Όχι στο τζαμί και σε γάμους ομοφυλοφίλων Συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Όχι στο τζαμί και σε γάμους ομοφυλοφίλων Συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

16 Ιανουαρίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:739
Μοίρασέ το

Είστε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων;

Όχι, είμαι εναντίον! Η οικογένεια είναι θεμέλιος λίθος της κοινωνίας μας και χρήζει προστασίας. Το τι κάνει ο καθένας σπίτι του και στο κρεβάτι του είναι δικός του λογαριασμός, όμως ο γάμος είναι άλλης τάξεως μεγέθους θέμα.

Δεν είναι η μοναδική κωλοτούμπα του… ξεφτιλισμένου Μπουμπούκου… έχει κάνει πάρα πολλές…

Πλέον δεν μας κάνουν εντύπωση ούτε οι κωλοτούμπες του, ούτε η γελοιότητά του…

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ…

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝGAY

Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπτέμβριος 2010

 

O πρόεδρος της ΝΔ έχει καταστήσει σαφές ότι το δίλημμα των εκλογών θα είναι μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Όποιος ψηφίζει υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ εγκρίνει την πολιτική του μνημονίου και όποιος είναι απέναντι στηρίζει τους υποψηφίους της ΝΔ. Αλήθεια, πώς θα αντιμετωπίσετε την συγκεκριμένη στρατηγική;

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τι μπορεί να κάνει και τι όχι ο περιφερειάρχης Αττικής. Ο περιφερειάρχης είναι ένα πρόσωπο από τις αποφάσεις του οποίου θα κριθεί η ποιότητα της ζωής μας στο Λεκανοπέδιο τα επόμενα τέσσερα και πλέον χρόνια. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη στρατηγική Σαμαρά πλήττει σοβαρά τα συμφέροντα και της Ελλάδος και της παρατάξεως ευρύτερα, αλλά και του κόμματός του.

Στην περίπτωση που θα εκλεγόσασταν περιφερειάρχης θα αφήνατε να δημιουργηθεί τζαμί στην Αθήνα;

Θέλω να είμαι εξαιρετικά σαφής πάνω σʼ αυτό το ερώτημα: Όχι, εάν εγώ είμαι περιφερειάρχης, δεν θα κτιστεί το τζαμί ούτε στον Βοτανικό, ούτε πουθενά αλλού. Η Ελλάς οφείλει να σέβεται τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων που ζουν εδώ, με τέτοιο τρόπο όμως που δεν θα προσβάλλεται ο χριστιανικός χαρακτήρας της κοινωνίας μας, πρώτον, και, δεύτερον, χωρίς να δημιουργούνται τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Εάν κτιστεί το τζαμί στον Βοτανικό, μέσα στην πρώτη πενταετία, η ύπαρξη αυτού του γιγαντιαίου τεμένους θα προσελκύσει χιλιάδες μουσουλμάνους, φτιάχνοντας το μεγαλύτερο γκέτο στη χώρα. Εκεί γυναίκα με κοντή φούστα δεν θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει ποτέ.

Το ερώτημα που θα σας θέσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι γιατί θα πρέπει να ψηφίσει κάποιος εσάς και όχι τον κ. Κικίλια;

Το βασικό ερώτημα εδώ είναι στην ουσία ποιον εμπιστεύεσαι για να δώσει επʼ ονόματί σου μάχες ώστε να λυθούν τα προβλήματα που σε ταλανίζουν. Έχασα τους γονείς μου σχεδόν στα 20 μου χρόνια και έκτοτε δίνω μάχες. Εργάζομαι από 19 ετών, έφτιαξα πέντε επιχειρήσεις και όλες παραμένουν κερδοφόρες. Μπήκα στο κόμμα μου όταν ακόμη ήταν στο πολιτικό περιθώριο, μου έκαψαν το μαγαζί 13 φορές μόνο και μόνο γιʼ αυτό κι όμως δεν λύγισα. Εξελέγην δύο φορές βουλευτής και αυτά τα τρία χρόνια που είμαι στην Βουλή είμαι σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα των βουλευτών, από πλευράς κοινοβουλευτικής δράσεως.

Αλήθεια, ποιος είναι ο στόχος σας; Το 14%;

Ας μην κοροϊδευόμαστε, οι εκλογές αυτές είναι κι ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα. Το 14% ίσως να είναι υπερβολικό, όμως θέλω να πιστεύω ότι θα κατορθώσω να ξεπεράσω τα ποσοστά του ΛΑΟΣ. Από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως το «όχι» Καρατζαφέρη στον Μάκη Βορίδη.

Η υποψηφιότητα Βορίδη θα ήταν μία εξαιρετική υποψηφιότητα. Όμως, θα μου επιτρέψετε να πω ότι κάποιοι -και δεν εννοώ τον Μάκη Βορίδη, εννοώ εκτός κόμματος- για τους δικούς τους λόγους προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Η κυρία Μπακογιάννη είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι αν επιλεγόταν ως υποψήφιος ο κ. Βορίδης θα είχε την στήριξή της. Εσείς θα δεχόσασταν την στήριξή της;

Δεν έχω μιλήσει με την κυρία Μπακογιάννη ποτέ, παρά μόνον στο Κοινοβούλιο για λόγους ευγενείας. Δεν έχω πολιτικές σχέσεις μαζί της καθόλου. Σε κάθε περίπτωση, κεντρικές πολιτικές συμφωνίες, όσον με αφορά, κάνει ο πρόεδρός μου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών μπορεί να δημιουργήσει εξελίξεις στην Κεντροδεξιά;

Ασφαλώς και ναι! Η Κεντροδεξιά πρέπει να βρει τρόπο να συνεννοηθεί. Διχοτομημένη ή τριχοτομημένη εξουσία δεν θα δει ξανά ποτέ. Προσδοκώ ότι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών θα είναι τέτοιο ώστε θα καταστεί σαφές στον κ. Σαμαρά και στο περιβάλλον του ότι πλέον η παράταξη αποτελείται από δύο κόμματα.

Είστε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων;

Όχι, είμαι εναντίον! Η οικογένεια είναι θεμέλιος λίθος της κοινωνίας μας και χρήζει προστασίας. Το τι κάνει ο καθένας σπίτι του και στο κρεβάτι του είναι δικός του λογαριασμός, όμως ο γάμος είναι άλλης τάξεως μεγέθους θέμα.

Θα συμμετείχατε σε reality;

Όχι!

Ως πολιτικό σάς έχει βοηθήσει το lifestyle;

Θα φανεί στην κάλπη αυτό. Ελπίζω ναι!

Στην μάχη των εκλογών σκέφτεστε να «επιστρατεύσετε» και την σύζυγό σας Ευγενία Μανωλίδου;

Η Ευγενία έχει συμμετάσχει ενεργά σε όλες μου τις προεκλογικές εκστρατείες και το 2004 στις εθνικές εκλογές και το 2006 στις νομαρχιακές εκλογές, όταν ήμουν υποψήφιος νομάρχης Αθηνών, και στις εκλογές του 2007 και του 2009. Είναι το γούρι μου και θα με βοηθήσει και τώρα. Δυστυχώς, τα γυρίσματα του «Master Chef» δεν της αφήνουν πολύ χρόνο, αλλά κάπως θα το καταφέρουμε.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχετε κάνει;

Το ότι φωνάζω πάρα πολύ στην τηλεόραση. Προσπαθώ να το τιθασεύσω, αλλά ο εκρηκτικός μου χαρακτήρας με παρασύρει.

Τι γνώμη έχετε για την συμμετοχή του Ηλία Ψινάκη στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη;

Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Δημοκρατία. Ο κόσμος κρίνει και αποφασίζει.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι;

«Μέχρι το τέλος του κόσμου» του Αντώνη Ρέμου, το έχω αφιερώσει στη γυναίκα μου. Το χόρεψα με την Ευγενία την ημέρα του γάμου μας.

Με τον Λαζόπουλο θα βγαίνατε έξω;

Εννοείται! Με μεγάλη χαρά! Μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που έχουν χιούμορ. Άλλωστε θα τσακωνόμασταν πολύ για ιδεολογικά ζητήματα και θα πέρναγε γρήγορα η ώρα, αλλά απʼ ό,τι έχω καταλάβει με έχει πάρει από φόβο.


Η συνέντευξη δόθηκε στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη και δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 19ης Σεπτεμβρίου 2010 της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 739


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα