Nordic Monitor: «Το ISIS άνοιξε γραφείο στην Τουρκία για να στοχεύσει την Ευρώπη και τη Ρωσία». (ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ)!!!

Nordic Monitor: «Το ISIS άνοιξε γραφείο στην Τουρκία για να στοχεύσει την Ευρώπη και τη Ρωσία». (ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ)!!!

8 Νοεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:310
Μοίρασέ το

 

Ως μέρος των προσπαθειών αναδιοργάνωσης μετά από μεγάλες απώλειες στην παγκόσμια εκστρατεία κατά του ISIS υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που εξαφάνισε εδάφη του χαλιφάτου, το ISIS στράφηκε στην Τουρκία το 2017 για να δημιουργήσει ένα από τα κύρια υποκαταστήματα με το όνομα «Γραφείο Al-Faruq». ” Το γραφείο σχεδιάστηκε κυρίως για τη διαχείριση του δικτύου ISIS στην Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και τον Καύκασο.

Όταν λίγες μέρες πριν, αναρτούσα το θέμα:

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ και οι μάσκες των “μπατριωτών”, πέφτουν…

… κάνοντας λόγο για τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ, γνώριζα πολύ καλά τι έρχεται…

Σήμερα, έρχεται και η επιβεβαίωση, με το κείμενο που ακολουθεί και δεν θα το διαβάσετε σε κανένα εγχώριο ΜΜΕ ή ιστολόγιο…

Δύο λέξεις: ΙΣΙΣ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ… τα λένε όλα…

Και να σας θυμίσω την προφητεία του Σατανιστή – Σιωνιστή και Τέκτονα, Άλμπερτ Πάικ…:

“Ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος, πρέπει να υποδαυλιστεί ανάμεσα στους Χριστιανούς και στον Μουσουλμανικό Κόσμο…

Ο Πόλεμος, πρέπει να διεξαχθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ να αλληλοκαταστραφούν, αφήνοντας στους Πολιτικούς Σιωνιστές, τον απόλυτο έλεγχο”!!!

ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ!!!

Και η “εκλογή” Νετανιάχου με το Θρησκευτικό Σιωνιστικό Κόμμα ως συγκυβέρνηση, αντιλαμβάνεστε πως ανοίγουν οι κρουνοί του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑΤΟΣ…

Θα βάλει ο Θεός το χέρι Του;;;

Πολύ φοβάμαι πως όχι…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Το Nordic Research Monitoring Network (Nordic Monitor) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των ριζοσπαστικών και βίαιων εξτρεμιστικών τάσεων στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν, με ιδιαίτερη έμφαση σε πρότυπα που διαταράσσουν την ειρήνη και την αρμονία μεταξύ των κοινοτικών ομάδων, με έμφαση Τουρκία.

Ελπίζει να συμβάλει στη συζήτηση για το πώς τα έθνη πρέπει να αποτρέψουν και να καταπολεμήσουν τη ριζοσπαστικοποίηση με στενή συνεργασία και συνεργασία μεταξύ όλων των σχετικών φορέων σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης με τη συμμετοχή της κοινότητας των ΜΚΟ και της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Bozkurt είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, υπηρετώντας ως προϊστάμενος γραφείου στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, DC και την Άγκυρα. Η ειδικότητά του καλύπτει ριζοσπαστικές τζιχαντιστικές ομάδες που δρουν στην Τουρκία και τη γειτονιά της.

 

από τον Abdullah Bozkurt για το Nordic Monitor – Όλοι οι σύνδεσμοι προς τα άρθρα Gospa News έχουν προστεθεί μετά

Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) έχτισε αθόρυβα τη δεύτερη βάση του στην Τουρκία για να στοχεύσει την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, μόνο για να μεταφέρει τις επιχειρήσεις του στη Συρία μετά την επιβολή διεθνούς πίεσης στην ισλαμιστική κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία ανάγκασε σε περιορισμένη καταστολή των κυττάρων του ISIS.

Ως μέρος των προσπαθειών αναδιοργάνωσης μετά από μεγάλες απώλειες στην παγκόσμια εκστρατεία κατά του ISIS υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που εξαφάνισε εδάφη του χαλιφάτου, το ISIS στράφηκε στην Τουρκία το 2017 για να δημιουργήσει ένα από τα κύρια υποκαταστήματα με το όνομα «Γραφείο Al-Faruq». ” Το γραφείο σχεδιάστηκε κυρίως για τη διαχείριση του δικτύου ISIS στην Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και τον Καύκασο.

Το κεντρικό γραφείο που διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ υπό το «γραφείο Al-Sham» στη Συρία παρέμεινε το κύριο όχημα για τη γενική διεύθυνση επαρχιών της τζιχαντιστικής οργάνωσης για να διευθύνει το παγκόσμιο δίκτυο του ISIS.

Η ηγεσία του ISIS πίστευε ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί από το ανεκτικό περιβάλλον που παρείχε η κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να κινητοποιήσει μαχητές, να συγκεντρώσει κεφάλαια και να προμηθευτεί υλικοτεχνικές προμήθειες .

Σε κάποιο βαθμό, οι ηγέτες του ISIS είχαν δίκιο αφού οι τουρκικές αρχές έκλεισαν τα μάτια στις επιχειρήσεις του ISIS στις περισσότερες περιπτώσεις και μερικές φορές υποστήριξαν ακόμη και την ομάδα στον αγώνα της κατά των κουρδικών ομάδων στη Συρία. Το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης λειτούργησε ως περιστρεφόμενη πόρτα για τους υπόπτους του ISIS, καθώς οι περισσότεροι απελευθερώθηκαν γρήγορα μετά από σύντομες κρατήσεις και πολλές αθωώσεις.

Οι μαχητές του ISIS στο Ιράκ ορκίζονται πίστη στον νέο ηγέτη του ISIS, Abu Al-Hassan Al-Hashemi Al-Qurashi, τον Μάρτιο του 2022. Στις 26 Μαΐου 2022, ο al-Qurashi φέρεται να αιχμαλωτίστηκε σε μια επιδρομή τουρκικών αντιτρομοκρατικών και μυστικών υπηρεσιών στο Istanbul – Photo Nordic Monitor

Ο Brett McGurk, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή και πρώην απεσταλμένος των ΗΠΑ για τον παγκόσμιο συνασπισμό για την αντιμετώπιση του ISIS, κατηγόρησε την Τουρκία ότι αποκλείει «οποιαδήποτε σοβαρή συνεργασία για το ISIS, ακόμη και όταν 40 χιλιάδες ξένοι μαχητές διέρρευσαν από το έδαφός της στη Συρία », σε ένα tweet που ανάρτησε στο 9 Οκτωβρίου 2019. «Το Ταλ Αμπιάντ, μια συριακή συνοριακή πόλη, ήταν η κύρια οδός ανεφοδιασμού του ISIS από τις 14/6-6/15, όταν όπλα, εκρηκτικά και μαχητές έρεαν ελεύθερα από την Τουρκία στη Ράκα και στο Ιράκ. Η Τουρκία αρνήθηκε επανειλημμένα και λεπτομερή αιτήματα να σφραγίσει την πλευρά των συνόρων με τη βοήθεια και τη βοήθεια των ΗΠΑ».

Ο ΜακΓκουρκ είπε ότι η Τουρκία αρνήθηκε επίσης να επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να πετάξει από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ για να χτυπήσει θέσεις του ISIS, ακόμη και όταν μαχητές του ISIS ξεχύνονταν στη Συρία από την Τουρκία.

Τα ιστορικά μαχητών που προκάλεσαν όλεθρο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δείχνουν ότι όλοι πέρασαν χρόνο στην Τουρκία, όπου συνδέονταν με το δίκτυο ISIS υπό την εποπτεία της εθνικής οργάνωσης πληροφοριών της Τουρκίας, MİT.

Για παράδειγμα, ο Hayat Boumeddiene, Γάλλος υπήκοος Αλγερινής καταγωγής που ήταν η γυναίκα συνεργός των ισλαμιστών πίσω από τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2015, ήρθε στην Τουρκία στις 2 Ιανουαρίου 2015 και έμεινε στην Κωνσταντινούπολη για δύο ημέρες πριν πάει στα σύνορα. επαρχία Σανλιούρφα, όπου πέρασε τέσσερις ημέρες πριν τελικά περάσει στη Συρία. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις της και είχαν ακούσει τις συνομιλίες της, ωστόσο της επέτρεψαν να συνεργαστεί στενά με πυρήνες του ISIS στην Τουρκία.

Ο Ismail Omar Mostefai , ένας Γάλλος αλγερινής καταγωγής που συμμετείχε στην επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Bataclan που σκότωσε 89 ανθρώπους (130 συνολικά σε συντονισμένες επιθέσεις) στις 13 Νοεμβρίου 2015, ταξίδεψε στην Τουρκία στα τέλη του 2013 και στη συνέχεια μετακόμισε στη Συρία . Ήταν γνωστός στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες παρακολουθούσαν τις κινήσεις του και μοιράστηκαν λεπτομέρειες με τις γαλλικές αρχές τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιούνιο του 2015.

Οι βομβιστές των Βρυξελλών Ιμπραήμ Ελ Μπακραουί και ο αδερφός του Χαλίντ ελ Μπακραουί, οι οποίοι συμμετείχαν στην πιο θανατηφόρα τρομοκρατική ενέργεια στην ιστορία του Βελγίου στις 22 Μαρτίου 2016, η οποία σκότωσε 32 αμάχους, αποδείχθηκε ότι βρισκόταν επίσης στην Τουρκία.

Ο Ibrahim El Bakraoui, ένας Βέλγος υπήκοος μαροκινής καταγωγής, πέταξε στο τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας της Αττάλειας στις 11 Ιουνίου 2015 και μετακόμισε στη συνοριακή επαρχία Γκαζιαντέπ στις 14 Ιουνίου. Συνελήφθη τρεις ημέρες αργότερα καθώς προσπαθούσε να περάσει στο Συρία και απελάθηκε στην Ολλανδία στις 14 Ιουλίου 2015.

Ο αδελφός του Khalid el-Bakraoui εισήλθε στην Τουρκία στις 4 Νοεμβρίου 2014 μέσω αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Τον άφησαν να μπει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Έφυγε από την Τουρκία 10 μέρες αργότερα μόνος του. Η απαγόρευση εισόδου για τον Khalid el-Bakraoui επιβλήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2015, αφού το Βέλγιο εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του την ίδια ημέρα.

Οι συνεργοί του Anis Amri , ενός Τυνήσιου υπηκόου που εισήλθε με αυτοκίνητο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου 2016, σκοτώνοντας 12 άτομα, συνελήφθησαν στην Τουρκία μετά το περιστατικό.

Γερμανοί πολίτες Λιβανέζικης καταγωγής που ταυτοποιούνται ως Muhammed Ali K., Yusuf D. και Bilal Yosef M. συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2016 σε επιχείρηση που διεξήγαγε η αστυνομία βάσει πληροφοριών πληροφοριών, καθώς οι ύποπτοι επρόκειτο να φύγουν από την Τουρκία. Ένας τέταρτος άνδρας, Γερμανός υπήκοος Ιορδανικής καταγωγής, συνελήφθη επίσης στη δυτική πόλη Σμύρνη της Τουρκίας.

Ο Akbarzhon Jalilov , ένας Ρώσος υπήκοος που γεννήθηκε στο Κιργιστάν, σκότωσε 14 ανθρώπους σε έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στις 3 Απριλίου 2017. Πήγε στην Τουρκία στα τέλη του 2015 και είχε περάσει ένα χρόνο εκεί πριν απελαθεί για παραβιάσεις της μετανάστευσης τον Δεκέμβριο του 2016. Ο Ραχμάτ Ακίλοφ, ο υπήκοος του Ουζμπεκιστάν που χτύπησε ένα φορτηγό σε πλήθος στη Στοκχόλμη και σκότωσε πέντε άτομα στις 7 Απριλίου 2017, είχε περάσει επίσης αρκετό καιρό στην Τουρκία, προσπάθησε να περάσει στη Συρία και απελάθηκε στη Σουηδία.

Ο Salman Abedi, Βρετανός λιβυκής καταγωγής, σκότωσε 22 ανθρώπους σε μια ποπ συναυλία στη βόρεια αγγλική πόλη του Μάντσεστερ όταν ανατινάχθηκε στις 22 Μαΐου 2017. Πριν από την επίθεση, βρισκόταν στη Λιβύη και επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω Τουρκίας και τη Γερμανία. Πιστεύεται ότι τον υποστήριζαν συνεργοί στην Τουρκία. Ο Youssef Zaghba, ένας από τους τρεις επιτιθέμενους στη Γέφυρα του Λονδίνου που σκότωσαν οκτώ στις 3 Ιουνίου 2017, συνελήφθη στην Ιταλία το 2016 όταν επιχείρησε να ταξιδέψει στη Συρία μέσω Τουρκίας. Ο Zaghba είχε διπλή μαροκινή και ιταλική υπηκοότητα.

Η κυβέρνηση Ερντογάν αναγκάστηκε να αναλάβει δράση κατά του ISIS μόνο μετά από διεθνή κριτική και πίεση στην Τουρκία. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του γραφείου Al-Faruq. Μια καταστολή βασικών στελέχη του ISIS στην Τουρκία ανάγκασε το ISIS να μεταφέρει τις δραστηριότητές του στο γραφείο του Al-Sham, αν και το γραφείο του Al-Faruq παρέμενε ανοιχτό. Το ISIS εξακολουθεί να καταφέρνει να διευθύνει τις επιχειρήσεις του, να συγκεντρώνει κεφάλαια και να στρατολογεί νέους μαχητές ακριβώς πέρα ​​από τα τουρκικά σύνορα στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και των συνδεδεμένων με αυτήν ομάδων μαχητικών.

Η δολοφονία του ηγέτη του ISIS Αμίρ Μοχάμεντ Σαΐντ Αμπντάλ-Ραχμάν αλ Σάλμπι στις 3 Φεβρουαρίου από τις αμερικανικές δυνάμεις έλαβε χώρα στην περιοχή Ατμάχ, η οποία ουσιαστικά ελέγχεται από την Τουρκία. Ήταν αδύνατο για την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT να μην γνώριζε για τον al-Salbi, καθώς η Atmah, που βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα, είναι μια βάση της MIT για μυστικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Χιλιάδες μαχητές, Τούρκοι και ξένοι, έχουν χρησιμοποιήσει το τουρκικό έδαφος για να περάσουν στη Συρία με τη βοήθεια λαθρεμπόρων προκειμένου να πολεμήσουν μαζί με τις ομάδες του ISIS εκεί. Το MIT διευκόλυνε το ταξίδι τους, με το Κιλίς, μια συνοριακή επαρχία στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, ένα από τα κύρια σημεία διέλευσης σε εδάφη που ελέγχεται από το ISIS . Οι λαθρέμποροι ήταν γνωστό ότι δραστηριοποιούνταν στη συνοριακή περιοχή, αν και οι τουρκικές αρχές συχνά παραβλέπουν τα ταξίδια τους μέσα και έξω από τη Συρία.

Η κυβέρνηση του Ερντογάν καυχιέται ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που έχει πολεμήσει το ISIS στο έδαφος, ενώ κρύβει την πραγματική φύση της υποτιθέμενης καταστολής της τζιχαντιστικής ομάδας . Τούρκοι αξιωματούχοι δεν αποκαλύπτουν τον αριθμό των επιτυχών καταδικαστικών αποφάσεων σε υποθέσεις του ISIS και αρνούνται να απαντήσουν σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που ζητούν τέτοιες πληροφορίες. Αντίθετα, συχνά επιπλέουν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των κρατήσεων και σε ορισμένες περιπτώσεις συλλήψεων, που σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν σε αθώωση και αποφυλάκιση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, η αστυνομία συνέλαβε 2.438 υπόπτους του ISIS το 2021, αλλά μόνο 487 από αυτούς συνελήφθησαν επίσημα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό σύλληψης 20%.

Με άλλα λόγια, τέσσερις στους πέντε κρατούμενους υπόπτους του ISIS δεν μπήκαν ποτέ στη φυλακή .

Δεν έδωσε στοιχεία για το πόσοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ύποπτοι του ISIS που συνελήφθησαν επίσημα εν αναμονή της δίκης αφέθηκαν ελεύθεροι από τα τουρκικά δικαστήρια στην πρώτη τους ακρόαση.

Η Τουρκία απελευθέρωσε τη γυναίκα του ISIS που ήταν σε λίστα παρακολούθησης για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας

Σε μια συμβολική κίνηση, η κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όρισε μια Αζέρη, πολιτογραφημένη υπήκοο της Τουρκίας, ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) και πάγωσε τα περιουσιακά της στοιχεία ένα μήνα αφότου αθωώθηκε αθόρυβα και άφησε να φύγει. από δικαστήριο.

Η Ulkar Mammadova, γνωστή και ως Hacer, είναι μια 35χρονη Αζέρη που παντρεύτηκε τον ανώτερο Τούρκο ηγέτη του ISIS, Mustafa Dokumacı στην Τουρκία και μετακόμισε σε εδάφη που ελέγχεται από το ISIS στην επαρχία Idlib της Συρίας το 2014. Ήταν σε λίστα καταζητούμενων από τον Αύγουστο του 2015 λόγω υποτιθέμενη συμμετοχή της σε συνωμοσίες και βομβιστικές επιθέσεις του ISIS που έλαβαν χώρα στην Τουρκία.

Ο σύζυγός της ηγήθηκε ενός πυρήνα στη νοτιοανατολική επαρχία Adıyaman που αργότερα έγινε γνωστή ως Ομάδα Mustafa Dokumacı στο δίκτυο του ISIS. Ο πυρήνας συμμετείχε στην πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση της Τουρκίας, στις 10 Οκτωβρίου 2015, όταν βομβιστές αυτοκτονίας του ISIS σκότωσαν 103 άτομα μπροστά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας. Ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας, ο Yunus Emre Alagöz, ήταν προστατευόμενος του Dokumacı που ταξίδεψε μαζί του στη Συρία.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες πρότειναν ότι η Μαμάντοβα μπορεί να είναι ένας από τους πολλούς βομβιστές αυτοκτονίας και να οργανώσει τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία. Τοποθετήθηκε στη λίστα των τρομοκρατών που καταζητούνται στην Τουρκία και κατατέθηκε κόκκινη ειδοποίηση στην INTERPOL για τη σύλληψή της.

Ulkar Mammadova, γνωστός και ως Hacer

Κατατέθηκε κατηγορητήριο σε δικαστήριο στις 2 Νοεμβρίου 2021. Στην πρώτη ακρόαση της δίκης της στο 2ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο του Adıyaman, στις 29 Νοεμβρίου, δήλωσε αθώα και είπε ότι δεν ενέκρινε καμία τρομοκρατική ενέργεια. Δηλώνοντας ότι είχε ζήσει μια απλή ζωή σε εδάφη υπό τον έλεγχο του ISIS, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αναλάβει ποτέ καμία αποστολή.

Ο σύζυγός της σκοτώθηκε σε επίθεση με drone του συνασπισμού στις 13 Αυγούστου 2020 και είπε ότι αυτό την ώθησε να αναζητήσει τρόπους να επιστρέψει στην Τουρκία. Ισχυρίστηκε ότι είπε στις αρχές όλα όσα ήξερε για το ISIS προκειμένου να εκμεταλλευτεί το άρθρο 221 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα (TCK), που ονομάζεται νόμος «ενεργητικής μετάνοιας», ο οποίος μειώνει ή ακυρώνει τις ποινές φυλάκισης υπόπτων που συνεργάζονται με τους ανακριτές και παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την ομάδα στην οποία χρεώνονται ότι συνδέονται.

Η εισαγγελέας διαφώνησε με τους ισχυρισμούς της και είπε ότι δεν ήταν ειλικρινής στη συνεργασία της και δεν μοιράστηκε όλες τις πληροφορίες που είχε για το ISIS, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο σύζυγός της ήταν ανώτερος ηγέτης του ISIS που συμμετείχε σε θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.

Ο εισαγγελέας προέτρεψε το δικαστήριο να απορρίψει την αίτησή της και να την καταδικάσει για τις κατηγορίες για συμμετοχή στο ISIS.

Αλλά το τριμελές βούλευμα των δικαστών ακολούθησε την πρόταση υπεράσπισης, αποφάσισε την αθώωση και την αποφυλάκισή της στην πρώτη ακρόαση και αφαίρεσε την απαγόρευση πτήσης που είχε εκδοθεί προηγουμένως για αυτήν. Η μόνη τιμωρία ήταν πρόστιμο για παράνομη διέλευση των τουρκοσυριακών συνόρων κατά την επιστροφή της.

Ο τρομοκράτης HTS επέτρεψε να χρησιμοποιεί τουρκικές τράπεζες παρά τις κυρώσεις του ΟΗΕ και το προεδρικό διάταγμα

Ένα Τούρκο μέλος της Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), επίσης γνωστή ως Αλ Κάιντα στη Συρία ή Μέτωπο Nusrah , άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό σε έναν κρατικό δανειστή παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε ένταλμα σύλληψης στην Τουρκία, το οποίο ήταν υποχρεωμένο να παγώσει τα περιουσιακά του στοιχεία και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Σύμφωνα με απόρρητα οικονομικά έγγραφα που έλαβε το Nordic Monitor, ο Emre Çamurcu, ένας 26χρονος μαχητής του HTS, άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στην κρατική Halkbank στις 21 Φεβρουαρίου 2020, αν και οι τουρκικές αρχές γνώριζαν ότι εργαζόταν για το HTS με το υποτιθέμενο όνομα αλ-Κατάντε.

Η Τουρκία κατέταξε την HTS ως τρομοκρατική ομάδα στις 31 Αυγούστου 2018 με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε δύο ημέρες νωρίτερα ως μέρος της συμμόρφωσης της Τουρκίας με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το ISIL (Da’esh) και την Επιτροπή Κυρώσεων της Αλ Κάιντα.

Στις 5 Ιουνίου 2018 η επιτροπή του ΟΗΕ είχε ενημερώσει τα δεδομένα της για το Μέτωπο Νούσρα, λέγοντας ότι η ομάδα δημιούργησε το HTS τον Ιανουάριο του 2017 «ως όχημα για να προωθήσει τη θέση της στη συριακή εξέγερση και να προωθήσει τους δικούς της στόχους ως θυγατρική της Αλ Κάιντα στη Συρία. Το Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) περιλήφθηκε στον κατάλογο των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το 2018.

 

από τον Abdullah Bozkurt για το Nordic Monitor – Όλοι οι σύνδεσμοι προς τα άρθρα Gospa News έχουν προστεθεί μετά

ΠΗΓΕΣ

NORDIC MONITOR – Το ISIS άνοιξε γραφείο στην Τουρκία με στόχο την Ευρώπη, τη Ρωσία, τον Καύκασο

NORDIC MONITOR – Η Τουρκία απελευθέρωσε τη γυναίκα του ISIS που ήταν σε λίστα παρακολούθησης για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας

NORDIC MONITOR – Ο τρομοκράτης του HTS επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τουρκικές τράπεζες

GOSPA NEWS – ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

ΠΗΓΗGospa News

 

Ο Fabio είναι διευθυντής και συντάκτης του Gospa News. μια Χριστιανική Εφημερίδα Πληροφοριών.

Ο Fabio Giuseppe Carlo Carisio, γεννημένος στις 24/2/1967 στη Borgosesia, ξεκίνησε να εργάζεται ως ρεπόρτερ όταν ήταν μόλις 19 ετών στην αλπική περιοχή Valsesia, Piedmont, την περιοχή γέννησής του στην Ιταλία. Αφού σπούδασε λογοτεχνία και ιστορία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ιερής Καρδιάς στο Μιλάνο, έγινε αναπληρωτής διευθυντής τοπικής εφημερίδας και ειδικεύτηκε στο δικαστικό ρεπορτάζ.

Για περίπου 15 χρόνια είναι ανταποκριτής από τη Βόρεια Ιταλία για τις ιταλικές εφημερίδες Libero και Il Giornale, γράφοντας επίσης σημαντικές αποκαλύψεις για τη σφαγή της Ustica, μια έκθεση για τον Τεκτονισμό και το οργανωμένο έγκλημα.

Με ανεξάρτητες έρευνες, συνεργάζεται με τους Carabinieri και Guardia di Finanza σε σημαντικές έρευνες που ολοκληρώνονται με τη σύλληψη επιχειρηματιών της Camorra ή διεφθαρμένων πολιτικών.

Τον Ιούλιο του 2018 βρήκε τα διαδικτυακά μέσα αντιπληροφορίας Gospa News που επικεντρώνονται στη γεωπολιτική, την τρομοκρατία, τη Μέση Ανατολή και τις στρατιωτικές πληροφορίες. Είναι ανταποκριτής από την Ιταλία για τη γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Reseau International.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο περιοδικό Art & Wine ως κριτικός τέχνης και επιμελητής.

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Πηγή μετάφρασης

Προβολές : 310


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα