N.Y. Times: «ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ» νέες πανδημίες με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή...

29 Απριλίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

«Τα επόμενα 50 χρόνια, η κλιματική αλλαγή πρόκειται να οδηγήσει χιλιάδες ιούς στο να μεταπηδήσουν από ένα είδος θηλαστικών σε άλλο. Το ανακάτεμα όμως αυτών των ιών μεταξύ των ζώων μπορεί να αυξήσει και τον κίνδυνο να περάσει κάποιον εξ αυτών σε ανθρώπους προκαλώντας μια νέα πανδημία», συνεχίζει στο άρθρο του ο Ζίμερ, αντλώντας στοιχεία μέσα από την έρευνα των επιστημόνων των Πανεπιστημίων Georgetown και Cape Town.

 

 

 

 

Είναι να γελάς… πληρωμένα κτήνη, που αποκαλούνται “επιστήΜΟΥΝες, προϊδεάζουν την ανθρωπότητα, για … νέες πανδημίες…

Ακόμα και μια απλή ανάγνωση των όσων γράφουν, αποδεικνύει πως είναι ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ και το μόνο που κάνουν είναι να μας προετοιμάζουν για τα νέα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ των ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ.

Όσο για τους NEW YORK, είναι μια ακόμα εξαγορασμένη εφημερίδα από τους ΧΑΖΑΡΟΥΣ, όπως είναι και τα περισσότερα Πανεπιστήμια…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Και μόνο που λένε για την ψευτοπανδημία του κορονοϊού, ότι προήλθε από τις νυχτερίδες και τα… ρακούν, αντιλαμβάνεται ένας νοήμων άνθρωπος, πως πρόκειται για ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΥΝΕΣ…


Η μετάδοση ιών από ένα είδος θηλαστικών σε άλλο πρόκειται να καταστεί πιο εύκολη λόγω της κλιματικής αλλαγής, όπως σημειώνεται σε νέα επιστημονική έρευνα την οποία επικαλούνται οι Τάιμς της Νέας Υόρκης. Πιο συγκεκριμένα, ομάδα επιστημόνων των Πανεπιστημίων Georgetown και Cape Town πραγματοποίησε έρευνα τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Nature υπό τον τίτλο «Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης ιών μεταξύ των ειδών».«Τουλάχιστον 10.000 είδη ιών έχουν την ικανότητα να μολύνουν ανθρώπους, αλλά προς το παρόν στη συντριπτική τους πλειονότητα αυτοί ιοί κυκλοφορούν σιωπηλά μόνο μεταξύ των αγρίων θηλαστικών. Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή και οι αλλαγές στις χρήσεις γης πρόκειται να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τη μετάδοση ιών ανάμεσα σε είδη άγριας ζωής που ήταν μέχρι πρότινος γεωγραφικά απομονωμένα», σημειώνουν οι επιστήμονες στην εισαγωγή της έρευνάς τους.«Σε έναν κόσμο που θερμαίνεται, οι νυχτερίδες στη Νοτιοανατολική Ασία θα είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στη διάδοση ιών σε άλλα θηλαστικά», σημειώνει από την πλευρά του ο Καρλ Ζίμερ των New York Times, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας.

«Τα επόμενα 50 χρόνια, η κλιματική αλλαγή πρόκειται να οδηγήσει χιλιάδες ιούς στο να μεταπηδήσουν από ένα είδος θηλαστικών σε άλλο. Το ανακάτεμα όμως αυτών των ιών μεταξύ των ζώων μπορεί να αυξήσει και τον κίνδυνο να περάσει κάποιον εξ αυτών σε ανθρώπους προκαλώντας μια νέα πανδημία», συνεχίζει στο άρθρο του ο Ζίμερ, αντλώντας στοιχεία μέσα από την έρευνα των επιστημόνων των Πανεπιστημίων Georgetown και Cape Town.

Eπιστήμονες έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι μέσα σε έναν πλανήτη που θερμαίνεται μπορεί να καταστεί πιο εύκολη η μετάδοση ασθενειών. Η ελονοσία, για παράδειγμα, αναμένεται να εξαπλωθεί καθώς τα κουνούπια που τη μεταφέρουν θα επεκτείνουν την παρουσία τους σε νέες περιοχές που άλλοτε ήταν πιο ψυχρές και πλέον θερμαίνονται. Η κλιματική αλλαγή μπορεί, όμως, να οδηγήσει επίσης και σε εντελώς νέες ασθένειες, επιτρέποντας στα παθογόνα να μετακινηθούν σε νέα είδη ξενιστών.

Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται, πολλά είδη ζώων θα αρχίσουν να μετακινούνται και «όταν διαφορετικά είδη έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά, οι ιοί μπορεί να είναι σε θέση να μολύνουν νέους ξενιστές», όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο των NY Times.

Υπάρχουν ιοί που έχουν ήδη εντοπιστεί σε περισσότερα από ένα είδη θηλαστικών, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν μεταδόθηκαν από ένα είδος στο άλλο.

Οι ιοί όμως εξελίσσονται καθώς μετακινούνται σε νέα είδη ξενιστών και μπορούν ενδεχομένως να εξελιχθούν με τρόπους που θα τους επιτρέψουν να μολύνουν και ανθρώπους. Όπως σημειώνεται άλλωστε, μέσα σε έναν κόσμο που θερμαίνεται και αλλάζει κλιματικά, πολλά είδη θηλαστικών αναμένεται πως θα αρχίσουν να μετακινούνται πιο κοντά στις περιοχές όπου ζουν άνθρωποι.

Ο κορωνοϊός που προκάλεσε την επιδημία του SARS το 2002 προήλθε από κινεζικές νυχτερίδες και στη συνέχεια μεταπήδησε σε κάποιο άλλο είδος, ενδεχομένως σε σκυλιά-ρακούν που πωλούνται σε κινεζικές αγορές, προτού μολύνει ανθρώπους.

Τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησαν δύο επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν ότι και ο Covid προήλθε μέσα από μια παρόμοια αλληλουχία γεγονότων, όταν ένας κορωνοϊός μεταπήδησε από νυχτερίδες σε άγρια θηλαστικά που πωλούνται στις αγορές της Γουχάν στην Κίνα προτού μολύνει ανθρώπους.

 

Πηγή

Προβολές : 374


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα