«700.000 Έλληνες δεν έχουν να φάνε»! Το λέει επισήμως η ΕΛΣΤΑΤ...

«700.000 Έλληνες δεν έχουν να φάνε»! Το λέει επισήμως η ΕΛΣΤΑΤ...

21 Ιουνίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:379
Μοίρασέ το

 

Αυτή είναι η «ισχυρή» Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ανεπάρκεια τροφής λόγω έλλειψης χρημάτων

 

Συνέχισε να πληρώνεις ΦΟΡΟΥΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ, συνέχισε να πληρώνεις τα GOLDEN BOYS  της ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ, συνέχισε να πληρώνεις ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ,  και τα θαλασσοδάνεια των πολιτικών, και ότι μείνει στο τέλος, θα είναι  ίσα για λίγα γιαουρτάκια…

Και θα γίνεις ένα  πολύ καλό χώμα στο νεκροταφείο των ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

ΕΛΣΤΑΤ: «700.000 Έλληνες δεν έχουν να φάνε»! – Αυτή είναι η «ισχυρή» Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

 

Περίπου 700.000 Έλληνες το 2023 αντιμετώπισαν το πρόβλημα της ανεπάρκειας τροφής, με άλλα λόγια πεινούσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταρρίπτοντας έτσι με τον πιο «θορυβώδη» τρόπο, το αφήγημα της κυβέρνησης περί «ακμάζουσας» ελληνικής οικονομίας.

Mία ανεπάρκεια τροφής που οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων και στις συνεχώς αυξανόμενες τιμές των τροφίμων αφού η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτε για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας έτους 2023, το 6,5% του πληθυσμού δήλωσε ότι αντιμετώπισε μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, ενώ το 1,4% του πληθυσμού δήλωσε ότι αντιμετώπισε μόνο σοβαρή ανεπάρκεια τροφής (σύμφωνα με την παγκόσμια τυπική κλίμακα ανεπάρκειας τροφής – FIES).

Τα ποσοστά για τη μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής κατά τα προηγούμενα έτη ήταν 6,6% το 2022, 6,0% το 2021, 6,1% το 2020 και 8,0% το 2019, ενώ για τη σοβαρή ανεπάρκεια τροφής την περίοδο 2019-2022 το ποσοστό ανήλθε στο 1,5%, εκτός του έτους 2020 που ήταν 1,6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίοδος αναφοράς εισοδήματος ήταν το 2022.

Έκτοτε ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί όπως και τα επιτόκια. Κατά συνέπεια υπάρχει ανησυχία ότι τα επόμενα στοιχεία σχετικά με την ανεπάρκεια τροφής θα είναι επιδεινωμένα.

Από τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει επίσης ότι ένα νοικοκυριό θεωρείται ότι έχει μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής όταν τουλάχιστον ένα μέλος του νοικοκυριού δήλωσε, κατά τη διάρκεια των 12 προηγούμενων μηνών πριν τη διενέργεια της έρευνας, ότι αναγκάστηκε να παραλείψει ένα γεύμα, έφαγε λιγότερο από όσο θεωρούσε ότι είχε ανάγκη, έμεινε χωρίς τροφή, πεινούσε αλλά δεν έφαγε, πέρασε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς τροφή, λόγω έλλειψης χρημάτων ή άλλων πόρων.

Ένα νοικοκυριό θεωρείται ότι έχει σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, όταν τουλάχιστον ένα μέλος του νοικοκυριού δήλωσε, κατά τη διάρκεια των 12 προηγούμενων μηνών πριν τη διενέργεια της έρευνας, ότι πέρασε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς τροφή λόγω έλλειψης χρημάτων ή άλλων πόρων.

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 379


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα