Όταν η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ...

Όταν η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ...

22 Ιουνίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:373
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και επειδή γνωρίζω πολύ καλά τι παίζεται στον Σχινιά, εξοργίζομαι…

Τροχόσπιτα έγιναν… βίλες στο Εθνικό Πάρκο του Σχινιά!

Στην περιοχή η οικοδόμηση νέων κτιρίων απαγορεύεται

Εκατοντάδες τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, και οι αποκαλύψεις για τις κομπίνες στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ… τότε που είχα ακόμη τη δύναμη να κινητοποιώ συναδέλφους στα ΜΜΕ…
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ… και σίγουρα τεράστια τη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ…
Διαβάστε τι λέει η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, που στην ουσία κι αυτοί τίποτα δεν έκαναν… αλλά αξίζει τον κόπο να δείτε την ΠΑΡΑΝΟΙΑ…

 

 

Και να μήν ξεχάσω πως ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ, ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΡΟΣ… ΠΩΛΗΣΗ…

Προσέξτε τις ημερομηνίες…

Και κανείς δεν ήξερε για τις τροχοβίλες…;;;

ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ;;;

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ… ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ… ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΝΕΦΕΡΑ, ΠΩΣ  ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ή ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ, Ή ΣΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, ΤΟΤΕ… ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΑΣ Σ’ ΑΥΤΟ…

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Οι φωτό, πλην της πρώτης, είναι από το τεράστιο αρχείο της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ…

 

 

 

Υπόθεση σκανδαλώδους αυθαιρεσίας και αδράνειας σε ιδιωτική και ταυτόχρονα δασική έκταση στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Σχινιά έρχεται στο φως.

Μέσα στο εθνικό πάρκο του Σχινιά «φύτρωσαν» τροχόσπιτα, που στη συνέχεια μεταμορφώθηκαν σε 13 βίλες! «Η πολεοδομία Μαραθώνα, που ενημερώθηκε μόλις πρόσφατα για το θέμα, θα αποφασίσει εάν θα κριθούν οι βίλες

 

Να σημειωθεί πως η διαχείριση πολεοδομικά του συγκεκριμένου ακινήτου ήταν μέχρι πέρυσι στην αρμοδιότητα της πολεοδομίας Παλλήνης.

 

«Όφειλαν οι 8 φύλακες της περιοχής, που έχει το αυτοδιοίκητο να ενημερώσουν για την παράβαση» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος.

 

Το απίστευτο είναι ότι, μέσα σε ένα χωράφι στο εθνικό Πάρκο Σχινιά, πάνω στην παραλία, μέχρι το 2014 εγκατέστησαν κάποιοι τροχόσπιτα και στη συνέχεια μεταμορφώθηκε σε «resort» με 13 πολυτελή μπάνγκαλοους!

Πρόκειται για μία περιοχή η οποία έχει χαρακτηριστεί NATURA, είναι υδροβιότοπος και μάλιστα για τη συγκεκριμένη περιοχή, η χώρα μας είχε απειληθεί να της επιβληθεί πρόστιμο για κάποιες ταβέρνες οι οποίες λειτουργούσαν μέχρι το 2015 μέσα στο πάρκο, με αποτέλεσμα να κατεδαφιστούν.

 

Ωστόσο, φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οικοπέδου αρχικά φιλοξενούσε κάποια τροχόσπιτα μέχρι το 2014.

 

Ωστόσο όπως διαπίστωσε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, μέχρι το 2018 τα τροχόσπιτα μεταμορφώθηκαν σε 13 πολυτελή μπάνγκαλοους, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί ο ιδιοκτήτης εμπορικά είτε τουριστικά.

 

Υπάρχει παρέμβαση της Δικαιοσύνης, του εισαγγελέα, ο οποίος έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαχείριση του συγκεκριμένου ακινήτου».

 

«Στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία υπήρχαν 13 τροχόσπιτα. Εδώ και 17 χρόνια.

 

Μετά φύγανε, καθώς ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να τους διώξει από την ιδιοκτησία του και τώρα βλέπετε αυτό το καθεστώς.

 

Βρίσκεται η συγκεκριμένη ιδιοκτησία στα απόλυτα όρια του εθνικού πάρκου Σχινιά -Μαραθώνα, που με Προεδρικό Διάταγμα του 2000 έχει χαρακτηριστεί Πάρκο Εθνικό υψίστης σημασίας «NATURA».

 

Ξαφνικά σε μια τριετία, άρχισαν να χτίζονται τα συγκεκριμένα. Από τροχόσπιτα έγιναν, πολυτελείς βίλες. Τώρα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι συναρμόδιες υπηρεσίες θα επιληφθούν». 

 

Όπως ενημέρωσε « Το συγκεκριμένο πάρκο έχει το αυτοδιοίκητο και υπάρχει φύλαξη. Υπάρχουν 8 φύλακες που ελέγχουν οποιαδήποτε αυθαιρεσία» και επισήμανε πως «το ζητούμενο είναι πως υπάρχουν δύο Προεδρικά Διατάγματα και κανονισμός λειτουργίας πευκοδάσους από το 2000 και δεν έγινε τίποτε. Καθώς και ένα δαπανηρό σύστημα πυρόσβεσης που δεν λειτούργησε». 

 

 

Πηγή

Προβολές : 373


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα