homeschooling η απάντηση των γονέων σε δημόσια σχολεία που δεν προσφέρουν ουσιαστική γνώση αλλά έχουν γίνει χώροι ανεξέλεγκτης προπαγάνδας της ακραίας woke ιδεολογίας

homeschooling η απάντηση των γονέων σε δημόσια σχολεία που δεν προσφέρουν ουσιαστική γνώση αλλά έχουν γίνει χώροι ανεξέλεγκτης προπαγάνδας της ακραίας woke ιδεολογίας

29 Φεβρουαρίου, 2024 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:740
Μοίρασέ το

 

Πέρα από ιστορίες για “σπηλιές”, “λαγούμια” και άλλες τέτοιες γραφικότητες, το homeschooling, διεθνώς, είναι η απάντηση των γονέων στην αποτυχία της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι η απάντηση των γονέων σε ένα συγκεντρωτικό, μαζικό και ισοπεδωτικό εκπαιδευτικό σύστημα που δεν σέβεται τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού, είναι η απάντηση των γονέων σε δημόσια σχολεία που δεν προσφέρουν ουσιαστική γνώση αλλά έχουν γίνει χώροι ανεξέλεγκτης προπαγάνδας της ακραίας woke ιδεολογίας, είναι η απάντηση των γονέων σε δημόσια σχολεία που μαστίζονται από την ανεξέλεγκτη βία.

 

 

Tilemachos Chormovitis

Ο Απόστολος Λακασάς είναι ένας ακόμη woke προοδευτικός δημοσιογράφος από τους πολλούς που δουλεύουν πια στην πάλαι ποτέ κεντροδεξιά “Καθημερινή”. Αυτή την Κυριακή, με αφορμή την υπόθεση του περιβόητου πια “παλαιοχριστιανού”, έγραψε ένα προκλητικά μονομερές και απλοϊκό άρθρο με τίτλο «Στα “σπήλαια” της κατ’ οίκον διδασκαλίας» όπου, όπως καταλάβατε, στρέφει τα βέλη του εναντίον του homeschooling. ( https://www.kathimerini.gr/…/sta-spilaia-tis-kat-oikon…/

Για τον Λακασά πίσω από την κατ’ οίκον διδασκαλία κρύβονται ρατσιστές, μέλη φονταμενταλιστικών ομάδων, οπαδοί της οπλακατοχής και (άκουσον, άκουσον!) “ακραίοι νεοφιλελεύθεροι ριζοσπάστες που επιδιώκουν την κατάργηση της κρατικής εκπαίδευσης” (σε τι κόσμο μεγαλώνουν τα παιδιά μας, κύριε Λακασά μου!). Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, με το homeschooling «τα παιδιά ζουν σε ένα περιβάλλον τύπου γυάλας. Και τούτο έχει σοβαρές συναισθηματικές, ψυχοκοινωνικές και λειτουργικές επιπτώσεις».Όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Πρώτο φάουλ του άρθρου είναι πως ο συγγραφέας του δείχνει να εμπιστεύεται τυφλά τα στοιχεία της “Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών” (ΟΙΕΛΕ) που φυσικά έχει κάθε λόγο να συκοφαντεί το homeschooling μιας και κόβει πελατεία από τις επιχειρήσεις τους. Ένας σοβαρός δημοσιογράφος που θα ήθελε να κάνει μια σοβαρή έρευνα για το φαινόμενο της κατ’ οίκον εκπαίδευσης, θα εξέταζε και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς, θα έβρισκε στοιχεία από ανεξάρτητες πηγές, αλλά όπως φαίνεται τον κύριο Λακασά δεν τον ενδιαφέρει να βρει την αλήθεια αλλά να κάνει προπαγάνδα και να ικανοποιήσει τις left-liberal ιδεοληψίες του. 
Γράφει επίσης το άρθρο πως “στην Ελλάδα, όπως και στη συντριπτική πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (το homeschooling) δεν είναι νόμιμο, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Δηλαδή για λόγους υγείας του παιδιού ή αν επιτρέπεται στην χώρα των αλλοδαπών γονιών.”
Μια ματιά στα στοιχεία δείχνει πως η εικόνα είναι πολύ πιο σύνθετη. Από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Μάλτα, η Σουηδία και η Γερμανία ακολουθούν αυτό το απαγορευτικό μοντέλο.
Στην Ιταλία, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στη Σλοβενία και στη Φινλανδία η κατ’ οίκον εκπαίδευση είναι νόμιμη με λίγους περιορισμούς και οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. βρίσκονται κάπου στο ενδιάμεσο.
 Επίσης, δεν είναι τυχαίο πως διεθνώς οι χώρες που επιτρέπουν το homeschooling είναι αυτές που έχουν παράδοση στις ατομικές ελευθερίες (πχ αγγλοσαξωνικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς, η Μ. Βρετανία αλλά και κάποια καντόνια της Ελβετίας) ενώ απαγορεύεται σε χώρες με αυταρχικό μοντέλο όπως η Σαουδική Αραβία ή η Τουρκία, ή σε χώρες όπου παραδοσιακά το κράτος είναι υπεράνω του ατόμου (όπως η Σουηδία αλλά και η Γερμανία που απαγόρευσε την κατ’ οίκον διδασκαλία το 1938 επί Χίτλερ, https://en.wikipedia.org/…/Homeschooling_international… ).
Επιπλέον, η κατ’ οίκον εκπαίδευση δεν είναι ένα περιθωριακό φαινόμενο κάποιων ακραίων φονταμενταλιστών, όπως θέλει να μας πείσει ο κύριος Λακασάς.
Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ πάνω από 4 εκατομμύρια μαθητές εκπαιδεύονται κατ΄οίκον και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται (51% περισσότεροι μαθητές μεταξύ 2017 και 2023 όταν η αύξηση για τα ιδιωτικά σχολεία ήταν μόλις 7% ενώ στα δημόσια σχολεία είχαμε μείωση 4%).
Στους γονείς που επιλέγουν το homeschooling υπάρχουν φυσικά θρησκευόμενοι και συντηρητικοί (αυτοί είναι οι “φονταμενταλιστές” που δαιμονοποιεί ο Λακασάς), υπάρχουν όμως και αριστεροί με παρελθόν σε αυτοοργανωμένες χίπικες κοινότητες ενώ μέχρι και η κεντροαριστερή “Washington Post” παραδέχεται πως το κίνημα αυτό γίνεται όλο και πιο ποικιλόμορφο με ανθρώπους όλων των ιδεολογικών ταυτοτήτων. ( https://www.washingtonpost.com/…/home-schooling-vs…/ ).
Μύθος είναι επίσης και το ότι τα παιδιά αυτά ζουν σε ένα περιβάλλον “γυάλας” με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα κοινωνικοποίησης.
Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν απομονώνονται αλλά έχουν περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούν με τα χόμπι τους. Μάλιστα, συνήθως οι γονείς είναι οργανωμένοι σε ομάδες και συμμετέχουν με τα παιδιά τους σε διάφορες δραστηριότητες. (πάλι από την “Washington Post το άρθρο : https://www.washingtonpost.com/…/homeschooling-growth…/ ).
Σημαντικά είναι και όσα γράφει ο Τάκης Μίχας σε παλαιότερο άρθρο του για το homeschooling : “Ομως η υπεροχή του homeschooling … βρίσκεται επίσης και στην κοινωνικοποίηση. Κατ’ αρχάς, όπως δείχνουν διάφορα ψυχολογικά τεστ, τα παιδιά του homeschooling έχουν πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Επίσης, μια έρευνα που έκανε το 2003 το Εθνικό Ιδρυμα Εκπαίδευσης των ΗΠΑ έδειξε ότι το 71% των αποφοίτων του homeschooling δραστηριοποιείται σε κοινοτικές δραστηριότητες σε σχέση με μόνο 31% των παιδιών από παραδοσιακά σχολεία. Επίσης, οι νέοι που έχουν εκπαιδευτεί στο σπίτι ψηφίζουν συχνότερα στις εκλογές σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Τα τελευταία 5 έτη το 76% των παιδιών από το homeschooling ψήφισαν σε διάφορες εκλογές, ενώ ο μέσος όρος για τον υπόλοιπο πληθυσμό ήταν 29%.” ( https://tmichas.wordpress.com/…/%C2%ABhomeschooling…/… ).
Καί τέλος, κάτι ακόμη που με χαρακτηριστική ευκολία προσπερνάει το άρθρο της “Καθημερινής” είναι η εκπαιδευτική υπεροχή της κατ’ οίκον εκπαίδευσης. Στις ΗΠΑ, στις εξετάσεις SAT (κάτι αντίστοιχο με τις Πανελλήνιες) η βαθμολογία των παιδιών που εκπαιδεύονται στο σπίτι υπερβαίνει κατά 20% περίπου τον μέσο όρο .

Πέρα από ιστορίες για “σπηλιές”, “λαγούμια” και άλλες τέτοιες γραφικότητες, το homeschooling, διεθνώς, είναι η απάντηση των γονέων στην αποτυχία της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι η απάντηση των γονέων σε ένα συγκεντρωτικό, μαζικό και ισοπεδωτικό εκπαιδευτικό σύστημα που δεν σέβεται τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού, είναι η απάντηση των γονέων σε δημόσια σχολεία που δεν προσφέρουν ουσιαστική γνώση αλλά έχουν γίνει χώροι ανεξέλεγκτης προπαγάνδας της ακραίας woke ιδεολογίας, είναι η απάντηση των γονέων σε δημόσια σχολεία που μαστίζονται από την ανεξέλεγκτη βία. 

Όμως, για τον Λακασά και τους ομοϊδεάτες του που καλοβλέπουν την προοδευτική “πλύση εγκεφάλου” σε ανήλικους μαθητές και που θεωρούν ότι το κράτος και όχι ο γονιός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο στην εκπαίδευση των παιδιών (“για απολυταρχισμό σχετικά με τα δικαιώματα των γονέων” γράφει σε άλλο σημείο του άρθρου του), αυτή η υγιής αντίδραση είναι αδιανόητη και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την εμποδίσουν.  

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 740


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα