H αντίστροφη μέτρηση για το μακελειό

H αντίστροφη μέτρηση για το μακελειό

12 Απριλίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:704
Μοίρασέ το

 

 Το Ιράν «ζυγίζει» την επίθεση, έτοιμο για ολοκληρωτικό πόλεμο το Ισραήλ και ο ρόλος της CIA

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Ayatollah Ali Khamenei υποστήριξε πως το Ισραήλ πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί για το έγκλημα που διέπραξε στη Δαμασκό της Συρίας αναφέροντας πως η επίθεση αυτή ήταν σαν να έγινε στο έδαφος του Ιράν, ενώ Ιρανός στρατιωτικός αξιωματούχος  υποσχέθηκε ότι μετά από τα ιρανικά αντίποινα… το Ισραήλ θα εξαφανιστεί.

 

Θα ευχηθώ να μην μείνει πέτρα επί πέτρας σ’ αυτό το σιωνιστικό Ισραήλ…

ΑΛΛΑ…

Δεν νομίζετε πως μας κοροϊδεύουν, γενικώς;;;

Γιά προσέξτε την παρακάτω εικόνα και θα καταλάβετε τι παιχνίδι παίζεται σε βάρος όλων των λαών..

 

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Όλο το παιχνίδι των σιωνιστικών ερπετών, παίζεται στην ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ Η ΔΙΩΡΥΓΑ “ΜΠΕΝ ΓΚΟΥΡΙΟΝ” ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ…

ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ;;;

 

 

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Hossein Amir Abdollahian είπε στη Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock ότι το Ιράν θα ανταποδώσει αλλά τα αντίποινα θα είναι περιορισμέναΘέμα ωρών φαίνεται πως είναι το «χτύπημα» του Ιράν στο Ισραήλ ως αντίποινα για την ισραηλινή πυραυλική επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας που είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν 16 άνθρωποι, εκ των οποίων 7 ανώτατοι Ιρανοί αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης.
Το Ισραήλ υποστηρίζει πως είναι έτοιμο για όλα, αναμένοντας ακόμα και μια απευθείας επίθεση από το Ιράν, διαμηνύοντας πως οποιαδήποτε απευθείας επίθεση των Ιρανών, θα σημάνει και την κατάλληλη απάντηση από την ισραηλινή πλευρά.
Πρόκειται δηλαδή για ένα σκηνικό πολέμου, το οποίο ενδεχομένως να μην έχει ζήσει ποτέ έως σήμερα η πολύπαθη Μέση Ανατολή.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως το Ιράν δεν έχει λάβει ακόμα τις τελικές του αποφάσεις και πως «ζυγίζει» με πολύ προσοχή το πλήγμα που θα φέρει στο Ισραήλ και τι αυτό μπορεί να πυροδοτήσει.
Και σε αυτό ακριβώς το σημείο, εδράζονται οι διεθνείς πιέσεις όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από άλλους μεγάλους «παίκτες» της παγκόσμιας κοινότητας, όπως η Κίνα και η Ρωσία, με απώτερο στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση και να αποφευχθεί το χειρότερο, το οποίο συνεπάγεται έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ανάμεσα στους πλέον… θανάσιμους εχθρούς παγκοσμίως.

Wall Street Journal: Σε 24 με 48 ώρες η επίθεση του Ιράν

H αντίστροφη μέτρηση για το μακελειό - Το Ιράν «ζυγίζει» την επίθεση, έτοιμο για ολοκληρωτικό πόλεμο το Ισραήλ, ο ρόλος της CIA

Δημοσίευμα της Wall Street Journal επισημαίνει ότι η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ θα πρέπει να αναμένεται εντός των επόμενων 24 με 48 ωρών.
Οι πληροφορίες της WSJ αναφέρουν ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια απευθείας ιρανική επίθεση από τα βόρεια ή τα νότια εδάφη του Ιράν, αν και επισημαίνεται πως η Τεχεράνη δεν έχει λάβει ακόμα τις τελικές της αποφάσεις.

Μήνυμα… και όροι

Όπως αναφέρεται το Ιράν, μέσω του Ομάν, έχει διαμηνύσει στις ΗΠΑ πως τα αντίποινα του… θα αποσκοπούν στην αποφυγή μεγάλης κλιμάκωσης ενώ βάσει των ίδιων πληροφοριών, εκτιμάται πως το πλήγμα δεν θα γίνει από το Ιράν, αλλά από κάποιον περιφερειακό πληρεξούσιο – π.χ. Hezbollah, Houthis, Hamas – που θα εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Πληροφορίες υποστηρίζουν πως ο Ιρανός ΥΠΕΞ Hossein Amir Abdollahian κατά τη διάρκεια των επαφών του στο Ομάν, που φέρεται να λειτουργεί ως ενδιάμεσος με τις ΗΠΑ, επισήμανε την προθυμία της Τεχεράνης να αποκλιμακώσει την ένταση, με την προϋπόθεση ότι θα ικανοποιηθούν κάποιες απαιτήσεις, όπως μια μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα, προοπτική πάντως που απορρίπτει κατηγορηματικά το Ισραήλ ή η επανάληψη των συνομιλιών για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Επιπλέον, το Ιράν φέρεται να ζήτησε να μην υπάρξει εμπλοκή των ΗΠΑ σε περίπτωση που φέρει ένα «ελεγχόμενο» πλήγμα στο Ισραήλ, αίτημα στο οποίο οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν ήδη απαντήσει αρνητικά.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως έχουν ήδη προειδοποιήσει το Ιράν να μην προχωρήσει σε ενέργεια που θα πυροδοτήσει έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Axios: Διαβεβαιώσεις στη Γερμανία

Δημοσίευμα του Axios υποστηρίζει πως ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Hossein Amir Abdollahian έδωσε τις ίδιες διαβεβαιώσεις και στη Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock, αναφέροντας ότι το Ιράν θα ανταποδώσει το χτύπημα που δέχθηκε στην πρεσβεία του στη Συρία, αλλά τα αντίποινα θα είναι περιορισμένα, έτσι ώστε να μην προκληθεί μια κλιμάκωση της έντασης.

Σκληρές απειλές

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Ayatollah Ali Khamenei υποστήριξε πως το Ισραήλ πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί για το έγκλημα που διέπραξε στη Δαμασκό της Συρίας αναφέροντας πως η επίθεση αυτή ήταν σαν να έγινε στο έδαφος του Ιράν, ενώ Ιρανός στρατιωτικός αξιωματούχος  υποσχέθηκε ότι μετά από τα ιρανικά αντίποινα… το Ισραήλ θα εξαφανιστεί.

Ruhollah Modabber (Ιρανός αναλυτής): Το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να απαντήσει στα αντίποινα του Ιράν

Την θέση πως το Ισραήλ δεν θα αναγκάσει το Ιράν να μπει σε ένα παιχνίδι πολλαπλών δράσεων, το οποίο θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά στην Τεχεράνη διατυπώνει ο Ιρανός αναλυτής Ruhollah Modabber.


Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti o Modabber υποστηρίζει πως το Ισραήλ έκανε ένα στρατηγικό λάθος καταστρέφοντας το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό με αεροπορική επιδρομή και δεν θα μπορέσει να απαντήσει στα αντίποινα της Τεχεράνης.Προειδοποίηση: Άμεση, κατάλληλη απάντηση σε απευθείας χτύπημαΑπό την πλευρά του το Ισραήλ υποστηρίζει πως είναι προετοιμασμένο για όλα τα πιθανά σενάρια και προειδοποιεί το Ιράν είναι έτοιμο για τα πάντα.
Σε δηλώσεις του ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Yoav Gallant υπογράμμισε πως το Ισραήλ θα ανταποδώσει άμεσα και με την κατάλληλη απάντηση σε περίπτωση που δεχθεί απευθείας επίθεση από το Ιράν.
«Απευθείας ιρανική επίθεση θα απαιτήσει προσήκουσα ισραηλινή ανταπόδοση εναντίον του Ιράν», είπε ο Gallant κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Lloyd Austin.Έτοιμα τα σχέδια αντίδρασης

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Ynet, τόσο ο ισραηλινός στρατός όσο και η Mossad έχουν εγκρίνει ήδη τα σχέδια αντίδρασης σε περίπτωση επίθεσης από το Ιράν.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, Ισραήλ και ΗΠΑ έχουν προχωρήσει στον συντονισμό των ενόπλων δυνάμεων τους.

Στο Ισραήλ ο Αμερικάνος στρατηγός, Michael Kurilla

Στο Ισραήλ βρίσκεται από χθες και ο Αμερικάνος στρατηγός Michael Kurilla, ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή, ο οποίος έχει σειρά επαφών με Ισραηλινούς αξιωματούχους και υπουργούς με κύριο αντικείμενο το σενάριο επίθεσης του Ιράν και «τις τρέχουσες απειλές για την ασφάλεια» του Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε διάφορες υπηρεσίες έχουν έρθει σε επαφή τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι χώρες προετοιμάζονται για την πιθανή απάντηση από το Ιράν.

Washington Post: Δυσαρέσκεια Πενταγώνου

Παρά τη συνεργασία ΗΠΑ – Ισραήλ, δημοσίευμα της Washington Post επισημαίνει τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στο Πεντάγωνο για το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί από τους Ισραηλινούς για την πυραυλική επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό.
Σύμφωνα με την WP, ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας, Lloyd Austin και ανώτεροι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι έπρεπε να είναι ενήμεροι για την επίθεση των Ισραηλινών, κυρίως λόγω των συνεπειών που θα προκαλούσε το χτύπημα αυτό στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.
Το Πεντάγωνο υποστηρίζει πως η εκ των προτέρων ενημέρωση θα επέτρεπαν στις αμερικανικές δυνάμεις να ενισχύσουν την άμυνα τους σε περίπτωση δυνητικής επίθεσης.

Πιέσεις ΗΠΑ σε Κίνα

Να πιέσουν το Ιράν έτσι ώστε να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε επίθεση κατά του Ισραήλ κάλεσαν την Κίνα, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία οι ΗΠΑ.
«Κανένας δεν έχει συμφέρον να υπάρξει κλιμάκωση στην περιοχή.
Όλες οι χώρες πρέπει να καλέσουν το Ιράν να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του State Department, Matthew Miller, ο οποίος τόνισε ότι ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, Antony Blinken επικοινώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Yoav Gallant για να επιβεβαιώσει τη σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Περιορισμοί σε Αμερικάνους διπλωμάτες

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή περιορισμών στις κινήσεις του προσωπικού τους στο Ισραήλ και των μελών των οικογενειών τους προληπτικά, για λόγους ασφαλείας..
«Προληπτικά, οι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης και μέλη των οικογενειών τους δεν επιτρέπεται να μετακινούνται εκτός των ζωνών του Τελ Αβίβ, της Ιερουσαλήμ και τις Μπεερσέβα μέχρι νεοτέρας», αναφέρει οδηγία  από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Συστάσεις και από Γαλλία

Αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας «συνιστά στους Γάλλους να αποφύγουν τελείως να ταξιδέψουν τις προσεχείς ημέρες στο Ιράν, στον Λίβανο, στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».
Υπενθυμίζεται πως έχει ζητηθεί «η επιστροφή των οικογενειών των διπλωματικών υπαλλήλων στην Τεχεράνη», καθώς και η απαγόρευση των αποστολών Γάλλων κρατικών λειτουργών στο Ιράν.

Οι Ισραηλινοί επιχειρούν στη Γάζα

Την ίδια στιγμή στο μέτωπο της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να διεξάγει επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στον κεντρικό τομέα.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως πρόκειται για επιχειρήσεις «ακριβείας», οι οποίες βασίζονται σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν για να «εξαλειφθούν τρομοκράτες» και να χτυπηθούν «τρομοκρατικές υποδομές στην κεντρική Γάζα».
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός απέσυρε μονάδες από την Khan Yunis και από άλλους τομείς της νότιας Λωρίδας της Γάζας με τον Netanyahu να μιλά για αναδίπλωση που έγινε στο πλαίσιο των σχεδιασμών για να εξαπολυθεί χερσαία επίθεση στη Rafah, η οποία κατά τον ίδιο είναι το «τελευταίο» μεγάλο οχυρό της Hamas.

Περιμένοντας… την εκεχειρία

Υπό αυτές τις συνθήκες, αναμένονται οι απαντήσεις του Ισραήλ και της Hamas επί της πρότασης για εκεχειρία 6 εβδομάδων, κατά την οποία θα απελευθερωθούν 42 Ισραηλινοί όμηροι και περίπου 800 με 900 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

Η πρόταση προβλέπει επίσης την είσοδο 400 με 500 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια την ημέρα στη Γάζα καθώς και την επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστίνιων στα βόρεια εδάφη της Γάζας.
Μέχρι στιγμής, δεν διαφαίνεται κάποια πρόοδος στις συνομιλίες με τις δύο πλευρές να εμμένουν στις θέσεις τους, την Hamas να ζητά πλήρη κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων, θέσεις που το Ισραήλ απορρίπτει κατηγορηματικά, διαμηνύοντας πως στόχος του είναι η εξουδετέρωση της Hamas.
Σημειώνεται πως κατά την εισβολή της Hamas στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν 1.170 άνθρωποι ενώ 250 απήχθησαν – στα χέρια της Hamas παραμένουν 129 – ενώ στη Γάζα οι νεκροί εκτιμώνται σε τουλάχιστον 33.634.

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 704


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα