Ώρα κρίσης για Τουρκία: Η Ουκρανία ζητά να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πλοία! – Βρετανία προς Πούτιν: “Θα πάθεις ότι ο Τσάρος Νικόλαος”

Ώρα κρίσης για Τουρκία: Η Ουκρανία ζητά να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πλοία! – Βρετανία προς Πούτιν: “Θα πάθεις ότι ο Τσάρος Νικόλαος”

23 Φεβρουαρίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:566
Μοίρασέ το

 

Απειλούν με νέο Κριμαϊκό Πόλεμο την Ρωσία

 

 

 

Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί πως η Ρωσία του τότε, δεν έχει καμία σχέση με την Ρωσία του σημερα…

Όσο για τον Ερντογάν, όποιος έχει τα πόδια του σε δυο βάρκες, στο τέλος θα βουλιάξει… έρχεται και ο καιρός του…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Ποιανού ιδιοκτησία είπαμε πως είναι το Reuters;

Του Ρότσιλντ;;;

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Η Ουκρανία ζητά (σσ το έχει ήδη συζητήσει με ΝΑΤΟ-ΗΠΑ) από την Τουρκία να είναι έτοιμη να κλείσει τα Στενά ώστε ο ρωσικός Στόλος να τεθεί υπό ναυτικό αποκλεισμό στην Μαύρη Θάλασσα.

Αυτό αποκάλυψε πριν λίγο ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Τουρκία λέγοντας πως “το Κίεβο ζητά από την Άγκυρα να είναι έτοιμη να μπλοκάρει την πρόσβαση της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα”.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας ανέφερε ότι ο Πούτιν έχει πάει “Full Tonto” καθώς αναφέρεται στη σύγκρουση του 1853.

Σύγκρινε μάλιστα τον Β.Πούτιν με τον Τσάρο Νικόλαο Α’ κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου λέγοντας:

“Είμαστε ένας πολυάσχολος Στρατός. Δυστυχώς έχουμε έναν πολυάσχολο εχθρό

Οι Σκωτσέζοι φρουροί κλώτσησαν τον Νικόλαο Α’ το 1853 στην Κριμαία.

Αυτό μπορούμε πάντα να το κάνουμε ξανά.

Ο Τσάρος Νικόλαος έκανε το ίδιο λάθος με τον Β.Πούτιν”.

Δείτε το βίντεο και την ομιλία του Βρετανού ΥΠ.ΑΜ.

Ουκρανία: “Η Τουρκία να κλείσει τα Στενά”

“Η Ουκρανία θεωρεί την παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων κοντά στα σύνορά της στη Μαύρη Θάλασσα ως απειλή και θα ζητήσει από την Τουρκία να εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα Στενά Δαρδανελίων και Βοσπόρου στα ρωσικά πλοία εάν η Μόσχα εισβάλει” δήλωσε την Τετάρτη ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Τουρκία Βασίλ Μποντνάρ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, έξι ρωσικά πολεμικά πλοία και ένα υποβρύχιο διέσχισαν τα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα για ναυτικές ασκήσεις κοντά στα ύδατα της Ουκρανίας.

Ερωτηθείς για την παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, ο Μποντνάρ ανέφερε σε συνέντευξή του ότι “τα πλοία αποτελούν «μεγάλο κίνδυνο» για το Κίεβο, προσθέτοντας ότι η συγκέντρωση του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα είναι «συντριπτική».

«Πιστεύουμε ότι, σε περίπτωση ευρείας στρατιωτικής εισβολής ή έναρξης στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Ουκρανίας – όταν ο πόλεμος γίνει όχι μόνο de facto αλλά de jure – θα ζητήσουμε από την τουρκική κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα στενά της Μαύρης Θάλασσας για το κράτος που μας επιτίθεται», είπε.

«Έχουμε προτείνει μια σειρά από πρωτοβουλίες, ξεκινώντας από μεθόδους διαβούλευσης μεταξύ των πλευρών μας, μέχρι τη δημιουργία κοινού μηχανισμού αντίδρασης στις απειλές για την ασφάλεια στην περιοχή μας», είπε ο Bodnar.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, που συνδέουν τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Συνθήκη του Μοντρέ δίνει στην Άγκυρα την εξουσία να ρυθμίζει τη διέλευση πολεμικών πλοίων και να κλείνει τα Στενά σε ξένα πολεμικά πλοία κατά τη διάρκεια του πολέμου και όταν απειλείται.

Προετοιμάζει το έδαφος το Reuters:

Νωρίτερα το Reuters με άρθρο “προετοίμαζε το έδαφος” γράφοντας ότι “η Συνθήκη του Μοντρέ δίνει στην Τουρκία την επίβλεψη της διέλευσης πολεμικών πλοίων προς Ρωσία και Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη διεθνή Σύμβαση του Μοντρέ, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει τον έλεγχο της διέλευσης πλοίων μεταξύ της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, καθιστώντας την δυνητικά βασικό παράγοντα σε οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Τουρκία έχει τον έλεγχο του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων και την εξουσία να ρυθμίζει τη διέλευση πολεμικών πλοίων του ναυτικού. Εγγυάται επίσης την ελεύθερη διέλευση πολιτικών πλοίων σε καιρό ειρήνης και περιορίζει τη διέλευση πλοίων που δεν ανήκουν σε χώρες της Μαύρης Θάλασσας.

Διαβάστε περισσότερα και ΕΔΩ

H ώρα της κρίσης για Τουρκία & Ρωσία: Oι ΗΠΑ πούλησαν Ελλάδα και East-Med για να κλείσει η Άγκυρα τα Στενά στα ρωσικά πλοία!

Οι επιλογές της Τουρκίας

Kαι συνεχίζει το Reuters:

Από τότε που ξέσπασαν οι εντάσεις για την Ουκρανία, οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν διευκρινίσει ποια θέση θα έπαιρνε η Τουρκία σε περίπτωση πολέμου.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ εάν η Ρωσία εισβάλει, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Τουρκία εξαρτάται από τη Ρωσία για την ενέργεια και τον τουρισμό και έχει σφυρηλατήσει στενή συνεργασία με τη Μόσχα στον τομέα της ενέργειας και της άμυνας τα τελευταία χρόνια.

Το 2008, όταν η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο περιοχών της Γεωργίας, της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, η Άγκυρα απέρριψε τα αιτήματα των ΗΠΑ να αφήσει τα πολεμικά της πλοία να περάσουν τα Στενά σε μια εποχή που εξαρτιόταν από τη Ρωσία για εμπορεύματα και εμπόριο.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Συνθήκη του Μοντρέ εμπόδισε τις δυνάμεις του Άξονα να στείλουν ναυτικές δυνάμεις μέσω των Στενών για να επιτεθούν στη Σοβιετική Ένωση.

Υπενθυμίζουμε πως οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει εδώ και καιρό από την Άγκυρα να κλείσει τα Στενά. Μάλιστα ενέπλεξαν σε αυτό το γεωπολιτικό παίγνιο και τον αγωγό East-Med.

Διαβάστε περισσότερα και ΕΔΩ

Αίτημα ΗΠΑ σε Τουρκία: Κλείσε τα Στενά στα ρωσικά πλοία και επέτρεψε να εισέλθει ΝΑΤΟϊκός Στόλος στη Μ. Θάλασσα – “ΟΧΙ” από Ερντογάν

 

 

Πηγή

Προβολές : 566


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα