Ύμνος μα και ανάθεμα στον Γιώργο Κοντογιώργη!!!

Ύμνος μα και ανάθεμα στον Γιώργο Κοντογιώργη!!!

27 Αυγούστου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,165
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και λυπάμαι που πρέπει να συμφωνήσω…

Βλάκα, έχεις διαβάσει Κοντογιώργη; Χάσου από τα μάτια μου, εάν δεν το έχεις κάνει

Διάβασα πολλές φορές το άρθρο του πολιτικού αναλυτή Δημήτρη Τζώρα, με πολύ αντικειμενική διάθεση να καταλάβω όχι μόνο τον τίτλο αλλά και το πρώτο σκέλος του άρθρου του, πριν καταλήξω … δυστυχώς στις ίδιες σκέψεις…

Και με γύρισε αυτό το άρθρο τριάντα και χρόνια πριν, όταν συνεργάστηκα για χρόνια με τον Καθηγητή Γιώργο Κοντογιώργη, ως εκπρόσωπό μας σε πρόγραμμα ανώτατης  παιδείας στην Ε.Ε….

Τότε που του έθεσα κι εγώ ένα ανάλογο ερώτημα, χωρίς να λάβω στην ουσία μια συγκεκριμένη απάντηση…

“Κύριε Καθηγητά, είστε μια αδιαμφισβήτητη πνευματική προσωπικότητα υψηλού κύρους.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;”

Μου απάντησε πως δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική, αλλά το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό του έργο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, άσχετα αν με τα βιβλία και τις συνεντεύξεις του, παράγει πολιτική…

Γι αυτό και κατανοώ όχι μόνο τους ύμνους για το πνευματικό έργο του Γιώργου Κοντογιώργη, αλλά και την οργή και το ανάθεμα που στην ουσία καταλήγει το παρόν άρθρο του Δημήτρη Τζώρα…

Εκεί κοντά στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, υπήρχαν ακόμα πολλές πνευματικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις όποιες πολιτικές διαφορετικές ιδεολογίες τους και να σώσουν την Πατρίδα μας από τις πολιτικές μαριονέτες που επέλεξαν αμερικανοί, γερμανοί και αγγλοσάξωνες για να την καταστρέψουν…

ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΩΡΑΣ 4 Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Αυτή, είναι η απάντησή μου, σε όσους έρχονται να μου μιλήσουν για πολιτική. Δημοσιογράφοι και πολιτικοί και wanna be πολιτικοί. Στον τίτλο, χρησιμοποιώ τη λέξη βλάκας, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιώ κάποια άλλη, πιο βαριά αρχαιοελληνική λέξη, που υποδηλώνει πνευματική και ψυχική αδυναμία. Λαϊκώς αποδιδόμενη, ως μ@λ@κ@ς…

Έχετε διαβάσει όσους χρησιμοποιούν ρήσεις, αποφθέγματα και τίτλους βιβλίων της αλλοδαπής και εγχώριας βιβλιογραφίας, για να προσδώσουν κύρος, αξιοπιστία και ειδικό τυμβωρηχικό βάρος στο άρθρο ή την ανάλυσή τους, προκειμένου να εξαπατήσουν τους πολιτικά αγράμματους και χαχόλους, να μπαίνουν στη διαδικασία να εκστομίσουν την λέξη Κοντογιώργης; Έχετε δει τον Μανώλη Κοττάκη ή της ιδίας δημοσιογραφικο-αποψικής γελοιότητας, όπως ο Βαξεβάνης, να μνημονεύουν οι… «πολυδιαβασμένοι» τον Κοντογιώργη;

Τυφλοί, ψυχάκηδες και αγράμματοι, οδηγοί τυφλών, ψυχάκηδων και αγράμματων, ξεκινώντας από τον Μητσοτάκη και καταλήγοντας στον Τσίπρα, τον Μιχαλολιάκο και το ζαβό του Δομοκού… Αυτό, είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας, που αδυνατεί να κατανοήσει, για να μην πω, διαβάσει, τον Κοντογιώργη.

Any way…

Πώς να διαβάσουν και να κατανοήσουν τον Κοντογιώρη, εάν δε γνωρίζουν καλά ελληνικά και δεν έχουν μία, έστω νηπιακή παιδεία, στην Πολιτική επιστήμη και στη βιολογική ανέλιξη του δημοκρατικού πολιτεύματος, εν γένει;

Αναμοχλεύω το θέμα Κοντογιώργη πρωτίστως, διότι είναι ζήτημα ευρύτερης πολιτικής παιδείας αυτού του γελοίου πολιτικο-δημοσιογραφικού Κράτους, αλλά και ζήτημα εθνικής ασφάλειας και επιβίωσης του Έθνους.

Με τους δασκάλους σου, εάν έχεις πραγματική ακαδημαϊκή και κοινωνική παιδεία, δε διαφωνείς. Διαθέτεις, όμως, το επιστημονικό δικαίωμα, να έχεις άλλες προσεγγίσεις από εκείνους.

 

Θα μπορούσα, έχοντας ακαδημαϊκή καριέρα και εγώ σε πολύ ανώτερα αμερικανικά πανεπιστήμια και αυτοκρατορικά πρότυπα, από αυτά που δίδαξε ο δάσκαλος και όχι στα ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά κράτη – παρωδία, που έλεγε ο Νίτσε, να αποκαλέσω το δάσκαλο, συνάδελφο, αλλά δε θα το κάνω ποτέ!!!Αλίμονό μου!!!

Αυτό, θα σήμαινε ότι το πτυχίο μου και η εσωτερική μου παιδεία, είναι για τα σκουπίδια, εάν αποκαλέσω «συνάδελφο» το δάσκαλο, Γεώργιο Κοντογιώρη. Η δική του γνώση και παιδεία, παίζει καθοριστικό ρόλο σε εμάς τους «εκτελεστικούς» της πολιτικής επιστήμης, στο και πότε και εάν θα στείλουμε εκατομμύρια νέα παιδιά να πεθάνουν στα πεδία των μαχών.

Ως κάποιος που θέλει να αποτοξινωθεί από την παγκόσμια βρωμιά και ακαδημαϊκή ηλιθιότητα, το πνευματικό μου καταφύγιο, όταν όλοι μου έχουν βρωμίσει το πνεύμα με τα ακάθαρτα υποδήματά τους, είναι τα έργα του Κοντογιώργη.

Εμείς, οι στρατηγοί και θεματοφύλακες του ελληνικού κοσμοσυστήματος και της πολιτικής εν τω γίγνεσθαι και όχι της θεωρητικής και Δον Κιχωτικής, όπως ο δάσκαλος, κουραζόμαστε πιο εύκολα από τους υπόλοιπους.

Ο δάσκαλος, ξέρει πόσο τον αγαπάω και πόσο τον εκτιμώ. Δι’ εμού, το έργο του, φτάνει στα μήκη και τα πλάτη της γης, χωρίς ποτέ να τολμήσω να το οικειοποιηθώ και υπάρχουν ηλεκτρονικά αρχεία γι’ αυτό που λέω που μπορούν να το αποδείξουν.

Ποτέ δεν σφετερίζομαι το πνευματικό έργο άλλων, ασχέτως, εάν το δικό μου διά της αρθρογραφίας μου, το έχουν σφετεριστεί οι Ελληνόφωνες κομπλεξικοί κατσαπλιάδες, μεσσιανιστές, χωρίς ποτέ να με μνημονεύουν. Είναι αυτό, που είχε πει ο Τσακαλώτος. Έχουμε αστική παιδεία για να εκπέσουμε, καταγγέλλοντας το βαλκανικό αρχοντοβλαχισμό της γελοίας Ελληνόφωνης δημοσιολογίας.

Κλείνοντας, θέλω να πω στον αγαπημένο μου δάσκαλο, το εξής:

Πρόδωσες τη χώρα που σε τάισε και σου απέδωσε τιμές. Θα μπορούσες να παράξεις συνέργειες σε πολιτικό επίπεδο, εάν δεν σε είχε υπονομεύσει η Γαλλική σου παιδεία με τον γκωλικό αντιαμερικανισμό που αυτή εμπεριέχει και εάν είχες ασχοληθεί, επιστημονικά, με το αμερικανικό Σύνταγμα και τη δημοκρατική τελειότητά του απέναντι στα ευρωπαϊκά, θα ήσουν κάτι παραπάνω από τον Μέγα Αλέξανδρο στην παγκόσμια Ιστορία και δεν υπερβάλλω καθόλου.

Δε θα σου χαριστώ, στο όνομα του ελληνικού Έθνους και της Ιστορίας. Φάνηκες ολίγιστος στις πιο κρίσιμες στιγμές της ελληνικής κοσμοεξέλιξης και σε είχα προειδοποιήσει ότι, εάν δεν κάνεις εσύ κάτι για το Έθνος μας, αυτό θα αφανιστεί. Να, που φτάνουμε στο τέλος και τον αφανισμό μας.

Η δική μου επαγγελματική ειδίκευση είναι, στο να προβλέπω τι θα συμβεί σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο και αμείβομαι γι’ αυτό από κορυφαίες πολιτικές υπερδομές του πλανήτη. Το ξέρουν στην Ουάσινγκτον και όχι μόνο, ότι σπάνια πέφτω έξω σε αυτά που προβλέπω ότι θα γίνουν στο μέλλον.

Κατήγορος στο επιστημονικό σου έργο, δε θα γίνω ποτέ. Θα είναι σαν να κατηγορώ τον εαυτό μου και την οικογένειά μου.

Όμως, δε θα σου χαριστώ, γι’ αυτά που δεν είχες το θάρρος να κάνεις, ούτε για τις γκωλικές εμμονές σου.

Το αίμα της χώρας και των Ελλήνων, είναι και στα δικά σου χέρια, όπως σε ολόκληρου του πολιτικού συστήματος…

 

Πηγή

Προβολές : 1,165


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα