Το εμβόλιο AstraZeneca και άλλα εμβόλια OGM-(viral vector, ιογενών φορέων), αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης μιας παραλλαγής-μετάλλαξης του ιού;

Το εμβόλιο AstraZeneca και άλλα εμβόλια OGM-(viral vector, ιογενών φορέων), αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης μιας παραλλαγής-μετάλλαξης του ιού;

4 Μαρτίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:476
Μοίρασέ το

Ο ιικός φορέας είναι η στρατηγική του Δούρειου ίππου: ένας γενετικά τροποποιημένος ιός χρησιμοποιείται για να μολύνει κύτταρα και να εισάγει σε αυτά ένα γονίδιο από τον δεύτερο ιό.

 

Πώς το εμβόλιο AstraZeneca και άλλα εμβόλια OGM-(viral vector), αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης μιας παραλλαγής-μετάλλαξης του ιού;

Οι παρενέργειες των μεταλλάξεων της Βρετανίας, της Νότιας Αφρικής, της Βραζιλίας και της Αμερικής είναι οι παρενέργειες των κλινικών δοκιμών του εμβολίου AstraZeneca;

Θα μπορούσαν αυτές οι ανησυχητικές παραλλαγές να προκύψουν από κλινικές δοκιμές AstraZeneca / Oxford από την άνοιξη του 2020; Είναι η υπόθεση αυτή εύλογη;

Εμβόλια ιογενών φορέων-(viral vector)

Πώς θα μπορούσε το εμβόλιο της AstraZeneca να είναι πιο επιρρεπές στην εμφάνιση παραλλαγών από άλλα εμβόλια; Ειδικά σε σύγκριση με τα εμβόλια RNA που έχουν ήδη εγκριθεί από την Pfizer / Biontech ή τη Moderna;

Το εμβόλιο AZ / Oxford βασίζεται στη λεγόμενη τεχνολογία ιογενών φορέων.

Αυτή η τεχνολογία που βασίζεται σε γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς συνδυάζει τα γονίδια δύο διαφορετικών ιών.

Ένας πρώτος ιός χρησιμεύει ως φορέας στον οποίο εισάγεται γενετικό υλικό από έναν δεύτερο ιό: εκείνο της ακίδας S πρωτεΐνης του ιού SARS-CoV-2.

Ο ιικός φορέας είναι η στρατηγική του Δούρειου ίππου: ένας γενετικά τροποποιημένος ιός χρησιμοποιείται για να μολύνει κύτταρα και να εισάγει σε αυτά ένα γονίδιο από τον δεύτερο ιό, εδώ ένα γονίδιο για την πρωτεΐνη Spike του SARS-CoV-2, για να τους κάνει να παράγουν το αντιγόνο που στη συνέχεια θα καταστήσει δυνατή την εξοικείωση – με κάποιο τρόπο το πρόγραμμα -ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίσει αυτό το γονίδιο και ως εκ τούτου να το καταπολεμήσει δημιουργώντας τα επιθυμητά αντιγόνα παρουσία του πραγματικού ιού SARS-CoV-2.

Μεταξύ των περισσότερων από διακόσιων προγραμμάτων εμβολιασμού κατά του Covid σε κλινική και προκλινική ανάπτυξη, υπάρχουν μέχρι σήμερα 14 προγράμματα εμβολίων ιογενών φορέων, σύμφωνα με την ελβετική ιστοσελίδα ειδήσεων Infovac, από τα οποία μόνο 4 έχουν φτάσει στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Αυτά είναι τα πιο γνωστά: το εμβόλιο AZD122 από την AZ / Oxford, ήδη εγκεκριμένο. το εμβόλιο Ad5-nCoV από την Κινέζικη CanSino Biologics, ακόμα πειραματικό, αλλά χρησιμοποιήθηκε από τον Ιούνιο του 2020 σε Κινέζους στρατιώτες · το ρωσικό εμβόλιο Gam-COVID-Vac «Sputnik V», που έχει ήδη εγκριθεί και χρησιμοποιείται στη Ρωσία, την Αργεντινή και την Ουγγαρία κ.α· και αυτό των Janssen / Johnson & Johnson, Ad26.COV2.S, για τα οποία ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση.

Όλα στοχεύουν την πρωτεΐνη SARS-CoV-2 Spike, αλλά μόνο τα 3 τελευταία χρησιμοποιούν ανθρώπινους αδενοϊούς, οι ιοί του ανθρώπινου rhumer δεν μπορούν να αναπαραχθούν.

Το εμβόλιο AZ / Oxford έχει την ιδιαιτερότητα της χρήσης αδενοϊού χιμπατζή ως ιικού φορέα.

Αυτή η ανασυνδυασμένη προσέγγιση, η οποία ασχολείται με “χίμαιρες OGM”, δηλαδή ιογενείς οργανισμούς που δεν υπήρχαν πριν, είναι ασταθής, επομένως ευνοεί την ανάμιξη πιο εύκολα με άλλες ιογενείς γενετικές αλληλουχίες.

Αφήνει επίσης ίχνη, υπολείμματα γενετικού κώδικα στους ιστούς μας.

Μπορεί επίσης μερικές φορές να εισέλθει στο γονιδίωμα του μολυσμένου οργανισμού.

Όπως υπενθύμισαν δύο ερευνητές από μια μονάδα INSERM / CNRS το 2016: “Οι ανασυνδυασμένοι αδενο-σχετικοί φορείς (rAAV) είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά εργαλεία για τη μεταφορά γονιδίων in vivo. […] Τα RAAV είναι ικανά μακροχρόνιας επιμονής σε μεταγόμενους ιστούς, σε μεταγραφικά ενεργή και κυρίως εξωχρωμοσωμική (ή επισωματική) μορφή. […] αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μη ασήμαντο κλάσμα του γονιδιώματος rAAV θα μπορούσε επίσης να ενσωματωθεί μη συγκεκριμένα στο γονιδίωμα του κυττάρου ξενιστή, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης συμβάντων μεταλλαξογένεσης. “

Το μωσαϊκό αποτέλεσμα ανασυνδυασμένων ιών

Αυτή η “παρεμβολή μεταλλαξογένεσης” και το εκρηκτικό δυναμικό αυτών των γενετικών κοκτέιλ, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονώδους αντίδρασης και της αυτοάνοσης απόκρισης, είναι οι κύριοι κίνδυνοι που επισημαίνει ο Δρ Christian Velot, μοριακός γενετιστής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού-Saclay και πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Criigen, στην έκθεση εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα εμβόλια που χρησιμοποιούν τεχνολογίες OGM, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο κίνδυνος εμφάνισης ανασυνδυασμένου ιού “είναι ακόμη μεγαλύτερος στην περίπτωση της χρήσης γενετικώς τροποποιημένων ιών, επειδή δεν παρέχουν μόνο το ιικό DNA ή RNA που ενδιαφέρουν αλλά και μέρος του δικού τους γονιδιώματος, εξηγεί ο ερευνητής από τον Saclay.

“Αποτελείται από αυτούς τους ανασυνδυασμούς, μεταξύ ιογενών γενετικών υλικών, των λεγόμενων” ανασυνδυασμένων “ιών, των οποίων το (τα) γονίδιο (τα) που υπήρξε (ήταν) το σημείο αυτών των ανταλλαγών ονομάζεται” μωσαϊκά “, δηλαδή εν μέρει αποτελείται από αλληλουχίες από τον ιό 1 και από αλληλουχίες από τον ιό 2. […]

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί οι ανασυνδυασμένοι ιοί είναι πολύ πιο μολυσματικοί από τους αρχικούς ιούς και μπορούν επομένως να προκαλέσουν επιδεινωμένες ιογενείς λοιμώξεις.

«Ένα καλά επικοινωνημένο παράδειγμα ανασυνδυασμένου ιού που μπορεί να προκαλέσει επιδεινωμένες ιογενείς λοιμώξεις στον άνθρωπο είναι ο ιός H1N1 του 2009, ο οποίος ανασυνδυάζεται μεταξύ τριών στελεχών του ιού της γρίπης: ένα στέλεχος των χοίρων, ένα ανθρώπινο στέλεχος και ένα στέλεχος των πτηνών.

Φυσικά, αυτό το φαινόμενο μπορεί να συμβεί μόνο εάν γενετικό υλικό από τουλάχιστον δύο ιούς βρεθεί στα ίδια κύτταρα », προσθέτει ο Christian Velot, ο οποίος συνεχίζει.

Εκτός από τους κινδύνους της εμφάνισης ανασυνδυασμένων ιών και της παρεμβολής μεταλλαξογένεσης (ειδικά όταν το γενετικό υλικό που παρέχεται είναι DNA), οι ιικοί φορείς είναι οι ίδιοι ανοσογονικοί, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές επιδράσεις της ανοσοτοξικότητας.

Το συμπέρασμα: «Οι κίνδυνοι που συνδέονται με τα χαρακτηριστικά των γενετικά τροποποιημένων ιογενών φορέων ή με την πιθανή διασπορά ή διάδοσή τους πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά περιοριστικής εκτίμησης περιβαλλοντικού κινδύνου. “Charles-Maxence Layet περιοδικό nexus νο.133 προδημοσίευση (3/3/21)από το τεύχος Μαρτίου-Απριλίου 2021.

 

 

Πηγή

Προβολές : 476


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα