Klaus Schwab: Το πολύ σε δέκα χρόνια δεν θα είμαστε πλέον οι άνθρωποι όπως είναι γνωστοί και αναγνωρισμένοι σήμερα! Προβλέπει να είμαστε ... υβρίδια...

Klaus Schwab: Το πολύ σε δέκα χρόνια δεν θα είμαστε πλέον οι άνθρωποι όπως είναι γνωστοί και αναγνωρισμένοι σήμερα! Προβλέπει να είμαστε ... υβρίδια...

22 Φεβρουαρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:550
Μοίρασέ το

 

 

Η μεγάλη ανησυχία του είναι ότι ο μεμονωμένος πολίτης θα αισθάνεται συγκλονισμένος από τις ταχέως εξελισσόμενες αλλαγές και θα αισθάνεται σαν να χάνει τον έλεγχο της μοίρας του. Οι απογοητευμένοι και θυμωμένοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι άνθρωποι.

 

 

 

Τι λέτε… μήπως έφτασε ο καιρός να δείξουμε σε όλους αυτούς πως και πολύ θυμωμένοι είμαστε και πολύ επικίνδυνοι;;;

Και επειδή είναι λιγουλάκι δύσκολο να το δείξουμε σ’ αυτούς, μήπως να το δείξουμε στα πιόνια τους που μας κυβερνούν;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

>Klaus Schwab: Το πολύ σε δέκα χρόνια δεν θα είμαστε πλέον οι άνθρωποι όπως είναι γνωστοί και αναγνωρισμένοι σήμερα

Τα παρακάτω ειπώθηκαν στο Ντουμπάι αυτή την εβδομάδα στην σύνοδο της παγκόσμιας κυβέρνησης 2023

Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus Schwab μίλησε αυτή την εβδομάδα με λαμπερούς όρους για τις ταχέως εξελισσόμενες τεχνολογίες που λέει ότι θα ηχήσουν στην «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση».

Ο Schwab μίλησε για τα chatbots, τη μηχανική μάθηση, τις ψηφιακές ταυτότητες, την επεξεργασία γονιδίων και για μια ολόκληρη γκάμα της εντυπωσιακής τεχνολογίας που αναπτύσσεται και τελειοποιείται.

Οι κύριοι του σύμπαντος και οι αυτόκλητοι παγκοσμιοποιητικοί ελίτ, θα ελέγχουν τον ψηφιακό κόσμο και με τη σειρά τους θα ελέγχουν τους ανθρώπους, καυχήθηκε ο Schwab.

Όποιος κατέχει αυτές τις τεχνολογίες κατά κάποιο τρόπο θα είναι ο κύριος του κόσμου», είπε ο Schwab.

Σε δέκα το πολύ χρόνια από τώρα είπε ότι εμείς οι άνθρωποι θα είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Δεν θα είμαστε πλέον άνθρωποι όπως είναι γνωστοί και αναγνωρισμένοι οι άνθρωποι σήμερα.

Προβλέπει μια επερχόμενη συγχώνευση των φυσικών, βιολογικών και ψηφιακών ταυτοτήτων των ανθρώπων σε κάποιο είδος υβριδικής ύπαρξης.

Ο Schwab είπε, «Η βαθιά μου ανησυχία είναι ότι με τις τεχνολογίες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, εάν δεν συνεργαστούμε σε παγκόσμια κλίμακα, εάν δεν διαμορφώσουμε μαζί τις απαραίτητες πολιτικές, θα ξεφύγουν από τη δύναμή μας να κυριαρχήσουμε σε αυτές τις τεχνολογίες.

Η άλλη μεγάλη ανησυχία του είναι ότι ο μεμονωμένος πολίτης θα αισθάνεται συγκλονισμένος από τις ταχέως εξελισσόμενες αλλαγές και θα αισθάνεται σαν να χάνει τον έλεγχο της μοίρας του. Οι απογοητευμένοι και θυμωμένοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι άνθρωποι.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του  Τζορτζ Όργουελ που είχε δημοσιευθεί το 1984: 

Η δύναμη κάνει κομμάτια τα ανθρώπινα μυαλά και τα συνδυάζει ξανά σε νέα σχήματα της επιλογής σας.

Όσοι εξακολουθούν να είναι σε θέση να λειτουργούν σε επίπεδο αντίδρασης θα χαρακτηρίζονται ως θεωρητικοί συνωμοσίας, τρελοί που αποτελούν κίνδυνο τόσο για τους ίδιους όσο και για το «μεγάλο καλό» του παγκόσμιου χωριού. Μπορεί να τοποθετηθούν σε ένα τμήμα ψυχικής υγείας ή σε στρατόπεδο επανεκπαίδευσης.

 

 

Πηγή

Προβολές : 550


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα