Haluk Özdil : Στρατιωτική προσομοίωση των ΗΠΑ, με στόχο την Τουρκία;;; Το σενάριο ξεκινά με έναν πολύ καταστροφικό σεισμό στη χώρα-στόχο, πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Νεβάδα το 2002

Haluk Özdil : Στρατιωτική προσομοίωση των ΗΠΑ, με στόχο την Τουρκία;;; Το σενάριο ξεκινά με έναν πολύ καταστροφικό σεισμό στη χώρα-στόχο, πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Νεβάδα το 2002

10 Φεβρουαρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:757
Μοίρασέ το

 

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ· ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ 2002;;

 

Στον ανάποδο και εφιαλτικό κόσμο που ζούμε, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί… ούτε η χρήση του HAARP στον τρομακτικό σεισμό που έγινε στην Συρία και την Τουρκία…
ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ…ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ… ΔΗΛΑΔΗ, ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.
Καλλιόπη Σουφλή
yeniakit.com.tr
Haluk Özdil dan kapal piring HAARP Amerika Serikat.
ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ· ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ 2002;;Haluk ozdilΤο 2002, μια άσκηση κόστους 250 εκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Νεβάδα με τη συμμετοχή 13 χιλιάδων στρατιωτών.

Στόχος αυτής της άσκησης ήταν η Τουρκία.

“Στο σενάριο, η Τουρκία συγκλονίζεται από μεγάλο σεισμό και επέρχεται χάος.

Οι ΗΠΑ, που έφεραν αεροπλανοφόρα και στρατιώτες στη χώρα με το πρόσχημα της βοήθειας, θα εισβάλουν στην Τουρκία εντός 96 ωρών.”

Ξεκίνησε.

https://www.youtube.com/watch?v=OIgih9lpSng

====================

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΜΑΡΑΣ!!!…

 

Η καταστροφή που ήρθε απροσδόκητα εξέπληξε τους επιστήμονες του σεισμού.

Η εμφάνισή του χωρίς προειδοποίηση παραπέμπει στις εγκαταστάσεις HAARP στην Αλάσκα και στο πολεμικό πλοίο εξοπλισμένο με HAARP που έφτασε στην Τουρκία πριν από δύο ημέρες.

https://www.youtube.com/watch?v=jpAMrnT5Mlg

===========

Μια τεράστια άσκηση που ονομάζεται «Πρόκληση της Χιλιετίας-2002» πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου 2002 στην πολιτεία της Νεβάδα των ΗΠΑ. Και λοιπόν;

Η Τουρκία δεν προσκλήθηκε στην άσκηση, στην οποία είχαν προσκληθεί πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο συνταγματάρχης του επιτελείου Mustafa Önsel, ένας από τους στρατιώτες που έπεσαν θύματα της FETÖ (ΝΑΤΟ-CIA Fetö gladio)   και δικάστηκαν στην υπόθεση Sledgehammer, έγραψε το σενάριο αυτής της άσκησης ως εξής:

“Η χώρα στόχος στην άσκηση είναι μια χώρα που βρίσκεται σε δύο ηπείρους. Υπό αυτή την έννοια, ελέγχει ορισμένους θαλάσσιους δρόμους. Είναι με μια νησιωτική χώρα στη Μεσόγειο. Αυτή η χώρα έχει προβλήματα και υπάρχουν επίσης μειονότητες που ζουν στην εν λόγω χώρα-στόχο.

Το σενάριο ξεκινά με έναν πολύ καταστροφικό σεισμό στη χώρα-στόχο. Εν τω μεταξύ, ταυτόχρονα με τον σεισμό, ένα διεθνές δικαστήριο αποφασίζει για τα σύνορα της χώρας και ενάντια στα συμφέροντά της. Στο μεταξύ, διεθνείς δυνάμεις που σχετίζονται με το νησιωτικό κράτος, που αποτελεί πρόβλημα, προσφέρουν λύση στη χώρα-στόχο.

Οι πολιτικοί που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση αναγκάζονται να αποδεχτούν την πρόταση.

============

Εικονική άσκηση που έκαναν οι ΗΠΑ 

Όλες οι δυνάμεις γίνονται με την ανάπτυξη στον υπολογιστή σαν ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο.

Σενάριο : Υπάρχει μια χώρα στη Μεσόγειο που έχει πρόβλημα νησιών και φιλοξενεί πολλές μειονότητες (ακούγεται οικείο…; συνεχίζουμε)

Αυτή η χώρα βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία σε μια πλωτή οδό που χωρίζει δύο ηπείρους (ο Θεός, ποια χώρα;) και βρίσκεται σε δύο ηπείρους ξαφνικά έχει γη…

Ψάξτε το έργο του Θεού, οι διεθνείς δυνάμεις προτείνουν λύση για αυτό το νησί, οι πολιτικοί το αποδέχονται, ο κόσμος το δέχεται, αλλά ο αρχηγός του επιτελείου λέει “δεν πειράζει”… όταν το πιέζουν οι πολιτικοί, ο στρατός καταλαμβάνει τη διοίκηση (μπα μπα μπα μπα…)

και στη συνέχεια, οι ΗΠΑ , που ήθελαν να δώσουν ένα μάθημα στους φασίστες στρατηγούς,μπαίνει σε αυτό.

Αυτό είναι το σενάριο…

https://eksisozluk.com/millennium-challenge-2002–351423

======

Millennium Challenge 2002: Experiment Report

https://www.esd.whs.mil/Portals/54/Documents/FOID/Reading%20Room/Joint_Staff/12-F-0344-Millennium-Challenge-2002-Experiment-Report.pdf

Οι στρατιωτικές προσομοιώσεις , γνωστές επίσης ανεπίσημα ως πολεμικά παιχνίδια , είναι προσομοιώσεις στις οποίες οι θεωρίες του πολέμου μπορούν να δοκιμαστούν και να τελειοποιηθούν χωρίς την ανάγκη πραγματικών εχθροπραξιών.

Οι στρατιωτικές προσομοιώσεις θεωρούνται ως ένας χρήσιμος τρόπος για την ανάπτυξη τακτικών , στρατηγικών και δογματικών λύσεων, αλλά οι επικριτές υποστηρίζουν ότι τα συμπεράσματα που εξάγονται από τέτοια μοντέλα είναι εγγενώς εσφαλμένα, λόγω της κατά προσέγγιση φύσης των μοντέλων που χρησιμοποιούνται.

Πολλοί επαγγελματίες αναλυτές αντιτίθενται στον όρο wargames καθώς αυτός γενικά θεωρείται ότι αναφέρεται στο χόμπι των πολιτών , επομένως και στην προτίμηση για τον όρο προσομοίωση .

Οι προσομοιώσεις υπάρχουν σε πολλές διαφορετικές μορφές, με διάφορους βαθμούς ρεαλισμού.

Τον τελευταίο καιρό, το εύρος των προσομοιώσεων έχει διευρυνθεί ώστε να περιλαμβάνει όχι μόνο στρατιωτικούς αλλά και πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες, οι οποίοι θεωρούνται άρρηκτα συνδεδεμένοι σε ένα ρεαλιστικό μοντέλο πολέμου.

Ενώ πολλές κυβερνήσεις κάνουν χρήση της προσομοίωσης, τόσο μεμονωμένα όσο και συλλογικά, λίγα είναι γνωστά γι’ αυτήν εκτός των επαγγελματικών κύκλων.

Ωστόσο, η μοντελοποίηση είναι συχνά το μέσο με το οποίο οι κυβερνήσεις δοκιμάζουν και τελειοποιούν τις στρατιωτικές και πολιτικές τους πολιτικές.

——–

Το φάσμα της προσομοίωσης 

 

Οι στρατιωτικές προσομοιώσεις κυμαίνονται από ασκήσεις πεδίου μέσω προσομοιώσεων υπολογιστή έως αναλυτικά μοντέλα. Ο ρεαλισμός των ζωντανών ελιγμών αντιμετωπίζεται από την οικονομία των αφηρημένων προσομοιώσεων.

Ο όρος στρατιωτική προσομοίωση μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, που κυμαίνονται από ασκήσεις πεδίου πλήρους κλίμακας ,  έως αφηρημένα ηλεκτρονικά μοντέλα που μπορούν να προχωρήσουν με ελάχιστη ή καθόλου ανθρώπινη συμμετοχή – όπως το Rand Strategy Assessment Center (RSAC)

https://en.wikipedia.org/wiki/Military_simulation

 

Πηγή

Προβολές : 757


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα