“Όχι η οικονομία δεν πάει καλά κι εμείς πάμε για γκαρσόνια της Ευρώπης!” Ο Κ.Μελάς αποδομεί αφηγήματα

“Όχι η οικονομία δεν πάει καλά κι εμείς πάμε για γκαρσόνια της Ευρώπης!” Ο Κ.Μελάς αποδομεί αφηγήματα

21 Μαΐου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:392
Μοίρασέ το

 

 

Υπάρχει μια προσπάθεια να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα! Οι ξένες επενδύσεις δεν πάνε σε παραγωγικές επενδύσεις αλλά μόνο στο real estate, στον τουρισμό,στις ιδιωτικοποίησεις όποιας δημόσιας περιουσίας έχει μείνει.

Οι εξαγωγές μας στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στην τρομακτική συγκράτηση του εργατικού μισθού, την ίδια ώρα που όλα ακριβαίνουν ανεξέλεγκτα.

Θα φθάσουμε σε αυτό που λέγαμε το 1970: τα γκαρσόνια της Ευρώπης.

Αυτή είναι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης την οποία θέλει να συνεχίσει.

Αν επιβεβαιωθούν τα exit polls, τότε αυτός ο λαός, είναι τόσο ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ, ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ο Κώστας Μελάς είναι διδάκτορας (Ph.D) του τμήματος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στα Διεθνή Νομισματικά. Οι γνώσεις του για τα οικονομικά απεριόριστες και γι ΄ αυτό επιλέξαμε να είναι ο καλεσμένος του militaire channel τη σημερινή εκλογική ημέρα. Ποια είναι τελικά η πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία και τι μας περιμένει;

Ο κ.Μελάς υποστηρίζει ότι το κυρίαρχο αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν «βγαίνει»:

•Έχουμε φθάσει σε ένα εμπορικό έλλειμμα κι ένα έλλειμα τρεχουσών συναλλαγών περίπου της εποχής του 2008-09 ,λίγο πριν τα μνημόνια.

Υπάρχει μια προσπάθεια να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα! Οι ξένες επενδύσεις δεν πάνε σε παραγωγικές επενδύσεις αλλά μόνο στο real estate, στον τουρισμό,στις ιδιωτικοποίησεις όποιας δημόσιας περιουσίας έχει μείνει.

Οι εξαγωγές μας στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στην τρομακτική συγκράτηση του εργατικού μισθού, την ίδια ώρα που όλα ακριβαίνουν ανεξέλεγκτα.

•Θα φθάσουμε σε αυτό που λέγαμε το 1970: τα γκαρσόνια της Ευρώπης.

Αυτή είναι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης την οποία θέλει να συνεχίσει.

Ο κ.Μελάς αναφέρεται στον «βομβαρδισμό» αριθμητικών στοιχείων από κυβερνητικά στελέχη αλλά όπως λέει «το αποτέλεσμα μετράει. Βελτιώσαμε την κοινωνική ευημερία του ελληνικού λαού; Όχι», λέει ο κ.Μελάς και αναφέρεται στην πραγματική ζωή που έχει να κάνει με αυτά που ζει ο πολίτης.

Η ακρίβεια πάει μαζί με τους πάρα πολύ χαμηλούς μισθούς, συνεπώς και να μειωθεί ο πληθωρισμός τίποτα δεν θα αλλάξει, λέει ο κ.Μελάς.

Ζητά περισσότερη σαφήνεια από την αντιπολίτευση για το πως σκοπεύει να διορθώσει την κατάσταση. Τι θα κάνουν;

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία κατά τον κ.Μελά είναι ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η οικονομική πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους».

Μπορεί μια ελληνική κυβέρνηση να ξεφύγει από την ευρωπαϊκή μέγγενη και να ασκήσει πολιτική που θα ανακουφίσει τον κόσμο. Ο κ.Μελάς εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί να γίνει.

Έχουμε φθάσει στο απίστευτο σημείο οι Έλληνες πολίτες λόγω των ανεξέλεγκτων αυξήσεων να μην μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά του  Αιγαίου! Τα ενοίκια αυξάνονται διαρκώς και ο κ.Μελάς αναρωτιέται γιατί ακριβαίνουν;

Χαρακτηρίζει παραμύθια τις υποσχέσεις για καλύτερους μισθούς και καλύτερες θέσεις εργασίας αν αυτή η οικονομική πολιτική συνεχιστεί. «Πως θα δοθούν καλύτεροι μισθοί και που θα δημιουργηθούν οι καλές θέσεις εργασίας»;

Όλα αυτά συνέβησαν ενώ η κυβέρνηση είχε λυμένα τα χέρια της λόγω του κορονοϊού. Τώρα επανέρχεται  η «δημοσιονομική πειθαρχία». Θα επιστρέψουμε στην υποχρεωτική παραγωγή πλεονασμάτων! Και ποιος θα τα παράξει; Οι πολίτες ξανά;

«Για να κάνεις ανάταξη της οικονομίας πρέπει να βελτιώσεις τη ζωή των πολιτών. Δεν γίνεται διαφορετικά»,τονίζει ο κ.Μελάς. «Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, τίποτα άλλο», προσθέτει.

Στο τελευταίο κεφάλαιο της συζήτησης ο κ.Μελάς μιλά για την  αμυντική βιομηχανία και εκφράζει την τεράστια έκπληξη του για το γεγονός ότι από τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τους εξοπλισμούς, η ελληνική αμυντική βιομηχανία δεν πήρε τίποτα! «Έχουμε γίνει αποκλειστικά καταναλωτές ισχύος και δεν κερδίζουμε τίποτα για την αμυντική μας βιομηχανία», επισημαίνει.

«Να αναστοχαστούμε πριν πάμε να ψηφίσουμε. Δεν λέω τι να ψηφίσει ο καθένας αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι δεν μου αρέσει η οικονομική πολιτική των τελευταίων 4 ετών», καταλήγει ο κ.Μελάς.

 


Πηγή

Προβολές : 392


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα