Όλες οι αναφορές από Τορά για θυσία κόκκινου δαμαλιού που θα σημάνει ανέγερση Τρίτου Ναού και έλευση ”Μεσσία” Αντίχριστου!

Όλες οι αναφορές από Τορά για θυσία κόκκινου δαμαλιού που θα σημάνει ανέγερση Τρίτου Ναού και έλευση ”Μεσσία” Αντίχριστου!

30 Μαρτίου, 2024 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,006
Μοίρασέ το

 

Εν αναμονή της ζωοθυσίας.

Όλο το προβλεπόμενο τελετουργικό και τι σηματοδοτεί!

 

Μέχρι σήμερα, κανένα χειροπιαστό στοιχείο δεν ανακάλυψε μέχρι στιγμής η σκαπάνη των αρχαιολόγων ως προς τον ναό του Σολομώντα… αυτά είναι φαντασιώσεις των εβραίων στην παλαιά διαθήκη…(εδώ)

Κάπως όμως πρέπει να δικαιολογήσουν τον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΟΥΣ… 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Η λειτουργία του Τρίτου Ναού δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς την parah adumah (κόκκινη δαμαλίδα).
Τι σχέση έχει μια αγελάδα με την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού; Πώς θα μπορούσε ένα απλό ζώο να παίξει ζωτικό ρόλο στην επιτυχία ή την αποτυχία ενός τόσο μνημειώδους γεγονότος;

 

 

Ο ”λόγος του Θεού” κατά τους Εβραίους δηλώνει ότι μόνο η κόκκινη δαμαλίδα μπορεί να αποκαταστήσει τη βιβλική αγνότητα που απαιτείται για την ανοικοδόμηση του Ναού.

 

«Τότε ο Ελεάζαρ ο ιερέας θα πάρει λίγο από το αίμα της [κόκκινη δαμαλίδα] στο δάχτυλό του και θα ραντίσει επτά φορές προς το μπροστινό μέρος της Σκηνής της Συνάθροισης». (Αριθμοί 19:4)

 

Μια άψογη, καθαρή κόκκινη δαμαλίδα είναι το βασικό συστατικό για τη λατρεία του Ναού (Αριθμοί 19:1–2, 10).

Ένας άνθρωπος που είναι καθαρός θα μαζέψει τις στάχτες της δαμαλίδας και θα τις βάλει σε τελετουργικά καθαρό μέρος έξω από το στρατόπεδο. Πρέπει να φυλάσσονται από την Ισραηλιτική κοινότητα για χρήση στο νερό του καθαρισμού. είναι για κάθαρση από την αμαρτία». (Αριθμοί 19:9)

Σύμφωνα με το The Temple Institute, την οργάνωση που είναι αφιερωμένη στην προετοιμασία για την κατασκευή του Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ, αυτά τα καθαρτήρια νερά είναι απαραίτητα για τον τελετουργικό καθαρισμό της περιοχής του Όρους του Ναού, των ιερών δοχείων και ολόκληρου του Λευιτικού ιερατείου που όλα ετοιμάζονται για υπηρεσία σήμερα.

Με τα νερά του αγιασμού ραντίστηκαν επίσης όλοι εκείνοι που ήταν ακάθαρτοι, και πολλοί καθαρίστηκαν πρώτα σε αυτή τη διαδικασία πριν εισέλθουν στις αυλές του Ναού.

«Πρέπει να κρατήσετε τους Ισραηλίτες χωριστά από πράγματα που τους καθιστούν ακάθαρτους, ώστε να μην πεθάνουν στην ακαθαρσία τους επειδή μολύνουν τον Οίκο μου, που είναι ανάμεσά τους.» (Λευιτικό 15:31).

Ο Ιεζεκιήλ, ο οποίος προφητεύει για τον ανοικοδομημένο Τρίτο Ναό, αναφέρει επίσης αυτά τα νερά εξαγνισμού σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση του Ισραήλ, συνδέοντας την κόκκινη δαμαλίδα με τους έσχατους καιρούς και την επερχόμενη Μεσσιανική Εποχή:

Το Μυστήριο της Κόκκινης Δαμαλίδας

Οι ραβίνοι θεωρούν την κόκκινη δαμαλίδα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Τορά. Ακόμη και αυτοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν οι στάχτες του ζώου της θυσίας να εξαγνιστούν από την αμαρτία και να κυλίονται.
Επιπλέον, σε ένα φαινομενικό παράδοξο, αυτές οι ίδιες στάχτες που εξαγνίστηκαν έκαναν επίσης οποιονδήποτε εμπλεκόταν στις προετοιμασίες της κόκκινης δαμαλίδας – από το άτομο που συγκέντρωνε τη στάχτη μέχρι το άτομο που ράντιζε το νερό – ακάθαρτο μέχρι το βράδυ.

 

Η εντολή σχετικά με την κόκκινη δαμαλίδα είναι τόσο μυστήριο που οι ραβίνοι την τοποθετούν στην κατηγορία των τσουκίμ—θεϊκά διατάγματα που δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά από την περιορισμένη ανθρώπινη κατανόησή μας. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται επίσης οι νόμοι Kosher και οι διατροφικοί νόμοι

Το Mishnah, το οποίο είναι μια έγκυρη, γραπτή ενσάρκωση της εβραϊκής προφορικής παράδοσης, διδάσκει ότι μόνο εννέα κόκκινες δαμαλίδες θυσιάστηκαν από την εποχή της λατρείας της Σκηνής του Μαρτυρίου μέχρι την καταστροφή του Δεύτερου Ναού το 70 μ.Χ. στην Tisha B’Av [αρχίζει το βράδυ της 28ης Ιουλίου, Αυτή την χρονιά].

 

 

Ο Εβραίος σοφός Μαϊμωνίδης πίστευε ότι το δέκατο ζώο θα βρισκόταν και θα θυσιαζόταν μόνο όταν ο Βασιλιάς Μεσσίας ήταν έτοιμος να εμφανιστεί.( ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΘΥΣΙΑ )

Οι Εβραίοι σοφοί πιστεύουν ότι όταν έρθει ο Μεσσίας, θα σταθεί στην κορυφή της στέγης του Ναού και θα διακηρύξει: «Ταπεινοί! Η ώρα της λύτρωσής σας έφτασε! (The Temple Institute)

Ο Yeshua και η Κόκκινη Δαμαλίδα

 

Παρά την προθυμία πολλών Εβραίων να ανοικοδομήσουν τον Ναό και να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του Ναού, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της κόκκινης δαμαλίδας, ο εβραϊκός λαός έχει μείνει χωρίς ναό στην Ιερουσαλήμ για να κάνει τις θυσίες αίματος ζώων που κάνουν εξιλέωση για την αμαρτία. Εξαιτίας αυτού, η εξιλέωση του αίματος δεν είναι πλέον κομβικό σημείο στον Ιουδαϊσμό.

Το επίκεντρο έχει δοθεί στη φιλανθρωπία, τις καλές πράξεις και την προσευχή για περίπου 1942 χρόνια! Είναι πολύς καιρός! Και γι’ αυτό η έννοια της εξιλέωσης του αίματος απέχει πολύ από τον εβραϊκό λαό.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι δύσκολο για τους Εβραίους να συνδέσουν τη Μεσσιανική Προφητεία του Ησαΐα 53 και την έννοια της εξιλέωσης του αίματος για τη συγχώρεση της αμαρτίας με τον Μεσσία

Για να επιλεγεί μια κόκκινη δαμαλίδα για αυτόν τον ειδικό σκοπό, πρέπει να είναι χωρίς κηλίδα ή ψεγάδι και ομοιόμορφα κόκκινη, συμπεριλαμβανομένων των οπλών, της μύτης και των βλεφάρων της.

Πρέπει επίσης να είναι χωρίς εσωτερικό ή εξωτερικό ελάττωμα. Ακόμη και δύο τρίχες άλλου χρώματος στο σώμα της κόκκινης δαμαλίδας θα την απέκλειαν για λόγους καθαρισμού. Επιπλέον, δεν πρέπει ποτέ να έχει φορέσει ζυγό ή να έχει κάνει σωματική εργασία.

Το Temple Institute στην Ιερουσαλήμ μόλις κυκλοφόρησε βίντεο με μια κόκκινη δαμαλίδα που πιστεύουν ότι μπορεί να πληροί τις βιβλικές απαιτήσεις.

Ο ιδιοκτήτης του μοσχαριού, που γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, είχε έρθει σε επαφή με το Ινστιτούτο για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο φροντίδας της κόκκινης δαμαλίδας σύμφωνα με την Τορά και τον Προφορικό Νόμο, δημιουργώντας ελπίδες παντού ότι αυτό το ζώο θα είναι μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ και σύντομα θα χτιστεί ο Τρίτος Ναός.

Και επειδή η εβραϊκή παράδοση συνδέει την επανεμφάνιση της Κόκκινης Δαμαλίδας με τον ερχομό της Μεσσιανικής Εποχής, οι ελπίδες των Εβραίων είναι μεγάλες για τον ερχομό του Μεσσία. Πράγματι, μια τέτοια θυσία φαίνεται να είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για το σενάριο της τελευταίας ημέρας πριν από την επιστροφή του Yeshua να παιχτεί πλήρως.

Στην καρδιά της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μια μικρή ομάδα αγελάδων Red Angus έχει πυροδοτήσει διαμάχη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Αυτές οι αγελάδες, που εισάγονται από το Τέξας με πολλή φανφάρα, πιστεύεται από ορισμένους ότι κρατούν το κλειδί για την εκπλήρωση της αρχαίας βιβλικής προφητείας και την ανάφλεξη των πολιτικών εντάσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, απαιτείται μια τέλεια κόκκινη δαμαλίδα για έναν τελετουργικό καθαρισμό που είναι απαραίτητος για την κατασκευή ενός Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ. Η κατασκευή αυτού του ναού είναι μια διακαή επιθυμία για ορισμένες ριζοσπαστικές εβραϊκές ομάδες, που πιστεύουν ότι θα οδηγήσει στην άφιξη του μεσσία.

Ωστόσο, η προτεινόμενη τοποθεσία για αυτόν τον ναό, το Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, φιλοξενεί επίσης το Τζαμί Al-Aqsa και το ιερό Dome of the Rock, δύο από τους πιο ιερούς χώρους του Ισλάμ. Αυτή η σύγκλιση θρησκευτικής σημασίας είναι εδώ και καιρό σημείο ανάφλεξης για σύγκρουση μεταξύ των Ισραηλινών και των

Σε έναν λόφο κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Nablus, μια συγκέντρωση Ισραηλινών συγκλήθηκε πρόσφατα για να συζητήσουν τη θρησκευτική σημασία αυτών των αγελάδων. Διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Temple που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ, το συνέδριο επέστησε την προσοχή στις σχολαστικές απαιτήσεις που περιγράφονται στις εβραϊκές γραφές για την κόκκινη δαμαλίδα, συμπεριλαμβανομένης της άψογης εμφάνισής της και του να μην έχει βρεθεί ποτέ κάτω από ζυγό.

Η άφιξη αυτών των κόκκινων δαμαλίδων δεν πέρασε απαρατήρητη από τις παλαιστινιακές φατρίες. Σε μια πρόσφατη ομιλία για την 100ή ημέρα του πολέμου στη Γάζα, ένας εκπρόσωπος της Χαμάς κατηγόρησε τους Εβραίους ότι έφεραν κόκκινες αγελάδες στους Αγίους Τόπους, συνδέοντάς τις με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Οι αγελάδες θεωρούνται από ορισμένους Εβραίους και Χριστιανούς ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανοικοδόμησης του αρχαίου εβραϊκού ναού, ενώ άλλοι τις βλέπουν ως προκλητικό σύμβολο του ισραηλινού επεκτατισμού στη Δυτική Όχθη.

Διευκόλυνε τη μεταφορά αυτών των αγελάδων ο Yitshak Mamo, μέλος της Uvne Jerusalem, μιας ομάδας αφιερωμένης στην κατασκευή ενός νέου ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο Μάμο ξεπέρασε τα νομικά εμπόδια για να φέρει τις δαμαλίδες από το Τέξας στη Δυτική Όχθη, τονίζοντας τη σοβαρότητα του ρόλου τους στην εκπλήρωση της βιβλικής προφητείας.

Αν και ταξινομούνται ως κατοικίδια για να παρακάμψουν τους κανονισμούς εξαγωγών, αυτές οι κόκκινες δαμαλίδες προορίζονται για μια επίσημη μοίρα. Προγραμματίζεται να θυσιαστούν σε έναν τεράστιο λευκό βωμό με θέα στο Όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ, μια τελετή που προορίζεται να αντικατοπτρίζει τα τελετουργικά των αρχαίων χρόνων και να εκπληρώνει θρησκευτικές προφητείες.

Το Ισραήλ φέρνει κόκκινες αγελάδες για τελετουργική θυσία για να «ξανοικοδομήσει τον ναό του Σολομώντα, νεύοντας τον Μεσσία».

 

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,006


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα