έφθασαν σήμερα» (σ.σ.: χθες Τετάρτη), επέμεινε ο ίδιος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί σε δημοσιογράφους.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ακόμη ότι η Μόσχα θα μπορούσε «ανά πάσα στιγμή» να διεξαγάγει κάποια επιχείρηση που θα της χρησίμευε ως πρόσχημα για να προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία και πρόσθεσε:

«η Ρωσία λέει πως θέλει να βρεθεί διπλωματική λύση, αλλά οι πράξεις της υποδεικνύουν το αντίθετο».

«Ελπίζουμε ότι θα αλλάξει κατεύθυνση προτού εξαπολύσει έναν καταστροφικό πόλεμο».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η επιχείρηση για να βρεθεί πρόσχημα μπορεί να πάρει «διαφορετικές μορφές», όπως μια «πρόκληση» στην περιφέρεια Ντονμπάς ή μια υποτιθέμενη «εισβολή» στο ρωσικό έδαφος.

Σημειώνοντας πως αναμένει «κι άλλες ψευδείς ειδήσεις από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τις προσεχείς ημέρες», ο αξιωματούχος υπογράμμισε «ελπίζουμε ο κόσμος να είναι έτοιμος».

 

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις προειδοποίησε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι «φυτεύουν» αφηγήματα στον Τύπο τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για μια εισβολή στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι κυκλοφορούν πολλοί ψευδείς ισχυρισμοί.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πράις είπε ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τον ισχυρισμό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διαπράττεται «γενοκτονία» (σσ το αποκάλυψε χτες το WarNews247) στην περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία. Τόνισε επίσης πως οι ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ και η Ουκρανία αναπτύσσουν βιολογικά ή χημικά όπλα για να τα χρησιμοποιήσουν στην περιοχή αυτήν είναι «εντελώς ψευδείς».

Δείτε βίντεο με νέες μετακινήσεις ρωσικών δυνάμεων

Image

το λινκ του βίντεο εδώ

 

 

Πηγή

Προβολές : 188


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα