Oργουελική δυστοπία στο βωμό της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης. Ο Μπάιντεν δημιουργεί «Υπουργείο Αλήθειας»!

4 Μαΐου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, δήλωσε ότι «αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να διατυπώνουν ψευδείς αφηγήσεις χωρίς οι άνθρωποι να μπορούν να μιλήσουν ή να αντεπιτεθούν».

Ανέφερε ότι ο σκοπός είναι «να υποστηρίξει τα lockdown λόγω του COVID-19» ή να υπερασπιστεί το κλείσιμο των σχολείων χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

 

 

 

 

Άργησε ο ψυχοπαθής παιδοβιαστής Μπάιντεν… τον πρόφτασε ο ψυχοπαθής πισωγλέντης ο δικός μας, που έφερε την λογοκρισία στην Ελλάδα, στην πιο χαμηλή θέση από ποτέ…

Και το χειρότερο είναι, που η πόρνη της Αλεξάνδρας, δεν βγάζει κιχ… που να τολμήσει… στις στοές και στα λαγούμια, τους κρατάνε από διαστροφές βαρβάτες…

Πλησιάζει η ώρα που θα κατέβουν ιστολόγια, σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και το σκοτάδι της λογοκρισίας, θα είναι πολύ βαθύ…

Ξέρω πως λίγος θα είναι ακόμα ο χρόνος της … “ελευθερίας μας”… πολλές φωνές θα σιωπήσουν…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Η δημοκρατική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη δημιουργία του Συμβουλίου Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης, το οποίο φαίνεται έτοιμο να λειτουργήσει στα πρότυπα του «Υπουργείου Αλήθειας» του Όργουελ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη δημιουργία του Συμβουλίου Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης.

Η σύγκριση με το δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας του Τζορτζ Όργουελ, όπου η επιτήρηση και ο έλεγχος της σκέψης κυριαρχούν ως μορφή διακυβέρνησης, ήταν αναπόφευκτη.

Η δημοκρατική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη δημιουργία του Συμβουλίου Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης, το οποίο φαίνεται έτοιμο να λειτουργήσει στα πρότυπα του «Υπουργείου Αλήθειας», σύμφωνα με τους επικριτές του, όπως αυτό που απεικονίζει το —όχι πια τόσο φανταστικό— μυθιστόρημα 1984, του Τζορτζ Όργουελ.

Αυτή η νέα αμερικανική υπηρεσία, που συνδέεται με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), θα είναι επιφορτισμένη με την «αντίληψη» της υποτιθέμενης παραπληροφόρησης για διάφορα θέματα, όπως η μετανάστευση στα σύνορα με το Μεξικό ή οι ειδήσεις από τη Ρωσία.

Αυτό ειπώθηκε επίσημα.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, δήλωσε ότι «αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να διατυπώνουν ψευδείς αφηγήσεις χωρίς οι άνθρωποι να μπορούν να μιλήσουν ή να αντεπιτεθούν».

Ανέφερε ότι ο σκοπός είναι «να υποστηρίξει τα lockdown λόγω του COVID-19» ή να υπερασπιστεί το κλείσιμο των σχολείων χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Για τον Ντε Σάντις ήταν αναπόφευκτο να περιγράψει αυτό το νέο γραφείο ως «Υπουργείο Αλήθειας».

Η απόφαση της Δημοκρατικής Διοίκησης είναι ανησυχητική γιατί φαίνεται να αναπαράγει όχι μόνο όσα διηγήθηκαν το 1984 και το Υπουργείο Αλήθειας, αλλά και επειδή παρόμοια παραδείγματα χρήσης της προπαγάνδας για πολιτικούς και ιδεολογικούς σκοπούς υπήρχαν στην ιστορία, παραβιάζοντας με κάθε δυνατό τρόπο το δικαίωμα στην ελεύθερη σκέψη.

 

Το προφίλ του νέου «αρχηγού παραπληροφόρησης»

Ο Αδόλφος Χίτλερ το εφάρμοσε μέσω του προπαγανδιστικού μηχανήματος του υπό την επίβλεψη του Τζόζεφ Γκέμπελς.

Όπως και ο Ιωσήφ Στάλιν και οι επιθέσεις του στην ελευθερία της έκφρασης.

Παρά τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα και των δύο μορφών, αποτέλεσαν άμεση έμπνευση για την πλοκή του 1984.

Εκεί όπου ο πρωταγωνιστής και εργάτης του Υπουργείου Αλήθειας, Ουίνστον Σμιθ, αναγκάζεται να τηρήσει τα δόγματα του καθεστώτος ως μέρος της μάζας που ελέγχεται από τον πανταχού παρόντα Μεγάλο Αδελφό.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σημείο της δημοκρατικής ανακοίνωσης είναι το πρόσωπο που θα προεδρεύσει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παραπληροφόρησης.

Αυτή είναι η Nina Jankowicz, η οποία αναφέρεται ως «διεθνώς αναγνωρισμένη ειδικός στην παραπληροφόρηση και τον εκδημοκρατισμό».

Συνδέεται με το Δημοκρατικό Κόμμα και έχει κάνει μελέτες για την «σεξουαλική παραπληροφόρηση».

Προηγουμένως, έφτασε στο σημείο να διασφαλίσει ότι η “παραπληροφόρηση φύλου” είναι ένα “πρόβλημα εθνικής ασφάλειας” που θα μπορούσε επίσης να εμποδίσει τις γυναίκες να διεκδικήσουν αξιώματα.

Παρήγαγε μια έκθεση όπου απεικόνισε «την κοροϊδία» εναντίον της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Είναι επίσης υποστηρικτής προσωπικοτήτων όπως οι ακροαριστεροί βουλευτές Alexandria Ocasio-Cortez και Ilhan Omar.

Τότε είναι εξαιτίας αυτής της ρητορικής που προκύπτουν επιχειρήματα σχετικά με το αν οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν τη γέννηση του δικού τους Υπουργείου Αλήθειας.

Στο προφίλ της στο Twitter, η Jankowicz λέει ότι ο ρόλος του διοικητικού συμβουλίου είναι «να τηρεί τη δέσμευση του Υπουργείου για την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της ιδιωτικής ζωής, των πολιτικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών».

Ο συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής και κωμικός Στίβεν Κράουντερ είναι μια άλλη φωνή που διαφωνεί από το νεοσύστατο Συμβούλιο Παραπληροφόρησης Μπάιντεν.

«Η αριστερά ελέγχει την αφήγηση εδώ και χρόνια… αλλά τώρα το ξεκαθαρίζουν», έγραψε στο Twitter.

Και δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση γίνεται τις μέρες μετά την αγορά του Twitter από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Έλον Μασκ.

Δεν είναι μυστικό ότι από το Δημοκρατικό Κόμμα θεμελιώνουν ολοένα και περισσότερο το αίτημα για ρύθμιση των ψηφιακών πλατφορμών, υποστηρίζοντας «κίνδυνους» και «ανησυχίες».

«Τώρα που το καθεστώς Μπάιντεν έχει Υπουργείο Αλήθειας, μετά τι; Κατασκηνώσεις επανεκπαίδευσης;» ανέφερε η βουλευτής Marjorie Taylor Greene στο Twitter.

Δεν είναι μια ερώτηση χωρίς εστίαση.

Μάλιστα, υπήρξαν έντονες διαφωνίες στα αμερικανικά σχολεία που επιδιώκουν να διδάξουν την κριτική θεωρία της φυλής ενάντια στη θέληση των γονέων.

Η εκπρόσωπος Lauren Boebert αμφιβάλλει ότι υπάρχει πραγματικά κατανόηση της σοβαρότητας της δημιουργίας ενός «Υπουργείου Αλήθειας που οργανώνεται από το DHS». «Αυτό είναι το επίπεδο του Στάλιν. Αυτό είναι το επίπεδο του Μάο», πρόσθεσε.

«Ιστορικά, υπήρξε ποτέ δεσποτικό καθεστώς που να μην είχε το αντίστοιχο Υπουργείο Αλήθειας;», διερωτήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, γιος του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Όπως ανέφεραν άλλοι συγγραφείς, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη κρατική επαγρύπνηση , με «καταπίεση του λόγου εναντίον ανθρώπων που διαφωνούν με αυτή την προοδευτική γραμμή».

Ένα στοίχημα που γίνεται πιο ξεκάθαρο από τους θεσμούς της βορειοαμερικανικής χώρας υπό την εντολή του Τζο Μπάιντεν.

 

 

Πηγή

Προβολές : 131


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα