Όταν υποδέχεσαι τον Ερντογάν με υπόκλιση, κάτι δεν θα πάει καθόλου καλά…

Όταν υποδέχεσαι τον Ερντογάν με υπόκλιση, κάτι δεν θα πάει καθόλου καλά…

7 Δεκεμβρίου, 2023 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:710
Μοίρασέ το

 

Μία …υπόκλιση του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη προς τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, είναι η εικόνα που θα δυσκολέψει πολύ τους «επικοινωνιακούς μαστόρους» της κυβέρνησης.

Εκτός από το «επικοινωνιακό αφήγημα» όμως υπάρχει πάντα η ουσία.

 

 

Αυτή η φωτογραφική σύνθεση των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, είναι όλη η ουσία όχι μόνο της υποτακτικής στάσης του Γεραπετρίτη, αλλά και όλης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ανεξαρτήτως της επικοινωνιακής της κορώνας…

Και μόνο γι αυτή την ραγιάδικη στάση του υπουργού εξωτερικών Γεραπετρίτη, θα έπρεπε σύσσωμα τα κόμμα της αντιπολίτευσης, να παραιτηθούν καταγγέλοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ SINGULAR LOGIC KAI DOMINION…

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ… ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΟΡΩΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ, ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟ ΠΟΠΟΛΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Ο Γεραπετρίτης γνωρίζει πως έρχεται ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ… ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ!!!

 

Όταν υποδέχεσαι τον Ερντογάν με υπόκλιση, κάτι δεν θα πάει καθόλου καλά...

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να πειστούν ακόμη και οι πιο δύσπιστοι, ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα αποτελεί μια επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας και φυσικά της κυβέρνησης.

Μία …υπόκλιση του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη προς τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, είναι η εικόνα που θα δυσκολέψει πολύ τους «επικοινωνιακούς μαστόρους» της κυβέρνησης. Εκτός από το «επικοινωνιακό αφήγημα» όμως υπάρχει πάντα η ουσία. Όταν υποδέχεσαι με τέτοιο τρόπο τον Τούρκο πρόεδρο, τότε κάτι δεν θα πάει καθόλου καλά …

 

Τι κι αν ένα μόλις 24ωρο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας δήλωσε μεταξύ άλλων:

  • Δεν θέλει εμπλοκή τρίτων στις συνομιλίες μας, θέση που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποδεχτεί.
  • Να πάμε στη Χάγη όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα, αλλά για «όλα τα θέματα». Δηλαδή;
  • Αποκάλεσε τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης τουρκική.
  • Είπε ότι η Τουρκία δεν θα μας απειλήσει αν …δεν την απειλήσουμε κι εμείς. Τι σημαίνει αυτό;

Σε άλλες χρονικές περιόδους θα αρκούσαν αυτά για να «τιναχθεί στον αέρα» οποιαδήποτε ελληνοτουρκική επαφή. Τώρα αντιθέτως η Τουρκία παίρνει από την Ελλάδα μέχρι και βίζα για ακριτικά νησιά που συμπτωματικά είναι αυτά πάνω από τα οποία έχουν καταγραφεί χιλιάδες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Ο κ.Ερντογάν με την επίσκεψη του στην Αθήνα, «ξεπλήθηκε» για τα καλά για μια σειρά προβλημάτων που έχει προκαλέσει στη Δύση και ειδικά στις ΗΠΑ.

Παρουσιάστηκε στην Αθήνα με την «ηπιότητα» που θέλουν οι Αμερικανοί , που επιθυμούν ηρεμία στο «χώρο» του Αιγαίου και της ανατολική Μεσογείου.

Ως «χώρο» μας βλέπουν κι όχι ως χώρα. Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι ότι εμείς επιτρέπουμε αυτή την προσέγγιση , ενώ η γειτονική χώρα και ο Ερντογάν, όχι.

 

Πηγή

Προβολές : 710


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα