24-3-1999. Όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στην Σερβία... Ομολογία πράκτορα CIA: «Μας έδωσαν εκατομμύρια για να διαλύσουμε την Γιουγκοσλαβία»

24-3-1999. Όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στην Σερβία... Ομολογία πράκτορα CIA: «Μας έδωσαν εκατομμύρια για να διαλύσουμε την Γιουγκοσλαβία»

24 Μαρτίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:409
Μοίρασέ το

Robert Baer πράκτορας της CIA: «Δωροδοκήσαμε κόμματα και πολιτικούς, ΜΚΟ και δημοσιογράφους με σκοπό να διαδώσουν το μίσος μεταξύ των εθνών της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας»

Είναι πολύ σαφές πως οι άνθρωποι που ενθάρρυναν τον πόλεμο και υπαγόρευσαν τους όρους της ειρήνης διαθέτουν σήμερα τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διάφορα ορυκτά κι άλλους παρόμοιους πόρους!

Απλά σας έκαναν σκλάβους τους, οι λαοί σας δουλεύουν για το τίποτα κι ότι παράγουν το καρπώνεται η Γερμανία κι η Αμερική…

Αυτοί είναι οι νικητές!

Θα πρέπει τελικά να αγοράσετε και να εισαγάγετε όλα όσα έχετε παράξει εσείς, κι αφού δεν έχετε τα χρήματα,  θα πρέπει να δανειστείτε!

Αυτή είναι όλη η ιστορία, ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!!!

 

 

 

 

1999 – 2022

Και το σχέδιο επαναλήφθηκε και με την Ουκρανία, και με τα Σκόπια και με την Ελλάδα… μπορεί ν’ αλλάζει λίγο το σενάριο σε κάθε περίπτωση, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος…

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ…

ΟΙ ΗΠΑ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ…

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ!

Η CIA, ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΜΕΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΑΡΚΕΣ.

Αναρωτιέμαι πόσοι πόλεμοι, πόσες τραγωδίες πόσοι καταστραμμένοι λαοί, πρέπει να πληρώνουν ΤΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΧΙΔΝΩΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ;;;

Πότε θα έρθει επιτέλους η παρέμβαση Του Θεού;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ.1. Δεν είναι οι χιλιάδες νεκροί, τα εκατοντάδες νεκρά παιδιά, η ισοπέδωση της Σερβίας… είναι και το απεμπλουτισμένο ουράνιο από τις βόμβες που σπέρνει όλα αυτά τα χρόνια τον καρκίνο…

Υ.Γ.2. Και φυσικά δεν ξεχνάμε και την Γερμανία… το άντρο της κολάσεως των οβριών ερπετών.

Ομολογία πράκτορα CIA: «Μας έδωσαν εκατομμύρια για να διαλύσουμε την Γιουγκοσλαβία»

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ο πρώην πράκτορας της CIA Robert Baer, και συγγραφέας πολλών βιβλίων,οι οποίες αναδημοσιεύονται κι από τοΒρετανο-Σερβικό Περιοδικό «Britic», που φανερώνουν τα μυστικά των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντον και του Τζόρτζ Μπους, τζούνιορ.

Ομολογία πράκτορα CIA: «Μας έδωσαν εκατομμύρια για να διαλύσουμε την Γιουγκοσλαβία»
Ο Robert Baer: Πληρώσαμε εκατομμύρια δολάρια για να διαλύσουμε τη Γιουγκοσλαβία

Το άρθρο τιτλοφορείται ως:

«Ομολογία πράκτορα CIA: Μας έδωσαν εκατομμύρια για να διαλύσουμε την Γιουγκοσλαβία»

«Ο Robert Baer, ​​πρώην αξιωματούχος της CIA, έχει συντάξει πολλά βιβλία που αποκάλυψαν τα μυστικά τόσο της CIA όσο και των διοικήσεων του Bill Clinton και του George W. Bush.

Για τις αποκαλύψεις του έχει συλληφθεί και κρατηθεί από τις αμερικανικές αρχές πολλές φορές.

Ο Mitt Waspurh, ένας Γερουσιαστής και προσωπικός του φίλος, που είχε μοιραστεί πληροφορίες μαζί του, βρέθηκε δολοφονημένος.

Ως ανώτερος υπάλληλος της CIA, ο Baer εργάστηκε στη Γιουγκοσλαβία κατά την περίοδο 1991-1994 καθώς και στη Μέση Ανατολή.

Έχει συνεργαστεί σε πολλά ντοκιμαντέρ του «National Geographic», κατηγορώντας την διακυβέρνηση του George W. Bush πως διεξήγαγε πόλεμο για το πετρέλαιο.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε ζωντανά στον Καναδά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου πριν από λίγες ημέρες.

Ο Robert Baer προωθεί το βιβλίο του «Τα μυστικά του Λευκού Οίκου» στο Κεμπέκ, όπου μιλήσαμε.

ΗΠΑ - CIA

Σε μια συνέντευξη μιλήσαμε για το ιστορικό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

– Πού και πότε ήταν η πρώτη σας δουλειά στη Γιουγκοσλαβία;

Εφτασα με ελικόπτερο με τρεις πράκτορες. Προσγειωθήκαμε στις 12 Ιανουαρίου 1991 στο Σεράγεβο. Η δουλειά μας ήταν να παρακολουθούμε υποτιθέμενους Σέρβους τρομοκράτες, οι οποίοι αναμενόταν να επιτεθούν στο Σεράγεβο.

– Ποιοι ήταν οι εν λόγω τρομοκράτες και γιατί υποτίθεται ότι θα εκτελούσαν αυτές τις επιθέσεις;

Μας έδωσαν αρχεία για μια ομάδα με την επωνυμία «Ανώτατη Σερβία» που περιγράφει λεπτομερώς σχέδια για τη διεξαγωγή σειράς βομβιστικών επιθέσεων σε βασικά κτίρια στο Σεράγεβο, ως αντίδραση στις επιδιώξεις της Βοσνίας να εγκαταλείψει την ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

– Η ομάδα αυτή υπήρξε ποτέ και τι ακριβώς κάνατε στο Σεράγεβο με εντολή της CIA;

Καμία τέτοια ομάδα δεν υπήρξε ποτέ! Τα Κεντρικά Γραφεία μας είπαν ψέματα.

Η αποστολή μας ήταν να προειδοποιήσουμε και να σκορπίσουμε τον πανικό ανάμεσα στους πολιτικούς της Βοσνίας, απλώς να γεμίσουμε τα κεφάλια τους με την ιδέα ότι οι Σέρβοι θα επιτεθούν.

Αρχικά, πιστέψαμε την ιστορία, αλλά μετά από λίγο αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε: Γιατί ξεσηκώσαμε τόση υστερία όταν ήταν πια φανερό πως τέτοια ομάδα σαφώς δεν υπήρχε;

– Πως και πότε τελείωσε η επιχείρηση; Της είχατε δώσει κι όνομα;

Για μένα τελείωσε μετά από δύο εβδομάδες, όπου προσγειώθηκα στη Σλοβενία, για μια νέα δουλειά.

Η επιχείρηση διήρκεσε ένα μήνα και είχε το όνομα «Istina» («Αλήθεια») αν κι ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό!

– Γιατί πήγες στη Σλοβενία;

Ελαβα οδηγίες ότι η Σλοβενία ​​ήταν έτοιμη να δηλώσει την ανεξαρτησία της.

Μας δόθηκαν χρήματα, λίγα εκατομμύρια δολάρια, για να χρηματοδοτήσουμε διάφορες ΜΚΟ, κόμματα της αντιπολίτευσης και διάφορους πολιτικούς για να προκαλέσουν το μίσος.

– Εχετε άποψη για την προπαγάνδα της CIA και τι σκεφτόντουσαν οι συνάδελφοί σας;

Ομολογία πράκτορα CIA: «Μας έδωσαν εκατομμύρια για να διαλύσουμε την Γιουγκοσλαβία»

Φυσικά, κανείς δεν απορρίπτει μια αποστολή της CIA, ειδικά όταν είμαστε όλοι νευρικοί και επιρρεπείς στην παρανοία!

Πολλοί πράκτορες της CIA και ανώτεροι αξιωματικοί εξαφανίστηκαν απλά επειδή αρνήθηκαν να διεξάγουν προπαγάνδα εναντίον των Σέρβων στη Γιουγκοσλαβία.

Προσωπικά ήμουν συγκλονισμένος από τη δόση των ψεμάτων που εξέθρεφαν οι υπηρεσίες και οι πολιτικοί μας!

Πολλοί πράκτορες της CIA προωθούσαν την προπαγάνδα χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Ο καθένας γνώριζε μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας και μόνο αυτοί που είχαν πλάσει ολόκληρο το σενάριο ήξεραν το υπόβαθρο. Κι αυτοί ήταν οι πολιτικοί.

– Ετσι υπήρχε μόνο προπαγάνδα εναντίον των Σέρβων;

Ναι και όχι. Στόχος της προπαγάνδας ήταν να διαιρέσει τις δημοκρατίες έτσι ώστε να αποσπαστούν από τη μητρική Γιουγκοσλαβία.

Επρεπε να επιλέξουμε έναν αποδιοπομπαίο τράγο που θα κατηγορηθεί για τα πάντα. Κάποιος που θα είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο και τη βία.

Η Σερβία επιλέχθηκε επειδή κατά κάποιον τρόπο είναι ο διάδοχος στη Γιουγκοσλαβία.

– Μπορείτε να κατονομάσετε τους πολιτικούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας που δωροδοκήθηκαν από τη CIA;

Ναι, αν και είναι κάπως λεπτό θέμα.

Κάρατζιτσς
Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς

Ο Στίπε Μέσιτς, ο Φράνκο Τούντμαν, η Αλίτζα Ιζετμπέγκοβιτς, πολλοί σύμβουλοι και μέλη της κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, πληρώθηκαν καθώς και Σέρβοι Στρατηγοί και δημοσιογράφοι κι ακόμη και μερικές στρατιωτικές μονάδες.

Ο Ραντοβάν Κάραζιτς πληρώθηκε για λίγο, αλλά σταμάτησε να δέχεται πληρωμές όταν συνειδητοποίησε ότι θα θυσιαστεί και θα κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Βοσνία. Ήταν σκηνοθεσία της αμερικανικής κυβέρνησης.

– Είπατε πως τα ΜΜΕ ελέγχονται και χρηματοδοτούνται, πώς ακριβώς συνέβη αυτό;

Αυτό που είναι ήδη γνωστό, είναι πως μερικοί πράκτορες της CIA ήταν υπεύθυνοι για τη σύνταξη της επίσημης δήλωσης που οι εκφωνητές διαβάζουν στις ειδήσεις.

Φυσικά οι παρουσιαστές ειδήσεων δεν το γνώριζαν, έπαιρναν τα νέα από το αφεντικό τους κι αυτός από τον άνθρωπό μας.

Ο καθένας είχε την ίδια αποστολή: Να εξαπλωθεί το μίσος, ο εθνικισμός κι οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων μέσω της τηλεόρασης.

– Όλοι γνωρίζουμε τα γεγονότα στη Σρεμπρένιτσα, μπορείτε να πείτε κάτι για αυτό;

Το 1992 βρισκόμουν ξανά στη Βοσνία, αλλά αυτή τη φορά έπρεπε να εκπαιδεύσουμε στρατιωτικές μονάδες που θα εκπροσωπούσαν τη Βοσνία, ένα νέο κράτος που μόλις είχε ανακηρύξει ανεξαρτησία.

Η Σρεμπρένιτσα είναι μια υπερβολική ιστορία και δυστυχώς πολλοί άνθρωποι χειραγωγούνται.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι ο ίδιος με τον αριθμό των Σέρβων κι άλλων δολοφονημένων, αλλά η Σρεμπρένιτσα είναι το πολιτικό μάρκετινγκ.

Ομολογία πράκτορα CIA: «Μας έδωσαν εκατομμύρια για να διαλύσουμε την Γιουγκοσλαβία»

Ο προϊστάμενός μου, ο οποίος ήταν πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ, τόνιζε επανειλημμένα ότι κάποια μορφή βίας θα συνέβαινε στη Βοσνία.

Ενα μήνα πριν από τη φερόμενη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα, μου είπε ότι η πόλη θα ήταν η πρώτη είδηση ​​σε όλο τον κόσμο και μας διέταξε να καλέσουμε τα ΜΜΕ.

Οταν ρώτησα γιατί, μου είπε: «θα δεις».

Ο νέος βοσνιακός στρατός πήρε την εντολή να επιτεθεί σε σπίτια και πολίτες.

Αυτοί φυσικά ήταν πολίτες της Σρεμπρένιτσα. Την ίδια στιγμή, οι Σέρβοι επιτέθηκαν από την άλλη πλευρά. Μάλλον κάποιος τους είχε πληρώσει για να τους υποκινήσει!

– Τότε ποιος είναι ο ένοχος της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα;

Για τη Σρεμπρένιτσα πρέπει να κατηγορηθούν οι Βόσνιοι, οι Σέρβοι κι οι Αμερικανοί! Δηλαδή εμείς! Αλλά στην πραγματικότητα έχουν κατηγορηθεί για όλα οι Σέρβοι.

Δυστυχώς, πολλά από τα θύματα που θάφτηκαν ως μουσουλμάνοι ήταν Σέρβοι και άλλες εθνότητες.

Πριν από μερικά χρόνια ένας φίλος μου, πρώην πράκτορας της CIA και τώρα στο ΔΝΤ, είπε ότι:

«Η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν το προϊόν συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και πολιτικών στη Βοσνία».

Η Σρεμπρένιτσα θυσιάστηκε για να δώσει στις ΗΠΑ το άλλοθι να επιτεθούν στους Σέρβους για τα υποτιθέμενα εγκλήματά τους.

– Τελικά γιατί η κυβέρνησή σας ήθελε να διαλυθεί Γιουγκοσλαβία;

Είναι πολύ σαφές πως οι άνθρωποι που ενθάρρυναν τον πόλεμο και υπαγόρευσαν τους όρους της ειρήνης διαθέτουν σήμερα τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διάφορα ορυκτά κι άλλους παρόμοιους πόρους!

Απλά σας έκαναν σκλάβους τους, οι λαοί σας δουλεύουν για το τίποτα κι ότι παράγουν το καρπώνεται η Γερμανία κι η Αμερική…

Αυτοί είναι οι νικητές!

Γιουγκοσλαβία

Θα πρέπει τελικά να αγοράσετε και να εισαγάγετε όλα όσα έχετε παράξει εσείς, κι αφού δεν έχετε τα χρήματα,  θα πρέπει να δανειστείτε!

Αυτή είναι όλη η ιστορία με το σύνολο των χωρών των Βαλκανίων!

 

– Δεν ήσασταν ποτέ στο Κόσσοβο ως πράκτορας της CIA. Αισθανθήκατε όμως κάποια πίεση από την Αμερική;

Το Κοσσυφοπέδιο πάρθηκε για δύο λόγους:

Πρώτον, λόγω των φυσικών του πόρων και δεύτερον, το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ! Στην καρδιά της Ευρώπης είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους.

 

– Έχετε ένα μήνυμα προς τον λαό της πρώην Γιουγκοσλαβίας;

Ξεχάστε το παρελθόν, ήταν σκηνοθετημένο και ψευδές. Σας χειραγώγησαν, πήραν αυτό που ήθελαν κι είναι ηλίθιο που ακόμα μισείτε ο ένας τον άλλο.

Πρέπει να δείξετε ότι είστε ισχυρότεροι κι ότι έχετε συνειδητοποιήσει ποιος το έχει προκαλέσει αυτό!

Σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχω εδώ και καιρό αποκαλύψει τα μυστικά της CIA και του Λευκού Οίκου!»

Πηγή: Web-Tribune.com

Μετάφραση: Ροβεσπιέρος

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 409


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα