FBI Insider: Η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης ήταν «εσωτερική δουλειά» για να επιτεθεί σε κρίσιμη υποδομή των ΗΠΑ

FBI Insider: Η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης ήταν «εσωτερική δουλειά» για να επιτεθεί σε κρίσιμη υποδομή των ΗΠΑ

27 Μαρτίου, 2024 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:868
Μοίρασέ το

 

 

Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να επιμένει ότι η Αμερική δεν δέχεται επίθεση, πολλαπλοί πράκτορες πληροφοριών επιβεβαίωσαν ότι η κατάρρευση της γέφυρας Φράνσις Σκοτ ​​Κι στη Βαλτιμόρη ήταν μια «λαμπρή στρατηγική επίθεση» που στόχευε κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ σε ένα εκλογικό έτος.

Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να επιμένει ότι η Αμερική δεν δέχεται επίθεση, πολλαπλοί πράκτορες πληροφοριών επιβεβαίωσαν ότι η κατάρρευση της γέφυρας Φράνσις Σκοτ ​​Κι στη Βαλτιμόρη ήταν μια «λαμπρή στρατηγική επίθεση» που στόχευε κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ σε ένα εκλογικό έτος.

 

Σύμφωνα με μια αταξινόμητη αναφορά από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του DHS, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «έχασε την πρόωση» πριν χτυπήσει στη γέφυρα. Ωστόσο, τα πλάνα που καταγράφηκαν επί τόπου υποδηλώνουν ότι το πλοίο κατευθύνθηκε σκόπιμα στη δομή.

«Μπορούμε να πάρουμε την ιδέα ότι αυτή [η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης] ήταν μια τρομοκρατική επίθεση από το τραπέζι… και απολύτως δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό»,  είπε ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τραμπ (και απόστρατος αντιστράτηγος) Μάικλ Φλιν στον Άλεξ Τζόουνς σε μια διαδικτυακή συνέντευξη. . 

 

Ο Flynn αποκάλεσε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που χτύπησε τη γέφυρα μιλίων γέφυρα μήκους 1,6 μιλίων στο λιμάνι της Βαλτιμόρης εκδήλωση «μαύρου κύκνου» .

Ωστόσο, πολλές πηγές πληροφοριών είπαν στην ερευνητική ρεπόρτερ Lara Logan ότι επρόκειτο για μια «απολύτως λαμπρή στρατηγική επίθεση» σε κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ –πιθανότατα στον κυβερνοχώρο– και οι υπηρεσίες πληροφοριών μας το γνωρίζουν.

Με όρους πληροφοριακού πολέμου, οι τρομοκράτες μόλις χώρισαν τις ΗΠΑ κατά μήκος της γραμμής Mason Dixon ακριβώς όπως ο Εμφύλιος Πόλεμος.

Via Lara Logan : Μην κάνετε λάθος, αυτή ήταν μια εξαιρετική επίθεση από άποψη σχεδιασμού, χρόνου και εκτέλεσης.

Τα δύο κρίσιμα στοιχεία σε αυτή τη γέφυρα είναι οι δύο φέροντες πυλώνες σε κάθε άκρο, πιο κοντά στην ακτή. Είναι μεγαλύτερα, παχύτερα και βαθύτερα από οτιδήποτε άλλο. Αυτά είναι τα σημεία αγκύρωσης και ήξεραν ότι το χτύπημα ενός από τα δύο θα ήταν θανατηφόρα πληγή για την ακεραιότητα της γέφυρας.

 

Μισό μίλι γέφυρας πέρασε στο ποτάμι – πιθανότατα θα πρέπει να χτίσετε μια νέα. Προκάλεσε επίσης τόση μεγάλη ζημιά στη δομική ακεραιότητα του κάτω μέρους από σκυρόδεμα που δεν μπορείτε να δείτε και δεν θα το ξέρετε μέχρι να διαλυθούν τα συντρίμμια. Η δομική καταστροφή είναι πιθανή απόλυτη.

Επίθεση απόλυτα στοχευμένη.

Ο δεύτερος πιο πολυσύχναστος στρατηγικός δρόμος στο έθνος για επικίνδυνα υλικά είναι τώρα σε λειτουργία εδώ και 4-5 χρόνια – πόσος χρόνος λένε ότι θα χρειαστεί για να ανακάμψει. Η γέφυρα κατασκευάστηκε ειδικά για να μετακινεί επικίνδυνα υλικά –καύσιμα, ντίζελ, αέριο προπάνιο, άζωτο, πολύ εύφλεκτα υλικά, χημικά και μεγάλου μεγέθους φορτία που δεν χωρούν στις σήραγγες– αυτή η αλυσίδα εφοδιασμού έχει πλέον ακρωτηριαστεί.

«Έχουν βρει πώς να μας ρίξουν κάτω. Όσο μείνετε μακριά από τα δόντια του στρατού των ΗΠΑ, μπορείτε να ξεχωρίσετε τις ΗΠΑ. Είμαστε αλαζονικοί και αδαείς – θανατηφόρος συνδυασμός. Ο Ομπάμα είπε ότι θα άλλαζαν ριζικά την Αμερική και το έκαναν. Είμαστε σε μια βόλτα ελεύθερης πτώσης σε ένα τρενάκι λούνα παρκ αυτή τη στιγμή – χωρίς φρένα – απλώς ανεβάζουμε ταχύτητα.”

Το βίντεο δείχνει ότι το φορτηγό πλοίο δεν μπήκε ποτέ στη λωρίδα προσέγγισης στο κανάλι. Πρέπει να είσαι στο κανάλι πριν μπεις σε αυτή τη στροφή.

Η τοποθεσία ήταν ακριβής/σκόπιμη: επιλέξτε μια στροφή στο ποτάμι όπου πρέπει να επιβραδύνετε και να αφοσιωθείτε – μόλις αφοσιωθείτε σε αυτήν την περιοχή, δεν υπάρχει αρκετός χώρος για ελιγμούς. Θα έπρεπε να είχε έναν πιλότο στο λιμάνι για να πιλοτάρει το σκάφος. Δεν πρέπει να διασχίσετε κανένα εμπόδιο χωρίς τον πιλότο του λιμανιού.

Επέλεξαν μια πανσέληνο ώστε να έχουν τη μέγιστη παλιρροιακή μετατόπιση – άνοδο και πτώση. Γρήγορη ροή σε αυτό το ποτάμι μια κανονική μέρα και είχε πολύ βροχή πρόσφατα, οπότε το νερό κινούνταν ήδη με καλό ρυθμό. Χτυπήστε το με αρκετή κινητική ενέργεια για να χτυπήσετε τον φέροντα πυλώνα κάτω από τον αυτοκινητόδρομο – κάτι που εξασθενεί θανάσιμα το άνοιγμα και στη συνέχεια το 50 τοις εκατό της γέφυρας έπεσε στο νερό.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες όταν το κοιτάς – έτσι διδάσκεις στους ανθρώπους πώς να κάνουν αυτού του είδους την επίθεση και υπάρχουν τόσο λίγοι άνθρωποι στο σύστημα που το γνωρίζουν αυτό. Έχουμε μια ομάδα Junior πανεπιστημίου στο γήπεδο.

Όταν πνιγείτε από τη Βαλτιμόρη, έχετε κόψει στη μέση τον κύριο επικίνδυνο διάδρομο βορρά-νότου (I95). Τώρα πρέπει να γυρίσετε την πόλη – ή να πάτε κάπου αλλού. Για να μετακινήσετε μέρος αυτού του φορτίου μέσα από τη σήραγγα, μπορεί να μπορέσετε να λάβετε άδεια, αλλά αυτά αργούν να λάβουν και απαιτούν ένα σύστημα συνοδείας που είναι ακριβό και πρέπει να γίνεται τη νύχτα.

Για κάθε $100 δολάρια που πηγαίνουν στην πόλη, $12 προέρχονται από τη ναυτιλία. Αυτό θα ακρωτηριάσει την πόλη της Βαλτιμόρης σε μια εποχή που δεν έχουν τους πόρους να ανακάμψουν.

Μπάξτερ Ντμίτρι

Μπάξτερ Ντμίτρι

Ο Baxter Dmitry είναι συγγραφέας στο The People’s Voice. Καλύπτει την πολιτική, τις επιχειρήσεις και την ψυχαγωγία. Μιλώντας την αλήθεια στην εξουσία από τότε που έμαθε να μιλάει, ο Baxter έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 80 χώρες και έχει κερδίσει επιχειρήματα σε κάθε μία. Ζήστε χωρίς φόβο.
Email: [email protected]

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 868


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα