Gonzalo Lira – Η Ρωσία θα προσαρτήσει τμήμα της Ουκρανίας

Gonzalo Lira – Η Ρωσία θα προσαρτήσει τμήμα της Ουκρανίας

27 Απριλίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:508
Μοίρασέ το

 

Στο τέλος, αυτός θα είναι ο χάρτης που θα παραμείνει — μια πικρή εικόνα για το μέλλον της Ουκρανίας.

Η Ρωσία θα ρίξει δισεκατομμύρια στη νεοαποκτηθείσα επικράτειά της. Θα ευημερήσει και θα ανθίσει.

Αλλά το κρατίδιο-απομεινάρι της Ουκρανίας θα παραμείνει φτωχό, κατεστραμμένο, ξεχασμένο.

Μια τραγωδία.

 

Gonzalo Lira – Η Ρωσία θα προσαρτήσει τμήμα της Ουκρανίας

(ο μελλοντικός χάρτης της Ουκρανίας)

 

Μετάφραση blümlifee

“Οι Ρώσοι σκοπεύουν να κατακτήσουν και να προσαρτήσουν οριστικά όλα τα νότια και ανατολικά της Ουκρανίας.
Η συνολική οικονομική και πολιτική ρήξη της Δύσης με τη Ρωσία σημαίνει ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Και έχουν πολλά να κερδίσουν:
Το Donbas είναι πλούσιο σε μεταλλεύματα, τα πραγματικά παραγωγικά χωράφια της Ουκρανίαςβρίσκονται στα ανατολικά και νότια, το Χάρκοβο είναι μια μεγάλη βιομηχανική πόλη, η Αζοφική Θάλασσα έχει αμύθητα αποθέματα φυσικού αερίου.”

Πηγή – Moon of Alabama

από τον Gonzalo Lira (26 Απριλίου)
(henrymakow.com)

Μια σύντομη ανακεφαλαίωση για εκείνους που δεν έχουν παρακολουθήσει τί συμβαίνει στην Ουκρανία αλλά θέλουν να καταλάβουν:

24/02: Οι Ρώσοι εισέβαλαν από τα νότια, νοτιοανατολικά, ανατολικά και βόρεια, σε μια εκστρατεία ασντραπή. Οι Ρώσοι εισέβαλαν με 190.000 στρατιώτες–έναντι 250.000 στρατευμάτων μάχης από την Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις τοποθέτησαν 30.000 στρατιώτες κοντά στο Κίεβο – που δεν ήταν αρκετά κοντά για να καταλάβουν την πόλη – αλλά αρκετά για να καθηλώσουν περίπου 100.000 υπερασπιστές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης αρκετούς άξονες επίθεσης, με ενισχύσεις σε ετοιμότητα (συμπεριλαμβανομένης της γνωστής στήλης με τανκς μήκους 40 χιλιομέτρων), για να βολιδοσκοπήσουν πού μπορεί να χρειαστούν.

Αποφασιστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός, ότι η επίθεση των Ρώσων σε πολλούς άξονες πρόλαβε μια επικείμενη ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ πολεμική ενέργεια. Οι ουκρανικές δυνάμεις επρόκειτο να εισβάλουν στο Ντονμπάς. Αυτό ήταν το άμεσο κίνητρο για την εισβολή της Ρωσίας: Να τους νικήσουν και να καταστρέψουν την επικείμενη εισβολή της Ουκρανίας — πράγμα που έκαναν.

Επίσης, με τις επιθέσεις από βορρά και νότο, οι Ρώσοι διέκοψαν την αλυσίδα εφοδιασμού όπλων από το ΝΑΤΟ. Αν οι ρωσικές δυνάμεις είχαν επιτεθεί μόνο στα ανατολικά για να αποτρέψουν την εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς, θα υπήρχε ένας ανοιχτός διάδρομος για ανεφοδιασμό από τη Δύση. Απειλώντας το Κίεβο σταμάτησε.

Έτσι, ο κύριος στρατός των ουκρανικών δυνάμεων έμεινε αποκλεισμένος στην ανατολική Ουκρανία, με την υπόλοιπη Ουκρανία, με τις υπόλοιπες ουκρανικές δυνάμεις απομονωμένες και καθηλωμένες — χωρίς εύκολο ανεφοδιασμό από τη Δύση. Στη συνέχεια, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να χτυπούν τις συνδέσεις διοίκησης/ελέγχου και ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων, απομονώνοντας και ακινητοποιώντας τις περαιτέρω.

Σύντομα οι Ρώσοι ονομαστικά έλεγχαν ουκρανικό έδαφος στο μέγεθος του Ηνωμένου Βασιλείου — ωστόσο, επρόκειτο για έναν αδύναμο έλεγχο. Περισσότερο, το νότιο τμήμα της Ουκρανίας βρισκόταν στα χέρια της Ρωσίας. Οι ουκρανικές δυνάμεις γύρω από τη Χερσώνα απλώς διασκορπίστηκαν. Η Μαριούπολη έγινε σαφές πεδίο μάχης, όπως και το Ντονμπάς.

Αυτό που ήθελαν αρχικά οι Ρώσοι ήταν:
– Να βραχυκυκλώσουν την επικείμενη εισβολή στο Ντονμπάς – πράγμα που έκαναν.
– Να τρομάξουν το καθεστώς Ζελένσκι ώστε να διαπραγματευτεί μια πολιτική διευθέτηση – κάτι που δεν κατάφεραν.

Glira.jpg

(φωτό του G. Lira: Ο G. Lira έχει τα κότσια να συνεχίζει να λέει την αλήθεια αφότου κρατήθηκε από Ουκρανούς μπάτσους)

Το Κίεβο δεν είχε καμία πρόθεση να διαπραγματευτεί μια κατάπαυση του πυρός λόγω των εντολών που τους δόθηκαν από την Ουάσιγκτον: “Πολεμήστε τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό!”.

Επίσης, τα νεοναζί καθάρματα γύρω από τον Ζελένσκι τον απείλησαν σε περίπτωση που διαπραγματευόταν και παραδινόταν, επειδή είναι τρομοκρατημένοι με τους Ρώσους.

Έτσι ο Ζελένσκι ξεκίνησε μια τεράστια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων και προπαγάνδας, κυρίως για να παρακινήσει τις ουκρανικές δυνάμεις να πολεμήσουν μέχρι θανάτου. Δημιουργήθηκαν μύθοι (Φάντασμα του Κιέβου), ψευδείς σημαίες (Bucha, Kramatorsk) ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πουλούσαν στο κοινό ανηλεώς ατελείωτες ιστορίες.

Οι Ρώσοι συνέχισαν να διαπραγματεύονται και να προσπαθούν να ΜΗΝ καταστρέψουν τις υποδομές της Ουκρανίας. Στην πραγματικότητα, στην αρχή προσπαθούσαν ακόμη και να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες από πλευράς των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Τα στοιχεία για αυτό είναι συντριπτικά: Η ρωσικές δυνάμεις ΔΕΝ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΙΣ ΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ – νερό, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, συγκοινωνίες. Δεν χτύπησαν στρατώνες των ουκρανικών δυνάμεων, κέντρα διοίκησης, κυβερνητικά κτήρια κ.λπ.

Η αρχική προτεραιότητα των Ρώσων ήταν μια *διαπραγματευτική διευθέτηση*. Αλλά στα τέλη Μαρτίου, συνειδητοποίησαν ότι αυτό ήταν αδύνατο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Κίεβο. Δεν είχε νόημα να τοποθετούν τους άνδρες τους κοντά στην πόλη όταν δεν έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν – να ασκήσουν δηλαδή πολιτική πίεση στο καθεστώς Ζελένσκι να διαπραγματευτεί. Η αποχώρηση αυτή αξιώθηκε ως “νίκη” στη “μάχη του Κιέβου”! lmao

Ξεκινώντας στα τέλη Μαρτίου, οι Ρώσοι αποσύρθηκαν και ενίσχυσαν τον έλεγχό τους στην περιοχή που είχαν καταλάβει, παραχωρώντας στις ουκρανικές δυνάμεςι περιοχές που είτε ήταν άσκοπο είτε δυνητικά πολύ δαπανηρό να ελέγξουν. Η ουκρανική μηχανή προπαγάνδας, ωστόσο, αποκάλεσε όλες αυτές τις ανατροπές “νίκες”.

Υπήρχε ακόμα μια αχτίδα ελπίδας ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει με μια διευθέτηση κατόπιν διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό έληξε στις αρχές Απριλίου. Μετά τις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης στις 30/3, η ουκρανική πλευρά αποφάσισε προσωρινά να προχωρήσει σε κάποιους συμβιβασμούς, αλλά εντός μιας εβδομάδας αποκήρυξε δημόσια εκείνες τις παραχωρήσεις.

Τότε ήταν που οι Ρώσοι συνειδητοποίησαν ότι το καθεστώς Ζελένσκι ήταν ανίκανο για συμφωνία: οι αφέντες τους στην Ουάσιγκτον, η Βικτόρια Νούλαντ και ο Άντονι Μπλίνκεν ειδικότερα, δεν θα επέτρεπαν μια ειρήνη. Θέλουν αυτός ο πόλεμος να εξουθενώσει τη Ρωσία. Είναι ένας κλασικός πόλεμος αντιπροσώπων και η Ουκρανία θα πληρώσει το τίμημα.

Κάτι άλλο που συνειδητοποίησαν οι Ρώσοι: Οι κυρώσεις. Πόνεσαν, ωστόσο η Ρωσία απέκρουσε με αξιοσημείωτη ταχύτητα. Δεν πόνεσαν τόσο πολύ.

Αλλά η κλοπή των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας από τη Δύση πλήγωσε – και πολύ μάλιστα.

Οι Ρώσοι συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονταν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Δύση και δεδομένου ότι τα συναλλαγματικά τους αποθέματα χάθηκαν για πάντα (πιθανόν να λεηλατηθούν από διεφθαρμένους δυτικούς πολιτικούς), οι ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ. ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, Η ΔΥΣΗ ΕΧΑΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

Αυτό σφράγισε τη μοίρα της Ουκρανίας: Οι Ρώσοι δεν έχουν πλέον κανένα κίνητρο να εγκαταλείψουν αυτό που έχουν κατακτήσει. Τους έχει κοστίσει πάρα πολύ από άποψη ανδρών και θησαυρού. Και ξέρουν ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν μια κατάπαυση του πυρός. Το καθεστώς Ζελένσκι απλώς και πάλι δεν θα το τηρήσει.

Που σημαίνει: Οι Ρώσοι σκοπεύουν να κατακτήσουν και να προσαρτήσουν οριστικά όλη τη νότια και ανατολική Ουκρανία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η στρατηγική τους στο πεδίο της μάχης έχει αλλάξει δραματικά: Τώρα πραγματοποιούν μια αργή, μεθοδική φθορά και καταστροφή των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο πόλεμος τις πρώτες 30 ημέρες χαρακτηρίστηκε από ταχύτητα, αντιπερισπασμούς, ονομαστική κατάληψη τεράστιων τμημάτων του εδάφους της Ουκρανίας, με στόχο να πιέσει το καθεστώς Ζελένσκι σε μια διευθέτηση κατόπιν διαπραγματεύσεων. Αλλά η συνολική οικονομική και πολιτική ρήξη της Δύσης με τη Ρωσία σημαίνει ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Και έχουν πολλά να κερδίσουν: Το Ντόνμπας είναι πλούσιο σε ορυκτά, οι πραγματικά παραγωγικές γεωργικές εκτάσεις της Ουκρανίας βρίσκονται στα ανατολικά και νότια, το Χάρκοβο είναι μια μεγάλη βιομηχανική πόλη, η Θάλασσα του Azov διαθέτει ανυπολόγιστα αποθέματα φυσικού αερίου.

Και επιπλέον – ο κόσμος τους αγαπά. Γιατί να εγκαταλείψουν τώρα οι Ρώσοι αυτό το βραβείο που κέρδισαν με κόπο;

Και έχουν * κερδίσει – μην γελιέστε. Ρωτήστε οποιονδήποτε στρατιωτικό που δεν είναι γουρούνι του συστήματος, και θα σας πει: Δεν υπάρχει τρόπος για τις ουκρανικές δυνάμεις να ανακτήσουν την χώρα τους. Δεν έχουν τεθωρακισμένα, δεν έχουν αεράμυνα, δεν έχουν καύσιμα, δεν έχουν επικοινωνίες – τελείωσε.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!!, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΘΑΡΡΑΛΕΑ – ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΝΕΑ, ΜΕ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΡΟΠΟ – ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ.

Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.

Και στο τέλος, αυτός θα είναι ο χάρτης που θα παραμείνει — μια πικρή εικόνα για το μέλλον της Ουκρανίας.

Η Ρωσία θα ρίξει δισεκατομμύρια στη νεοαποκτηθείσα επικράτειά της. Θα ευημερήσει και θα ανθίσει.

Αλλά το κρατίδιο-απομεινάρι της Ουκρανίας θα παραμείνει φτωχό, κατεστραμμένο, ξεχασμένο.

Μια τραγωδία.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 508


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα