Όπως όλα δείχνουν, η οικονομική ζημιά που θα προκαλέσουν οι καραντίνες είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υπολογιζόταν αρχικά, με πολλούς οικονομολόγους να μιλάνε για την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά το 1929. Καταλαβαίνει κανείς τι τραγικές επιπτώσεις θα έχει ένα δεύτερο lockdown και πόσο εγκληματικά ανεύθυνος είναι αυτός που το ζητάει.

Όπως όλα δείχνουν, η οικονομική ζημιά που θα προκαλέσουν οι καραντίνες είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υπολογιζόταν αρχικά, με πολλούς οικονομολόγους να μιλάνε για την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά το 1929. Καταλαβαίνει κανείς τι τραγικές επιπτώσεις θα έχει ένα δεύτερο lockdown και πόσο εγκληματικά ανεύθυνος είναι αυτός που το ζητάει.

23 Ιουνίου, 2020 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:373
Μοίρασέ το

 

 

Αν, παρ’ όλα αυτά, Μενουμεσπιτάκηδες, επιμένετε ότι η λύση είναι και πάλι η μεσαιωνική καραντίνα, αν, παρ’όλα αυτά, ανυπομονείτε να δείτε ξανά τον Χαρδαλιά επί το έργον, τότε πραγματικά χρειάζεστε γιατρό, όχι όμως για κορωνοϊο. Άλλης ειδικότητας γιατρό χρειάζεστε.

 

Επειδή τώρα ξέρουμε τι σημαίνει καραντίνα και ποιούς σατανικούς σκοπούς εξυπηρετούν αυτοί που μας έκλεισαν στα σπίτια μας, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ… ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Tilemachos Chormovitis

Δεν πρόλαβαν να αυξηθούν λίγο τα κρούσματα του κορωνοϊου και οι παρανοϊκοί Μενουμεσπιτάκηδες βγήκαν από τα λαγούμια τους και άρχισαν να φωνάζουν ξανά για lockdown.

Μάλλον νοσταλγούν εκείνες τις χρυσές εβδομάδες του Μαρτίου και του Απριλίου, όταν έβγαιναν στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουν με τη Μαρέβα , όταν έπαιρναν άπειρα likes στο facebook επιδεικνύοντας το πόσο καλοί άνθρωποι είναι, όταν ρουφιάνευαν όποιον παραβίαζε την καραντίνα, όταν οι μίζερες ζωές τους είχαν αποκτήσει επιτέλους νόημα.

Όμως ο Μάρτιος δεν είναι Ιούνιος. Από τότε έχουν μεσολαβήσει πολλά γεγονότα, έχουμε νέα στοιχεία, νέα επιστημονικά συμπεράσματα και έχουμε δει πώς δουλεύουν οι καραντίνες στην πράξη. Και αν τότε είχατε τη δικαιολογία πως δεν ξέρατε (αν και πολλοί τα έλεγαν ήδη από τον Μάρτιο), τώρα ξέρετε :

1) Υποτίθεται ότι η καραντίνα επιβλήθηκε για συγκεκριμένο και περιορισμένο χρονικό διάστημα ώστε να αυξηθούν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ. Πράγματι, από 600 κλίνες τον Μάρτιο, σήμερα έχουμε σχεδόν 1000 (τουλάχιστον έτσι μας λέει η κυβέρνηση), επομένως ποιος ο λόγος για ένα δεύτερο lockdown;

2) Τον Μάρτιο πολλοί έλεγαν ότι ο κορωνοϊος έχει θνητότητα 2% με 3%. Σήμερα, δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας που να πιστεύει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, τα κρατικά “Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων” των ΗΠΑ εκτιμούν ότι η θνητότητα του κορωνοϊου κυμαίνεται μεταξύ 0,2% με 0,3%, δηλαδή ελάχιστα μεγαλύτερη από αυτή της γρίπης. ( https://www.facebook.com/tilemachos.chormovitis/posts/10158618656896757 )

3) Δεν έχει αποδειχτεί ότι τα lockdowns είναι αποτελεσματικά και περιορίζουν πράγματι την εξάπλωση του ιού. Σε πολλές χώρες έχει δημοσιευτεί μελέτες που δείχνουν ότι η επιδημία είχε ήδη αρχίσει να υποχωρεί όταν επιβλήθηκε καραντίνα ενώ όπως παραδέχτηκε πρόσφατα η γενική διευθύντρια του νορβηγικού ΕΟΔΥ, Camilla Stoltenberg, η χώρα θα μπορούσε να περιορίσει τον ιό και χωρίς να επιβάλλει lockdown ( https://www.facebook.com/tilemachos.chormovitis/posts/10158626845816757 )

4) Ξέρουμε πια με σιγουριά ότι οι νεκροί του κορωνοϊου είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άνθρωποι άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Για τους νέους και τα παιδιά, ο κορωνοϊος είναι πιο ακίνδυνος και από τη γρίπη. Επομένως, αντί για καθολικό lockdown, μπορούμε να επικεντρωθούμε στην προστασία των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων. ( https://www.facebook.com/tilemachos.chormovitis/posts/10158568037656757 )

5) Οι άνθρωποι που βγαίνουν θετικοί στον νέο κορωνοϊό και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, είναι «εξαιρετικά σπάνιο» να μεταδώσουν τον ιό στους γύρω τους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επομένως, αρκεί η καραντίνα σε αυτούς που παρουσιάζουν συμπτώματα και τους οποίους είναι εύκολο να εντοπίσουμε και όχι σε όλον τον πληθυσμό. (https://www.kathimerini.gr/…/poy-e3airetika-spania-h-metado… )

6) Όπως όλα δείχνουν, η οικονομική ζημιά που θα προκαλέσουν οι καραντίνες είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υπολογιζόταν αρχικά, με πολλούς οικονομολόγους να μιλάνε για την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά το 1929. Καταλαβαίνει κανείς τι τραγικές επιπτώσεις θα έχει ένα δεύτερο lockdown και πόσο εγκληματικά ανεύθυνος είναι αυτός που το ζητάει.

Αν, παρ’ όλα αυτά, Μενουμεσπιτάκηδες, επιμένετε ότι η λύση είναι και πάλι η μεσαιωνική καραντίνα, αν, παρ’όλα αυτά, ανυπομονείτε να δείτε ξανά τον Χαρδαλιά επί το έργον, τότε πραγματικά χρειάζεστε γιατρό, όχι όμως για κορωνοϊο. Άλλης ειδικότητας γιατρό χρειάζεστε.

 

Πηγή

Προβολές : 373


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα