Όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλο, είμαστε ήδη νεκροί.

Όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλο, είμαστε ήδη νεκροί.

16 Νοεμβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:230
Μοίρασέ το

 

Η  καλύτερη επένδυση είναι οι άνθρωποι και όχι τα χρήματα.
Είναι οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί, η πίστη στην αγάπη των ανθρώπων που στη δύσκολη στιγμή ως άλλη μπουλντόζα, θα γκρεμίσουν και θα υπερπηδήσουν τα όποια εμπόδια. 

 

Στη ζωή σου, θα συναντήσεις πολλά ανθρωπάκια, χαμένα στο μέτρημα… μετρούν χρήματα, φίλους, χιλιόμετρα…

Αν όμως συναντήσεις κάποιους Ανθρώπους που μετρούν οι ίδιοι εκεί να μείνεις…
Καλλιόπη

Οι περισσότεροι άνθρωποι επενδύουν για το μέλλον τους στα χρήματα.

Μαζεύουν χρήματα για μία δύσκολη στιγμή, μαζεύουν χρήματα και κρατάνε κουμπαρά «για τα γεράματα» (λες και μας έχει υπογράψει κανείς ότι θα γεράσουμε).

Το χρήμα είναι η βεβαιότητα, η σιγουριά πως όλα θα πάνε καλύτερα αν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Προσωπικά, πιστεύω πως η καλύτερη επένδυση είναι οι άνθρωποι και όχι τα χρήματα.
Είναι οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί, η πίστη στην αγάπη των ανθρώπων που στη δύσκολη στιγμή ως άλλη μπουλντόζα, θα γκρεμίσουν και θα υπερπηδήσουν τα όποια εμπόδια.

Είναι η συνειδητοποίηση πως ο ένας έχει τον άλλον και πως αυτό το κύτταρο που λέγεται κοινωνία, αποτελείται από όλους εμάς.

Όσα χρήματα και να έχεις, θα τελειώσουν. Το χρήμα μπορεί να διευκολύνει μία δύσκολη κατάσταση, αλλά παράλληλα, μπορεί να δυσκολέψει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ποτέ ένας άνθρωπος που έχει πολλά, δεν είναι βέβαιος για τις προθέσεις των ανθρώπων γύρω του.
Πάντοτε θα αμφιταλαντεύεται για το αν αυτοί που είναι δίπλα του, το πράττουν από αγάπη ή από συμφέρον.

Η επένδυση στους ανθρώπους είναι μία σοφή επιλογή. Να σου τύχει να έχεις μία εργασία και να στηριχθείς στην κολλητή σου ή σε κάποιον άλλο δικό σου άνθρωπο για το ότι θα σε βοηθήσει να βρεις πληροφορίες και να βγάλεις φωτοτυπίες. Να χρειαστείς αυτοκίνητο και να ξέρεις ότι ένας δικός σου άνθρωπος θα προθυμοποιηθεί να σε μεταφέρει στο μέρος που
χρειάζεσαι.

Η επένδυση στους ανθρώπους είναι μεγάλη υπόθεση. Ήρθαμε σε αυτό τον κόσμο και το μοναδικό που έχουμε, είναι ο ένας τον άλλον.

Ο άνθρωπος που νικάει τον εγωισμό και τα πάθη του, που παλεύει να μειώσει τα ελαττώματά του, έρχεται κοντά στους άλλους ανθρώπους με ειλικρίνεια και αλήθεια.

Ας έχουμε ο ένας τον άλλον, ας πιστεύουμε στη βοήθεια των ανθρώπων, περισσότερο από εκείνη των χρημάτων (όχι, δεν εννοώ να μην προνοούμε σε λογικά πλαίσια, αλλά να μη στηριζόμαστε στα χρήματα).

Γιατί όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον, όπως έγραψε και ο Τάσος Λειβαδίτης, είμαστε ήδη νεκροί’’.

 

Μαρία Σκαμπαρδώνη

healingeffect.gr

 

Πηγή

Προβολές : 230


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα

Δεν βρέθηκαν άρθρα.