Όσα έχουν αποσιωποιηθεί για την Ουκρανία και όσα πρέπει να μάθουμε για τον ΧΑΖΑΡΟ ΖΕΛΕΝΣΚΙ...

Όσα έχουν αποσιωποιηθεί για την Ουκρανία και όσα πρέπει να μάθουμε για τον ΧΑΖΑΡΟ ΖΕΛΕΝΣΚΙ...

6 Μαρτίου, 2022 16 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

Ουκρανία: Η αναβίωση της Χαζαρίας

Υποστηρικτές της Ουκρανίας είναι οι πάντες: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Rothschild, Soros και η Ρωσία έχει αποκλειστεί από παντού.

Διώκεται ακόμα κι ο πολιτισμός της.

Οι ουκρανικές σημαίες με τα κιπά στο Τείχος των Δακρύων και το σύμβολο των AZOV μαρτυρούν πολλά, καθώς και το ότι οι ΗΠΑ και η Ουκρανία είναι οι μοναδικές χώρες που αρνούνται την καταδίκη του νεοναζισμού στα ψηφίσματα του ΟΗΕ από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Έχουμε να κάνουμε με το χειρότερο είδος της ανθρωπότητας…. τους ΧΑΖΑΡΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ…

Πρόκειται για γονιδιακά απάνθρωπα κτήνη και την μεγαλύτερη πληγή και εχθρό όλων των λαών.

Πίσω από κάθε καταστροφή της ανθρωπότητας, βρίσκονται αυτοί…

Ως πότε θα αιμορραγούν οι λαοί εξ αιτίας τους;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει ο Αλέξανδρος Καρράς

Η ιστορία και τα σύμβολα μαρτυρούν πολλές φορές την αλήθεια. Η γεωγραφία επίσης μας υποδεικνύει ακόμα περισσότερες αλήθειες. Ειδικά η ιστορία της γεωγραφίας.

Όλες αυτές τις μέρες του πολέμου έχουν αποσιωπηθεί πολλά. Κυρίως αυτά που ίσχυαν στο παρελθόν και παίζουν τεράστιο ρόλο στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Τους Χαζάρους τους έχουμε όλοι ακουστά αλλά δεν ξέρουμε τίποτα ουσιαστικό για αυτούς.

Αρκεί να ρωτήσουμε τον περισσότερο κόσμο για το που έζησαν και θα καταλάβουμε το σκοτάδι που επικρατεί.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν την ιστορία που θα μας φωτίσει καλύτερα τον πόλεμο που γίνεται σήμερα στην Ουκρανία.

 

Χαζάροι, ένα τούρκικο φύλο

Οι Χαζάροι ήταν ένας τούρκικος λαός με καταγωγή από την Κεντρική Ασία. Στην αρχή, οι Χαζάροι πίστευαν στον σαμανισμό Τενγκρί, μιλούσαν μια τουρκική γλώσσα και ήταν νομάδες. Αργότερα, οι Χάζαροι υιοθέτησαν τον Ιουδαϊσμό, το Ισλάμ και τον Χριστιανισμό, έμαθαν Εβραϊκά και Σλαβικά και εγκαταστάθηκαν σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλο τον βόρειο Καύκασο και την Ουκρανία.

Τα πρώτα τουρκικά φύλα ήταν αρκετά διαφορετικά από αυτά που ξέρουμε σήμερα και θεωρείται ότι τα κόκκινα μαλλιά είχαν επικρατήσει πριν από τις κατακτήσεις των Μογγόλων.

Ο μουσουλμάνος γεωγράφος του 10ου αιώνα al-Iṣṭakhrī υποστήριξε ότι οι Λευκοί Χάζαροι ήταν εντυπωσιακά όμορφοι με κόκκινα μαλλιά, λευκό δέρμα και μπλε μάτια, ενώ οι Μαύροι Χαζάροι ήταν αγριεμένοι, που έφταναν στο βαθύ μαύρο σαν να ήταν «κάποιο είδος Ινδών ».

khaz
Chasaren

Γεωγραφική θέση του Χαζαρικού Κράτους

Στη μέγιστη έκτασή της η χώρα των Χαζάρων περιείχε τις σημερινές περιοχές της νότιας Ρωσίας, του βόρειου Καυκάσου, της ανατολικής Ουκρανίας, της Κριμαίας, του δυτικού Καζακστάν και του βορειοδυτικού Ουζμπεκιστάν.

Άλλες τουρκικές ομάδες όπως οι Σαμπίρ και οι Βούλγαροι περιήλθαν στη δικαιοδοσία των Χαζάρων κατά τον 7ο αιώνα.

Οι Χαζάροι ανάγκασαν κάποιους από τους Βούλγαρους (με επικεφαλής τον Ασπαρούχ) να μετακομίσουν στη σύγχρονη Βουλγαρία, ενώ άλλοι Βούλγαροι κατέφυγαν στην περιοχή του άνω ποταμού Βόλγα όπου ιδρύθηκε το ανεξάρτητο κράτος του Βόλγα, η Βουλγαρία. Έμμεσα δηλαδή δημιούργησαν το βουλγαρικό έθνος που ξέρουμε σήμερα.

Οι Χάζαροι τον ένατό αιώνα είχαν μεγάλη ισχύ επί άλλων λαών κι ήλεγχαν τους ανατολικούς Σλάβους, τους Μαγυάρους, τους Πετσενέγους, τους Μπούρτας, τους Ούννους του Βορείου Καυκάσου, καθώς και άλλες φυλές και απαιτούσαν φόρο τιμής από αυτούς.

Λόγω της δικαιοδοσίας τους στην περιοχή, η Κασπία Θάλασσα είχε ονομαστεί «Θάλασσα των Χαζάρων».

 

Πολιτικό σύστημα των Χαζάρων

Οι Χάζαροι είχαν μια μεγάλη ιστορία εθνικής ανεξαρτησίας για περίπου οκτώ αιώνες, από τον 5ο έως τον 13ο αιώνα.

Η παλαιότερη ιστορία των Χαζάρων στη νότια Ρωσία χρονολογείται πριν από τα μέσα του 6ου αιώνα χάνεται στο βάθος της ιστορίας.

Από το 550 έως το 630 περίπου οι Χαζάροι αποτελούσαν μέρος της Δυτικής Τουρκικής Αυτοκρατορίας και τους κυβερνούσαν Ουράνιοι Γαλάζιοι Τούρκουι (Kök Turks).

Όταν η Δυτική Τουρκική Αυτοκρατορία διαλύθηκε ως αποτέλεσμα εμφυλίων πολέμων στα μέσα του 7ου αιώνα, οι Χαζάροι διεκδίκησαν με επιτυχία την ανεξαρτησία τους.

Το καθεστώς κάτω από το οποίο ζούσαν παρείχε στους Χαζάρους το σύστημα διακυβέρνησης το οποίο υιοθέτησαν κατά την ανεξαρτησία τους. Έτσι οι Χάζαροι ακολούθησαν τους ίδιους νόμους με τους Τούρκους Kök σχετικά με τη διαδοχή των βασιλιάδων.

Η διπλή μοναρχία των Χαζάρων ήταν ένα τουρκικό σύστημα σύμφωνα με το οποίο ο Qağan ήταν ο ανώτατος βασιλιάς και ο μπέκας ο αρχηγός του πολιτικού στρατού.

Οι Qağan ήταν μέρος της τουρκικής άρχουσας οικογένειας Asena που είχε προμηθεύσει κάγκαν σε άλλα έθνη της Κεντρικής Ασίας στην πρώιμη μεσαιωνική περίοδο.

Οι Καγκάνοι των Χαζάρων είχαν σχέσεις με τους ηγεμόνες των Βυζαντινών, Αμπχάζιων, Ούγγρων και Αρμενίων.

Οι ιστορικοί αναφέρουν συχνά την περίοδο της κυριαρχίας των Χαζάρων ως Pax Khazarica από τότε που το κράτος έγινε διεθνής εμπορικός κόμβος που επέτρεπε στους εμπόρους της Δυτικής Ευρασίας να διέρχονται ασφαλείς από αυτήν για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους χωρίς παρεμβολές

 

Κίεβο, η πρωτεύουσα του Χαζαρικού Κράτους

 

Η μεγάλη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ουκρανίας, το Κίεβο, ιδρύθηκε από Χαζάρους ή Ούγγρους. Το Κίεβο είναι τουρκικό τοπωνύμιο (Küi = όχθη ποταμού + ev = οικισμός).

Μια κοινότητα Εβραίων Χαζάρων ζούσε στο Κίεβο.

Άλλες πόλεις των Χαζάρων, πολλές από τις οποίες είχαν επίσης σημαντικές εβραϊκές κοινότητες, περιλάμβαναν το Κερτς (Βόσπορ), τη Φεοντόσια, την Ταματάρχα (Τμουτοροκάν), το Τσούφουτ-Κάλε, το Σουντάκ και το Σαρκέλ.

Ο τοπικός κυβερνήτης του Samandar ήταν Εβραίος, και μπορεί να υποτεθεί ότι πολλοί από τους κυβερνήτες αυτών των άλλων τοποθεσιών ήταν επίσης Εβραίοι.

Ένα μεγάλο φρούριο από τούβλα χτίστηκε το 834 στο Sarkel, κατά μήκος του ποταμού Don.

Ήταν ένα συνεταιριστικό βυζαντινό-χαζαρικό εγχείρημα και ο Πετρονάς Καματηρός, Έλληνας, υπηρέτησε ως αρχιμηχανικός κατά την κατασκευή. Η Χαζαρία ήταν ένας σημαντικός εμπορικός δρόμος που συνέδεε την Ασία και την Ευρώπη.

Για παράδειγμα, ο «Δρόμος του Μεταξιού» ήταν ένας σημαντικός σύνδεσμος μεταξύ της Κίνας, της Κεντρικής Ασίας και της Ευρώπης. Μεταξύ των πραγμάτων που εμπορεύονταν κατά μήκος των εμπορικών οδών των Χαζάρων ήταν μετάξια, γούνες, κερί, μέλι, κοσμήματα, ασημικά, νομίσματα και μπαχαρικά.

 

Οι Εβραίοι στην Χαζαρία

 

Πάνω από χίλια χρόνια πριν, η Άπω Ανατολή της Ευρώπης διοικούνταν από Εβραίους βασιλιάδες που προήδρευαν σε πολλές φυλές, συμπεριλαμβανομένης της δικής τους φυλής: των Τούρκων Χαζάρων. 

Μετά τη μεταστροφή τους, οι Χαζάροι χρησιμοποίησαν εβραϊκά προσωπικά ονόματα, μιλούσαν και έγραφαν στα εβραϊκά, έκαναν περιτομή, είχαν συναγωγές και ραβίνους, μελέτησαν την Τορά και το Ταλμούδ και τηρούσαν το Χανουκά, το Πεσάχ και το Σάββατο. 

Οι Χαζάροι ήταν ένας προηγμένος πολιτισμός με μια από τις πιο ανεκτικές κοινωνίες της μεσαιωνικής περιόδου.

Φιλοξένησε εμπόρους από όλη την Ασία και την Ευρώπη.

O Raymond Scheindlin στο βιβλίο του «Το χρονικό του εβραϊκού λαού» έγραψε: «Αν και οι Εβραίοι ήταν παντού υποτελής λαός, και σε μεγάλο μέρος του κόσμου επίσης διώκονταν, η Χαζαρία ήταν το μοναδικό μέρος στον μεσαιωνικό κόσμο όπου οι Εβραίοι ήταν στην πραγματικότητα κύριοι του εαυτού τους. Για τους καταπιεσμένους Εβραίους του κόσμου, οι Χάζαροι ήταν πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας, γιατί η ύπαρξή τους φαινόταν να αποδεικνύει ότι ο Θεός δεν είχε εγκαταλείψει τελείως τον λαό Του».

Τα αρχαιολογικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι υπήρχαν αρχαίες κοινότητες Εβραίων στη χερσόνησο της Κριμαίας. Είναι σημαντικό ότι η Κριμαία τέθηκε υπό τον έλεγχο των Χαζάρων. Οι εβραϊκές κοινότητες της Κριμαίας συμπληρώθηκαν αργότερα από Εβραίους πρόσφυγες που διέφυγαν από την εξέγερση του Mazdaq στην Περσία, τους διωγμούς των βυζαντινών αυτοκρατόρων Λέοντος Γ’ και Ρωμανού Α’ Λεκαπηνού και για διάφορους άλλους λόγους.

Οι Εβραίοι πήγαν στη Χαζαρία από το σύγχρονο Ουζμπεκιστάν, την Αρμενία, την Ουγγαρία, τη Συρία, την Τουρκία, το Ιράκ και πολλά άλλα μέρη, όπως τεκμηριώνεται από τον al-Masudi, τον Schechter Letter, τον Saadiah Gaon και από διάφορους άλλους ιστορικούς.

Ο Άραβας συγγραφέας Dimashqi έγραψε ότι αυτοί οι πρόσφυγες Εβραίοι πρόσφεραν τη θρησκεία τους στους Χαζάρους Τούρκους και ότι οι Χαζάροι «την βρήκαν καλύτερη από τη δική τους και την αποδέχτηκαν».

O Nathan Ausubel έγραψε ότι «από όλες τις εκπληκτικές εμπειρίες του ευρέως διασκορπισμένου εβραϊκού λαού καμία δεν ήταν πιο ασυνήθιστη από αυτή που αφορούσε τους Χαζάρους». Οι Εβραίοι έμποροι Radhanite ενδέχεται κι αυτοί να επηρέασαν τη θρησκευτική μεταστροφή των ηγεμόνων των Χαζάρων.

Υπό την ηγεσία των βασιλιάδων Bulan και Obadiah, η τυπική ραβινική μορφή της εβραϊκής θρησκείας διαδόθηκε μεταξύ των Χαζάρων. Ο βασιλιάς Bulan υιοθέτησε τον Ιουδαϊσμό περίπου το έτος 838, αφού υποτίθεται ότι διεξήγαγε μια συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων της εβραϊκής, της χριστιανικής και της μουσουλμανικής πίστης.

Η αριστοκρατία των Χαζάρων και πολλοί από τους απλούς ανθρώπους έγιναν επίσης Εβραίοι.

Ο βασιλιάς Οβαδίας ίδρυσε αργότερα συναγωγές και εβραϊκά σχολεία στη Χαζαρία.

Τα βιβλία του Mishnah, του Talmud και της Torah έγιναν έτσι σημαντικά για πολλούς Χαζάρους.

CyrMeth2

Ο Άγιος Κύριλλος κι η αποστολή στην Χαζαρία

Όταν ο Μέγας Φώτιος ανέβηκε στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως το 858 ανατέθηκε στον Κύριλλο η αποστολή στην Χαζαρία το 860.

Ο σκοπός της αποστολής ήταν να θωρακιστούν οι εκεί χριστιανοί που δέχονταν πιέσεις από την προπαγάνδα των Ιουδαίων και των μουσουλμάνων. Στην αποστολή αυτή ο Κύριλλος συνοδευόταν και από τον αδερφό του Μεθόδιο.

Στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας σύμφωνα με το έργο του αγίου Κυρίλλου «Διαλόγων Αληθείας» διεξήχθη ένας διάλογος με εκείνους τους Χαζάρους που είχαν ασπασθεί τον Ιουδαϊσμό.

Ο διάλογος συνέβη ενώπιον του Χαγάνου και των αξιωματούχων του, δηλαδή του ηγεμόνα των Χαζάρων.

Το θέμα της συζήτησης και ο στόχος της ήταν να οδηγήσει στην επικράτηση μίας θρησκείας στο κράτος της Χαζαρίας.

Οι Ιουδαίοι κι οι μουσουλμάνοι πίεζαν να επικρατήσει εκ των δύο θρησκειών ως επίσημη του κράτους.

Ο Χαγάνος των Χαζάρων δεν πείσθηκε για τον Χριστιανισμό κι έτσι άφησε ελεύθερους τους υπηκόους του να ασπασθούν όποια θρησκεία επιθυμούσαν.

Ο Άγιος Κύριλλος ήρθε στη Χαζαρία το 860 σε μια βυζαντινή προσπάθεια να προσηλυτίσει τους Χαζάρους στον Χριστιανισμό, αλλά δεν κατάφερε να τους απομακρύνει από τον Ιουδαϊσμό. Ωστόσο, έπεισε πολλούς από τους Σλάβους να υιοθετήσουν τον Χριστιανισμό.

Μέχρι τον 10ο αιώνα, οι Χαζάροι έγραφαν χρησιμοποιώντας εβραϊκά γράμματα.

Τα κύρια εβραϊκά έγγραφα των Χαζάρων εκείνης της περιόδου ήταν γραμμένα στην εβραϊκή γλώσσα.

Ο Ουκρανός καθηγητής Omeljan Pritsak υπολόγισε ότι μέχρι τον 10ο αιώνα υπήρχαν στη Χαζαρία έως και 30.000 Εβραίοι.

 

Οι Ρως

Οι Ρως ήταν ένα έθνος στην πρώιμη μεσαιωνική ανατολική Ευρώπη. Η επιστημονική κοινότητα συναινεί στο ότι αρχικά ήταν Νορβηγοί, κι ότι κατάγονταν κυρίως από τη σημερινή Σουηδία.

Εγκαταστάθηκαν και κυβερνούσαν κατά μήκος των ποταμών μεταξύ της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας περίπου από τον 8ο έως τον 11ο αιώνα μ.Χ.

Διαμόρφωσαν ένα κράτος γνωστό στη σύγχρονη ιστοριογραφία ως Ρωσία του Κιέβου, το οποίο ήταν μια πολυεθνική κοινωνία όπου οι κυβερνώντες Σκανδιναβοί συγχωνεύτηκαν και αφομοιώθηκαν με σλαβικές, βαλτικές και φιννικές φυλές, υιοθετώντας την παλαιοανατολική σλαβική ως κοινή τους γλώσσα.

Ένα νέο έθνος, οι Ρώσοι του Κιέβου, σχηματίστηκε από τον πρίγκιπα Oleg.

Όπως οι Χάζαροι είχαν αφήσει το στίγμα τους σε άλλους λαούς, έτσι επηρέασαν και τους Ρώσους.

Οι Ρώς και οι Ούγγροι υιοθέτησαν και οι δύο το σύστημα διπλής βασιλείας των Χαζάρων.

Οι Ρώσοι πρίγκιπες δανείστηκαν ακόμη και τον τίτλο kagan.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια ποικιλία αντικειμένων τύπου Χαζάρων ή Χαζάρων (συμπεριλαμβανομένων ρούχων και αγγείων) από τους τάφους των Βίκινγκς στο Chernigov, στο Gnezdovo, στο Κίεβο, ακόμη και στην Birka (Σουηδία).

Οι κάτοικοι της Ρωσίας του Κιέβου διαμόρφωσαν τις νομικές τους διαδικασίες σύμφωνα με τους Χαζάρους.

Επιπλέον, ορισμένες λέξεις των Χαζάρων έγιναν μέρος της παλιάς ανατολικής σλαβικής γλώσσας: για παράδειγμα, bogatyr (γενναίος ιππότης) προφανώς προέρχεται από τη λέξη των Χαζάρων baghatur.

Σύμφωνα με το Πρωτογενές Χρονικό του Κιέβου του 12ου αιώνα, μια ομάδα Βαράγγων γνωστών ως Ρώσοι εγκαταστάθηκαν στο Νόβγκοροντ το 862 υπό την ηγεσία του Ρούρικ.

Πριν από τον Ρούρικ, οι Ρώσοι μπορεί να κυβερνούσαν μια προηγούμενη υποθετική πολιτεία που ονομαζόταν Ρως Χαγκανάτο. Ο συγγενής του Ρουρίκ, Όλεγκ, κατέκτησε το Κίεβο το 882 και ίδρυσε το κράτος της Ρωσίας του Κιέβου, το οποίο αργότερα κυβερνήθηκε από τους απόγονους του Ρουρίκ.

Οι Ρώς κληρονόμησαν τα περισσότερα από τα πρώην χαζάρια εδάφη στα τέλη του 10ου αιώνα και στις αρχές του 11ου αιώνα.

Κατά τον 10ο αιώνα, οι Ανατολικοί Σλάβοι ενώθηκαν υπό τη Σκανδιναβική κυριαρχία. Μία από τις πιο καταστροφικές ήττες σημειώθηκε το 965, όταν ο πρίγκιπας των Ρώσων Σβυατόσλαβ κατέκτησε το φρούριο των Χαζάρων Σαρκέλ.

Πιστεύεται ότι κατέκτησε το Οίτυλο δύο χρόνια αργότερα και μετά εκστράτευσε στα Βαλκάνια.

Παρά την απώλεια του έθνους τους, οι Χαζάροι δεν εξαφανίστηκαν. Μερικοί από αυτούς μετανάστευσαν προς τα δυτικά στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία κι ανακατεύτηκαν με άλλες εβραϊκές κοινότητες.

Ο πλούτος της Κωνσταντινούπολης για τους Βαράγγους Ρως έγιναν πόλος έλξης και έτσι ξεκίνησαν τους Ρωσοβυζαντινούς Πολέμους.

Από τις αρχές του 10ου αιώνα πολλοί Βάραγγοι υπηρέτησαν ως μισθοφόροι στον Βυζαντινό Στρατό κι απετέλεσαν την επίλεκτη Φρουρά των Βαράγγων, δηλαδή έγινανη σωματοφυλακή των βυζαντινών αυτοκρατόρων. Τ

ελικά οι περισσότεροι από αυτούς, στο Βυζάντιο και στην Ανατολική Ευρώπη άφησαν τον σκανδιναβικό παγανισμό κι ασπάστηκαν τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

Το αποκορύφωμα ήταν ο εκχριστιανισμός της Ρωσίας του Κιέβου το 988, ο οποίος συνέπεσε με τη γενική παρακμή της Εποχής των Βίκινγκς.

Η εισροή των Σκανδιναβών στη Ρωσία σταμάτησε και οι Βάραγγοι αφομοιώθηκαν σταδιακά από τους Ανατολικούς Σλάβους στα τέλη του 11ου αιώνα.

image1

Βλαντιμίρ ο Μέγας

Ο πατέρας του Βλαντιμίρ ήταν ο πρίγκιπας Σβιατόσλαβ Α’ του Κιέβου της δυναστείας Ρουρίκ.

Μετά το θάνατο του πατέρα του το 972, ο Βλαντιμίρ, ο οποίος ήταν τότε πρίγκιπας του Νόβγκοροντ , αναγκάστηκε να καταφύγει στη Σκανδιναβία το 976, αφού ο αδελφός του Γιαροπόλκ δολοφόνησε τον άλλο αδερφό του Όλεγκ της Δρελίνιας και κατέκτησε τη Ρωσία.

Στη Σουηδία , με τη βοήθεια του συγγενή του Ladejarl Håkon Sigurdsson, ηγεμόνα της Νορβηγίας , συγκέντρωσε στρατό των Βαράγγων και κατέκτησε ξανά το Νόβγκοροντ από το Γιαροπόλκ.

Μέχρι το 980 ο Βλαντιμίρ είχε εδραιώσει το βασίλειο των Ρώσων από τη σύγχρονη Λευκορωσία, τη Ρωσία και την Ουκρανία στη Βαλτική Θάλασσα και είχε στερεοποιήσει τα σύνορα ενάντια στις επιδρομές Βουλγάρων, φυλών της Βαλτικής και ανατολικών νομάδων.

1503408080 1282

Ο εκχριστιανισμός των Ρως του Κιέβου

Αρχικά ήταν παγανιστής αλλά το 988 ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και προχώρησε στον εκχριστιανισμό της Ρωσίας του Κιέβου. Είναι επομένως επίσης γνωστός ως Άγιος Βλαντιμίρ.

Το Primary Chronicle αναφέρει ότι το έτος 987, μετά από συνεννόηση με τους βογιάρους του, ο Βλαδίμηρος ο Μέγας έστειλε απεσταλμένους να μελετήσουν τις θρησκείες των διαφόρων γειτονικών εθνών των οποίων οι εκπρόσωποι τον προέτρεπαν να ασπαστεί τις αντίστοιχες θρησκείες τους.

Το αποτέλεσμα περιγράφεται από τον χρονικογράφο Νέστορα.

Από τους μουσουλμάνους Βούλγαρους του Βόλγα οι απεσταλμένοι ανέφεραν ότι δεν υπάρχει χαρά ανάμεσά τους, μόνο θλίψη και μεγάλη δυσωδία.

Ανέφερε επίσης ότι το Ισλάμ ήταν ανεπιθύμητο λόγω της απαγόρευσης των αλκοολούχων ποτών και του χοιρινού κρέατος.

Ο Βλαντιμίρ παρατήρησε με την ευκαιρία αυτή ότι «το ποτό είναι η χαρά όλων των Ρώσων. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς αυτή την ευχαρίστηση».

Ουκρανικές και ρωσικές πηγές περιγράφουν επίσης τις διαβουλεύσεις του Βλαντιμίρ με τους Εβραίους απεσταλμένους όπου τους ρώτησε για τη θρησκεία τους.

Εν τέλει την απέρριψε κι αυτή λέγοντας ότι η απώλεια της Ιερουσαλήμ ήταν μια απόδειξη ότι είχαν εγκαταλειφθεί από τον Θεό.

Το 988 ο Vladimir, αφού κατέλαβε την πόλη της Χερσονήσου στην Κριμαία, διαπραγματεύτηκε με θάρρος το χέρι της αδερφής του αυτοκράτορα Βασιλείου Β ‘, της Άννας.

Ποτέ πριν μια βυζαντινή αυτοκρατορική πριγκίπισσα, και μάλιστα «γεννημένη στα πορφυρά», δεν παντρεύτηκε έναν βάρβαρο μέχρι τότε. Με λίγα λόγια το να παντρευτεί μια 27χρονη πριγκίπισσα με έναν ειδωλολάτρη Σλάβο φαινόταν αδύνατο.

Ωστόσο, ο Βλαδίμηρος βαφτίστηκε στη Χερσόνησο παίρνοντας το χριστιανικό όνομα Βασίλειος από φιλοφρόνηση προς τον αυτοκρατορικό κουνιάδο του. Μετά το μυστήριο ακολούθησε ο γάμος του με την Άννα.

Επιστρέφοντας θριαμβευτικά στο Κίεβο, κατέστρεψε τα ειδωλολατρικά μνημεία και ίδρυσε πολλές εκκλησίες, ξεκινώντας με μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Βασίλειο και την Εκκλησία των Δεκάτων. Αυτά συνέβησαν το 989.

Οι Ανατολικές Ορθόδοξες, Βυζαντινές Τελετουργικές Λουθηρανικές και Ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βλαντιμίρ στις 15/28 Ιουλίου.

Η πόλη Volodymyr στη βορειοδυτική Ουκρανία ιδρύθηκε από τον Βλαντιμίρ και πήρε το όνομά του.

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Volodymyr, ένας από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς του Κιέβου, είναι αφιερωμένος στον Μέγα Βλαντιμίρ, όπως ήταν αρχικά το Πανεπιστήμιο του Κιέβου.

Το όνομά του φέρουν επίσης το Αυτοκρατορικό Ρωσικό Τάγμα του Αγίου Βλαντιμίρ και το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Βλαντιμίρ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Bz hBtfIYAAmF4b
VLADIMIR THE GREAT
4 original

 

Το νόμισμα του Μεγάλου Vladimir

Σήμερα υπάρχει ο ρωσικός πληθυσμός που ζει στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία κι είναι γύρω στα 9.000.000.

Ο Μεγάλος Vladimir υιοθέτησε ως σύμβολο την τρίαινα των Χαζάρων που πρώτοι την υιοθέτησαν από τον Ιουδαϊσμό.

Στο νόμισμα του Vladimir του Μέγα φαίνεται ξεκάθαρα το σύμβολο αυτό στο αριστερό του χέρι.

Σήμερα, το συγκεκριμένο σύμβολο αποτελεί σύμβολο της Ουκρανίας από το 1917 κι η Ουκρανία έχει πρωτεύουσα το Κίεβο, την πρωτεύουσα δηλαδή των Ρως.

 

Συμπεράσματα

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ο Zelensky, είναι Εβραίος.

Οι γενοκτονίες που γίνονται από το 2014 στην ανατολική και νότια Ουκρανία, αλλά και ο εκτοπισμός και η καταπίεση της ρωσικής μειονότητας στις περιοχές αυτές θυμίζουν κεμαλισμό.

Η απαγόρευση της ρωσικής και ελληνικής γλώσσας στις περιοχές αυτές είχε επίσης επιβληθεί εδώ και οκτώ χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2021 ο Zelensky με έναν νόμο στην ουκρανική Βουλή αναγνώρισε μόνο τους τουρκογενείς Τατάρους ως μειονότητα της Ουκρανίας, ενώ τους Ρώσους και τους Έλληνες δεν τους συμπεριέλαβε στις αναγνωρισμένες μειονότητες.

Είναι κατανοητό λοιπόν ότι εδώ έχουμε μια αναβίωση της Χαζαρίας και ένα μίσος κατά των Ρώσων και των Ελλήνων.

Ας υπολογίσουμε και τον πόλεμο Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας που οι Αζέροι υποστηρίχθηκαν από τον Ερντογάν.

Ας λάβουμε υπόψη μας και τον ενεργειακό πλούτο της Κασπίας θάλασσας και της Κεντρικής Ασίας, καθώς και των εδαφών της Ουκρανίας.

Μετά ας κοιτάξουμε και τον χάρτη Ρωσία-Τουρκία-Ουκρανία για να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει εκεί και τι παιχνίδια παίζονται.

Η Ρωσία είναι ο μόνος παράγοντας που εμποδίζει την δημιουργία μιας παντοδύναμης Τουρκίας που θα συμμαχεί με την αναβιωμένη Χαζαρία, η οποία σήμερα καλείται Ουκρανία και την κυβερνά ένας Εβραίος.

Η ΕΣΣΔ μάλιστα δίωκε τους Εβραίους και τους Ναζί του Μπαντέρα, όπως δείχνει η γελοιογραφία της εποχής με τον συνδυασμό των συμβόλων των Εβραίων και των Ναζί Μπαντεριστών.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με την Ρωσία του Πούτιν.

Υποστηρικτές της Ουκρανίας είναι οι πάντες: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Rothschild, Soros και η Ρωσία έχει αποκλειστεί από παντού.

Διώκεται ακόμα κι ο πολιτισμός της.

Οι ουκρανικές σημαίες με τα κιπά στο Τείχος των Δακρύων και το σύμβολο των AZOV μαρτυρούν πολλά, καθώς και το ότι οι ΗΠΑ και η Ουκρανία είναι οι μοναδικές χώρες που αρνούνται την καταδίκη του νεοναζισμού στα ψηφίσματα του ΟΗΕ από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Περισσότερα για τους Χαζάρους και τους Εβραίους θα βρείτε στο Khazaria.com

USSR JEW NAZI
Η ΕΣΣΔ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
275180781 642555153713258 2707917236448179662 n
Lesser Coat of Arms of Ukraine.svg
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ AZOV
tr ukraine
Israel Ukraine AFP
Ισραηλίτες διαδηλώνουν υπέρ της Ουκρανίας και ταυτίζουν τον Πούτιν με τον Χίτλερ… Παράνοια ή προπαγάνδα;
το μεγάλο μνημείο στη Μόσχα Ρωσία κοντά στο Κρεμλίνο
Βλαντιμίρ ο Μέγας, μεγάλο μνημείο στην Μόσχα, κοντά στο Κρεμλίνο.
274310694 653654482624916 1808692693152524407 n
Soros υπέρ της Ουκρανίας
ROTHCHILD TWITTER1

Ο David Rothschild υποστηρίζει ότι ο Zelensky θα τιμάται με καθιέρωση εβραϊκής γιορτής για χιλιάδες χρόνια…

Πηγή

Προβολές : 3,420


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα