Όσοι πιστεύουν πως όλοι οι σεισμοί είναι αληθινοί, ας διαβάσουν το παρακάτω αποκαλυπτικό άρθρο...

Όσοι πιστεύουν πως όλοι οι σεισμοί είναι αληθινοί, ας διαβάσουν το παρακάτω αποκαλυπτικό άρθρο...

5 Απριλίου, 2024 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,014
Μοίρασέ το

 

Δοκιμή κινεζικών τεκτονικών όπλων;

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ταϊβάν, με τουλάχιστον 9 νεκρούς και σχεδόν 1.000 τραυματίες.

Δηλαδή, μιλάνε για… ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΠΛΑ…

Τα λένε “τεκτονικά όπλα”, αλλά μήπως εννοούν το … HAARP;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε το νησί τα τελευταία 25 χρόνια άφησε παγιδευμένους δεκάδες άλλους. Αναρωτιέμαι αν αυτή ήταν μια κινεζική δοκιμή νέου τεκτονικού όπλου;

Φονικός σεισμός έπληξε την Ταϊβάν

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Ταϊβάν νωρίς την Τετάρτη, ανατρέποντας κτίρια και αφήνοντας τουλάχιστον εννέα νεκρούς, δεκάδες άλλους εγκλωβισμένους και σχεδόν 1.000 τραυματίες, δήλωσαν αξιωματούχοι εκεί.

Ο σεισμός μεγέθους 7,4 Ρίχτερ ήταν ο ισχυρότερος που έπληξε το νησί τα τελευταία 25 χρόνια, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια, προκαλώντας κατολισθήσεις και έκλεισε το ρεύμα για χιλιάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ο σεισμός είχε επίκεντρο περίπου 15 μίλια νότια της πόλης Χουαλιέν και σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί τοπική ώρα. Προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι και ακολούθησαν τουλάχιστον 76 μετασεισμοί σε λιγότερο από πέντε ώρες, σύμφωνα με ταϊβανέζους αξιωματούχους.

Οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι σε τακτικούς σεισμούς στην Ταϊβάν, η οποία σύμφωνα με το Associated Press διαθέτει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα ετοιμότητας στον κόσμο. «Αλλά οι αρχές είπαν ότι περίμεναν έναν σχετικά ήπιο σεισμό και ως εκ τούτου δεν έστειλαν προειδοποιήσεις», ανέφερε το AP. «Ο τελικός σεισμός ήταν αρκετά δυνατός για να τρομάξει ακόμα και ανθρώπους που έχουν συνηθίσει σε τέτοιο τρέμουλο».

 

 

Δύο κτίρια και ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος στο Hualien, μια πόλη στην ανατολική ακτή της Ταϊβάν, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Ένα 10όροφο κτίριο κατοικιών και εμπορικών χώρων στο Hualien, που ονομάζεται Uranus Building, κατέρρευσε μερικώς. Πολλοί από τους κατοίκους του κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά άλλοι φοβήθηκαν αγνοούμενοι.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε το κτίριο να γέρνει προς τη μία πλευρά, εντυπωσιάζοντας τους θεατές.

 

 


Άλλα βίντεο έδειχναν αυτοκίνητα και λεωφορεία να ταλαντεύονται σε έναν αυτοκινητόδρομο κατά τη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής και οδηγούς να ακινητοποιούνται σε ένα δρόμο που τρέμει.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού παιδιού, να σκαρφαλώνουν μέσα από τα παράθυρα ενός άλλου κτιρίου που κατέρρευσε μερικώς, καθώς τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν να το εκκενώσουν.

 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Ταϊβάν, ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό της Τετάρτης ανέρχεται στους 9, ενώ 70 άνθρωποι, όλοι στην κομητεία Χουαλιέν, παραμένουν εγκλωβισμένοι. Τουλάχιστον 963 άλλοι τραυματίστηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής.

Μεταξύ των νεκρών ήταν τρεις πεζοπόροι, οι οποίοι χτυπήθηκαν από πτώση βράχων σε μονοπάτι στο Εθνικό Πάρκο Taroko. Το AP ανέφερε ότι ένας οδηγός βαν σκοτώθηκε στην ίδια περιοχή όταν πέτρες από κατολίσθηση που προκλήθηκε από τον σεισμό χτύπησαν το όχημα.

 

Η πυροσβεστική ανέφερε ότι 64 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ένα λατομείο βράχου και έξι σε ένα άλλο.

 

 

Τεκτονικό όπλο

Ένα τεκτονικό όπλο είναι μια υποθετική συσκευή ή σύστημα που θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις ή άλλα σεισμικά γεγονότα σε συγκεκριμένες τοποθεσίες παρεμβαίνοντας στις φυσικές γεωλογικές διεργασίες της Γης. Αν και δεν είναι γνωστό ότι έχει κατασκευαστεί τέτοια συσκευή, τα τεκτονικά όπλα έχουν εμφανιστεί περιστασιακά ως συσκευές πλοκής σε έργα μυθοπλασίας.

Θεωρητικά, το τεκτονικό όπλο λειτουργεί δημιουργώντας ένα ισχυρό φορτίο ελαστικής ενέργειας με τη μορφή παραμορφωμένου όγκου του φλοιού της Γης σε μια περιοχή τεκτονικής δραστηριότητας. Αυτό στη συνέχεια γίνεται σεισμός που προκαλείται από μια πυρηνική έκρηξη στο επίκεντρο ή από έναν τεράστιο ηλεκτρικό παλμό.

Όσον αφορά το ερώτημα εάν μια πυρηνική έκρηξη μπορεί να προκαλέσει σεισμό:

  • υπήρξε η ανάλυση των τοπικών σεισμικών καταγραφών σε απόσταση λίγων μιλίων από πυρηνικές δοκιμές στη δεκαετία του 1960 στη Νεβάδα που έδειξαν ότι οι πυρηνικές εκρήξεις προκάλεσαν κάποιο τεκτονικό στρες.
  • Η υπόγεια πυρηνική δοκιμή χωρίς σφάλματα το 1968 προκάλεσε ρήγματα να γλιστρήσουν έως και 40 χιλιόμετρα μακριά. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι προκάλεσε νέα ρήξη ρήγματος μήκους περίπου 1.200 μέτρων.
  • Υπάρχει επίσης μια θεωρία ότι ένας σεισμός του 1998 στο Αφγανιστάν προκλήθηκε από θερμοπυρηνικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές δοκιμών στην Ινδία και στο Πακιστάν 2-20 ημέρες πριν.

Διαφορετικά έργα βόμβας σεισμού:

  • Υπήρχαν δύο μυστικά σοβιετικά προγράμματα, το «Mercury» και το «Volcano», με στόχο την ανάπτυξη ενός «τεκτονικού όπλου» που θα μπορούσε να πυροδοτήσει σεισμούς από μεγάλη απόσταση χειραγωγώντας τον ηλεκτρομαγνητισμό. Το πρόγραμμα Mercury ξεκίνησε το 1987, πραγματοποιήθηκαν τρεις δοκιμές στο Κιργιστάν και η τελευταία δοκιμή του Volcano έγινε το 1992.
  • Τέτοια όπλα, είτε υπάρχουν είτε όχι, είτε είναι εφικτά, προκαλούν ανησυχία στους επίσημους κύκλους. Για παράδειγμα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ William S. Cohen, είπε στις 28 Απριλίου 1997: « Άλλοι εμπλέκονται ακόμη και σε έναν οικολογικό τύπο τρομοκρατίας όπου μπορούν να αλλάξουν το κλίμα, να πυροδοτήσουν σεισμούς, ηφαίστεια εξ αποστάσεως μέσω της χρήσης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. “
  • Το ανεπιτυχές πρόγραμμα Project Seal της Νέας Ζηλανδίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου επιχείρησε να δημιουργήσει μια βόμβα τσουνάμι, δημιουργώντας κύματα τσουνάμι ως όπλο. Αναφέρθηκε το 1999 ότι ένα τέτοιο όπλο μπορεί να είναι βιώσιμο.
  • Ο Νίκολα Τέσλα ισχυρίστηκε ότι ένας μικρός (κάτι «θα μπορούσατε να βάλετε στην τσέπη του πανωφοριού σας») ατμοκίνητος μηχανικός ταλαντωτής με τον οποίο πειραματιζόταν το 1898 παρήγαγε φαινόμενα σαν σεισμό, αλλά αυτό δεν επαναλήφθηκε ποτέ.

Τα έχουν κάποιοι;

  • Μετά τον σεισμό στην Αϊτή αναφέρθηκε ευρέως ότι ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας έκανε αστήρικτους ισχυρισμούς ότι προκλήθηκε από δοκιμή τεκτονικού όπλου των ΗΠΑ.
  • Η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda της Μόσχας ανέφερε στη σελίδα 1 στις 30 Μαΐου 1992 ότι «ένα γεωφυσικό ή τεκτονικό όπλο αναπτύχθηκε στην ΕΣΣΔ παρά τη Σύμβαση του ΟΗΕ», αλλά ότι ο επικεφαλής σεισμολόγος στρατηγός V Bochrov του Υπουργείου Άμυνας της ΕΣΣΔ απέρριψε κατηγορηματικά τυχόν υπαινιγμοί για την ύπαρξη τεκτονικών όπλων.
  • Στις 8 Φεβρουαρίου 2023, η Ρουμάνα γερουσιαστής Diana Iovanovici Șoșoacă κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προκάλεσαν τους σεισμούς Τουρκίας-Συρίας του 2023 χρησιμοποιώντας σεισμικό όπλο.
  • Ενώ οι βρετανικές βόμβες Tallboy και Grand Slam του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ονομάζονταν βόμβες σεισμού, το όνομα προήλθε από τον τρόπο καταστροφής πολύ σκληρυμένων στόχων κουνώντας τα θεμέλιά τους όπως θα έκανε ένας σεισμός. ποτέ δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν πραγματικό σεισμό.

Προετοιμάζουν λοιπόν οι Κινέζοι το έδαφος για την εισβολή της Ταϊβάν; Ήταν αυτός ο σεισμός μια δοκιμή ενός νέου τύπου τρομακτικού τεκτονικού όπλου;

 

strangesounds.org

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,014


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα