Mεγάλη δικαστική ήττα για τα «Eλληνικά Hoaxes». Τους... πετσόκοψε ο Τηλέμαχος Χορμοβίτης!!!

Mεγάλη δικαστική ήττα για τα «Eλληνικά Hoaxes». Τους... πετσόκοψε ο Τηλέμαχος Χορμοβίτης!!!

13 Σεπτεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,119
Μοίρασέ το

 

Τα έργα και οι ημέρες των «Ελληνικών Ηoaxes» είναι γνωστά.
Πληθαίνουν καθημερινά οι πολίτες αλλά και οι δημοσιογράφοι που προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη προκειμένου να καταγγείλουν αυτήν την ιδιόμορφη φίμωση του διαδικτυακού ελεύθερου λόγου.

Αυτόκλητοι φύλακες  και προστάτες τάχα μου των χρηστών του Διαδικτύου από fake news, στην πραγματικότητα υπάλληλοι του κ. Ζουγκεμπεργκ , του ιδιοκτήτη του Facebook τα «Ελληνικά Hoaxes» ενεργούν σαν λογοκριτές  κρίνοντας αυθαίρετα περί του γνησίου μίας είδησης ή πληροφορίας.

Ας ξεκινήσουμε από το βασικό…
Πως αυτή η παρέα της φίμωσης, πληρώνεται από τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ, ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ.
Να συνεχίσουμε πως σύμβουλός τους είναι ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ…
Επόμενο βήμα πως εναντίον τους έχει προσφύγει ο Καθηγητής κ. Κεφαλάς και η Ένωση Φυσικών…
Και πρόσφατα αγωγή εναντίον τους κατέθεσε ο φυσικός κ. Πέτρος Ζωγράφος.
Μια κλίκα που για το χρήμα, κατεβάζει σελίδες στο facebook, όπως πρόσφατα των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ (δικό τους έργο ήταν η ρουφιανιά στην FACE BOOK)….
Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΧΟΡΜΟΒΙΤΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ.
Και τα καλλίτερα, έπονται…
Καλλιόπη Σουφλή
Mεγάλη δικαστική ήττα για τα «Eλληνικά Hoaxes»

Επιτέλους η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημα της απέναντι σε όσους στο όνομα του πολιτικά ορθού και των απανταχού κλισέ επιχειρούν να λογοκρίνουν, να απαγορεύσουν την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας και να ακυρώσουν με νομικά και δικανικά  τερτίπια την ελευθερία έκφρασης.

Τα έργα και οι ημέρες των «Ελληνικών Ηoaxes» είναι γνωστά. Πληθαίνουν καθημερινά οι πολίτες αλλά και οι δημοσιογράφοι που προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη προκειμένου να καταγγείλουν αυτήν την ιδιόμορφη φίμωση του διαδικτυακού ελεύθερου λόγου. Αυτόκλητοι φύλακες  και προστάτες τάχα μου των χρηστών του Διαδικτύου από fake news, στην πραγματικότητα υπάλληλοι του κ. Ζουγκεμπεργκ , του ιδιοκτήτη του Facebook τα «Ελληνικά Hoaxes» ενεργούν σαν λογοκριτές  κρίνοντας αυθαίρετα περί του γνησίου μίας είδησης ή πληροφορίας.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έρχεται να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την ιδιότυπη ομηρία στην οποία έχουν περιέλθει δημοσιογράφοι και ιστοσελίδες αλλά και απλοί πολίτες.

Συγκεκριμένα με την απόφαση 8408/2022 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που δημοσιεύθηκε στις 9 Αυγούστου 2022, απορρίφθηκε η αγωγή των «Ελληνικά hoaxes» κατά του δικηγόρου Τηλέμαχου Χορμοβίτη και καταδικάστηκαν στη δικαστική δαπάνη του.

Τα «Ελληνικά hoaxes» με την αγωγή τους κατηγορούσαν τον δικηγόρο για εξυβριστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος τους και ζητούσαν αποζημίωση για την «ηθική βλάβη που υπέστησαν».

 

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα «Ελληνικά hoaxes» αποτελούν πρόσωπα της δημόσιας σφαίρας και συνεπώς η δράση τους συνιστά ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος και είναι δεκτική κριτικής, οι δε χαρακτηρισμοί του εναγόμενου, παρά το γεγονός ότι ήταν έντονοι, συνιστούν αξιολογικές κρίσεις και εκφορά γνώμης στο πλαίσιο της πολυφωνίας και του πλουραλισμού που χαρακτηρίζουν μια δημοκρατική κοινωνία.

Δείτε αναλυτικά το κείμενο που έγραψε ο δικηγόρος Τηλέμαχος Χορμοβίτης σχετικά με την αγωγή από τα «Ελληνικά Ηoaxes» και δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο:

«H αγωγή που άσκησαν εναντίον μου τα “Eλληνικά Hoaxes” τον Μάιο του 2021 απορρίφθηκε ως αβάσιμη.

Όπως αναφέρει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών:

 «Η ενάγουσα και τα μέλη της, μολονότι δεν είναι πολιτικά πρόσωπα, ούτε ασκούν κάποια εκ των θεσμοθετημένων εξουσιών,…, αποτελούν πρόσωπα της δημόσιας σφαίρας και, επομένως, η δράση τους συνιστά ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος και είναι δεκτική κριτικής. Στο πλαίσιο αυτό της κριτικής, οξείας μεν, πλην αναγκαίας και απαραίτητης στο πλαίσιο λειτουργίας της δημοκρατικής κοινωνίας, εντάσσονται και τα επίδικα κείμενα” και “τα ανωτέρω γραφόμενα αποτελούν αξιολογικές κρίσεις και εκφορά γνώμης στα πλαίσια αφενός μεν του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος του εναγόμενου περί ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου για ζήτημα γενικού ενδιαφέροντος, αφετέρου δε, της πολυφωνίας και του πλουραλισμού, έννοιες που αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στην ομαλή λειτουργία της δημοκρατικής κοινωνίας…».

Τα τελευταία χρόνια, τα “Ελληνικά Hoaxes” -βασιζόμενα στην προνομιακή σχέση τους με έναν πανίσχυρο οργανισμό όπως το Facebook- επέβαλαν τη δικιά τους , υποκειμενική και ιδεολογικά φορτισμένη, άποψη σαν τη “μοναδική αλήθεια” και χαρακτηρίζοντας κάθε διαφορετική γνώμη ως “παραπληροφόρηση” και “fake news” την εξοβέλιζαν από το δημόσιο διάλογο. Αλλά δεν τους έφτανε αυτό. Επιπλέον θέλησαν να φιμώσουν και κάθε κριτική εναντίον τους αλλά ευτυχώς η Ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε διαφορετικά. Και πέρα από την προσωπική δικαίωση, η σημερινή μέρα είναι μια καλή μέρα για την ελευθερία του λόγου στην χώρα μας, αφού η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από όσους θα έχουν την ατυχία να βρεθούν στη δικιά μου θέση επειδή απλά τόλμησαν να εκφράσουν τη γνώμη τους. Κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα η νομολογία δεν είναι ευνοϊκή για την ελευθερία του λόγου, αλλά τέτοιες αποφάσεις δείχνουν ότι τα πράγματα σιγά σιγά αρχίζουν να αλλάζουν.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν και όσους προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν σε αυτήν την περιπέτεια και ιδιαίτερα έναν πραγματικό φιλελεύθερο, τον δικηγόρο και φίλο Τάσο Αβραντίνη. Συνεχίζουμε».

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε όλη την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών:

 

 

Πηγή

 

 

Προβολές : 1,119


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα