Όλα έτοιμα για το παγκόσμιο ολοκαύτωμα των πυρηνικών. Θέμα χρόνου μια κοινή πυρηνική επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν

Όλα έτοιμα για το παγκόσμιο ολοκαύτωμα των πυρηνικών. Θέμα χρόνου μια κοινή πυρηνική επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν

11 Μαρτίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:453
Μοίρασέ το

 

Νετανιάχου: Ανέλαβα ξανά την ηγεσία στο Ισραήλ με έναν και μοναδικό σκοπό, να αποτρέψω το Ιράν από το να γίνει πυρηνικό κράτος. Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Θα επιτεθώ στο Ιράν.

 

 

 

Το λέει ξεκάθαρα το κτήνος του Ρότσιλντ…

Ας ετοιμαστούμε για ακόμα χειρότερες καταστάσεις…

ΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

>Όλα έτοιμα για το παγκόσμιο ολοκαύτωμα των πυρηνικών. Θέμα χρόνου μια κοινή πυρηνική επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν

 

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη, ο Ισραηλινός ηγέτης είπε ότι επέστρεψε στην κυβέρνηση πρωτίστως για να βεβαιωθεί ότι το Ιράν δεν μπορεί να γίνει πυρηνική δύναμη.
Νετανιάχου: Ανέλαβα ξανά την ηγεσία στο Ισραήλ με έναν και μοναδικό σκοπό, να αποτρέψω το Ιράν από το να γίνει πυρηνικό κράτος. Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Θα επιτεθώ στο Ιράν.
Το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του ιρανικού καθεστώτος είναι «η πεμπτουσία της εξωτερικής μου πολιτικής», είπε, προσθέτοντας, «επέστρεψα στην κυβέρνηση ακριβώς για να αποτρέψω το Ιράν από το να γίνει πυρηνικό κράτος», υποσχόμενος να κάνει «ό,τι είναι δυνατό για να το αποτρέψει. “
Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε έμμεσα στην πρόσφατη επιβεβαίωση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ότι βρήκε σωματίδια ουρανίου εμπλουτισμένα με καθαρότητα 84 τοις εκατό, που είναι πολύ κοντά στο σχάσιμο υλικό εμπλουτισμένου κατά 90 τοις εκατό που απαιτείται για τις πυρηνικές βόμβες. Είπε ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί ένα μια πυρηνική δύναμη στο Ιράν.
Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως απειλή για την Τεχεράνη να μην εμπλουτίσει ουράνιο στο 90%, γεγονός που μπορεί να βάλει τη χώρα στο κατώφλι της κατασκευής βόμβας.
Τόνισε επίσης ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θέλει τα πυρηνικά όπλα «για να αγοράσει ασυλία» τόσο στις κακοτοπιές της εναντίον του κόσμου όσο και ως προστασία από τον ιρανικό λαό που απορρίπτει τη νομιμότητά του.
Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Δύση έχει γίνει πιο ενήμερη για τους κινδύνους που εγκυμονεί το ιρανικό καθεστώς για τον κόσμο και θα δικαιολογήσει έτσι μια ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν, όχι μόνο για τον λαό της και το Ισραήλ. Απέδωσε αυτό το «θαυματουργό επίτευγμα» στο «θάρρος του ιρανικού λαού» που μέσα από τις πρόσφατες διαμαρτυρίες του έδειξε «την αληθινή φύση» του καθεστώτος στον κόσμο.
«Υπάρχει μια ηθική επιταγή και μια επιτακτική ανάγκη ασφάλειας», να αντισταθούμε στο καθεστώς και να αναλάβουμε δράση, συμπεριλαμβανομένων των ακρωτηριαστικών κυρώσεων στους Φρουρούς της Επανάστασης (IRGC) και ένα αξιόπιστο στρατιωτικό πυρηνικό πλήγμα σαν επιλογή για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στην Τεχεράνη.
Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επίσης προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί ένα πυρηνικό Ιράν και έχει ενισχύσει τον στρατιωτικό συντονισμό με το Ισραήλ.
Σχετικά με πιθανές ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του IRGC, ο Νετανιάχου είπε ότι η «τρομοκρατική οργάνωση» αυτοχαρακτηρίστηκε και «δεν χρειάζεστε ειδικές πληροφορίες» για να γνωρίζετε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ομάδα.
Η 25λεπτη συνέντευξη του Νετανιάχου μεταδόθηκε από το Iran International TV στο Ιράν την Πέμπτη το απόγευμα τοπική ώρα με περσική μεταγλώττιση.
Ο Νετανιάχου ρωτήθηκε αν έχει ένα μήνυμα για τους Ιρανούς πολίτες εκτός τις απειλές για την ηγεσία και είπε: «Στεκόμαστε μαζί σας, στέκομαι μαζί σας, ο περισσότερος κόσμος είναι δίπλα σας? μην χάνετε την καρδιά σας, να είστε δυνατοί».
Επαίνεσε επίσης τον πολιτισμό του Ιράν και τα ταλέντα και τις ικανότητες του λαού του να επιτύχει επιτυχίες μόλις εξαφανιστεί το ισλαμικό καθεστώς. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ισραήλ και ένα ελεύθερο Ιράν μπορούν να έχουν σταθερές σχέσεις.
Επανέλαβε μερικές φορές ότι το ισλαμικό καθεστώς είναι «ο κοινός εχθρός» του ιρανικού λαού, του Ισραήλ και του κόσμου, υποστηρίζοντας ότι οι διαδηλωτές «έχουν ξεσκεπάσει» το καθεστώς, το οποίο είναι τρομοκρατημένο.
«Το να έχει ένα τέτοιο καθεστώς πυρηνικά όπλα όταν δεσμεύεται ανοιχτά στην καταστροφή όχι μόνο της δικής μου χώρας, αλλά στην υποταγή του κόσμου? και φωνάζει θάνατο στο Ισραήλ, θάνατο στην Αμερική και σε όλους τους άλλους ενδιάμεσα», είναι επικίνδυνη πρόταση, είπε ο Νετανιάχου.
Απευθυνόμενος στους δυτικούς ηγέτες είπε: «Η ιστορία θα αλλάξει εάν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα». Εάν δεν σταματήσει το Ιράν, ο κόσμος «θα αντιμετωπίσει έναν πόλεμο και ενδεχομένως έναν φρικτό πυρηνικό πόλεμο».
Ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικός στην εφαρμογή των πολιτικών του έναντι του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν όταν αντιμετωπίζει πολιτικές προκλήσεις στο εσωτερικό. «Ποτέ δεν χάνω την εστίασή μου στον κίνδυνο από το ισλαμικό καθεστώς, ποτέ», απάντησε ο Νετανιάχου, του οποίου οι πολιτικές και η κυβέρνηση συνασπισμού αντιμετωπίζουν ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση.
Ερωτηθείς εάν βρισκόμαστε κοντά σε μια στρατιωτική πυρηνική σύγκρουση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε: «Εξαρτάται από το Ιράν». Ωστόσο, διαφώνησε κατηγορηματικά με μια πρόσφατη παρατήρηση του Γενικού Διευθυντή του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι, ο οποίος κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στην Τεχεράνη είχε πει ότι οποιαδήποτε επίθεση σε οποιαδήποτε πυρηνική εγκατάσταση παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
«Νομίζω ότι είπε κάτι εντελώς λάθος και ακατάλληλο? Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόμιμο από το να εμποδίζεις ένα καθεστώς που ζητά ανοιχτά την καταστροφή σου να έχει τα όπλα για να πετύχει αυτόν τον στόχο».
Το Ιράν συνέχισε να κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο μετά την επίσκεψη του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι. Στην Τεχεράνη, ο Γκρόσι ισχυρίστηκε ότι μια ισραηλινή επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι αντίθετη με τον παγκόσμιο νόμο.
Ο Νετανιάχου απάντησε: “Ο Ραφαέλ Γκρόσι είναι ένας άξιος κύριος που είπε κάτι ανάξιο. Ενάντια σε ποιον νόμο; Επιτρέπεται στο Ιράν, που ζητά ανοιχτά την καταστροφή μας, να υπερασπιστεί τα καταστροφικά όπλα που θα μας έσφαζαν; Μας επιτρέπεται να αμυνθούμε; Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε και είναι ξεκάθαρο ότι θα το κάνουμε».
Πρόσθεσε, «Τίποτα δεν θα μας αποτρέψει από το να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και να εμποδίσουμε τους εχθρούς μας να εξαλείψουν το κράτος των Εβραίων».
Ψήφισμά σήμερα στις ΗΠΑ κατά του Καθεστώς του Ιράν με στρατιωτική επιβολή 
 
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: Η πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δήλωσε ότι υποστηρίζει ένα δικομματικό ψήφισμα που ζητά ένα Ιράν χωρίς πυρηνικά και αλλαγή καθεστώτος στη χώρα.
Ο Οργανισμός Ιρανοαμερικανικών Κοινοτήτων, μια ομάδα που αντιτίθεται στο καθεστώς της Τεχεράνης, φιλοξένησε μια συνάντηση στο Καπιτώλιο για να ανακοινώσει ότι 222 μέλη της Βουλής των 435 μελών υποστηρίζουν τώρα το ψήφισμα, το οποίο εισήχθη στις 7 Φεβρουαρίου. ίδρυση κοσμικής ιρανικής δημοκρατίας και καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ιρανική κυβέρνηση.
Αρκετοί από τους Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς συνυποστηρικτές του ψηφίσματος μίλησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την Πέμπτη για την υποστήριξή τους στον ιρανικό λαό και την επιθυμία τους για μια δημοκρατική κυβέρνηση που θα αντικαταστήσει το θεοκρατικό ιρανικό καθεστώς.
 
Το ψήφισμα 100 της Βουλής έχει τίτλο «Εκφράζει την υποστήριξη στην επιθυμία του ιρανικού λαού για μια δημοκρατική, κοσμική και μη πυρηνική Δημοκρατία του Ιράν και καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κρατικά υποστηριζόμενη τρομοκρατία από την ιρανική κυβέρνηση».
Δεν έχει καμία νομική εξουσία και επομένως είναι περισσότερο μια συμβολική επίδειξη υποστήριξης στον ιρανικό λαό και αντίθεση στις ενέργειες του καθεστώτος. Καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους μετά τον θάνατο του Mahsa Amini υπό κράτηση. Η 22χρονη Ιρανή υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι αφού συνελήφθη από την αστυνομία ηθικής της Τεχεράνης, η οποία την κατηγόρησε ότι δεν τήρησε σωστά τους κανόνες που διέπουν τα καλύμματα κεφαλής.
«(Το Σώμα στέκεται) στο πλευρό του λαού του Ιράν που υπερασπίζεται νόμιμα τα δικαιώματά του για ελευθερία ενάντια στην καταστολή. και καταδικάζει τη βάναυση δολοφονία Ιρανών διαδηλωτών από το ιρανικό καθεστώς· και αναγνωρίζει τα δικαιώματα του ιρανικού λαού και τον αγώνα του για την εγκαθίδρυση μιας δημοκρατικής, κοσμικής και μη πυρηνικής Δημοκρατίας του Ιράν», αναφέρεται στο ψήφισμα.
Καλεί επίσης τη διοίκηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ και τους διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις προσπάθειές τους να θέσουν το καθεστώς στην Τεχεράνη υπεύθυνο για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.
Οι Ρεπουμπλικάνοι εκπρόσωποι Pete Sessions και Randy Weber, και οι δύο από το Τέξας, επανέλαβαν την υποστήριξή τους στον ιρανικό λαό και τις εκκλήσεις για αλλαγή καθεστώτος και ένα Ιράν απαλλαγμένο από πυρηνικά.
Ο Βέμπερ είπε ότι το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα και εξέφρασε την υποστήριξή του για τη χρήση στρατιωτικής δύναμης για την επίτευξη αυτού του στόχου. Το ιρανικό καθεστώς πρέπει να εξαλειφθεί. Όχι άλλοι κακοί τύραννοι, είτε είναι ο σάχης είτε ο ηγέτης», πρόσθεσε.
 
Το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε πρόθυμο να επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα αεροδρόμιά του σε περίπτωση πιθανής επίθεσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
 
Το Μπακού έχει ακόμη προετοιμάσει ένα ειδικό αεροδρόμιο που προορίζεται να βοηθήσει το Ισραήλ σε περίπτωση που αποφασίσει να επιτεθεί σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το Ιράν σε όλα αυτά απαντάει μέσω των αντιπροσώπων του:
 
Δεν μας αγγίζουν οι απειλές του Ισραήλ, μια επίθεση στα πυρηνικά του Ιράν ισούται με το τέλος της ανθρώπινη ύπαρξης επάνω στην γη. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.
 
Αντιπροσωπείες από το Ιράν, Σαουδική Αραβία και Κίνας μόλις σήμερα συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με αμοιβαία βοήθεια σε όλα τα θέματα.
 

Πηγή

Προβολές : 453


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα