Όταν η προσωποποίηση της διαπλοκής, της διαφθοράς και της διαστροφής, κατηγορούσε την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ, για... διαπλοκή!!! ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!

Όταν η προσωποποίηση της διαπλοκής, της διαφθοράς και της διαστροφής, κατηγορούσε την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ, για... διαπλοκή!!! ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!

20 Νοεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:375
Μοίρασέ το

 

Σφυροκόπημα Ν.Δ. για τη νέα διαπλοκή – «Ολιγάρχες κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Υπάρχει μια νέα γενιά ολιγαρχών που βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβέρνηση, και είναι μάλιστα χειρότερη από την προηγούμενη».

Η φράση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει την πρόθεση Ν.Δ. για «σφυροκόπημα» στην κυβέρνηση για τις σχέσεις της με τον Ιβάν Σαββίδη και άλλους επιχειρηματίες.

Είναι τρομακτικοί οι κύκλοι που κάνει η ζωή και αποδεικνύει πως ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΘΕΛΕΙ ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ… ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!
Αλλά σφάξιμο στο γόνατο θέλει πρώτα ο ανεγκέφαλος, διεφθαρμένος και ανώμαλος ΑΝΘελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του…
Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο ο κάθε νοήμων πολίτης, αντιλαμβάνεται πως είτε Τσίπρα, είτε Μητσοτάκη, είτε οποιοδήποτε ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ…
Και το χειρότερο: Έξω από το ΚΙΝΑΙΔΟΒΟΥΛΙΟ, περιμένει άλλη κλίκα για να μπει να φάει…
Κάποιοι έχουν υποβάλει ήδη τα σέβη τους στον ΑΟΡΑΤΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΑ, ΡΟΤΣΙΛΝΤ…
Καλλιόπη Σουφλή

«Υπάρχει μια νέα γενιά ολιγαρχών που βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβέρνηση, και είναι μάλιστα χειρότερη από την προηγούμενη».

Η φράση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει την πρόθεση Ν.Δ. για «σφυροκόπημα» στην κυβέρνηση για τις σχέσεις της με τον Ιβάν Σαββίδη και άλλους επιχειρηματίες.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Πηγές της Πειραιώς σχολιάζουν πως τόσο ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης όσο και τα κορυφαία στελέχη δεν στέκονται τόσο στα πρόσωπα των επιχειρηματιών, όσο «στις πρακτικές του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την αντίληψη που έχουν για την εξουσία».

Μια αντίληψη την οποία στη Ν.Δ. χαρακτηρίζουν επικίνδυνη για τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα και για το επίπεδο της Δημοκρατίας.

«Είναι ευθύνη μου να εξασφαλίσω ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει αποτυχημένο κράτος ως προς τους θεσμούς της», είπε με νόημα από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας εμφάνιση εν δυνάμει πρωθυπουργού, στάθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη (σ.σ. ο ομογενής επιχειρηματίας αποτελεί persona non grata για την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα) και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μια «μετασοβιετική δημοκρατία».

Στο πλαίσιο του «σφυροκοπήματος» που αναφέραμε αρχικά, δεν περνούν απαρατήρητες οι αναφορές του προέδρου της Ν.Δ. ότι «κανείς δεν έδινε σημασία όμως, χρειάστηκε να εισβάλει κάποιος με όπλο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο για να το προσέξει ο κόσμος. Οι σκηνές που είδαμε αποτελούν ντροπή για τη χώρα. (…) Δεν πρόκειται να δεχθώ απειλές ή εκφοβισμούς από κανέναν. Έχουμε δει αυτή την κυβέρνηση να υποστηρίζει τους νέους ολιγάρχες με εμφανώς αδιαφανείς δραστηριότητες, την επέμβασή τους στη Δικαιοσύνη, την απόπειρα να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τον τρόπο με τον οποίο κυνηγούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό σκέλος, ο κ. Μητσοτάκης χρεώνει στην κυβέρνηση ότι παρά τις πομφόλυγες δεν στάθηκε ικανή να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα της αθλητικής βίας. Ταυτόχρονα, αντιτίθεται σε ένα ενδεχόμενο Grexit των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παρεμβάσεις

Από την Πειραιώς φροντίζουν σε κάθε τόνο να υπενθυμίσουν τη νομοθετική προσπάθεια που έγινε για να ακυρωθεί το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στη ΣΕΚΑΠ (σ.σ. για τελωνειακές παραβάσεις ύψους 38 εκατ. ευρώ), την ξαφνική ενασχόληση του Ιβάν Σαββίδη με τα ΜΜΕ που ξεκίνησε με την παρουσία του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, και πλέον έχει πάρα σάρκα και οστά με την εξαγορά του τ/σ Epsilon και της εφημερίδας «Έθνος».

Από τα «πυρά» της Νέας Δημοκρατίας δεν γλιτώνει ούτε ο Πάνος Καμμένος, στον οποίο χρεώνουν «αφωνία» για τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας με πρωταγωνιστή τον ομογενή επιχειρηματία, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε δώσει το «παρών» στην παρθενική παρουσία του κ. Σαββίδη στον τ/σ Epsilon, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στήριξη του.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος εδώ και τρία χρόνια χτίζουν ένα νέο καθεστώς διαπλοκής. Χρησιμοποιούν επιχειρηματίες άλλοτε για να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, κι άλλοτε για να ισοφαρίσουν τους τραγικούς χειρισμούς τους στο θέμα των Σκοπίων. (…) Έχουν βουλιάξει οι ίδιοι στη λάσπη της διαπλοκής και είναι ανήμποροι να εφαρμόσουν τον νόμο. Και επικίνδυνοι όχι μόνον για τον αθλητισμό, αλλά και για τον τόπο. Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή», σημειώνει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της «γαλάζιας» παράταξης, Μαρία Σπυράκη.

Τέλος, στη Νέα Δημοκρατία δεν έχει περάσει απαρατήρητη η κινητικότητα του γιου του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργου, στα social media, ο οποίος έσπευσε με ένα μακροσκελές post στο Instagram να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανεβάζοντας παράλληλα μια παλιά φωτογραφία του με κασκόλ του Ολυμπιακού.

«Η Ελλάδα θα είναι η αναπτυξιακή έκπληξη της Ευρώπης»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να εκμεταλλευτεί την παρουσία του στις ΗΠΑ προκειμένου να παρουσιάσει την ατζέντα του για προσέλκυση επενδύσεων, σε περίπτωση που κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα.

Η φράση που χρησιμοποίησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., κατά τη διάρκεια επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους, είναι πως «η Ελλάδα θα είναι η αναπτυξιακή έκπληξη της Ευρώπης».

Παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας είναι μοναδικά, όπως και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια νέα κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την ασφάλεια δικαίου και θα θεσπίσει ένα ελκυστικό και κυρίως σταθερό φορολογικό σύστημα».

 

Κοινή αναφορά σε όλες τις επαφές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η ανησυχία των Αμερικανών αξιωματούχων για τη σταθερή επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. Από αμερικανικής πλευράς ζητήθηκαν σοβαροί και λεπτοί διπλωματικοί χειρισμοί στις σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας, ώστε η Τουρκία να μην απολέσει περαιτέρω τον δυτικό προσανατολισμό της – κάτι που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες στο νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης διατύπωσε σε όλους τους αξιωματούχος το αίτημα για την άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης.

 

«Επεσήμανα σε όλους τους συνομιλητές μου ότι είναι απολύτως αναγκαίο η Τουρκία να επιστρέψει άμεσα τους δύο αξιωματικούς στην Ελλάδα και να δείξει έμπρακτα ότι επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας».

 

 

Πηγή

Προβολές : 375


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα