Όταν στην “δικαιοσύνη” έχεις εισαγγελείς που αρχειοθετούν ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, τότε ως χώρα έχεις ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ...

Όταν στην “δικαιοσύνη” έχεις εισαγγελείς που αρχειοθετούν ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, τότε ως χώρα έχεις ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ...

24 Μαρτίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:185
Μοίρασέ το

 

Κύριε Βουρλιώτη γιατί κλείσατε άρον – άρον τους φακέλους του υπουργού και του συμβούλου;

Η συνέχεια στη Βουλή.

Βρε, αν είχαμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ..

Βρε, αν είχαμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, θα είχαμε ΜΝΗΜΟΝΙΑ;;;

Βρε, αν είχαμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ…

Βρε, αν είχαμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ FUNDS…

Αν είχαμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΙΩΤΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΜΙΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Αν είχαμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ…

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ – ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ…

 

ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΩΣ ΧΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ.1. Βουρλιώτης… όπως λέμε… Ντογιάκος…

 

 

Υ.Γ.2. Ακούσατε από κανένα “μπατριωτικό κόμμα” και κανέναν εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό να μιλάει για την παντελή απουσία της “δικαιοσύνης” και την βάζει πρώτη στο στόχαστρό του;;;

ΚΑΝΕΙΣ…

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ… ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΕΝΟΣ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ…

ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ;;;

 

«Φωτιές» ανάβει στο πολιτικό σύστημα η χτεσινή αποκάλυψη του iEidiseis ότι στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχουν φτάσει δυο υποθέσεις που αφορούν τη σύζυγο ενός υπουργού και έναν πρωθυπουργικό σύμβουλο.

Συγκεκριμένα:

  1. Για την σύζυγο του υπουργού η Αρχή κλήθηκε να διερευνήσει εάν είναι «νόμιμο» και «καθαρό» και όχι «μαύρο» το 1.550.000 εκατομμύριο που κατατέθηκε στο όνομα της από την πώληση ακινήτου σε νησί του Αιγαίου με αντικειμενική αξία 300.000. Δηλαδή πρόκειται για μια αγοροπωλησία που αποφέρει κέρδος στον πωλητή (σύζυγο υπουργού) πάνω από ένα εκατομμύριο.
  2. Για τον πρωθυπουργικό σύμβουλο ερευνάται 5 εκατομμύρια που μεταφέρθηκαν στην Εθνική Τράπεζα από Offshore εταιρίες μέσω Κύπρου.

Η παραπάνω αποκάλυψη του iEidiseis προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Χ. Βουρλιώτης για να δώσει εξηγήσεις.

Η αποκάλυψη του iEidiseis αλλά και η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άρεσε καθόλου σε στελέχη της Αρχής αν και επιβεβαίωναν ότι έχουν φτάσει σε αυτήν οι δυο συγκεκριμένες υποθέσεις αλλά έχουν αρχειοθετηθεί !

Και εδώ αρχίζουν τα παράδοξα για τα οποία ο κύριος Χ. Βουρλιώτης θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις.

1ον : Ως προς την υπόθεση του εμβάσματος που κατατέθηκε στη σύζυγο του υπουργού από τον αδελφό του Νικολά Σαρκοζί για την αγορά ακινήτου στην Πάτμο, η έρευνα ξεκίνησε από τις Γαλλικές υπηρεσίες για το πόθεν έσχες του αγοραστή που τυγχάνει να είναι αδελφός του τέως Προέδρου της Γαλλίας.

Η Ελληνική Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος διαπίστωσε ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν από τον αδελφό Σαρκοζί στη σύζυγο του υπουργού που πούλησε το ακίνητο προέρχονταν από εξωχώριους παραδείσους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αντίστοιχες Αρχές για το ξέπλυμα της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ενώ η ελληνική Αρχή για το ξέπλυμα έπρεπε να περιμένει την απάντηση των αμερικανικών αρχών (FRU), έσπευσε άρον – άρον να κλείσει την υπόθεση , να την περάσει από την ολομέλεια και την αρχιοθετήσει! Γεγονός που προκάλεσε αίσθηση στις αμερικανικές και γαλλικές αρχές ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Προφανώς, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει αυτή τη λεπτομέρεια και γι αυτό καλεί για εξηγήσεις στη Βουλή τον κ. Βουρλιώτη. Επίσης, δεν αποκλείεται η αντιπολίτευση να ζητήσει και περαιτέρω λεπτομέρειες για το εσπευσμένο κλείσιμο της υπόθεσης. Ποιοι εκ των υπαλλήλων ανέλαβαν να κάνουν τον έλεγχο, ποιοι συνέταξαν το εισηγητικό και ποια τα μέλη της Επιτροπής που αποφάσισαν την αρχειοθέτηση της πριν καν ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα στις ΗΠΑ.

Η έρευνα των αμερικανικών αρχών αναζητεί να δει εάν οι συγκεκριμένες εξωχώριες εταιρίες που απέστειλαν τα εμβάσματα στη σύζυγο του Έλληνα υπουργού, εκτός από τον αδελφό Σαρκοζί είχαν σχέση και με επιχειρηματικές δραστηριότητες κατά την περίοδο της πανδημίας.

Πάντως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σε μια αγοροπωλησία εάν αποδειχτεί εκ των υστέρων ότι το χρήμα είναι μαύρο και προϊόν εγκλήματος, αυτόματα κατάσχεται και έχει την ίδια ευθύνη ο αγοραστής που έδωσε το μαύρο χρήμα και ο πωλητής που το αποδέχτηκε χωρίς να τα ελέγξει. Επομένως, η σπουδή της Αρχής να κλείσει την υπόθεση προκαλεί πλείστα όσα ερωτηματικά.

2ον : Ως προς τη μεταφορά των 5 εκατομμυρίων του πρωθυπουργικού συμβούλου από τις Offshore εταιρίες μέσω Κύπρου στην Εθνική Τράπεζα η υπόθεση είναι πιο ομιχλώδης καθώς ΔΕΝ έχει περάσει από την ολομέλεια και ούτε υπάρχει στο σύστημα. Και εδώ ο κ. Βουρλίωτης καλείται να δώσει συγκεκριμένες διευκρινίσεις στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής πως και γιατί χαρακτηρίστηκε «αδιευκρίνιστη» και έγινε «αόρατη»!

Επί της ουσίας, το σήμα κινδύνου που χτύπησε η Εθνική Τράπεζα με το που κατατέθηκαν τα 5 εκατ. στο όνομα του πρωθυπουργικού συμβούλου και αυτόματα ενημερώθηκε η Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος , η υπόθεση κουκουλώθηκε ως μην υφίσταται!

Δ.Β.

 

Πηγή

Προβολές : 185


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα