10 Ενδείξεις ‘Οτι ο Πόλεμος στην Ουκρανία Είναι Μέρος της Μεγάλης Επανεκκίνησης (Great Reset)

10 Ενδείξεις ‘Οτι ο Πόλεμος στην Ουκρανία Είναι Μέρος της Μεγάλης Επανεκκίνησης (Great Reset)

22 Δεκεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:500
Μοίρασέ το

Ενώ η πανδημία εγκλιμάτισε τον κόσμο στα λουκέτα, ομαλοποίησε την αποδοχή των πειραματικών φαρμάκων, επέσπευσε τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στις εταιρείες αποδεκατίζοντας τις ΜΜΕ και προσάρμοσε τη μυϊκή μνήμη των λειτουργιών του εργατικού δυναμικού για την προετοιμασία ενός κυβερνητικού μέλλοντος, χρειάστηκε ένας επιπλέον φορέας για να επιταχυνθεί η οικονομική κατάρρευση πριν τα έθνη μπορέσουν να “Ξαναχτίσουν καλύτερα”- ‘Build Back Better.

 

Και φυσικά, στο κόλπο της εξαθλίωσης της ανθρωπότητας, είναι ΟΛΟΙ… ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ…

Ο… αόρατος μαριονετίστας κουνάει τα πολιτικά πιόνια του, σύμφωνα με τα συμφέροντά του…

Αν το αντιληφθούμε αυτό, θα πάψουμε να έχουμε ελπίδες σε … “σωτήρες” στυλ Πούτιν και λοιπών μαριονετών…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή 

 

 

Υ.Γ. Στο τέλος της ανάρτησης, δυο πρωτοσέλιδα που λένε πολλά… αρκεί να μην έχουμε παρωπίδες…

Το περιοδικό του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ECONOMIST, μας είχε προειδοποιήσει… εμείς δεν το λάβαμε σοβαρά υπόψη, και βλέπαμε Πουτινοσωτήρες…

Μετάφραση: Απολλόδωρος

14 Μαρτίου 2022 |A special correspondent, OffGuardian | Διάβαστε το εδώ

 

Καλώς ήρθατε στη δεύτερη φάση της Μεγάλης Επανεκκίνησης: τον πόλεμο.

Ενώ η πανδημία εγκλιμάτισε τον κόσμο στα λουκέτα, ομαλοποίησε την αποδοχή των πειραματικών φαρμάκων, επέσπευσε τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στις εταιρείες αποδεκατίζοντας τις ΜΜΕ και προσάρμοσε τη μυϊκή μνήμη των λειτουργιών του εργατικού δυναμικού για την προετοιμασία ενός κυβερνητικού μέλλοντος, χρειάστηκε ένας επιπλέον φορέας για να επιταχυνθεί η οικονομική κατάρρευση πριν τα έθνη μπορέσουν να “Ξαναχτίσουν καλύτερα”- ‘Build Back Better.’

Παρουσιάζω παρακάτω διάφορους τρόπους με τους οποίους η τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι ο επόμενος καταλύτης για την ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), η οποία διευκολύνεται από έναν διασυνδεδεμένο ιστό παγκόσμιων ενδιαφερομένων και ένα διάχυτο δίκτυο συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

1.– Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας προκαλεί ήδη πρωτοφανείς διαταραχές στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, επιδεινώνοντας τις ελλείψεις καυσίμων και προκαλώντας χρόνια επίπεδα πληθωρισμού.

Καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μετατρέπονται σε παρατεταμένη σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και του άξονα Κίνας-Ρωσίας, μια δεύτερη συρρίκνωση μπορεί να βυθίσει την οικονομία σε στασιμοπληθωρισμό.

Στα επόμενα χρόνια, ο συνδυασμός της υποδεέστερης ανάπτυξης και του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού θα αναγκάσει μια παγκόσμια οικονομική υποτάξη να στραφεί σε συμβάσεις μικροεργασίας και χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας σε μια αναδυόμενη οικονομία της γαλέρας.

Μια άλλη ύφεση θα επιτείνει την παγκόσμια δίψα για πόρους, θα περιορίσει τα περιθώρια αυτάρκειας και θα αυξήσει σημαντικά την εξάρτηση από τις κρατικές επιδοτήσεις.

Με την εξαθλίωση ενός σημαντικού μέρους του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού να διαφαίνεται στον ορίζοντα, αυτό μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το προοίμιο για την εισαγωγή ενός Καθολικού Βασικού Εισοδήματος, οδηγώντας σε μια εξαιρετικά διαστρωματωμένη νεοφεουδαρχική τάξη.

Ως εκ τούτου, η δυσοίωνη πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ότι “δεν θα κατέχουμε τίποτα και θα είμαστε ευτυχισμένοι” μέχρι το 2030 φαίνεται να εξελίσσεται με τρομακτική ταχύτητα.

 

2.– Οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου θα οδηγήσουν σε δραματική συρρίκνωση του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. 

Οι αρχιτέκτονες της Μεγάλης Επανεκκίνησης έχουν προβλέψει αυτή την τάση εδώ και αρκετά χρόνια και θα εκμεταλλευτούν αυτή την οικονομική αναταραχή προωθώντας τον ρόλο των ανατρεπτικών τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και τη ριζική αλλαγή των παραδοσιακών επιχειρηματικών προτύπων, ώστε να συμβαδίσουν με τις ραγδαίες αλλαγές στην τεχνολογία.

Όπως και η ψευτο-πανδημία, η ετοιμότητα για καταστροφές στην εποχή των συγκρούσεων θα στηριχθεί σημαντικά στην προθυμία υιοθέτησης συγκεκριμένων τεχνολογικών καινοτομιών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να καλύψουν τις εργασιακές απαιτήσεις της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στο βιβλίο του Klaus Schwab, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution (Η διαμόρφωση του μέλλοντος της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης) είναι ότι οι πρωτοποριακές τεχνολογικές και επιστημονικές καινοτομίες δεν θα παραπέμπονται πλέον στον φυσικό κόσμο γύρω μας, αλλά θα γίνουν προεκτάσεις του εαυτού μας.

Τονίζει την πρωτοκαθεδρία των αναδυόμενων τεχνολογιών σε ένα εργατικό δυναμικό επόμενης γενιάς και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να προωθηθούν τα σχέδια για την ψηφιοποίηση διαφόρων πτυχών του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μέσω κλιμακούμενων λύσεων βασισμένων στην τεχνολογία.

Οι πρωτεργάτες της Μεγάλης Επανεκκίνησης επιδιώκουν να διαχειριστούν τον γεωπολιτικό κίνδυνο δημιουργώντας νέες αγορές που περιστρέφονται γύρω από τις ψηφιακές καινοτομίες, τις ηλεκτρονικές στρατηγικές, την εργασία με τηλεπαρουσία, την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική, τη νανοτεχνολογία, το Διαδίκτυο των πραγμάτων και το Διαδίκτυο των σωμάτων.

Η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται οι τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης υποδηλώνει ότι η βελτιστοποίηση αυτών των τεχνολογιών θα επηρεάσει αρχικά παραδοσιακούς κλάδους και επαγγέλματα που προσφέρουν ένα δίχτυ ασφαλείας για εκατοντάδες εκατομμύρια εργαζόμενους, όπως η γεωργία, το λιανικό εμπόριο, η εστίαση, η μεταποίηση και οι βιομηχανίες ταχυμεταφορών.

Ωστόσο, η αυτοματοποίηση με τη μορφή ρομπότ, έξυπνου λογισμικού και μηχανικής μάθησης δεν θα περιοριστεί σε θέσεις εργασίας που είναι ρουτίνας, επαναλαμβανόμενες και προβλέψιμες.

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται στα πρόθυρα της χονδρικής αυτοματοποίησης διαφόρων θέσεων εργασίας λευκού κολάρου, ιδίως σε τομείς που περιλαμβάνουν την επεξεργασία πληροφοριών και την αναγνώριση προτύπων, όπως η λογιστική, η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και οι μεσαίες διοικητικές θέσεις.

Παρόλο που η πρόβλεψη των μελλοντικών τάσεων στην απασχόληση δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι ασφαλές να πούμε ότι η συνδυασμένη απειλή των πανδημιών και των πολέμων σημαίνει ότι το εργατικό δυναμικό βρίσκεται στα πρόθυρα μιας άνευ προηγουμένου αναδιάταξης με την τεχνολογία να αναδιαμορφώνει τα logistics, απειλώντας δυνητικά εκατοντάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας μπλε και λευκού κολάρου, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μετατόπιση θέσεων εργασίας στην ιστορία και προμηνύοντας μια μετατόπιση στην αγορά εργασίας που ήταν προηγουμένως αδιανόητη.

Ενώ από καιρό αναμενόταν ότι η αυξημένη χρήση της τεχνολογίας στον ιδιωτικό τομέα θα οδηγούσε σε μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας, τα πανδημικά λουκέτα και η επερχόμενη αναστάτωση που θα προκαλέσει ένας πόλεμος θα επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία, και πολλές εταιρείες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να απολύσουν προσωπικό και να το αντικαταστήσουν με δημιουργικές τεχνολογικές λύσεις μόνο και μόνο για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους.

Με άλλα λόγια, πολλές από τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν τα επόμενα χρόνια ήταν ήδη προς απόλυση και είναι απίθανο να ανακτηθούν μόλις καταλαγιάσει η σκόνη.

 

3.– Ο πόλεμος μείωσε σημαντικά την εξάρτηση της Ευρώπης από τον ρωσικό ενεργειακό τομέα και ενίσχυσε τον κεντρικό ρόλο των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και των “καθαρών μηδενικών” εκπομπών, που βρίσκεται στο επίκεντρο της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που βαδίζουν στο ρυθμό της Μεγάλης Επανεκκίνησης κεφαλαιοποίησαν τις σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιταχύνοντας τη στροφή προς την “πράσινη” ενέργεια και επαναλαμβάνοντας τη σημασία της απαλλαγής από τον άνθρακα ως μέρος της “καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής“.

Ωστόσο, θα ήταν πολύ κοντόφθαλμο να υποθέσουμε ότι η Μεγάλη Επανεκκίνηση προσανατολίζεται τελικά προς την ισότιμη διανομή του “πράσινου” υδρογόνου και των ουδέτερων ως προς τον άνθρακα συνθετικών καυσίμων που αντικαθιστούν τη βενζίνη και το ντίζελ.

Ενώ οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ – SDG) του ΟΗΕ είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη μετά την πανδημία, το πιο σημαντικό είναι ότι είναι θεμελιώδους σημασίας για την αναμόρφωση του καπιταλισμού των μετόχων, ο οποίος τώρα εξυμνείται από τις ελίτ του Davos ως “καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μετόχων”.

Σε οικονομικούς όρους, αυτό αναφέρεται σε ένα σύστημα όπου οι κυβερνήσεις δεν είναι πλέον οι τελικοί διαιτητές των κρατικών πολιτικών, καθώς οι μη εκλεγμένες ιδιωτικές εταιρείες γίνονται οι de facto διαχειριστές της κοινωνίας, αναλαμβάνοντας την άμεση ευθύνη για την αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων του κόσμου μέσω της μακροοικονομικής συνεργασίας και ενός μοντέλου παγκόσμιας διακυβέρνησης με πολλούς ενδιαφερόμενους.

Στο πλαίσιο ενός τέτοιου οικονομικού οικοδομήματος, οι όμιλοι χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων μπορούν να ανακατευθύνουν τη ροή του παγκόσμιου κεφαλαίου ευθυγραμμίζοντας τις επενδύσεις με τους ΣΒΑ του ΟΗΕ και διαμορφώνοντάς τες ως συμβατές με τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και Εταιρικούς Κανόνες Διακυβέρνησης (ESG), έτσι ώστε νέες διεθνείς αγορές να μπορούν να οικοδομηθούν πάνω στην καταστροφή και τη δυστυχία δυνητικά εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που παραπαίουν από την οικονομική κατάρρευση που προκαλεί ο πόλεμος.

Ως εκ τούτου, ο πόλεμος προσφέρει μια τεράστια ώθηση στις κυβερνήσεις που προωθούν την επανεκκίνηση για να επιδιώξουν ενεργά την ενεργειακή ανεξαρτησία, να διαμορφώσουν τις αγορές προς την κατεύθυνση της “πράσινης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης” και τελικά να μετακινήσουν τους πληθυσμούς προς ένα σύστημα ανώτατων ορίων και εμπορίας, γνωστό και ως οικονομία πιστωτικών μονάδων άνθρακα.

Αυτό θα συγκεντρώσει την εξουσία στα χέρια των καπιταλιστών-μετόχων υπό το καλοπροαίρετο πρόσχημα της επανεφεύρεσης του καπιταλισμού μέσω δικαιότερων και πιο πράσινων μέσων, χρησιμοποιώντας παραπλανητικά συνθήματα όπως το “Χτίστε ξανά καλύτερα”, χωρίς να θυσιάζεται η αέναη αναπτυξιακή επιταγή του καπιταλισμού.

 

4. Οι ελλείψεις τροφίμων που θα δημιουργηθούν από τον πόλεμο θα προσφέρουν μια σημαντική ευλογία στη βιομηχανία συνθετικής βιολογίας, καθώς η σύγκλιση των ψηφιακών τεχνολογιών με την επιστήμη των υλικών και τη βιολογία θα μεταμορφώσει ριζικά τον γεωργικό τομέα και θα ενθαρρύνει την υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων με βάση τα φυτά και την εργαστηριακή καλλιέργεια σε παγκόσμια κλίμακα. 

Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι αμφότερες τα καλάθια του κόσμου και οι κρίσιμες ελλείψεις σε δημητριακά, λιπάσματα, φυτικά έλαια και βασικά τρόφιμα θα αναδείξουν τη σημασία της βιοτεχνολογίας για την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των τροφίμων και θα γεννήσουν αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις απομίμησης κρέατος, παρόμοιες με την “Impossible Foods”, η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από τον Bill Gates.

Επομένως, μπορεί κανείς να περιμένει περισσότερες κυβερνητικές ρυθμίσεις που θα εγκαινιάσουν μια δραματική αναμόρφωση της βιομηχανικής παραγωγής και καλλιέργειας τροφίμων, ωφελώντας τελικά τις αγροτικές επιχειρήσεις και τους επενδυτές βιοτεχνολογίας, αφού τα συστήματα τροφίμων θα επανασχεδιαστούν μέσω των αναδυόμενων τεχνολογιών για την καλλιέργεια “βιώσιμων” πρωτεϊνών και των πατενταρισμένων καλλιεργειών με γονιδιακή επεξεργασία CRISPR.

 

5. Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το SWIFT (The Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) προμηνύει μια οικονομική επανεκκίνηση που θα δημιουργήσει ακριβώς το είδος του πλήγματος που είναι απαραίτητο για τη συσπείρωση μεγάλων τμημάτων του παγκόσμιου πληθυσμού σε ένα τεχνοκρατικό πλέγμα ελέγχου.

Όπως έχουν εκτιμήσει αρκετοί οικονομολόγοι, η οπλοποίηση του SWIFT, του CHIPS (The Clearing House Interbank Payments System) και του δολαρίου ΗΠΑ κατά της Ρωσίας θα ωθήσει γεωπολιτικούς αντιπάλους όπως η Κίνα να επιταχύνουν τη διαδικασία απο-δολαριοποίησης.

Ο κύριος ωφελημένος από τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας φαίνεται να είναι η Κίνα, η οποία μπορεί να αναδιαμορφώσει την ευρασιατική αγορά ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και των BRICS να παρακάμψουν το οικοσύστημα SWIFT και να διακανονίζουν τις διασυνοριακές διεθνείς πληρωμές στο ψηφιακό γιουάν.

Ενώ η ζήτηση για κρυπτονομίσματα θα σημειώσει τεράστια αύξηση, αυτό είναι πιθανό να ενθαρρύνει πολλές κυβερνήσεις να ρυθμίζουν όλο και περισσότερο τον τομέα μέσω δημόσιων αλυσίδων μπλοκ και να επιβάλλουν μια πολυμερή απαγόρευση των αποκεντρωμένων κρυπτονομισμάτων.

Η στροφή προς τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσε να είναι η πρόβα τζενεράλε για την επιτάχυνση τελικά των σχεδίων για το προγραμματιζόμενο χρήμα που εποπτεύεται από μια ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή, οδηγώντας σε μεγαλύτερη συσσώρευση εξουσίας στα χέρια μιας ισχυρής παγκόσμιας τεχνοκρατίας και σφραγίζοντας έτσι την υποδούλωσή μας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Πιστεύω ότι αυτός ο πόλεμος θα φέρει τα νομίσματα σε ισοτιμία, προαναγγέλλοντας έτσι μια νέα στιγμή του Bretton Woods που υπόσχεται να μεταμορφώσει τη λειτουργία της διεθνούς τραπεζικής και μακροοικονομικής συνεργασίας μέσω της μελλοντικής υιοθέτησης ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών.

 

6. Αυτός ο πόλεμος σηματοδοτεί ένα σημαντικό σημείο καμπής στην παγκοσμιοποιητική φιλοδοξία για μια νέα διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες που θα εδράζεται στην Ευρασία.

Όπως υποστήριξε ο “πατέρας της γεωπολιτικής” Halford Mackinder πριν από έναν αιώνα, η άνοδος κάθε παγκόσμιου ηγεμόνα τα τελευταία 500 χρόνια ήταν δυνατή λόγω της κυριαρχίας στην Ευρασία. Ομοίως, η παρακμή τους συνδέθηκε με την απώλεια του ελέγχου αυτής της κομβικής χερσαίας μάζας.

Αυτή η αιτιώδης σχέση μεταξύ γεωγραφίας και ισχύος δεν πέρασε απαρατήρητη από το παγκόσμιο δίκτυο των ενδιαφερομένων μερών που εκπροσωπούν το WEF, πολλοί από τους οποίους έχουν προβλέψει τη μετάβαση σε μια πολυπολική εποχή και την επιστροφή στον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων εν μέσω της υποχώρησης της πολιτικής και οικονομικής επιρροής της Αμερικής και της επιτακτικής ανάγκης για αυτό που οι τεχνοκράτες αποκαλούν έξυπνη παγκοσμιοποίηση.

Ενώ η Αμερική προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί στο καθεστώς της υπερδύναμης, η οικονομική άνοδος της Κίνας και οι περιφερειακές φιλοδοξίες της Ρωσίας απειλούν να ανατρέψουν τα στρατηγικά αξονικά σημεία της Ευρασίας (Δυτική Ευρώπη και Ασία-Ειρηνικός).

Η περιοχή στην οποία η Αμερική απολάμβανε προηγουμένως την αδιαμφισβήτητη ηγεμονία δεν είναι πλέον αδιαπέραστη από ρωγμές και μπορεί να γίνουμε μάρτυρες μιας αλλαγής φρουράς που αλλάζει δραματικά τον υπολογισμό της παγκόσμιας προβολής ισχύος.

Αν και η φιλόδοξη πρωτοβουλία Belt and Road Initiative (BRI) της Κίνας έχει τη δυνατότητα να ενοποιήσει την παγκόσμια νησιωτική περιοχή (Ασία, Αφρική και Ευρώπη) και να προκαλέσει τεκτονική μετατόπιση στον τόπο της παγκόσμιας ισχύος, η πρόσφατη εισβολή στην Ουκρανία θα έχει εκτεταμένες συνέπειες για τις σιδηροδρομικές μεταφορές Κίνας-Ευρώπης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πύλη της BRI προς την Ευρώπη. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το τεράστιο ενδιαφέρον της Κίνας για τις πρόσφατες εντάσεις σχετικά με την Ουκρανία, ούτε μπορούμε να αγνοήσουμε την υποβόσκουσα φιλοδοξία του ΝΑΤΟ να ελέγξει την άνοδο της Κίνας στην περιοχή, περιορίζοντας την πώληση ουκρανικών περιουσιακών στοιχείων στην Κίνα και κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του για να ανακόψει τον Σύγχρονο Δρόμο του Μεταξιού.

Καθώς οι κυρώσεις ωθούν τη Ρωσία προς την εδραίωση των διμερών δεσμών με την Κίνα και την πλήρη ενσωμάτωση στον BRI, ένα πανευρασιατικό εμπορικό μπλοκ μπορεί να είναι η αναπροσαρμογή που θα επιβάλει μια κοινή διακυβέρνηση των παγκόσμιων κοινών και μια επαναφορά στην εποχή του αμερικανικού εξαιρετισμού.

 

7. Με τις εικασίες να πληθαίνουν σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του πολέμου στις διμερείς εμπορικές ροές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα κατατάξει το Ισραήλ – έναν κορυφαίο υποστηρικτή της Μεγάλης Επαναφοράς – σε ακόμη μεγαλύτερη διεθνή προβολή. 

Το Ισραήλ είναι μια εξαιρετικά ελκυστική αγορά BRI για την Κίνα και το ΚΚΚ έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας του Ισραήλ ως στρατηγικού προκεχωρημένου φυλακίου που συνδέει τον Ινδικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω του Κόλπου του Σουέζ.

Επιπλέον, η κινεζική κυβέρνηση αναγνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια την πρωτοκαθεδρία του Ισραήλ ως παγκόσμιου τεχνολογικού κόμβου και αξιοποιεί τις δυνατότητες καινοτομίας του Ισραήλ για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των δικών της στρατηγικών προκλήσεων.

Ως εκ τούτου, η διαμεσολάβηση του Naftali Bennet μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου είναι πιθανό να επηρεάσει τον καθοριστικό ρόλο της Πρωτοβουλίας Ζώνης και Δρόμου (BRI) στην επέκταση του περιφερειακού και παγκόσμιου στρατηγικού αποτυπώματος τόσο της Κίνας όσο και του Ισραήλ.

Η θέση του Ισραήλ ως ενός από τους κορυφαίους τεχνολογικούς κόμβους του μέλλοντος και ως πύλη που συνδέει την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πλέγμα των φυσικών υποδομών, όπως δρόμοι, σιδηρόδρομοι, λιμάνια και αγωγοί ενέργειας που η Κίνα έχει κατασκευάσει την τελευταία δεκαετία.

Το Ισραήλ, που είναι ήδη μια δύναμη στην αυτοτελή τεχνολογία, τη ρομποτική και την κυβερνοασφάλεια, φιλοδοξεί να γίνει το κεντρικό έθνος στο χιλιετές Βασίλειο και οι τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας προβλέπεται ότι θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.

Η ενίσχυση της εξελισσόμενης σχέσης του με την Κίνα εν μέσω της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάδειξη του Ισραήλ σε έναν κατ’ εξοχήν περιφερειακό ηγεμόνα με ένα μεγάλο μερίδιο της συγκεντρωτικής οικονομικής και τεχνολογικής δύναμης να συγκλίνει στην Ιερουσαλήμ.

Καθώς το Ισραήλ ξεκινά τις προσπάθειες διαφοροποίησης των εξαγωγικών αγορών και των επενδύσεών του μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα.

Βρίσκεται το Ισραήλ στα διαμορφωτικά στάδια της εξωτερικής ανάθεσης των συμφερόντων ασφαλείας του μακριά από τις ΗΠΑ και της αντιστάθμισης των στοιχημάτων του στον άξονα Κίνας-Ρωσίας;

 

8. Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι οι ψηφιακές ταυτότητες αποτελούν κεντρικό άξονα στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τη Μεγάλη Επανεκκίνηση και πρόκειται να εξορθολογιστούν σε όλους τους κλάδους, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις αγορές ως ένας τρόπος προώθησης των ΣΒΑ του ΟΗΕ για το 2030 και παροχής εξατομικευμένων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών στις μελλοντικές έξυπνες πόλεις.

Πολλοί έχουν αντιληφθεί πώς μια τέτοια πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή ενός παγκόσμιου συστήματος τεχνοκρατικού ελέγχου του πληθυσμού και συμμόρφωσης, ενσωματώνοντας την ανθρωπότητα σε μια νέα εταιρική αλυσίδα αξίας, όπου οι πολίτες εξορύσσονται ως δεδομένα για τους επενδυτές ESG και τις αγορές ομολόγων ανθρώπινου κεφαλαίου και τους αποδίδεται μια κοινωνική και κλιματική βαθμολογία με βάση το πόσο καλά ανταποκρίνονται στους ΣΒΑ του ΟΗΕ.

Αυτή η απρόσκοπτη επαλήθευση των ανθρώπων και των συνδεδεμένων συσκευών σε έξυπνα περιβάλλοντα μπορεί να λάβει χώρα μόνο όταν τα βιομετρικά στοιχεία, τα αρχεία υγείας, τα οικονομικά, τα πιστοποιητικά εκπαίδευσης, οι καταναλωτικές συνήθειες, το αποτύπωμα άνθρακα και το σύνολο των ανθρώπινων εμπειριών αποθηκευτούν σε μια διαλειτουργική βάση δεδομένων για να προσδιοριστεί η συμμόρφωσή μας με τους ΣΒΑ των Ηνωμένων Εθνών, αναγκάζοντας έτσι μια μνημειώδη αλλαγή στο κοινωνικό μας συμβόλαιο.

Τα διαβατήρια εμβολιασμού διαφημίστηκαν αρχικά από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ως σημείο εισόδου για τις ψηφιακές ταυτότητες. Τώρα που μια τέτοια λογική έχει εξαντληθεί, πώς θα μπορούσαν οι σημερινές γεωπολιτικές εντάσεις να συμβάλουν στην κλιμάκωση αυτού που αποτελεί τον βασικό κόμβο ενός νέου ψηφιακού οικοσυστήματος;

Η Ουκρανία παραδοσιακά αποκαλείται “το καλάθι του ψωμιού της Ευρώπης” και μαζί με τη Ρωσία, και τα δύο έθνη είναι σημαντικοί παγκόσμιοι προμηθευτές βασικών δημητριακών. Ως εκ τούτου, ο πόλεμος έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μαύρου κύκνου για τα εμπορεύματα και τον πληθωρισμό.

Με μια οικονομία που ακροβατεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξαιτίας μιας παγκόσμιας κρίσης εφοδιασμού, πιστεύω ότι οι προκύπτοντες οικονομικοί κραδασμοί θα προκαλέσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε καιρό πολέμου σε όλο τον κόσμο και το κοινό θα κληθεί να προετοιμαστεί για δελτίο τροφίμων.

Μόλις συμβεί αυτό, η πολυμερής υιοθέτηση Ψηφιακών Ταυτοτήτων που διασυνδέονται με τα Ψηφιακά Νομίσματα των Κεντρικών Τραπεζών μπορεί να προβληθεί ως η λύση για την αποτελεσματική διαχείριση και διανομή των μερίδων των νοικοκυριών σε μια πρωτοφανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εξαίρεσης.

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ήδη προωθήσει την προοπτική προγραμματιζόμενων μετρητών που θα μπορούν να δαπανηθούν μόνο για τα απαραίτητα ή για αγαθά που ο εργοδότης ή η κυβέρνηση κρίνουν λογικά.

Από τη στιγμή που ο εκδότης θα αποκτήσει τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο ξοδεύονται από τον παραλήπτη, θα καταστεί σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσει κανείς επαρκώς χωρίς μια ψηφιακή ταυτότητα, η οποία θα απαιτείται για τη λήψη δεμάτων τροφίμων και την απόκτηση ενός βασικού μέσου διαβίωσης. Σκεφτείτε το UBI (Παγκόσμιο Βασικό Εισόδημα).

Εάν ο πληθωρισμός των τροφίμων συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία χωρίς σημάδια υποχώρησης, οι κυβερνήσεις μπορεί να θεσπίσουν ελέγχους τιμών με τη μορφή δελτίων και οι καταχωρίσεις των δελτίων θα μπορούσαν να καταγράφονται σε λογιστικά βιβλία blockchain στην Ψηφιακή Ταυτότητα για την παρακολούθηση του αποτυπώματος άνθρακα και των καταναλωτικών μας συνηθειών κατά τη διάρκεια μιας εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

 

9. Η Ευρώπη βρίσκεται απευθείας στη γραμμή του πυρός μόλις ξεκινήσει ένας υβριδικός πόλεμος μεταξύ του ΝΑΤΟ και του άξονα Κίνας-Ρωσίας.

Θα ήταν παράλειψη να αγνοήσουμε τον σαφή και παρόντα κίνδυνο που ενέχει μια επίθεση στον κυβερνοχώρο σε τράπεζες και κρίσιμες υποδομές ή ακόμη και μια δοκιμαστική και τακτική πυρηνική ανταλλαγή με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM).

Δεν μπορώ να δω πώς οποιοδήποτε εμπόλεμο μέρος δεν θα περιοριστεί από το δόγμα της αμοιβαία εξασφαλισμένης καταστροφής, οπότε μια θερμοπυρηνική έκρηξη είναι απίθανη.

Ωστόσο, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης για τη διαγραφή της μνήμης του συστήματος από τον τραπεζικό μηχανισμό SWIFT ή το Διασυνοριακό Διατραπεζικό Σύστημα Πληρωμών μπορεί δυνητικά να καταστήσει μεγάλο μέρος της διεθνούς οικονομίας μη λειτουργικό και να στείλει το δολάριο σε πτώση.

Εάν συμβεί ένα γεγονός τέτοιων κατακλυσμιαίων διαστάσεων, θα οδηγήσει αναμφίβολα σε αυξανόμενες απαιτήσεις για την αναμόρφωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου γεγονότος θα μπορούσαν κάλλιστα να καθιερώσουν ένα νέο παγκόσμιο πρωτόκολλο ασφαλείας σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν ψηφιακή ταυτότητα ως απαραίτητο μέτρο εθνικής ασφάλειας.

Μπορεί κανείς να φανταστεί πώς η πρόσβαση στο διαδίκτυο ή στις δημόσιες υπηρεσίες μετά από μια εθνική κυβερνοεπίθεση μπορεί να απαιτεί από τους πολίτες να χρησιμοποιούν μια ψηφιακή ταυτότητα για να πιστοποιούν ότι οι διαδικτυακές τους δραστηριότητες και συναλλαγές προέρχονται από νόμιμη και μη κακόβουλη πηγή.

Υπάρχουν λίγες συμπτώσεις στην πολιτική.

 

10. Οι οικονομικές επιπτώσεις αυτού του πολέμου θα είναι τόσο καταστροφικές που οι κυβερνήσεις και ο δημόσιος τομέας θα χρειαστούν μια σημαντική ένεση ιδιωτικών κεφαλαίων για να αντιμετωπίσουν το χρηματοδοτικό κενό. 

Αυτό θα καταστήσει ουσιαστικά παρωχημένο τον παραδοσιακό διαχωρισμό των εξουσιών μεταξύ των κεντρικών τραπεζικών ιδρυμάτων και των κυβερνήσεων, καθώς τα πρώτα θα είναι σε θέση να επηρεάζουν δυσανάλογα τη δημοσιονομική πορεία των εθνικών κρατών, των οποίων η κυριαρχία θα εκμηδενιστεί από τη μαζική άλωση των κυβερνήσεων από τις κεντρικές τράπεζες και τα hedge funds.

Ως εκ τούτου, το μοντέλο του έθνους-κράτους ανατρέπεται σταδιακά από μια παγκόσμια τεχνοκρατία, η οποία αποτελείται από μια μη εκλεγμένη κοινοπραξία ηγετών της βιομηχανίας, ολιγαρχών των κεντρικών τραπεζών και ιδιωτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κυρίως μη κρατικοί εταιρικοί παράγοντες που επιχειρούν να αναδιαρθρώσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση και να ενταχθούν στην παγκόσμια διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ως εκ τούτου, το μέλλον των διεθνών σχέσεων και ο κοινωνικός, οικονομικός και πολιτικός μετασχηματισμός που υφίσταται σήμερα ο κόσμος υπό το φως της πανδημίας και της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας δεν θα αποφασιστεί μέσω της πολυμέρειας και των εκλεγμένων εκπροσώπων κυρίαρχων κρατών.

Αντίθετα, θα αποφασιστεί μέσω ενός δικτύου πολυμερών συμπράξεων που υποκινούνται από την πολιτική της σκοπιμότητας και δεν λογοδοτούν σε κανένα εκλογικό σώμα ή δεν είναι υπόλογοι σε κανένα κράτος και για τους οποίους έννοιες όπως η κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο δεν έχουν νόημα.


Αρχικά δημοσιεύθηκε στο Winter Oak

—Δικτυογραφία :

Originally published by Winter Oak

https://off-guardian.org/2022/03/14/10-signs-the-war-in-ukraine-is-part-of-the-great-reset/

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/10-great-reset

 

 

Προβολές : 500


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα