Eίναι επίσημο: Η Τουρκία έκλεισε τα Στενά στα ρωσικά πλοία -Υπό ναυτικό αποκλεισμό ο ρωσικός Στόλος

Eίναι επίσημο: Η Τουρκία έκλεισε τα Στενά στα ρωσικά πλοία -Υπό ναυτικό αποκλεισμό ο ρωσικός Στόλος

28 Φεβρουαρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:601
Μοίρασέ το

Δεν μπορούν να εισέλθουν στη Μ. Θάλασσα ούτε τα πλοία των ΗΠΑ

Ταγίπ Ερντογάν: “Η Τουρκία είναι μια χώρα που θέλει ειρήνη στην περιοχή της. Αυτή τη στάση έχουμε επιδείξει παντού.”

Κατά πρώτον να μην ξεχνάμε πως και ο Ερντογάν είναι … εβραϊκής καταγωγής… συντάσσεται με το ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ…

Είναι δε αστείος ο ισχυρισμός του περί ειρήνης στην περιοχή της Τουρκίας…

Μιλάει ο δυνάστης της Κύπρου και αυτός που έχει μετατρέψει το Αιγαίο, σε … μπάτε σκύλοι αλέστε… και διεκδικεί ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ…

Η απόφασή του να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου, κρύβει … ανταλλάγματα κάτω από το τραπέζι.

Υποθέτω πως δεν χρειάζεται να εξηγήσω τι ανταλλάγματα μπορεί να έχει ζητήσει και τι μπορεί να σημαίνουν αυτά για την Πατρίδα μας…

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Στο κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου, εφαρμόζοντας τη συνθήκη του Μοντρέ, προχωρά η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αυτό σημαίνει ότι τα ρωσικά πλοία δεν μπορούν πλέον να εξέλθουν από τη Μαύρη Θάλασσα προς τη Μεσόγειο και άρα βρίσκονται υπό ναυτικό αποκλεισμό.

Επιπλέον δεν μπορούν να εισέλθουν στην Μαύρη Θάλασσα τα πλοία μη παράκτιων χωρών πχ των ΗΠΑ.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμή πολεμικό πλοίο που έχει περάσει από τα στενά, ενώ πριν την δήλωσή του είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

«Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποιο αίτημα διέλευσης από τα Στενά. Στο περιβάλλον σύγκρουσης ειδοποιήσαμε όλες τις παράκτιες και μη παράκτιες χώρες να μην κάνουν διέλευση των πολεμικών τους πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει οποιοδήποτε αίτημα. Εφαρμόζουμε τις διατάξεις της Συνθήκης του Μοντρέ και θα το κάνουμε από εδώ και πέρα”

Μέχρι τώρα οι Ρώσοι ρωτούσαν αν θα εφαρμόσουμε το Σύμβαση του Μοντρέ αν χρειαστεί. Τους λέγαμε ότι θα ακολουθούσαμε αυστηρά τη συμφωνία”.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε πως “εάν η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο, έχει την αρμοδιότητα να μην επιτρέψει τη διέλευση πλοίων των χωρών που είναι συμβαλλόμενα στον πόλεμο.

Εάν το πολεμικό πλοίο επιστρέφει στη βάση του στη Μαύρη Θάλασσα, η διέλευση δεν εμποδίζεται. Εφαρμόζουμε τις διατάξεις του Μοντρέ. Προειδοποιήσαμε όλες τις χώρες, παράκτιες και μη, για το θέμα της μη διέλευσης πλοίων από τα Στενά”.

————————————————————–

Προς κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου δείχνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία. 

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν το είπε ακόμη ξεκάθαρα όμως το υπαινίχθηκε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του κάνοντας λόγο γιαενεργοποίηση της Συνθήκης του Μοντρέ” προσθέτοντάς πως “αυτό θα γίνει για λόγους αποκλιμάκωσης”

Είναι φανερό ότι ο Ερντογάν ακόμη και τώρα προσπαθεί ακόμη να κρατήσει ισορροπία ανάμεσα στην Ρωσία και το ΝΑΤΟ. Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία δεν θέλει να βρίσκεται στο ρωσικό στόχαστρο.

Eρντογάν: Δεν θα εγκαταλείψω την Ουκρανία αλλά ούτε και την Ρωσία

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε σήμερα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία ή την Ουκρανία, εν μέσω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα εφαρμόσει τη Συνθήκη του Μοντρέ για τη διέλευση από τα Στενά για να αποτρέψει μια κλιμάκωση του πολέμου.

Όπως ανέφερε χτες το WarNews247, Τούρκοι αξιωματούχοι άλλαξαν τακτική χαρακτηρίζοντας πλέον ως “πόλεμο στην Μαύρη Θάλασσα”  την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Άγκυρα να επικαλεστεί τα άρθρα της Συνθήκης του Μοντρέ 1936 που περιορίζει τη διέλευση ορισμένων ρωσικών πλοίων από τα τουρκικά Στενά. δεσμούς και με τις δύο χώρες.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Μπαράζ δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων: Η Τουρκία θα κλείσει τα Στενά στον ρωσικό Στόλο!

Δηλώσεις Ερντογάν

Μιλώντας μετά μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν επέκρινε την «αναποφάσιστη», όπως τη χαρακτήρισε, στάση των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών δυνάμεων στην εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η προσέγγιση ήταν ένδειξη αποτυχίας της διεθνούς τάξης.

Συμπλήρωσε πως η Τουρκία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις δεσμεύσεις της προς τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένου των χωρών του ΝΑΤΟ, αλλά ότι επίσης δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στα «εθνικά συμφέροντα» στην περιοχή της.

Επανέλαβε ότι κρίνει απαράδεκτη τη ρωσική εισβολή.

“Θα χρησιμοποιήσω την εξουσία στα Στενά”

«Aποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την εξουσία που δίνει στη χώρα μας η Συνθήκη του Μοντρέ με τρόπο που θα αποτρέψει την κλιμάκωση της κρίσης» ανέφερε ο Ερντογάν και κατηγόρησε τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Είμαστε υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας, της πολιτικής ακεραιότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Θεωρούμε απαράδεκτη την επίθεση της Ρωσίας και εκτιμούμε τον αγώνα του ουκρανικού λαού».

Δήλωσε παράλληλα ότι είναι θλιμμένος από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά επισήμως τον όρο πόλεμος που σηματοδοτεί την αλλαγή στάσης της Τουρκίας.

“Μέχρι σήμερα, 5 χιλιάδες πολίτες μας έχουν εγκαταλείψει το έδαφος της Ουκρανίας και έχουν περάσει στη χώρα μας και σε άλλες χώρες. Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες εκκένωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της στο πλαίσιο των θεσμών και των συμμαχιών, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Εθνών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μέχρι σήμερα.

Φυσικά, η απόφαση δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά δεν θα παραμελήσουμε τις περιφερειακές και παγκόσμιες ισορροπίες.

Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα ξεπεράσουμε με ασφάλεια την κρίση στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, όπως όλες οι πρόσφατες προκλήσεις στη χώρα μας.

Η Τουρκία είναι μια χώρα που θέλει ειρήνη στην περιοχή της. Αυτή τη στάση έχουμε επιδείξει παντού. Στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, συμβουλεύσαμε την Ουκρανία και τη Ρωσία να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω διαλόγου.

Και πάλι σε αυτή τη διαδικασία, θέσαμε σε δράση την πολύπλευρη διπλωματία μας για να διασφαλίσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Λυπούμαστε πραγματικά που φτάσαμε εδώ.

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την άποψη της χώρας μας για το θέμα σε κάθε πλατφόρμα, ειδικά στο ΝΑΤΟ.”

 

 

Πηγή

Προβολές : 601


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα